Webshop

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KNCB -december vorig jaar- werd besloten dat teams uitkomend in de hoogste klassen van de KNCB dit seizoen in gekleurde kleding zouden gaan spelen. Dit vooruitlopend op een volledige overstap naar gekleurde wedstrijdkleding in seizoen 2020, voor alle competitieteams dus.*

Een commissie bestaand uit Nathalie Hennis en Benno van Nierop nam voor VRA de taak op zich om tijdig een nieuw tenue te ontwerpen en te laten produceren. Op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria werd uiteindelijk het aloude cricketmerk Stuart Surridge (ook wel bekend als SS) uitgekozen om de VRA kleding te gaan leveren.

Niet alleen levert SS nu de fraaie, gekleurde wedstrijdkleding, maar er is een uitgebreide kledinglijn samengesteld met bijvoorbeeld ook nog traditionele whites (voor touring teams), training outfits, merchandise en enkele accessoires. Alle items met VRA-logo en verkrijgbaar in diverse maten, voor zowel senioren en junioren. Vanaf heden zijn deze artikelen door teams, individuele leden of iedereen die VRA een warm hart toedraagt online te bestellen, rechtstreeks bij Stuart Surridge.

Ga hier naar de webshop.

Ook de gekleurde wedstrijdkleding staat uiteraard de website, maar zal om logistieke redenen nog via Benno (webshop@vra.nl) in batches besteld moeten worden. Dit om verzendkosten vanuit China voor té kleine oplages te voorkomen.

Een paar belangrijke tips:

 1. Verzendkosten zijn voor de meeste pakketten 12,00 GBP, dus met iemand samen bestellen scheelt in de kosten.
 2. Gekleurde wedstrijdkleding bestellen kan in principe individueel, maar besef dat teams altijd in gelijke outfit moeten spelen. Dus bestel nu al met je hele team, of wacht nog even tot volgend jaar. Volgend seizoen moeten alle teams in gekleurde clubkleding spelen. Zoals eerder opgemerkt worden individuele bestellingen hiervoor verzameld in batches en eens per twee weken verzonden. De levertijd van deze artikelen is ook langer (4-6 weken) dan van andere artikelen.
 3. Bedenk dat ’whites’ niet meer in de competitie gedragen zullen worden. Dus bestel die alleen als je soms meedoet aan fixtures tegen touringteams, als je zelf deelneemt aan buitenlandse tours of als je met jouw team recalcitrant in wit wil blijven spelen (op eigen risico).
 4. Vraag op de club aan leden die al kleding hebben aangeschaft om even te mogen passen. Er is een maattabel op de SS-website, maar dat zegt niet alles.
 5. De hoodies, polo’s en training shirts zijn niet alleen fijn voor op de club, maar ook erg prettig voor andere activiteiten. Voor leden en niet-leden.
 6. Wil je met een groep iets bestellen met speciale bedrukking, vraag dat dan ook aan via webshop@vra.nl.
 7. Broeken dienen zelf te worden ingekort, als het goed is wordt zoom tape meegeleverd. Strijk dit er niet te heet in, polyester smelt!
 8. Bekijk goed de wasvoorschriften op de labels.

Heel veel plezier met de nieuwe clubartikelen. Bestellen maar!

Benno van Nierop

Een punt van orde:
Het is niet toegestaan zelf kleding te bestellen met VRA-logo, anders dan in de webshop aangeboden. Niet bij Stuart Surridge en zeker niet bij een andere leverancier. Op het VRA-logo rust copyright. In geval van speciale wensen (bijvoorbeeld teamsponsoring of aanvullende items) dient altijd vooraf toestemming te worden verkregen van het Bestuur.

Onze sponsors

Ga hier naar de WEBSHOP

Onze sponsors

 • Gulpener
 • Voorneman Geenen Notarissen
 • ABN AMRO
 • 1 & 12 Ventures