How's That! 26 april 2022

Jaargang 90 Nummer 2

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Voorwoord

Het was wel even andere koek afgelopen zaterdag. Ik was gewend aan oefenwedstrijden in april tijdens welke het regende, hagelde of sneeuwde, barre weersomstandigheden die de schaarse toeschouwers noopten tot het dragen van winterjassen en wollen shawls. Het waren gelegenheden waarbij de spelers zich de handen warm sloegen, een extra trui aan deden en menig sitter uit hun verkleumde klauwen lieten vallen. Ja, het was vaak bar en boos in deze wreedste maand. Maar het deed er allemaal niet toe. Het was nog niet het ware werk. De competitie moest nog beginnen en begin mei zou het weer wel wat vriendelijker zijn.
Hoe anders nu.
Op de 23ste april 2022, de dag waarop dit jaar de eerste competitiewedstrijd plaatsvond, stond de zon stralend aan de hemel. Nadat ik thuis even tkcricket had geraadpleegd (VRA 55 voor 2) toog ik naar het veld. Onderweg liet ik verscheidene scenario’s de revue passeren en een ervan leek bij het naderen van het veld bewaarheid te worden. Geen speler te bekennen. Zou VRA ingestort zijn en voor een magere 120 aan de kant zijn gezet. Het werd me even zwaar te moede. Maar gelukkig was er slechts sprak van een drinkpauze en bleken Pete Borren en zijn maat Balbirnie bezig met het bouwen van een serieus partnership. 189 voor 5 na 44 overs. Het kon slechter. En het werd alleen maar beter, want in de laatste overs sloeg vooral Pete toe met gedurfde uithalen die op het toch niet al te vlot lopende veld makkelijk voor vier gingen. Zijn 75 not out vormde de hoeksteen van VRA’s gezonde 249 voor 5 na 50 overs.

Tijdens de inningsbreak kregen John, Thijs en ik een rondleiding door de nieuwbouw die ons ademloos achterliet. Wat was er veel werk verricht en wat kon gids Peter van Gulik daar trots op zijn. ‘Er moet nog veel gebeuren,’ zei hij, en dat leek me een redelijk eufemistische omschrijving van de situatie, maar gezien de inspanningen die al gepleegd zijn, lijkt het me niet overdreven te stellen dat het uiteindelijk goed zal komen.
VRA’s tegenstander, nieuwkomer Salland, bakte er daarna in zijn innings niet al te veel van, zodat we een welkome overwinning konden bijschrijven. Doordat er van spanning geen sprake was, was er op het nieuwe balkon ampel gelegenheid onder het genot van rosé en bittergarnituur bij te kletsen. De zon brandde, de wickets vielen en het aardse bestaan was goed. Volgend weekend een dubbelprogramma. Veel beter zal het leven niet worden.

H.O.

Vrijwilligers voor 6 ODI's gezocht

Vrijwilligers gezocht voor de 2 interlandseries op VRA

Volunteers needed for the 2 international series at VRA

Zoals je weet, worden er in mei en juni 2 belangrijke interlandseries gespeeld op VRA.

  • 31 mei, 2 en 4 juni speelt het Nederlands elftal tegen de West-Indies
  • 17, 19 en 22 juni speelt het Nederlands elftal tegen Engeland

Samen met de KNCB zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor allerlei taken op en rond het veld.

Dit geldt voor de dagen waarop wordt gespeeld, maar zeker ook de periode voorafgaand aan en na afloop van de series en de “vrije” dagen tussen de wedstrijden.

Kortom, van 27 mei t/m 7 juni en van 14 t/m 25 juni hebben wij jouw hulp nodig!

Dit is ook een supermooie gelegenheid om van dichtbij naar de wedstrijden en trainingen te kijken, terwijl je daarnaast de club helpt!

Nadere info volgt, maar als je jezelf al wilt aanmelden, dan kan dat nu al door je aan te melden via de link


Volunteers needed for the 2 international series at VRA

As you all know, there will be 2 important series at VRA in May and June 2022.

  • On May 31, June 2 and 4 the Dutch XI will play against the West-Indies
  • On June 17, 19 and 22 the Dutch team will play against England

Together with the KNCB we are looking for volunteers for all kinds of jobs on and off the field. This applies to the match days, but also for the days before and after the series and the days in between the matches.

So, from May 27 – June 7 and from June 14 – June 25 we need your help!

This also offers an excellent opportunity to watch the matches and practices from a close range while helping your club!

Further information will follow, but if you already want to sign up as a volunteer, you are invited to apply through the link

Dank je!

Thank you!

Vriendenloterij

Heeft u al loten van de Vriendenloterij?

Met elk lot dat SV VRA steunt, komt er elke maand geld binnen voor de club. En dat is heel hard nodig.

Lees er meer over op de speciale Vriendenloterijpagina

Eureka!

Een mens doet soms onverwachte ontdekkingen. Niet alleen Archimedes in bad, maar ook ondergetekende in de Kringloop.

Snuffelend en grabbelend op zoek naar ansichtkaarten in één van de vele verdwijndozen van het menselijk verleden, stuit ik op een reeks foto’s van wielrenners. Zwart-wit, jaren ’50 en ’60. Coureurs met van die malle petjes met de klep recht omhoog. Tussen Piet de Wit, Wout Wagtmans, Gerben Karstens en al die andere pedaleurs uit vervlogen tijden zitten ook twee foto’s van voetbalelftallen. Eveneens zwart-wit. De spelers dragen zebrashirts. Twee teams van Blauw-Wit, eind zestiger, begin zeventiger jaren? Beter gezegd, 2 x hetzelfde team met een paar jaar ertussen en een lichte wijziging in de personele bezetting.

Behalve de kale ausputzer valt mij nog een speler op: voorste rij, tweede van links, met zo’n heerlijk trainingsjack uit die tijd en dat malle wielerpetje. Dat is beslist dezelfde jongeman als, op de andere teamfoto, die met donkere bril en blonde krullen op de achterste rij, uiterst rechts. Dat is onmiskenbaar … Wim de Groot!

Wim – vorig jaar november, toen hij overleed, schreef Harold Horsman in How’s That een necrologie over hem – die wij op VRA 30 jaar lang meemaakten als onovertroffen chef-scorebord, had een late passie voor cricket, een permanente voor de wielersport en, zo te zien, een vroege voor voetbal.

Mooi om Wim weer even terug te zien. Dat petje had hij in zijn ‘beginperiode’ bij VRA ook vaak op. Maar al snel droeg hij een VRA-cap. Met ere.

Tom Matena

VRA is ready for the future

Een film over de verbouwing en uitbreiding van het VRA complex en de vrijwiligers die daaraan hebben meegewerkt.

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures