Webshop

Bestellen nieuwe VRA wedstrijdkleding ‘21

Update 1 April

De inschrijving op wedstrijdkleding via de teamcaptains of jeugdleiders is gesloten per 1 april. Alle teambestellingen zijn verzameld en zijn doorgegeven aan de leverancier. Vanaf nu is het dus even geduld hebben totdat er bericht volgt dat de kleding zal aankomen en kan worden verdeeld. Dit geschiedt ook weer per team en via de teamcoördinator.

Wie na 1 April nog wedstrijdkleding wil bestellen kan dat doen door een mailtje te sturen naar webshop@vra.nl met details over de gewenste bestelling. Wij zullen deze bestellingen verzamelen tot het minimale bestelaantal is bereikt en dan weer in een batch bestellen. Dat kan dus nog wat langer duren.
De webshop van Stuart Surridge is helaas nog niet bijgewerkt door de leverancier. Het is dus nog niet mogelijk individuele bestellingen van andere VRA-artikelen te doen. Er wordt echter aan gewerkt en wij zullen het direct melden zodra de webshop weer up and running is.


Inleiding - 19 Maart

Terwijl de Corona-maatregelen blijven zorgen voor onzekerheid over de datum waarop we met z’n allen weer in competitieverband mogen gaan cricketen, zal het deze zomer toch vrijwel zeker gaan gebeuren, in welke vorm dan ook. Echter, volgens een eerder goedgekeurd besluit van de KNCB dienen álle teams vanaf dit seizoen 2021 in gekleurde clubkleding te te spelen. Alle spelende leden van alle teams zullen daarom een nieuw VRA-tenue moeten bestellen om aan de competitie mee te mogen doen.

Voor de ZAMI-afdeling is door de KNCB voorlopig een uitzondering gemaakt. Zij mogen dit seizoen nog in wit spelen. (Gekleurde kleding mag ook, maar bedenk dat een team altijd uniform gekleed moet zijn.) Ook voor de jeugd t/m U9 willen we nog een voorbehoud maken. Voor hen geldt dat hierover in overleg met de jeugdcommissaris, Sidra Raja, zal worden besloten. Wellicht wordt voor hen een goedkoper alternatief bedacht. Voor alle duidelijkheid: oudere juniorenteams gaan dus wel spelen in clubtenue.

Nieuw VRA-tenue

Het nieuwe tenue is nauwelijks gewijzigd ten opzichte van het tenue dat vanaf 2019 al door VRA 1, 2 en VRA Dames werd gedragen. Wat vooral afwijkt zijn twee nieuwe logo’s op de beide mouwen. VRA prijst zich sinds afgelopen jaar gelukkig met twee fantastische sponsors, te weten de Amsterdamse investeringsmaatschappij Parcom (recentelijk in het nieuws als mede-redder van de HEMA) en VR Shipping, een belangrijke expediteur op de trans-Atlantische route, gevestigd op de Antillen.

Bestellen

Alle VRA-kleding is uitsluitend (via de VRA-website) te bestellen bij onze Engelse leverancier Surridge Sport. De verplichte, gekleurde wedstrijdkleding is alleen centraal, via de captains of teamleiders te bestellen. Belangrijke reden hiervoor is dat de full colour gedrukte wedstrijdkleding (shirt en trui) met een minimum oplage in Azië wordt gefabriceerd en een langere levertijd heeft. Logistiek en kostentechnisch gezien is dit daarom de beste manier om bestellingen in goede banen te leiden. Daarom geldt hiervoor nu een korting. De broeken zijn weliswaar ook los via de website te bestellen, maar worden in dit geval als set tegelijk met de shirts besteld en geleverd. Heb je nog een zwarte VRA-broek van tenue 2019, dan volstaat het om alleen een shirt te bestellen natuurlijk. Aan de broek is niets gewijzigd.

Behalve wedstrijdkleding is daarnaast ook ander clubkleding te koop via de webshop, zoals standaard witte kleding, trainingskleding, shorts, polo’s, hoodies, jacks. Deze artikelen zijn door iedereen individueel te bestellen, maar het is aan te bevelen dit met een aantal geïnteresseerden te combineren i.v.m. hogere leverings- en invoerkosten (want Brexit!). Let wel: Tot €150,- is een zending vrij van invoerrechten, maar niet van BTW. Vanaf €150,- dien je altijd invoerrechten en BTW te betalen.

De webshop wordt op dit moment ge-update en zal pas vanaf 1 april weer actief zijn. Dit heeft onder meer te maken met prijsaanpassingen (was incl. BTW en wordt nu excl. BTW). Momenteel worden orders tijdelijk NIET verwerkt, dus wacht nog heel even met bestellen via de webshop.

Procedure

Alle spelende leden ontvangen deze week (wk12) een uitnodiging van hun captain of teamleider om het nieuwe clubtenue in de juiste maten te bestellen via het online bestelformulier op de VRA-website, met het verzoek dat per omgaande te doen. Je dient uiteindelijk tenminste over een complete set (wedstrijdshirt en -broek) te beschikken, maar als je veel speelt kun je bijvoorbeeld ook extra bestellen. Een bijpassende sweater (wel fijn op koude dagen) kan aanvullend worden opgegeven. De bijgevoegde maattabel zorgt ervoor dat je zelf de juiste maten kunt bepalen (dames kunnen daarnaast nog kiezen voor regular fit of slim fit/getailleerd).

Het is eventueel mogelijk om op de rug van shirt en trui een naam of nummer te laten drukken. Die keuze zal in overleg met de captains/teamleiders worden gemaakt, maar geldt dan wel voor het hele team. De kleding van een team dient namelijk uniform te zijn.

Helaas zijn als gevolg van de Brexit de prijzen anders opgebouwd en ook gestegen ten opzichte van vorige jaren. We hebben lang moeten onderhandelen en hebben zelf onderzoek verricht om uiteindelijk prijzen te kunnen bepalen.

  • Senioren: De aanbiedingsprijs (€5 korting) voor een set -shirt en broek- bedraagt nu €79 incl. verzending, invoerrechten en BTW.
  • Junioren: De aanbiedingsprijs (€5 korting) voor een set bedraagt nu €60 incl.

Voor prijzen van overige artikelen verwijzen we naar de webshop, waarop vanaf 1 april a.s. de actuele prijzen worden vermeld. Hierbij aangetekend dat dit de prijzen ‘af fabriek’ zullen zijn in GBP, exclusief BTW. Behalve met kleine koerswijzigingen en de gebruikelijke kosten voor transport en BTW dient u dus ook rekening te houden met mogelijk bijkomende kosten voor invoerrechten (12%). Dit zijn helaas de consequenties van Brexit. **Let op: de huidige prijzen in de webshop van SS zijn niet correct en worden zoals gezegd zsm door hen aangepast.*

Betaling

In verband met de grote aantallen en het gebrek aan inkomsten door de Corona-crisis kan de club de bestellingen niet voorfinancieren. Elk artikel zal dan ook onmiddellijk bij bestelling door een lid betaald moeten worden aan de verantwoordelijke captain of teamleider. Hij/zij zal de teamleden informeren over de details en wijze van betaling. Pas als alle bestellingen én betalingen per team binnen zijn wordt de orderlijst doorgezet naar de Tenuecommissie (Benno van Nierop). Het totaalbedrag van de teambestelling wordt door de captain/teamleider per direct overgemaakt naar de bankrekening van VRA, waarna tot bestelling bij Surridge kan worden overgegaan.

Levertijd

De levertijd is volgens de leverancier 5-6 weken. Het is daarom van groot belang dat alle bestellingen en bedragen zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen drie dagen na ontvangst van de bestel-uitnodiging, bij de captain/teamleider worden ingediend. Die zullen toezien op een snelle afhandeling, want vertraging bij slechts een paar spelers zou leiden tot vertraging van de complete teambestelling. En dat wil natuurlijk niemand. Als iedereen meewerkt is de kleding nog tijdig voor het begin van het seizoen binnen om aan iedere speler te worden uitgereikt. We vertrouwen op jullie snelle medewerking.

Reageer snel!

Kijk de komende dagen vast uit naar de email van de captain of leider van het team waarbij je (voorlopig) bent ingedeeld en reageer zo snel mogelijk. Dan spelen we, zodra we de wei weer in mogen, voortaan in VRA’s vertrouwde clubkleuren.

Onze sponsors

Ga hier naar het BESTELFORMULIER voor VRA-kleding

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures