How's That! 5 August 2014

Year 82 Issue 16

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Redactioneel – Energie tanken

Zomerstop?
Een korte periode van rust gaf VRA-teams die daar behoefte aan hadden de gelegenheid energie en moreel te tanken. Vooral voor VRA 1 en 2 maakten hier dankbaar gebruik van. Beide teams hebben het niet gemakkelijk dit seizoen, maar met name ons Eerste bracht zichzelf volkomen onnodig in een penibele positie. Een inzinking in een relatief belangrijke periode zorgde voor 3 nederlagen achtereen, terwijl alle ploegen onderaan de ranglijst inmiddels met succes vochten voor lijfsbehoud. En zo bevonden we ons plotseling temidden van 4 concurrenten op 10 punten, een onverwachte en onwenselijke situatie.

Na enige serieuze besprekingen en goede trainingssessies stond het vizier weer op scherp. Tijdens de T20 van afgelopen vrijdag op en tegen ACC, een uitstekende testcase, werd onze hoofdmacht de temperatuur genomen en mochten we constateren dat er weer normale en gezonde waardes werden bereikt. Het team, hoewel enigszins ’verzwakt’ met oudgedienden Darrin Murray en Ewoud de Man in de gelederen, deed goede zaken en won overtuigend, waarbij Ben Cooper eindelijk weer eens goed uit de verf kwam met 91no. Gevolg is het bereiken van de kwartfinale aanstaande vrijdag, thuis tegen Bloemendaal. Komt allen kijken, want het wordt beslist gezellig met deze tegenstander en een geplande BBQ na afloop.

Als voorbereiding op de o zo belangrijke laatste wedstrijd in Fase 1 trainde VRA1 nog op zaterdag, met een relaxte gezamenlijk lunch na afloop. Uw redacteur trof zondag derhalve een zeer gemotiveerd en gedreven team in de Bosjes van Pex, waar ze het uitgerekend moesten opnemen tegen de nummer 1 van deze competitie, het sterke Quick Haag. Geen makkelijke opgave, maar eerst battend zagen we bij dit VRA gelukkig weer duidelijke sporen van herstel. Een snelle start van met name Ben Cooper (42), gevolgd door een bedachtzaam middenstuk waarin toch nog iets teveel wickets vielen, leidde tenslotte tot een goed opgebouwde en spetterende apotheose van Peter Borren (72) en een verdedigbaar totaal van 232 runs.

De gehele 2e innings lag VRA iets voor op schema, maar nooit echt comfortabel, de lengte van de Quick battingorder kennende. Toch zag het er lange tijd heel goed uit. Goed cricket, geconcentreerd fielden (een enkele misser daargelaten), en de juiste spirit. Ook tussenstanden op andere velden gaven hoop. Een vroege blessure van Quirijn gooide helaas wat roet in het overigens zeer verteerbare eten en VRA miste daardoor een bowler die het Quick in de laatste overs nog extra lastig kon maken. Een kort maar hevig Quick-offensief, vijf overs voor het einde, maakte korte metten met onze illusies en in de 48e over was het dan toch nog gedaan. Gevolg is dat VRA met de onderste vier ploegen van de eerste competitiefase moet gaan strijden om de plaatsen 5, 6 en 7, daarbij de laatste plek zorgvuldig vermijdend. Bij winst op Quick zou VRA tot de bovenste vier hebben behoord.

Geen nood. Dit relatief jonge team heeft in korte tijd duidelijke tekenen van herstel getoond en bovendien een enorme strijdlust laten zien. Met deze mentale gesteldheid en de aanwezige kwaliteit kunnen we de laatste wedstrijden met vertrouwen tegemoet zien. Het programma staat verderop in deze editie en kom vooral kijken. Het wordt nog een mooie maand.

Tenslotte wijzen we u nog graag op de inschrijving voor de Reünistendag op 23 augustus. Dit belooft een gezellig feest te worden voor zowel leden als oud-leden plus familie. Organiseer je eigen teamreünie, mail je oude maatjes en schrijf je in via de website!

Redacteur van de week
Benno van Nierop

Personalia

In Memoriam Peter Raaijen
Vorige week is plotseling Peter Raaijen, zoon van erelid Rob Raaijen in zijn woonplaats Amstelveen overleden. Peter is een blauwe maandag lid geweest van onze vereniging, maar laten we het beleefd uitdrukken, dat hij het talent van Pa ontbeerde. Peter vertrok naar Engeland waar hij zich op een farm specialiseerde in alles wat met groenvoorziening te maken had. Hij werd 'Peter met de Groene Vingers' en beleefde daar een gelukkige tijd. Niet voor niets was zijn moeder, Sally een Engelse.

Bij terugkeer in Nederland lag het voor de hand dat hij zijn expertise aan VRA ter beschikking zou stellen. Een seizoen lang hielp hij Paul Polak met het onderhoud van het terrein en speciaal de graspitch. Daar hadden wij een leuke tijd met hem.

Helaas zorgde lichamelijk ongemak ervoor dat hij deze taak neer moest leggen. Vader Rob zorgde voor een leuke flat bij de Rembrandtweg in Amstelveen en alles leek goed te gaan. Totdat Peter, slechts 47 jaar, plotseling overleed.

De vereniging VRA leeft met Rob en zuster Madeleine mee in dit ondraaglijke verlies.

John Wories

Deze week op VRA

Hieronder de agenda voor deze week. De vakanties zijn voorbij en de competities worden hervat, resulterend in een vol programma. Raadpleeg voor de meest actuele agenda altijd de VRA-website. Aanvangstijden en veldtoewijzing blijven onder voorbehoud. Op de speeldag zelf is Paul Polak als groundsman verantwoordelijk voor definitieve toewijzing.

DI 05/08 VRA - Downham Town CC 13.00 (veld 1) VR 08/08 Twenty20: VRA 1 - Bloemendaal 1 18.00 (veld 1) ZA 09/08 VRA ZAMI 1 - Bloemendaal ZAMI 13.00 (veld 1) ZA 09/08 VRA ZAMI 3 - HCC ZAMI 3 13.00 (veld 2) ZA 09/08 VVV ZAMI 1 - Ajax ZAMI 1 13.00 (veld 3) ZO 10/08 VRA 1 - Hermes DVS 1 11.00 (veld 1) ZO 10/08 VVV 1 - Hermes DVS 2 11.00 (veld 2) ZO 10/08 VRA 3 - VRA 4 13.00 (veld 3)

Friendly fixtures August - Sign in!

Ook dit jaar heten we weer een aantal clubs welkom op VRA.
 De meeste friendlies zijn open voor alle leden om aan mee te spelen, dus pak je agenda en doe mee! Het is altijd gezellig en vooral heel leuk om met een mixed clubteam te spelen.

Tuesday August 5th: 
 VRA Combi - Downham Town CC (Norfolk, UK)
Friday August 15th:
 VRA Combi - Badger Wanderers CC (Surrey, UK)

Meld je nu aan voor een van bovenstaande fixtures bij Berend Steenhof.
Please sign in for one of the above fixtures with Berend Steenhof.

Fase 2 Topklasse (VRA1)

Na Fase I zijn VOC, VRA, HCC en Hermes DVS allen met 10 punten geëindigd. In een onderlinge competitie tussen deze teams hebben zowel VOC als VRA 8 punten behaald. Op basis van een iets betere NRR wordt VOC vijfde en VRA zesde. HCC behaalde 6 punten en is derhalve zevende. Hermes DVS wordt achtste na Fase I met 2 punten uit de onderlinge wedstrijden. Hier de uitslagen en standen van Fase 1.

In Fase II worden de top 4 en onderste 4 van elkaar gescheiden. Beide competities spelen 1 keer tegen elkaar waarbij de Top 4 speelt om Best of Three voor het kampioenschap. De onderste 4 spelen om degradatie naar de Hoofdklasse te voorkomen, waarbij VOC en VRA het voordeel hebben van 2 thuiswedstrijden.

De stand na Fase I geeft het volgende programma voor de komende weken:

10 augustus Quick Haag vs ACC Dosti CC vs Excelsior’20 VOC vs HCC VRA vs Hermes DVS

17 augustus Excelsior’20 vs Quick Haag Dosti CC vs ACC Hermes DVS vs VOC VRA vs HCC

24 augustus Quick Haag vs Dosti CC ACC vs Excelsior’20 VOC vs VRA HCC vs Hermes DVS

Fase 2 Eerste Klasse (VRA2)

Na Fase I zijn Ajax en HCC 2 beide met 8 punten geëindigd. In een onderlinge competitie tussen de teams heeft Ajax twee keer gewonnen, waardoor zij zesde wordt en HCC2 zevende. Hier de uitslagen en standen van Fase 1.

In Fase II worden de top 4 en onderste 4 van elkaar gescheiden. Beide competities spelen 1 keer tegen elkaar waarbij de Top 4 speelt voor het kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse. De onderste 4 spelen tegen degradatie. De teams die zevende en achtste eindigen in deze poule degraderen naar de Overgangsklasse.

De stand na Fase I geeft het volgende programma voor de komende weken (let op, gewijzigd op 6/8 ivm beschikbaarheid velden):

10 augustus Hermes DVS – Punjab VVV – Excelsior’20 Hercules – Ajax HCC – VRA

17 augustus Punjab – Excelsior’20 VVV – Hermes DVS Hercules – HCC Ajax - VRA

24 augustus Punjab – VVV Excelsior’20 – Hermes DVS VRA – Hercules Ajax - HCC

VRA Reünistendag 23 Augustus | VRA Reunion

De Reünistendag op zaterdag 23 augustus komt steeds dichterbij. Meldt u snel aan voor dit clubfeest!

Deze dag is bedoeld als informeel weerzien voor iedereen die ooit iets met VRA te maken heeft gehad. Oud-leden, donateurs en sponsors, maar nadrukkelijk ook huidige leden, donateurs en sponsors. Roep je (oude) teammaatjes bijeen. We gaan er een feest van maken.

Op die dag zullen ZAMI 1 en ZAMI 2 'the Battle of the Woods' uitvechten, een onderlinge derby in vriendschappelijke sfeer, maar wel degelijk een competitiewedstrijd. Denkt u niet dat de heren elkaar de overwinning cadeau doen, het zal er heet aan toe gaan. Er valt kortom iets te zien voor de aanwezigen.

Op het naastgelegen veld wordt een Reünistenwedstrijd gespeeld, waarvoor we jong en oud, dame of heer, lid en oud-lid van harte uitnodigen. De enige voorwaarde is dat je ooit lid of donateur was van VRA of beter nog, dat nog steeds bent, maar om welke reden dan ook nog zelden komt. Dit is de ultiem gelegenheid elkaar weer te ontmoeten en te kijken 'of je het nog in je hebt'.

Ook zal er ter ondersteuning van de clubkas een veiling plaatsvinden van artikelen en diensten die door sponsoren, leden en cricketvrienden ter beschikking worden gesteld. Voor deze veiling zoeken we bovendien nog meer mooie artikelen of diensten, cricketgerelateerd of niet, waarop geboden kan worden. Dat zouden oude cricketprenten kunnen zijn, een gesigneerd bat, maar ook (nieuwe) producten die uw bedrijf bijvoorbeeld verkoopt of diensten die u verleent en die u gratis ter beschikking mag stellen voor dit doel. Alles wat voor aanwezigen van enige waarde kan zijn. Mocht u zaken ter beschikking willen stellen, laat het ons dan weten alstublieft via reunistendag@vra.nl.

Uiteraard wordt er uitgebreid geborreld en gegeten. Nederlands cricket bestaat/bestond in grote mate uit families. Wij willen grotere gezelschappen, voormalige teams en bijvoorbeeld families (Mulder, Grootmeijer, Van Nierop, Wories, Schotte, Kappelle etc) bij het diner de kans geven eigen tafels te boeken, maar misschien is het juist leuk om te mengen. Het is aan u.

Na het eten is er nog tijd voor Music & Dance, voor wie er geen genoeg van kan krijgen.
Kent u oud-leden/donateurs van wie u vermoed dat ze ook willen komen, deel dan deze uitnodiging met hen. We zullen deze week nog zoveel mogelijk oud-leden proberen te achterhalen en uit te nodigen via e-mail en social media, maar uiteindelijk dient een ieder zich zo snel mogelijk aan te melden. Dat kan via de daarvoor bestemde knop op de homepage van onze website of meteen via deze link. Hier vindt u ook nog extra informatie.

De Reüniecommissie
Abbas Jaffri, Benno van Nierop, JPh Korthals Altes, Pam Mulder, Toon Hintzen, Floris Kappelle, Nienke Kodde e.a.

WARNING: Do not leave valuables in dressing room!

Unfortunately personal belongings were stolen from our dressing rooms lately, especially mobile phones and wallets. On Thursday 24 July it happened again when Netherlands U17 were playing against Ireland. The Dutch dressing room was left open for only a while and 5 phones were stolen. VRA regrets this incident and apologizes for this to happen at VRA.

We do have camera images of the thief that visited twice now (see below) and all useful material was handed over to the police. Nevertheless, VRA can't take responsibility for personal belongings and we do ask people to be alert and careful. Please see to it that dressing rooms are locked at any time, don't leave any valuables in the dressing rooms and warn your opponents to do the same.

Nogmaals een waarschuwing aan alle leden en bezoekende teams om te zorgen dat kleedkamers gesloten blijven wanneer men zich naar het veld begeeft. Hoewel we diefstal als club proberen te voorkomen kan VRA niet verantwoordelijk worden gesteld voor persoonlijke bezittingen. Wij vragen uw medewerking om geen waardevolle spullen achter te laten en goed op te letten of u onbekenden de kleedkamers ziet binnengaan tijdens wedstrijden.

VRA Ballenactie

Zelf balsponsor worden of namens uw bedrijf een bal aanbieden? Er zijn dit jaar nog heel wat wedstrijden te sponsoren! Niet alleen van het Eerste, maar ook van lagere elftallen, Dames en Jeugd.
Kijk voor meer informatie op de pagina VRA Ballenactie.

De wedstrijdbal van de wedstrijd ACC ZOMI vs VRA ZOMI a.s. zondag 10 augustus wordt aangeboden door Albert Spijker. We bedanken Albert hartelijk voor het sponsoren van deze wedstrijd!

Greetings from Rome

Cricketnieuws uit Italië? Jawel, het is komkommertijd. Maar in dit geval toch een leuk bericht. Onze vriend Amil Prasad was dit seizoen gecontracteerd door Roma CC en zou niet meer naar VRA komen. Toen bleek dat het Italiaanse cricketseizoen wat merkwaardig was opgedeeld en Amil erg veel vrije tijd over had wilde hij liever in Amsterdam zijn, waar hij deze zomer gelukkig nog enkele weken kon blijven logeren.

Dit bezoek leverde ons spontaan wat welkome assistentie op voor onderhoud aan de square en bovendien, als het zo uitkwam, een vriendelijke barman. Maar spelen in de hoogste teams mocht niet vanwege de regelgeving van de KNCB. Dus viel Amil soms in bij VRA3 en ZAMI, op halve kracht, maar met evenveel plezier.

Vorige week namen wij weer afscheid, want Amil werd door zijn werkgever opgeroepen voor de finalerondes van het Italiaanse Kampioenschap. Hoe die competitie nu precies in elkaar steekt probeerden we tevergeefs te achterhalen, maar uiteindelijk werd Amil afgelopen weekend met Roma CC Kampioen van de serie B.

Amil was de grote man met belangrijke wickets, maar vooral door aan bat de winst binnen te slepen met een 6 en een single op de laatste 2 ballen, waar precies 7 runs nodig waren. Een heldenonthaal was zijn deel. Inmiddels is Amil weer thuis in Sri Lanka bij zijn gezin. Good luck, Amil!

IBIS 1 vs VRA 3

Toss won by: VRA 3 (batting first) VRA 188 ao (Thomas Pasierowski 75, Martijn Besier 42, Thomas Spits 23) IBIS 133 ao (Piotr Pasierowski 3v15 in 8, Berend Steenhof 4v16 in 6)

Steve Kamper bids farewell to VRA with a VRA 3 win over IBIS 1
With Piotr and Thomas Spits returning from a glorious yet exhausting tour to Worcester and Steven, Phil, Humayun and myself having played a thrilling but tiring ZaMi 2 game (and 3rd innings) on Saturday early signs of fatigue where noticeable before departure to the Hague to face IBIS. A win would further cement our second place in the standings. Having learned Qui Vive 2 beating VRA 4 on saturday the pre-match conclusion was that we could only finish in second place for a third consecutive season. In order to do so a win against bottom-ranked IBIS was a first essential step. After winning the toss I opted to bat first given the small size of the ground and the grass that hadn’t seen a lawnmower in some time.

With Thomas ‘Airborne’ Pasierowski and Phil Yisrael opening a quick start would get us in a good position. Phil departed a bit too early but Martijn Besier and Thomas really got us off to a good start. Although Thomas could not middle as good as he is used to this season he reached his fifty quickly after being dropped a couple of times. Martijn played very mature scoring singles at a run a ball. After Thomas was finally caught at deep cover things went horribly wrong. We lost 5 wickets for as many runs and it was not until Thomas Spits (23) and Piotr (13) teamed up that some sense returned to our batting. We stumbled to 188 all out in 37 overs.

After a lunch on the field we still favored our chances. Rightly so when Piotr striked twice in his first two overs. Humayun and Piotr really slowed them down as they moved to 33 runs for 4 wickets after 16 overs. Change bowlers Duncan Cooke and Ashish Thapa have bowled better all year than they did today that gave batsmen 5 (38) and 6 (39) some momentum. It was time to give the ball to Thomas Pasierowski and myself to try something different. My first ‘pie’ immediately gave us the wicket of dangerman ‘Grimes’ and it wasn’t for long that Thomas bowled batsman nr 6. By then we had the game firmly in our hands with Thomas and myself sharing the last wickets. IBIS were all out for 133.

For the time being this was Steven Kamper’s last match for VRA as he returns to Oz (seen on the picture waving goodbye). Over the last two seasons Steven has been a stalwart for both ZaMi 1 and VRA 3. He has been the keeper in ZaMi 1 and has shared the gloves in VRA 3 with Martijn. A true team player who brings the ‘traditional’ Australian competitiveness to the field. A big thank you on behalf of the whole team and we hope to see you again someday in the Amsterdam Forest.

Berend Steenhof

VRA Zami 2 (Sat Comedians) vs Bloemendaal Zami 1

With a little help from your friends
VRA Sat Comedians 214 a.o. vs Bloemendaal Zami 1 210 v 8

Bloemendaal, die prachtige club, centenial, dat mooie veld, die beschaafde mensen. Daar schijnt altijd de zon. Als je daar speelt is het net of je even in 'The Shire', 'De Gouw' bent. Een ongerept veld, prachtig gelegen tussen huizen en oude bomen. De lui die daar hun thuiswedstrijden plegen te spelen, kwamen op bezoek. Ons veld is zeker vergelijkbaar, en naar mening van velen mooier. Die oude Ent in 't veld en vooral geen pottenkijkers uit huizen rondom. Hooguit een konijn of een roofvogel (metaal of eierenleggend) die een keer de score komt opnemen.

Wederom op het heilige gras van Amstelveen mochten we onze kunsten gaan vertonen (dank Paul voor een mooi vlak wicket). Zoals Muffy 'ElMuffBuzo' Molloy het treffend zei: 'Nothing beats playing on an international ground.... only possible in Zami Cricket. Priceless.' En zo is het.
Goed, Bloemendaal dus, die lui die ons eerder dit seizoen niet echt geveegd hebben, maar ze wonnen wel erg makkelijk. We begonnen eerder vanwege verwachte regen en Berend die eerder weg moest... Voor de tweede keer dit seizoen de toss gewonnen en voor de verandering maar gaan batten. De line up was er bepaald naar. De tour van VRA zami was een behoorlijke streep door de rekening, iedereen zat in Worcester (was geen reet aan heb ik me laten vertellen :-). El Capitan was dus gedwongen wat rond te bellen, met als resultaat: Berend S, Roderick van R aka Rodney, Tobias Maessen (un Mas por favor, niet van achter), Neef P, en jawel, Schmutzige Bartje Nawijn. Aangevuld met de semi regulars Punxatawny Phil, Kaal of kammen Oskam en Steve-O- Camper hadden we een behoorlijk diepe batting side. Niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van de tour-geweigerden 2T aka Tripple T aka Toon Hintzen en Meter Bier.

Eerst batten ging uitstekend, Ossie opende met evenementen bier en de eerste paar overs was de runrate geweldig. Kelder Bier ging wel wat goedkoop uit, waarna Neef P het stokje overnam. Ossie en Neef hadden een partnership van 42 of zo, toen Oskam redelijk dom uitrukte en door de voortreffelijk keepende Van der Vegt werd gestumpt. Kaal of Kammen was zijn eerste van 3 slachtoffers. Wat een genot om zo'n keeper te zien op ons niveau! Lord Voldemort (2) werd afgelost door Schmutzi en de twee oude companen van weleer zetten ook een mooi partnership op. Neef P houdt wel van een partershipje, want na Bart werd ook een pas de deux met Punxatwawney Phil opgezet van 62. Toen Neef uit was en daarna P_D_Y (volg die man op Instagram mensen) vielen de wickets relatief snel, hoewel we tot de laatste bal hebben gestreden. 214 was het resultaat, mede door een extreem kostbare laatste over van 18 of zo. Hulde aan Humayun voor de 2 boundaries en het wide kijken van ballen.

Na de voortreffelijke lunch konden we 214 gaan verdedigen. Rodney en Joep Meloen openden de bowling, en dat ging best wisselvallig. Rod werd na 2 overtjes afgezet ten faveure van de oude Prenen die keurig het slot op de deur gooide voor een paar overs. Nadat Prenen en Humayun voorlopig klaar waren was het de beurt aan Berend Einstein en Oskam. Beiden bowlden 7 overs achter elkaar en dat zorgde voor de oplopende required runrate aan Bloemdaalse zijde. Oskam was erg gevaarlijk en nam de wickets, Steenhof gooide ze keurig op het spotje. Een match winning bowling partnership. Bernie had meer dan dat ene wicket verdiend, Aussie nam 3 zeer verdiende wickets, waaronder het wicket van die verdraaide wicketkeeper. De trouwe lezers van dit katern weten dat hij op dat veld in de Gouw zeer makkelijk 75 tegen ons binnen tikte. 1 schamele run telde ditmaal zijn totaal.

Rodney mocht terug komen nadat Oskam klaar was en Humayun ook, aan de andere kant. De wickets lieten wat op zich wachten, maar de req. runrate was zo hoog dat de druk om boundaries te slaan erg hoog was. Neef P mocht nog even bowlen, deed dat niet zo goed als tegen Kampong en vandaar dat Oom Bob de wedstrijd besloot uit te bowlen, met 2 snelle en belangrijke wickets als gevolg. Een belangrijk partnership was gebroken. Toen Oskam daarna ook nog eens vanuit het verre veld een run out voor zijn rekening nam, leek het verzet van Bloemendaal definitief gebroken.

Maar het was nog niet gedaan,de huid werd duur verkocht en met nog 6 ballen te gaan moesten ze nog 12 runs voor de 2 punten, voorwaar niet onhaalbaar. Ze begonnen met 3 tweetjes en zaten op de juiste koers voor de winst. 4e bal was een puntje, net als de 5e. Jawel, net als Beating Bats kwam het op de laatste bal van de wedstrijd aan. Destijds werd ons lot met een 6 beslecht. De spanning was om te snijden, te meer omdat Neef P bowlend niet echt lekker in de wedstrijd zat. 1 Bal nog, de opdracht voor Bloemendaal was simpel, net als voor ons. 1 bal, 1 zes. Het werd een tweetje. Wat een opluchting, zeker ook omdat een laatste-bal-complex zó geboren is. Nu hebben we 1 laatste bal wedstrijd gewonnen en 1 verloren. Niets aan de hand dus. De rapen waren voor Bloemendaal gaar, de appeltjes zuur maar op de een of andere manier smaakte het bier ze best wel goed. Als vanouds heeft Zami 2 het licht in het pavilion uitgedaan, el vino did flow... (of fleau)

Jammer dat mensen denken dat je naar Engeland toe moet om iets legendarisch mee te moeten maken (wink wink), want uiteindelijk spelen wij op het mooiste veld van Nederland / Europe mainland. Welk een weelde! Want bij ons schijnt óók altijd de zon, en gaat ze ook zo mooi onder. En wij hebben óók zo'n mooi clubhuis en we hebben iets wat ze op maar 1 andere plek ook hebben, zij het opnieuw geplant, namelijk een ENT.

Naarmate het seizoen vordert worden de wedstrijden mooier en mooier. Wat belooft dit voor de rest van Augustus? Ik zeg: kom kijken en geniet. Neem wel zonnebrand mee, want de zon schijnt. Altijd.

BoBsch

Mohammad Munafs Tips for Youngsters

Variety is a great thing in bowling, as it keeps the batsman wondering what is coming next. Do not bowl all the balls the same pace. Bowl some more quickly, some more slowly. A bowler weather fast or slow should try and develop change of pace in their deliveries.

While bowling, the run-up to the wicket is of vital importance. The main thing with the run-up is to try and to achieve the maximum result with a minimum of effort. Avoid all tenseness in the run-up and be as relaxed as possible. The real effort comes at the moment of delivery. Remember, once you have the run-up settled, it is easier to cultivate a good action. Always run the same distance both at practice and in matches while bowling.

Too much stress can’t be laid on the importance of concentration at the wicket and the hard work necessary to build up that habit of mind. Physical fitness is of the utmost importance for a cricketer to remain successful. Training must be carried out during the off-season and before the season starts. You must be careful to guard your physical well-being when the season opens.

The coaches of today can do no greater service than by helping the cricketers of the future to engender the spirit and armoury of attack, only so can they win from the game the best that it has to give them.

Persuade in such a spirit, victory and nothing short of victory should be the object of the both teams from the first over of the match. Every batsman must realize that his duty is first, last and all the time to his side and not to himself. The more he realizes this the stronger will be his resolve at the start and throughout his innings.

Important: No batsman will ever develop his game unless he learns to play a straight bat. Confidence is a great factor in batting.

Mohammad Munaf
Specialist Trainer VRA

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures