Over VRA

VRA telt momenteel zo’n 250 leden, waarvan de meesten actief spelend in een van de 11 VRA-teams die in de verschillende competities staan ingeschreven. Cricket bij VRA betekent spelen, trainen en gezelligheid op een van de fraaiste sportcomplexen van Nederland met een verrassend gemêleerd gezelschap bestaande uit vele nationaliteiten. Cricket bij VRA betekent ook dat er altijd een team te vinden is dat aansluit bij jouw niveau en ambitie.

Behalve het vlaggenschip VRA1, uitkomend in de nationale Topklasse, zijn er nog 3 zondagsteams die op verschillende niveaus acteren. Variërend van ambitieus en competitief tot puur recreatief. Op de zaterdag spelen nog twee recreatie Herenteams, het Damesteam en vier Jeugdelftallen in diverse leeftijdscategorieën.

Expat community De grote populariteit van de cricketsport in andere delen van de wereld brengt met zich mee dat veel expats en mensen uit landen die vroeger onder Britse invloedsferen vielen, de weg naar VRA weten te vinden. Als cricket als goed voorbeeld genoemd mag worden van verregaande integratie in de sport, mag VRA zich binnen Nederland daarvan een van de voornaamste exponenten noemen. Niet verwonderlijk natuurlijk, met de grote aantrekkingskracht van de stad Amsterdam op het internationale bedrijfsleven.

Enthousiast publiek NL vs SA 2013
Bij VRA spelen al tientallen jaren Engelsen, Schotten, Welshmen, Indiërs, Australiërs, Surinamers, Nieuw Zeelanders, Pakistanen, Afghanen, West-Indiërs, Zuid-Afrikanen, Zimbabwanen, Sri Lankanen en autochtone Nederlanders, broederlijk met en naast elkaar. Als typisch Amsterdamse vereniging zijn wij trots op deze bijzondere mix van culturen, terwijl wij er tegelijkertijd nadrukkelijk voor waken dat de juiste balans en eigen ‘clubcultuur’ intact blijven.

Onze sponsors

Quote

''The VRA Cricket Stadium in Amstelveen, which is south of the city, is easy to get to and what greeted us was nothing short of something romantic. It was a very cute, quaint and intimate ground, similar to an out ground back home in England. The atmosphere was one of excitement and the sun was beating down. We sat down on a bench and just soaked it all up.''

Blog SA-supporter

Duminy aan bat - NL vs SA 2013

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures