How's That! 3 June 2021

Year 89 Issue 2

Voorwoord

Communicatie is een vak, dat moge duidelijk zijn. Er bereikte ons recent een aantal opmerkingen over het ontbreken van de How's That. En dat is helemaal terecht, want er gebeurt ongelofelijk veel, maar een stukje daarover schrijven schiet er vaak bij in.

Om het gebrek aan nieuws enigszins te compenseren, schotelen we deze week een How's That aan u voor. Tegelijkertijd wordt er op social media heel veel actuele informatie gedeeld over onder andere het Eerste en de Dames.

Volg vooral @VRA_Cricket_AMS op Twitter en @vra_cricket_amsterdam op Instagram en ontdek hoe leuk het is om aankondigingen van de wedstrijden, foto's en leuke weetjes voorbijkomen. En op het KNCB Match centre zijn alle competitiewedstrijden van VRA-teams live te volgen. Daar kan geen Teletekst meer tegenop.

Het maken van een How's That is voor vele oudere VRA-stumps een oer-traditionele handeling, waar vele heroïsche herinneringen aan vast zitten. Zoals het op maandag tikken van de kopij, het stencilen door Sieb, het nieten van de krantjes en het plakken van de stickers.

Inmiddels glijdt de How's That al lang niet meer door de brievenbus en kunnen stukjes en plaatjes op elk moment en vanaf elke plek in de wereld rondgestuurd worden. De moderne techniek stelt ons in staat om elke dag cricket van over de hele wereld te bekijken. Het bestuur is daarom altijd op zoek naar leden die mee willen helpen om de combinatie te kunnen maken tussen historie en actualiteit. In de tussentijd is er gelukkig genoeg nieuws, te volgen via de nieuwsites, social media en het match center. En als er iets te melden is, zal er een artikel op de VRA website verschijnen of een bericht aan alle leden per email gestuurd worden.

Veel leesplezier met deze How's That.

HH

New Season - New members

For the season 2021 we’ve now grown to 305 members. A good start to pass the 300 mark in this 2nd Covid year. There are 219 active playing members of which 27 ladies and 81 youth members. Since last year we have 32 new youth members.

VRA Teams 2021

This season we’ve registered the following teams for competitions:

The senior teams and their primary contacts:

VRA1 W – Birgit Viguurs

VRA 1 M – Peter Borren
VRA 2 M – Vijay Jayanthi
VRA 3 M – Prasuk Jain
VRA 4 M – Hobby Randhawa
VRA 5 M – Avnish Kumar

Zami 1 - Louis Collignon
Zami 2 - Maxwell Charlesworth
Zami 3 - Wouter Renardel

The youth teams are managed by:

U17 - Anil Nashier
U15 - Mrunal Patwardhan
U13/1 - Robert Prenen
U13/2 - Manish Batra
U11 Hard ball - Frank Roedig
U11 Soft Ball - Austin Simms
U9 - Louis Collignon

You will find all these names and their contact information at the VRA website

The season started with the training, now the games are on.

Our coaching staff, under supervision of Peter Borren, has done a wonderful job in the past months. Starting the outdoor training of the youth February 22nd with fitness training, during past months youth and seniors have been prepared in numerous training sessions. This while Corona forced Peter and his crew, to approach training in a whole different way. Their persistence and enthusiasm, gives our youth a head start at the games this Sunday, and hopefully soon for the seniors.

Van de wedstrijdsecretaris

Zoals iedereen al heeft kunnen zien zijn vanaf mei de topklasse heren en dames begonnen. Alles is op het moment te volgen via het matchcenter op de kncb website en vaak ook op de livestreams tijdens de wedstrijden.

Voor de jeugd zijn de trainingen de afgelopen weken al volop bezig. De jeugd mag al een tijdje onderling wedstrijden spelen dus dat is dan ook volop gebeurd. U13/U11 en U9 hebben een aantal ontzettend spannende wedstrijden gespeeld. En vanaf 6 juni kan eindelijk de jeugdcompetitie beginnen. In elke leeftijds categorie één of twee teams actief.

Voor de seniorenteams worden er, binnen de regels zoals die er nu zijn, op de club al veel getraind. We hebben de afgelopen drie weken onderlinge trainingswedstrijden gespeeld, afwisselend van 15 tot 40 overs. Elk team heeft tot nu toe één keer tegen elkaar gespeeld, van VRA 2 tot en met Zami teams.

Thomas Spits
Wedstrijdsecretaris VRA


Playing on grass at VRA

Playing on field one this Summer season 2021.

Playing on a grass pitch, is the real thing. The VRA square of field one, the middle, counts ten pitches. To make this possible for you to play on grass, this season we aim to schedule at least one game for each team to play on a grass pitch.

Please be aware that it takes two weeks to prepare a grass wicket. Special knowledge and skills are needed to do so. And a lot of work. Therefore, our groundsmen, Benno and Kees, are in charge of everything that concerns the main square.

In memoriam: Mary Kappelle–Mohr (1936 – 2021)

Begin dit jaar is op 5 januari de moeder van Floris, Derk en Maarten Kappelle en weduwe van Dirk Kappelle overleden. Zij werd 84 jaar. Met Mary Kappelle verliezen wij op VRA een soort moeder.

Wat was ze er trots op dat Dorien Rauwerda Voorzitter werd van VRA, want Mary was geëmancipeerd! Ze zou ook trots zijn geweest op de prestigieuze Vrouw- en Sportprijs uitgereikt aan Sidra Raja, vanwege haar inzet voor de sportieve ontwikkeling van jeugd in deze moeilijke tijden. Mary zette zich in de jaren ’60 en ’70 met haar man Dick zelf ook in voor de jeugd. Zij was op VRA voor onze jeugdteams meer mother-coach, dan louter rij-moeder. VRA’s Engelse coach Jack Reddish woonde in de zomer bij hun in de De Lairessestraat. Zelf was zij topsporter geweest, speelde hockey bij Hilversum samen met Ied Kappelle in het eerste damesteam. Tijdens een traditionele Luilak-wedstrijd op VRA verschalkte ze als bowler toptalent Jan Philip Korthals Altes met een leg-trap achter square op de boundary. Ze had vele jaren zitten opletten om uit te vinden hoe dat precies werkt.

Mary doorliep na de oorlog het Hilversums Gymnasium, ‘de beste school van Nederland’, vertrok als zeventienjarige au pair naar Engeland, plukte perziken in Frankrijk om Frans te leren en ging aansluitend Engels studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Via schoolgenoot Jan Kappelle ontmoette zij diens oudere broer Dick Kappelle, student tandheelkunde in Utrecht. Het was liefde op het eerste gezicht. Mary en Dick trouwden in 1958 en Mary stopte abrupt met haar studie, dat was volstrekt normaal in die tijden. Eerst moest ze nog mee naar Oosterbeek met Dick als dienstplichtig tandarts, maar vervolgens verhuisden ze naar Amsterdam. Daar werden keurig drie zonen geboren in 1959 (Derk), 1961 (Floris) en Maarten (1962). Begin jaren zeventig pakte Mary haar studie weer op, studeerde af op de Engelse auteur Evelyn Waugh, en werd in 1976 docent Engels, niet op het Vossius waar ze zo aan de slag kon, maar op het Pius X College in Amsterdam-West. Ze zal zonder enige moeite de orde in de klas hebben bewaard. Met haar bekende glimlach en een wise-crack.

Oud-VRA bestuurslid Dick Kappelle overleed in 2008. Hij werd in hun legendarische bloementuin in het Friese Jellum getroffen door een hersenbloeding. Een indrukwekkend moment tijdens zijn afscheid was het applaus bij wijze van toespraak van toenmalig VRA-voorzitter Ed van Nierop, zoals het hoort als een batsman na een prachtige innings bij het verlaten van het speelveld de eeuwige jachtvelden betreedt. Natuurlijk miste Mary haar man enorm, maar zij pakte de draad weer op en ontpopte zich met respect van velen tot ‘Mrs. Mum’, het hoogst haalbare eerbetoon binnen VRA en Amsterdamse “Oud-Zuid-kringen” zoals het Concertgebouw en de Muclu. Op VRA was zij aan de boundary een vaste waarde, als supporter van de VRA ZAMI teams en op zondag bij VRA 1 vanaf de K-Side. Heel verdrietig dat we in een besloten plechtigheid afscheid van haar moesten nemen. En dat ze er deze zomer opeens niet meer zal zijn. We zullen haar missen en gedenken, als we elkaar weer zien op VRA.

Aart Schotte

In memoriam: Frank Vermeulen (1945 - 2021)

In de vroege ochtend van maandag 24 mei verschijnt op mijn telefoonscherm: ‘Frank is vannacht om 2.30 uur rustig ingeslapen. Waarschijnlijk maar het beste, want er was in feite geen enkel zicht meer op genezing. Maar het blijft natuurlijk zeer verdrietig’. Thijs.

Namens VRA onze deelneming, Thijs, met dit grote verlies. Ik blader in het jubileumboek naar pagina 86, waarin Rudy Hulsman verhaalt over de vermaarde eerste Mill Hill Tour. Daar staat Frank Vermeulen als guppy uiterst rechts in VRA blazer.

Niet veel later was hij vaste kracht in het Eerste, aanvankelijk als left-arm spinner/batsman, maar later ook, bij gebrek aan pace aanval, ook als gevaarlijke links-over bowler, die het iedere opening batsman lastig kon maken met zijn inswingers. Frank kon ook meer dan gemiddeld batten, veelal als middle order batsman.
Frank is jarenlang captain geweest van VRA 1, en was dat ook toen Thijs in 1978 in Zuid Afrika Hylton Ackerman als eerste player/coach had gecontracteerd, wat direct resulteerde in promotie naar de toenmalige hoofdklasse (thans topklasse) Hij was vanaf 1964 Flamingo-lid en was ook enkele jaren bestuurslid van de Flamingo's. Hij scoorde tegen de Free Foresters een century.
Frank was tevens een zeer goede hockeyer die via het Noord Hollands Jeugd XI en het Ned Jeugd XI uitkwam voor wat toen nog heette het Nederlands C XI (Jong Oranje). Hij speelde jarenlang in Amsterdam 1 en behaalde daarmee ook meerdere malen het landskampioenschap.

Frank Vermeulen overleed thuis in zijn woonplaats Remerchen in Luxemburg. Zijn vrouw Juut blijft daar wonen in de nabijheid van hun oudste dochter, Evelyn. Tot de verdere directe familie behoren zoon Floris en dochter Annelie en acht kleinkinderen. Frank en Juut, die elkaar uit hun studietijd in Utrecht kennen, hebben de wereld over gezworven. Frank werkte voor diverse nationale- en internationale banken in Canada, Engeland en uiteindelijk veertien jaar voor een conglomerate (Olayan Group) in Saoedi Arabië.

Door deze internationale carrière heeft hij vanaf grofweg zijn 35e jaar geen stempel meer kunnen drukken op VRA. De interesse en betrokkenheid bleven er altijd. Dat bleek onder meer uit de royale bijdrage die hij nog kort voordat hij ziek werd, aan de club deed voor bouw- en verbouw van clubhuis en indoorhal.

Met plezier en respect denken wij terug aan Frank. Gelukkig is de jongste broer Thijs er nog om de club met raad en daad te ondersteunen.

John H. Wories

Write away

De Engelsen vonden niet de ansichtkaart, maar wèl het cricket uit. En omdat de eilandbewoners zich graag stijlvol en sportief wensten te gedragen en navenant te verontschuldigen, vonden zij aan het eind van de 19e eeuw de ‘write away’- ansichtkaart uit. Een sportief getinte ‘excuusansicht’ waarop maar al te vaak een cricketscène te zien was.

‘Write away’is een fraai voorbeeld van taalkundige homofonie. Dat wil zeggen, dat twee of meer woorden hetzelfde klinken, maar een verschillende betekenis hebben ( sea - see, no - know, enz.). ‘Write away’ ( schrijven en versturen) associëren we meteen met ‘right away’ (dadelijk) en dat was precies de bedoeling: de afzender wilde zich excuseren en zijn of haar spijtbetuiging diende als de wiedeweerga geschreven en verstuurd te worden.

Voor het gemak en om een en ander nog soepeler te laten verlopen stond op de voorzijde van een ‘write away’, gedrukt in een sierlijk handschrift, al een passende opening van het te maken excuus. Dikwijls was dat iets in de trant van ‘So sorry I was out …’ in combinatie met een batsman en diens gebroken wicket.

In de meeste gevallen werd – tegen alle postale voorschriften in – de rest van de spijtbetuiging op de voorzijde van de kaart gekalkt. Dat was op 19 maart 1907 beslist niet het geval bij de afzender van de eerder afgebeelde kaart, die erg te doen had met juffrouw Sulzberger uit Gawler in het noordoosten van Tasmanië en haar probeerde te troosten.

Afgaand op de tekst werd de kaart hier in meerdere opzichten a-typisch gebruikt. De taalkundige voorzet op de beeldzijde werd genegeerd en op de achterzijde geherinterpreteerd. En inhoudelijk ging het slechts (?) over cricket.

De schier onafzienbare reeks overige cricket ‘write aways’ werd in de meeste gevallen voor familiale, zakelijke, vriendschappelijke, vertrouwelijke, amoureuze en andersoortige verontschuldigingen gebruikt. Met de voorgedrukte openingsformuleringen, aangevuld met gestuntel en gebrekebeen op en rond de cricketpitch, kon men immers alle kanten uit. Voorbeelden te over: ‘It’s quite an age …’ ( trillende grijsaard als batsman)
‘Urgent …’ ( lijvige batsman gaat run out)
‘Awfully sorry to keep you waiting …’ ( Dandy-batsman maakt nauwelijks aanstalten om in te gaan. Fielders staan te wachten)
‘It’s not easy…’ ( W.G.Grace torst bat, baard en buik tijdens het runnen)

‘It’s surely time …’, ‘I really had no idea …’ etc. etc.

De bedenker/tekenaar van bijna al deze excuuskaarten was illustrator Lance Thackeray ( 1869 – 1916 ). Hij ontwierp als lid en oprichter van de London Sketch Club zo’n 950 (!) ansichtkaarten, w.o. vele, vele ‘write aways’.
Wellicht had Thackeray op een dag gewoon even geen zin in het bedenken van een nieuwe standaard excuuskaart. En toen tekende hij deze.

Een provocatie?
Zelfs W.G.Grace lijkt met stomheid geslagen.

Tom Matena

Zeer productief weekend voor zowel VRA1 als de VRA Dames!

VRA 1 versus Dosti 1

29 mei 2021

VRA 302 voor 6 – Dosti 169 a.o. na 47.2

VRA wint met 133 runs

Vikram Singh, die de batting opende (103 runs uit 144 ballen), werd ontzettend goed gesteund door Shirase Rasool op nummer 3 (73 runs uit 68 ballen).

Bij de bowlers verdient Udit Nashier een eervolle vermelding met 3 voor 18 uit 9.2.

VRA Dames versus R&W Dames

29 mei 2021
VRA 299 voor 6 na 40 overs – R&W 147 a.o.
VRA wint met 152 runs

“Veringmeier dominates in Women’s Hoofdklasse”
Rod Lyall, Emerging Cricket, 31 mei 2021

“At Sportpark Eindenhout, Veringmeier was in dominant form for VRA Amsterdam, smashing a 78-ball 142 against Rood en Wit Haarlem, which included 18 fours and four sixes.

That enabled VRA to reach 299 for six, and Rood en Wit could only manage 147 in reply, VRA’s new-ball attack of Gwen Bloemen and Nathalie Hennis taking four for 40 and three for 35 respectively.

The win takes VRA into second place behind Voorburg, just ahead of Quick Haag, who with the bye on Saturday have a game in hand.”


VRA women take first win of the season!

1st of May 2021 - VRA women take first win of the season!

After a rainy week the sun decided to come out on the first match day of the 2021 season.
 The VRA ladies lined up for the covid testing done by our own pro testers Isa and Fleur.
After getting the negative results back we got a coffee and got the ground ready. Our cricket ground is currently decorated with little white and yellow flowers, which fitted beautifully with the white and yellow boundary flags and the white cricketball. 
 Miranda and I were captaining the game together, I’d say also Sally was part of it haha it’s teamwork baby! After winning the toss we decided to field first. Gwen opened the bowling and ooooh, she was delivering on her deliveries!
Absolutely beautiful to see. Not only did it look great, she got 5 wickets! One was a catch by me, the rest clean bowled. 5-24. Bails were flying around! I was bowling from the other end, managed to get 2-12. Next to a good bowling attack, we were also fielding great. Attacking the ball, backing up, working together on the relais. We had two new faces today. Ersha who was shining in the field and Manisha who was wicketkeeping like a pro! Happy to welcome them to the team :)
Lotte and Miranda took over the bowling. Lotte’s beautiful bowling made for beautiful wickets. One clean bowled and one caught by Sally. Meanwhile Miranda clean bowled Ajax’s runmaker Amber!
Isa and Fleur took over, to change up the bowling with some slower pace, also our beauty from Deventer Meike showed how bowling is done. Meanwhile Katie, Eef and Sarah where attacking the ball all over the field preventing runs. Overall very happy with the first innings of the season. One might count the names and think… aren’t those 13 ladies? Yes, everyone was eager to play and happy to share some time in the field. So we played with 2 subs.

The innings ended with Ajax all out for 122 in 35.3 overs.

After lunch it was time to start the batting innings. Katie and Miranda opened the batting, after Katie hitting multiple 4’s, Miranda couldn’t stay behind and started playing the ball around.
A beautiful partnership that ended after 86 runs on the board. Great stuff and beautiful cricket!
Gwen came in and also decided to hit a 6. No biggie haha!! A few overs later Meike came in only to watch Miranda end the game with a 4 and a smashing 6. She had 73* runs. What an ending to a great day. We got 128-2 in 14.2 overs. Normally we would celebrate properly, but it’s coronatimes… also it was quite cold. So after sharing some happy highlights and smiles we all went home to have a warm shower haha!
 I nominate Gwen Bloemen for player of the day. Taking not only many wickets, but also important wickets very early on in the game. Outstanding, outstanding!

 Shout out to Thomas Spits for being our groundsman and always a huge thanks to the lovely Layla for the care and lunch packages! There were some enthusiastic ‘ooh’s and ‘aah’s when the warme broodjes kroket were found. Also shout out to our trainer Pete, giving us great energy and works on improving the team each week. Looking forward to Wednesday!

Great energy in the field, beautiful cricket, wickets, catches, runs, sunlight, also happy to be on the field with the ladies again. Excited for the season to come :)


See you next week!Liefs,
Nathalie & the VRA ladies


Practice Square Nets

After 3 weeks of installation a new netting system for our practice square was installed last Saturday. We now have a top end system that is flexible and more efficient in maintenance. It can be moved above the prepared pitch through pulleys and ropes, which saves a lot of time for the groundsman. For you as a player it is safer as balls cannot bounce back from poles.

The same system is also used at Old Trafford and Hampshire.

VRA clothing and cricket gear

We realize that members start to wonder what's going on with the VRA clothing that was ordered some time ago, early April. Now that the most severe Covid measures are relieved and we can start looking forward to the first serious cricketmatches in a long time, it's even more relevant.
Here's an update for you.

After consulting our supplier Surridge Sports we've learned that deliveries from the manufacturer in Asia are delayed and delivery time went up to some 8 weeks instead of the promised 5-6 weeks. Very unfortunate, but we will have to be patient. The kits are now expected to arrive in Amsterdam in week 24, so mid June.

As soon as we are informed about exact dates we will contact the team captains or team managers about when and how to collect. Probably we will set a date and time for each team to pick up their kit and distribute among the team members at VRA. People who ordered will need to sign for receipt of their orders, but of course this can also be arranged through the captains or managers. Details will follow later.

For new members or people that for some reason missed the first window of ordering per team we have again opened the opportunity to order online. This goes for the dye sublimated (colored) team wear only. Find the order form and size chart here. Orders will be collected until we reach a minimum quantity of 10 pieces per batch. Take into account a delivery time of 6-8 weeks.

We are also getting many questions about where to get cricket gear.
Some places we can recommend are listed here. If you know more addresses in the region, please let us know.

Tim de Leede Sports

CricketStore.nl

Chaudry Sports

The Batman (for bat renovation)

Selectie Nederland strijdt tegen Ierland

Het Nederlandse Herenselecties voor de CWC Super League series tegen Ireland is bekend. Bondscoach Ryan Campbell heeft 15 spelers geselecteerd voor deze thuisseries.

Geselecteerde spelers CWC Super League Series tegen Ireland:

Pieter Seelaar (Captain), Scott Edward, Max O’Dowd, Stephan Myburgh, Ben Cooper, Bas de Leede, Timm van der Gugten, Logan van Beek, Fred Klaassen, Philippe Boissevain, Vivian Kingma, Brandon Glover, Tobias Visée, Musa Nadeem Ahmad, Saqib Zulfiqar

Support staff:
Ryan Campbell (NC), James Hilditch (Ass. Coach & Analyst), Gary Kirsten (Ass. Coach), George Dunlop (Fysio)

Series data: Vanaf maandag 31 mei t/m maandag 07 juni.
Spelers en staf zullen gedurende perioden in een bio-secure bubble in Utrecht verblijven.

Wedstrijden Nederland – Ierland live te zien op Ziggo Sport
Woensdag 2 Juni: Nederland – Ierland; start 10.30 uur
Vrijdag 4 Juni: Nederland – Ierland; start 10.30 uur
Maandag 7 Juni: Nederland – Ierland; start 10.30 uur

Wedstrijden Nederland – Ierland live te zien op Ziggo Sport

Het Nederlandse nationale mannen cricketteam speelt op woensdag 2, vrijdag 4 en maandag 7 juni in Utrecht tegen Ierland. Deze serie van drie eendaagse wedstrijden is te zien op Ziggo Sport: het is voor het eerst dat cricket live op televisie wordt uitgezonden in Nederland, met commentaar van onze eigen Peter Borren.

Het drieluik tegen Ierland is het eerste in een reeks van twaalf wedstrijden die in 2021 en 2022 in Nederland worden gespeeld. In 2022 speelt Nederland thuis tegen Engeland, Pakistan en West-Indië. Deze duels maken onderdeel uit van de ICC Men’s Cricket World Cup Super League (CWC Super League), die van belang is in het kwalificatieproces voor het WK van 2023 in India. De CWC Super League is de hoogst mogelijke ICC-competitie binnen het internationale cricket.

Uitzendtijden Nederland – Ierland op Ziggo Sport:

Woensdag 2 Juni: Nederland – Ierland; start 10.30 uur Vrijdag 4 Juni: Nederland – Ierland; start 10.30 uur Maandag 7 Juni: Nederland – Ierland; start 10.30 uur

New Junior Groundsman

As of 30th of May we’ve contracted Kees van Nieuwkerk as Junior Groundsman. Kees will be working with Benno and the grass square voluntary support group to keep the square in top condition. He will be at the ground Monday to Saturday. Benno is available during weekdays. We’re developing a personal development plan with Kees for the coming years. The overall plan for the square and the preparation for the 2022 international is a cooperation with Mike Hunt (former groundsman Lords).

Oproep voor de ALV 2021

ALGEMENE LEDENVERGADERING VRA 2021

  • Wanneer: Donderdag 26 augustus 2021 om 20:00 uur
  • Waar: Clubhuis van VRA

English version: See below

Het Bestuur van de Amsterdamse Sportvereniging VRA nodigt haar leden van harte uit om de Algemene Leden Vergadering (ALV) van 2021 bij te wonen.

Jaarstukken en vragen

De jaarstukken en notulen zijn zoals gebruikelijk ter plekke inzichtelijk vanaf 19:30 uur, en kunnen desgewenst op aanvraag van tevoren naar individuele leden gezonden worden.

Indien u op voorhand vragen heeft voor het Bestuur, dan kunt u deze uiterlijk tot 25 augustus 2021 23:00 uur schriftelijk indienen bij de Secretaris door een e-mail met uw vragen te sturen aan secretaris@vra.nl .

Wij hopen u allen op donderdag 26 augustus aanstaande te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur van VRA


Agenda Algemene Ledenvergadering VRA

Datum: donderdag 26 augustus 2021 20:00 uur

Locatie: VRA Clubhuis1.  Opening
2.  Mededelingen en ingekomen stukken
3.  Notulen vorige ALV
4.  Jaarverslag 2020 van de Secretaris
5.  Financieel jaarverslag 2020
6.  Verslag kascommissie
7.  Decharge Penningmeester over 2020
8.  Ontwikkelingen aankoop clubhuis, nieuwbouw en verbouwing
9.  Zomerseizoen 2021
10.  Statutenwijziging
11.  Vrijwilligerscommissie
12.  KNCB-zaken
13.  Begroting 2021
14.  Rondvraag
15.  Sluiting


MACHTIGING

U kunt bij uw afwezigheid uw machtiging geven aan een ander lid (geen donateur), voor stemmingen tijdens de vergadering. Link naar het machtigingsformulier Stuur het volledig ingevulde machtigingsformulier aan de Secretaris


English version

The Board of the Amsterdam Sports Association VRA cordially invites its members to attend the General Members Meeting (GMM) of 2021.

Annual reports and questions

The annual accounts and minutes can be viewed on site from 19:30 as usual, and can be sent to individual members on request in advance.

If you have any questions for the Board in advance, you can submit them in writing to the Secretary by sending an e-mail with your questions to secretaris@vra by 25 August 2021 at 23:00 hrs. at the latest. .nl .

We hope to welcome you all on Thursday, August 26.

Yours sincerely,

The Board of VRA


Agenda General Members Meeting VRA

Date: Thursday 26 August 2021 20:00

Location: VRA Clubhouse1.  Opening
2.  Notices and incoming documents
3.  Minutes previous GMM
4.  2020 Annual Report of the Secretary
5.  Financial annual report 2020
6.  Report audit committee
7.  Discharge Treasurer for 2020
8.  Developments purchase clubhouse, new construction and renovation
9.  Summer season 2021
10.  Change of Articles
11.  Volunteer Committee
12.  KNCB matters
13.  Budget 2021
14.  Inquiry
15.  Closure


AUTHORITY

In your absence, you can authorize another member (not a donor) to vote during the meeting. Link to the authorization form Send the fully completed authorization form to the Secretary


This information comes from the VRA Website
Link: http://www.vra.nl/oproep-voor-de-alv-2021
Translation: [Convocation for the General Member Meeting of VRA 2021](https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.vra.nl%2Foproep-voor-de- alv-2021)


Deze informatie is afkomstig van de VRA Website
Link: http://www.vra.nl/oproep-voor-de-alv-2021
Translation: Convocation for the General Member Meeting of VRA 2021

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures