Over VRA

VRA is een van de oudste en leidende cricketclubs in Nederland. Op de prachtige NOC-NSF accommodatie met internationale AAA-status fungeert VRA al jaren als thuishaven van het Nederlands Cricket Elftal. Op de main ground worden jaarlijks internationale wedstijden gespeeld, met als hoogtepunten de wedstrijden van Nederland tegen cricket-reuzen als Engeland, Australië, India, Pakistan, Zuid-Afrika, Pakistan en Sri Lanka. Daarnaast worden touring teams uit alle windstreken ontvangen.

Als Amsterdamse Sport Vereniging is VRA op alle niveaus van het Nederlands Cricket vertegenwoordigd. Zowel Topklasse met het 1e elftal, al jaren in de hoogste regionen, als op alle andere niveaus met competitieve teams op zondag en op de zaterdag de fameuze recreatieve Zami-competitie, het Topklasse Damesteam en verschillende jeugdteams in alle leeftijdscategorieën. Verder biedt VRA plaats aan bedrijfsteams met spelers van over de gehele wereld. Ook als gastheer van het grootste cricketevenement van Nederland, de fameuze India-dag, maakt VRA grote indruk op gasten, spelers en officials. Cricket bij VRA betekent verantwoord sporten op alle niveaus, trainen met de beste internationale coaches en natuurlijk genieten van het rijke clubleven op een van de fraaiste sportterreinen van Nederland.

De club is een afspiegeling van de stad Amsterdam met een gevarieerde mix van cricketfamilies en een aanzienlijke expat community. De breedte van de club betekent dat er voor iedereen een team te vinden is dat aansluit bij niveau en ambitie. Als multiculturele club mag het toonaangevende VRA zich verheugen in een groeiend ledenbestand met spelers van nagenoeg alle continenten ter wereld. Cricket verbindt en niet in het minst bij VRA in het Amsterdamse Bos.

Enthousiast publiek NL vs SA 2013


Bij VRA spelen al tientallen jaren Engelsen, Schotten, Welshmen, Indiërs, Australiërs, Surinamers, Nieuw Zeelanders, Pakistanen, Afghanen, West-Indiërs, Zuid-Afrikanen, Zimbabwanen, Sri Lankanen en autochtone Nederlanders, broederlijk met en naast elkaar. Als typisch Amsterdamse vereniging zijn wij trots op deze bijzondere mix van culturen, terwijl wij er tegelijkertijd nadrukkelijk voor waken dat de juiste balans en eigen ‘clubcultuur’ intact blijven.

Onze sponsors

Quote

''The VRA Cricket Stadium in Amstelveen, which is south of the city, is easy to get to and what greeted us was nothing short of something romantic. It was a very cute, quaint and intimate ground, similar to an out ground back home in England. The atmosphere was one of excitement and the sun was beating down. We sat down on a bench and just soaked it all up.''

Blog SA-supporter

Duminy aan bat - NL vs SA 2013

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures