How's That! 24 mei 2023

Jaargang 91 Nummer 5

Voorwoord

Als er ooit een team met eclatant succes in is geslaagd een nederlaag uit de kaken van een bijna zekere overwinning te grissen dan was het VRA wel in zijn uitwedstrijd tegen Sparta op Hemelvaartsdag. Het eigen totaal van 228 voor 8 (Aryan 55) was zeker geen garantie voor een zege, maar toen er in snel tempo 6 Sparta-wickets vielen voor weinig runs leek een VRA-overwinning slechts een kwestie van tijd. Bij uitzondering was ik zelf niet ter plekke, maar John hield me telefonisch op de hoogte en ik moet zeggen dat zijn stem in de loop van de middag steeds somberder werd. Eerst was het nog ‘het kan alle kanten op’, maar rond zessen klonk het in mineur ‘dit gaan we toch nog verliezen’. Spartaan Joost Kroesen zorgde er met 88 runs bijna in zijn eentje voor dat VRA in tranen afdroop. Een zure nederlaag.

Maar het kon nog erger. Zondag batte VOC eerst en er leek zich een replica te ontwikkelen van de wedstrijd van donderdag. Ook hier vielen de Rotterdamse wickets bij bosjes en ook hier bleek de middle order te taai voor de VRA-aanval. Met 244 all out tekende VOC voor een mooie score, waarbij aangetekend dient te worden dat VRA liefst 22 wides liet noteren, een exorbitant en beschamend aantal, dat ons later op zou breken. Mede door Johan (53) en Teja (93) kwamen de onzen nog heel dichtbij, maar de vijf runs die in laatste over benodigd waren voor de overwinning waren te veel gevraagd. VOC-er Schoonheim hield Ashir en Leon zo in de tang dat die er maar twee runs uitpersten. Een nederlaag met twee runs dus. Weer sneefden de onzen in een nailbiter. Zaterdag wacht koploper VCC. Dat zal een hele kluif worden, maar ik houd hoop.

H.O.


Laudatio voor ons nieuwe Erelid, Floris Kappelle

And now for something completely different!

Dit verhaal gaat over iemand die verwekt is op VRA (wie kan dat zeggen?!). En al sinds klein kind niet weg te slaan is van het hoofdveld. Hij mist de zandbak voor het clubhuis nog steeds. Dit buitengewone lid kan zich geen leven zonder cricket en VRA voorstellen. Hij is grand mufti of the Zami, the crictator, grote initiator van het social cricket op de zaterdagmiddag. Niet alleen hier in Nederland, maar mede- om deze essentiële vorm van cricket wereldwijd te promoten is hij oprichter van de Zamigo’s. Op 4 continenten heeft hij zijn marks achtergelaten en was ooit teamgenoot van Sir Richard Hadley.

Aanjager en mascotte van het ooit roemruchte derde damesteam op VRA, de Devious Devils. Jarenlang was hij bestuurslid en hoofdredacteur van de How's That en hij heeft de Zami’s op VRA in de laatste decennia tot zeer grote hoogte gestuwd met 3 teams en is organisator van de meest begeerde cricket- tour van Nederland. Daarnaast gaat het gerucht dat hij meer dan 1000 wedstrijden op zijn naam heeft staan…..

Met een olifantengeheugen voor mensen, gebeurtenissen en de clubhistorie is hij de man met het grootste netwerk en de grootste cricketdassencollectie bij VRA. Gangmaker, sociaal beest, verbinder, meedenker, tipgever voor het bestuur, de perfecte stand-in/stunt double voor Stephen Fry, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Op zijn erelijst ontbreekt echter tot zijn grote verdriet het lidmaatschap van de Flamingo’s, en om dat enigszins te compenseren, is Floris Kappelle tijdens de ALV op 12 mei jl. benoemd tot erelid van VRA!

Laudatio voor ons nieuwe Erelid, Peter van Gulik

Het verhaal gaat terug naar Soestduinen, een gehucht in het bos, ruwweg tussen Amersfoort, Bilthoven en Soest. Aangezien er weinig mensen woonden was de lokale jeugd op elkaar aangewezen.

In 1971 kwam Benno van Nierop daar naartoe verhuisd met zijn familie, vanuit Amsterdam, Benno was toen 6, Peter van Gulik 1,5 jaar ouder.
Peter (en aanvankelijk ook zijn broer Paul) speelden vaak hockey en cricket bij de van Nieropjes in de tuin en toen de broers van Nierop lid werden van AMHCC, dat later werd opgesplitst in LBW en AMHC, sloot Peter zich aan.

Peter heeft samen met Benno en David van Nierop vele hockey- en cricketteams doorlopen, vooral met cricket zaten zij vaak samen in 1 team.
Peter beschikte niet over exceptioneel fijne techniek, maar was conditioneel en fysiek sterk met een groot doorzettingsvermogen. Dus zowel met hockey als cricket altijd in het Eerste.

Bij Amersfoort speelden meer latere VRA-leden, zoals Erik Westerink en Jaap Grootmeijer. Zo kwam het ook dat VRA-speler Haroona Rajak in Amersfoort kwam coachen en er zelfs 2 jaar gespeeld heeft. Wat later vertrokken veel Amersfoortse cricketers naar Amsterdam en dus VRA: Erik Westerink, Vincent en Geertjan Aleven, een heel ZAMI-elftal en uiteindelijk, eind jaren ’80, ook Peter van Gulik en Benno van Nierop.

Peter heeft vele jaren bij VRA gespeeld, aanvankelijk in het Tweede onder Hans Mulder, later het Derde onder Huib Schotte. Daarna benoemde John Wories Benno tot captain van alle onrustige VRA-teams, en daarbij nam Benno Peter (maar liefst ook met Harold Horsman en Jeroen van Meerten) mee om wat stabiele senioriteit en verantwoordelijkheidsgevoel in te brengen. Dat werkte altijd.

Ruim 10 jaar geleden kwam de leeftijd dan toch met wat gebreken en resteerde het bestuurswerk en hand-en-span-diensten, wat Peter serieus aanpakte; hij werd penningmeester in een periode dat VRA er financieel zeer slecht voor stond. De rest is geschiedenis. Iets later werd ik voorzitter en de afgelopen 10 jaar zijn we samen opgetrokken om de club in een betere positie te manoeuvreren. Soms hevig botsend, meestal met een lach en een grap, en altijd weer uiteindelijk eensgezind hebben we de kern van het bestuur gevormd het afgelopen decennium. Wat Peter als penningmeester, venue manager, bouwopzichter, personeelschef, monteur, reparateur en manusje van alles voor deze club heeft betekent en nog steeds betekent, kan ik helemaal niet kort beschrijven, maar ik denk dat dat ook niet hoeft; iedereen die betrokken is bij onze club weet denk ik wel dat we er zonder Peter heel anders voor zouden staan als VRA.

Daarom is Peter van Gulik tijdens de ALV van 12 mei j. benoemd tot erelid van VRA.

Dorien Kolen Kerklaan

Introductie nieuwe penningmeester

Bestuurswisseling

In de Algemene Ledenvergadering op 12 mei is Peter van Gulik uitgezwaaid als penningmeester en is Jelger Gustafsson als nieuwe penningmeester benoemd. In onderstaand stukje introduceert Jelger zichzelf.

Let me introduce myself.

I’m Jelger 52, dad of Thije and Bibi and married to Rebecca. We live in Haarlem and I own and work at Payt, a software company specialized in credit management software.

I started my 'cricket career' watching test match cricket on BBC back in my student days. Not long after I started playing for Beating Bats, where incidentally I played my first match away at VRA on the third pitch where I managed to edge a couple of balls for four before being bowled. Since then I’ve been a great fan of the game and have been actively playing zami cricket ever since.

In 2005 I was invited to join the VRA tour to Sussex and ever since I’ve been going on tour with VRA zami and when my old friends at Beating Bats were slowly dropping away from the game I decided it was about time for me to properly join VRA. So I joined VRA in 2018 and have been playing for the Zami’s.

Although I’m a relatively new member it feels as if VRA has been my club for many more years. The wellbeing of the club and the people at the club enjoying the game are very dear to me, and that’s why I decided to take on the role as treasurer and put in my bit to make sure that we can enjoy this lovely club for many more years.

Jelger


Jaarverslag 2022 door de Secretaris

Jaarverslag van VRA, kortweg de Amsterdamsche Sportvereeniging V(olharding) R(.A.P.) A(mstels), over 2022

Door: De Secretaris, Harold Horsman

Inleiding

Beste leden, “Op VRA is namelijk altijd iets te doen”. Daarmee sloot uw Secretaris vorig jaar zijn jaarverslag over 2021 af. Inmiddels is iedereen weer een beetje bekomen van een jaar dat de boeken in zal gaan als het jaar waarin een klein sportclubje tot gigantische internationale hoogten kon stijgen. In dit verslag zal ik trachten om de enorme cricketexplosie op ons terrein samen te vatten in een paar duizend woorden. Houd u stevig vast aan de reling, want we gaan er in sneltreinvaart doorheen!

Club

De club groeit en bloeit. Met aan het eind van het jaar 2022 387 leden en donateurs in de boeken, waarvan 265 mannelijke en 32 vrouwelijke spelende leden, kan je rustig zeggen dat het de club goed gaat. En dat mag ook wel, na alle inspanningen die het Bestuur, de commissies, de captains, de staf en alle vrijwilligers hebben geleverd in de afgelopen jaren. En nog steeds leveren. Want de noodzaak om inspanningen voor de club te leveren is ook groter geworden. Vooral het vinden van organisatiekracht is een moeilijke opgave gebleken. Het is in deze tijd van vele ballen in de lucht houden, niet zo makkelijk om mensen te vinden met gevoel voor eigenaarschap en hart voor de club. Het risico van consumentisme en laisser-faire ligt ook bij VRA levensgroot op de loer. Het zorgt al jaren voor een overbelast Bestuur, terwijl de verantwoordelijkheden alleen maar groeien. Met een nieuwe clubstructuur, nieuwe statuten, nieuwe mensen en meer clubbeleving wil het Bestuur daar graag verandering in brengen. Het is daarvoor wel zeer afhankelijk van de inzet en inbreng van haar leden.

Activiteiten

In het eerste jaar zonder COVID-gedoe konden we eindelijk beginnen aan normaal cricketjaar. Na een vertraagde start door enorm stijgende bouwkosten, overwerkte aannemers en ontbrekende middelen, was eind 2021 dan eindelijk de ruwe nieuwbouw klaar en kon in 2022 de afwerking van fase 2 van start gaan. De groep van mensen die daarvoor nodig was bestond op dat moment vooral uit een handvol vakmensen en bestuursleden en Benno, die vaak al om 7 uur ‘s ochtends op de bouwplaats aanwezig waren om het nieuwe kantoor, de squareroom, de nieuwe keuken en de wc’s neer te zetten. Maar denk ook aan het neerleggen van 3000 tegels op ons nieuwe terras, het trekken van kilometers aan kabel, het schroeven van duizenden schroeven, het smeren van honderden liters verf op de muren, het neerleggen van de tegels op de vloer, het ophangen van alle camera’s en de 20 toegangspunten voor de WiFi. Het is alles bij elkaar eigenlijk een enorme onverantwoordelijke klus geweest om alles op tijd klaar te krijgen voor de ODI’s. Maar het is wonderwel gelukt. En daar gaan we de komende jaren heel veel plezier van hebben.

Zo maar even een opsomming van een aantal willekeurige activiteiten: - De verbouwing van het oude clubhuis is vrijwel voltooid. Nu breekt een periode van goed onderhoud en verdere verbetering aan. De elektrische installatie krijgt ook nog upgrade om te voldoen aan alle brandveiligheidseisen. - De brandblussers hangen en worden jaarlijks gecontroleerd. - Het Lacrosse Nederlands Dameselftal heeft regelmatig getraind op VRA. Toch zult u hen niet terug zien keren, want de schade aan de velden is te groot gebleken. - Vloer van de indoorhal geschuurd en voorzien van nieuw tapijt - Er is weer een belavond voor coupons en de Vriendenloterij gehouden. Er werden 5 nieuwe loten en 7 coupons verkocht. - In de VRA Webshop voor VRA-kleding zwaaide Benno van Nierop weer de scepter. Het resultaat hangt om de vele tientallen schouders van junioren en senioren. - Sinds 2013 is er elke dinsdagavond Clubavond. Dat is dus al 10 jaar zo en zorgt ervoor dat er zaken geregeld worden. Kom ook eens langs voor een drankje, dan kunnen we je uitleggen waarom vrijwilliger voor VRA zijn het mooiste is dat er bestaat. - Sinds vorig jaar is daar elke week de Captainsvergadering bij gekomen. Hier worden belangrijke zaken met de captains gedeeld en horen we wat er allemaal speelt in de teams. - Feesten, borrels, partijen, worden georganiseerd en in goede banen geleid door Layla. Steeds meer hockeyclubs weten bij allerlei gelegenheden de weg naar ons clubhuis te vinden, omdat ze het een oase van rust vinden te midden van alle hockeystress om ons heen. Zo heeft de hockeybond zelfs een proefdiner bij Layla laten doen voor hun exclusieve sponsoren. Het zorgde voor veel goedkeurende opmerkingen, zodat ze dit jaar opnieuw komen peuzelen. - VRA is ook de ideale thuiswerkplek voor leden gebleken, met uitstekende koffie en wifi en een uitzicht waar je op de nabije Zuid-as alleen maar van kan dromen.

Nederlands Elftal

Het hele jaar door wordt er door zowel de Heren, de Dames, als ook de oudere Dutch Lions teams op VRA getraind en gespeeld.

De voorbereidingen van de ODI’s waren een hoofdpijndossier voor onze groundsman ad-interim, Benno van Nierop. Hoe ga je zorgen dat er een topveld ligt voor 6 internationale wedstrijden?

Op 31 mei, 2 en 4 juni speelde het NL Elftal tegen een gemotiveerd team van de West-Indies. Onze jonge VRA-telg Vikram Singh liet iedereen versteld staan met zijn openingsscores van 47, 46 en 54, waarbij hij niet schuwde om voor het oog van de duizend toeschouwers gerenommeerde bowlers van de West-Indies aan gort te slaan. 4 Zessen en 18 vieren maakten alledrie de innings tot een droom die uitkwam.
Helaas lukte het niet om puntjes te pakken. Vooral de chase van de Nederlanders in de derde wedstrijd, op jacht naar 309 runs, gaf de vele kijkers hoop op een stunt. Helaas viel het doek op 288, hetgeen velen deed verzuchten dat ze Tom Cooper misschien een vluchtje eerder hadden moeten geven.

De wedstrijden tegen West-Indies werden door sommigen nog gezien als een soort ‘opwarmertje’. Maar bij aankomst van de Engelsen, nauwelijks 2 weken later, werd al snel duidelijk dat die niet gekomen waren voor een demonstratiewedstrijd. Of misschien eigenlijk juist wel.

De eerste ODI tegen Engeland op 17 juni zou de historie ingaan als het tweede ODI-record dat op VRA-bodem werd gevestigd. De cijfers die horen bij de fenomenale innings van het Engelse team zijn ongekend. En dan vooral van batsman Salt (122), Malan (125), Buttler (162* uit 47) en ook geweldenaar Livingstone met 66 uit 22 ballen. En het begon nog allemaal zo nietsvermoedend met een snel wicket van Snater op Roy in de tweede over. En ook aanvoerder Eoin Morgan had zijn dag niet met een golden duck.

De innings werd afgesloten op een fenomenale 498 runs uit 50 overs, voor het verlies van 4 wickets. 26 Zessen en 36 vieren zorgden ervoor dat er nog steeds ballen teruggevonden worden in de wijde omtrek van veld 1.

Nederland stelde daar een respectabele 266 runs tegenover, maar daar hoorde je eigenlijk niemand over, behalve captain Peter Seelaar die nog wel mogelijkheden had gezien als een aantal cruciale vangen niet gemist zouden zijn. Wat vooral overbleef bij de tienduizend toeschouwers en miljoenen kijkers was de euforie over zoveel cricketgenot op ons eigen veld en het gevoel: “hier moet je bij geweest zijn”. En de reacties van alle spelers waren louter positief; over de pitch, over de faciliteiten, over de sfeer, over Amsterdam, over alles. Vooral de Engelse toeschouwers waren laaiend enthousiast dat er zo’n prachtig cricketveld op nauwelijks een uur vliegen te vinden is waar ook nog eens topwedstrijden gespeeld worden. Als het aan de Barmy Army ligt, wordt er elk jaar op VRA gespeeld.

En voordat de voor de hand liggende vraag gesteld wordt waarom er nog geen foto’s van deze twee wedstrijden aan de wand hangen: het Bestuur is nog bezig om de beste foto uit te kiezen die deze wedstrijden het beste tot zijn recht laat komen. Voor nu moet u het nog even doen met de beelden in uw eigen hoofd.

Heren

Het vlaggenschip van VRA had onder leiding van captain Peter Borren een middelmatig seizoen. De KNCB had een competitievorm verzonnen van een topklasse in twee bedrijven. Het eerste bedrijf zou tot een scheiding der machten leiden, waarna de strijd in twee nieuwe play-offcompetities zou gaan over het kampioenschap of de degradatie, met medeneming van de punten uit het eerste bedrijf. Het was dus zaak om al vroeg te pieken om zo veel mogelijk punten te pakken. Hoewel VRA een nipte derde plek wist te pakken en daarmee een plek veroverde om het kampioenschap, ging het tweede bedrijf eigenlijk vooral over de vraag wanneer VCC en HCC voldoende afstand hadden genomen voor de kampioenswedstrijd, die HCC uiteindelijk won. VRA eindigde op de één na laatste plek van de kampioenspoule, maar dat is alleen voor statistici interessant.

Het Tweede wist onder leiding van captain Pragam Rathore zich goed te handhaven op een verdienstelijke derde plek in de Eerste Klasse. Dat geldt ook voor VRA 3 dat zich een solide middenmotor toonde.
VRA 4 onder leiding van Prasuk Jain en VRA 5 onder aanvoering van Avnish Chaudary wisten zich te handhaven in de altijd lastige Tweede klasse. Het nieuwe team van VRA 6 werd door captain Danish Waheed enthousiast geleid naar een geslaagd seizoen, terwijl Avinash Akella het ambitieuze zevende team tot de enige kampioen van het seizoen bij de senioren wist te maken. Beide teams waren overigens op het laatste moment in een nieuwe vierde klasse terecht gekomen door een onverwachte move van de KNCB.

De 3 Zami-teams trekken al jaren de clubkar op velerlei gebied, zo ook die van het recreatieve cricket. Zami 1 onder captaincy van Louis Collignon en Zami 2 onder leiding van Maxwell Charlesworth wisten van vrijwel elke wedstrijd de derde innings te winnen. Zami 3 - aangevoerd door Wouter Renardel de la Lafayette- ging een stapje verder en wist zelfs het kampioenschap te veroveren. Daarmee veroverde het kersverse Zami 3 de Kampioensbokaal. De prestigieuze Kappelli-boots gingen in 2022 wederom naar Frederik ten Kate. De Richo was voor Ruurt Schreuder.

Dames

Over het Damesteam kan gezegd worden dat het aantal vrouwelijke leden groeit. Het afgelopen jaar waren er 32 speelgerechtigde leden. Dat is op zich goed nieuws, maar daar moet bijgezegd worden dat het fenomeen part-time cricket ervoor zorgt dat je met 32 spelende damesleden toch nog steeds maar 1 heel elftal kan bemensen. Dat baart het Bestuur enige zorgen, want als club zijn we gebaat bij veel meer damescricket. De derde plek in de Hoofdklasse lijkt redelijk, maar als je beseft dat er maar 4 teams meededen, dan wordt duidelijk dat er nog veel moet gebeuren om cricket voor vrouwen te ontwikkelen in Nederland. In de T20 waren 9 teams en was de vierde plek iets representatiever voor de ambities die VRA heeft.

Jeugd

“Een nieuwe lente, een nieuw geluid”. Als we de bekende openingszin van onze oeroprichter Herman Gorter citeren, dan gaat het natuurlijk over de Jeugd van VRA die groeit en bloeit. In 2022 heeft jeugdcoördinator Sidra Raja weer haar uiterste best gedaan om te zorgen dat de meer dan 100 jeugdleden, verdeeld over 10 jeugdteams in alle leeftijdsgroepen op alle niveaus cricket hebben gespeeld; geholpen door talloze ouders en getraind door het puikje van de topcricketers van VRA. Ons Onder 17 team werd grandioos kampioen in een behoorlijk spannende slotwedstrijd tegen VCC, bezegeld met een klinkende century van Ibaad Zaidi, gesteund door Madhan Anbuselvam met een solide 64 en een hele snelle 63 van Aaditt Jain.

Van de talentvolle jeugdspelers zijn de volgende geselecteerd voor de Dutch Lions: - Under17: Aadi Patwardhan, Aaditt Jain, Madhan Anbuselvam, Udit Nashier en Momen Khan. - Under16: Aman Gurumurthy, Idrahi Sha, Suvan Patwardhan en Jake Lane - Under14: Muhammad Hussain - Under12: Amaan Raja, Nicol Marais, Faizen Ahmed en Rory Griffin - Voor de Dutch Lionessess zijn Mahdiya Kidwai en Mona Anbuselvam geselecteerd.

Dat zijn dus totaal 16 jeugdspelers van VRA geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen! Er zijn ongetwijfeld leden hier aanwezig die zich kunnen herinneren dat we al heel blij waren als we totaal 16 jeugdleden hadden.

En daarmee sluiten we dit jaarverslag over 2022 af en kunnen we met zijn allen zeggen:

“Op VRA is altijd wat te doen!”


THE R66T (JOE ROOT) ACADEMY COACHING CAMP IN NETHERLANDS

Joe Root is coming to VRA!

The R66T Academy Coaching Camp will take place at VRA Cricket Ground, Amsterdam, Netherlands on 1st, 2nd and 3rd August 2023.

The Camp is aimed at both boy and girl players, aged 11-16 years old who are regular hardball cricketers from Netherlands and other countries in Europe.

The Camp will be delivered by experienced ECB qualified R66T Academy coaches who will provide technical training as well as two matches played on the Main Pitch at the VRA v a European mixed team and a Dutch Team.

The Camp will take place using turf wickets on the International standard ground at the VRA and the outdoor nets plus, the three lane indoor cricket centre.

Enroll now!


Uitslagen vorige week 18 - 21 mei

De uitslagen van afgelopen week (bron: ResultsVault)

Date Grade Home Team Home Team Score Result Away Team Away Team Score

Thu 18 May

U11 HB VRA 2 9/86 v Qui Vive 3/89

Thu 18 May

Eerste Klasse VRA 2 7/240 def Ghausia 9/154

Thu 18 May

Topklasse Sparta 8/229 def VRA 1 8/228

Thu 18 May

3e Klasse VRA 6 8/304 def Dosti 4 159

Thu 18 May

Overgangsklasse VRA 3 8/179 def Groen & Wit 2 176

Sat 20 May

Vrouwen T20 The Hague All Stars 2/116 def VRA Dames 9/114

Sat 20 May

Eerste Klasse Hermes-DVS 2 7/220 def VRA 2 219

Sat 20 May

Topklasse VRA 1 9/242 def by VOC 244

Sat 20 May

3e Klasse Qui Vive 9 185 def by VRA 6 3/186

Sat 20 May

Zami VRA 3 v HCC 2

Sat 20 May

Zami Groen Geel 1 7/113 def VRA 2 9/112

Sat 20 May

Zami VRA 1 166 def by Ajax 6/215

Sun 21 May

U11 HB Bloemendaal v VRA 1

Sun 21 May

U11 HB Rood en Wit 7/82 def by VRA 2 5/96

Sun 21 May

U13 VRA 1 6/175 def Hilversum 7/163

Sun 21 May

U15 ACC 6/149 def by VRA 1 3/188

Sun 21 May

U15 VRA 2 v VCC 2

Sun 21 May

U17 VCC def by VRA 1

Sun 21 May

U17 HBS 4/254 def VRA 2 5/201

Sun 21 May

2e Klasse VRA 4 9/305 def VVV 4 202

Sun 21 May

2e Klasse ACC 4 4/196 def VRA 5 7/195

Sun 21 May

3e Klasse Hengelo 2 79 def by VRA 7 4/321

Sun 21 May

Overgangsklasse VRA 3 7/300 def Dosti 2 183

Twelfth Birthday wishes

‘May you know no boundary to your luck, While you pile up a topping good innings. Success crown each day, Be it school, work or play, With a good chum to share in the winnings.’

Aldus luiden de onvoorstelbaar goede en uiterst sportief getinte wensen op één van de eerste cricketansichten voorzien van Birthday wishes. Deze ansichten met ‘many happy returns’ werden pas in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw populair in Engeland. Maar toen was het hek dan ook compleet van de dam. Wat ook maar enigszins op een cricketafbeelding leek, kon aanleiding geven tot al dan niet rijmende goede wensen. De belangrijkste doelgroep vormden de jongens in de leeftijdsgroep van 6 tot 12 jaar.

Vanzelfsprekend ontbreekt de cricketende dierenwereld niet. Een verjaarskaart met daarop een wedstrijd tussen de immer populaire konijntjes en een stel varkens (aan bat) leidt dan tot de volgende overpeinzingen:

‘See Piggy at the wicket And Bunny with the ball, The wicketkeeper waiting And the fielders one and all; They are thrilled at eager – So I’m sure, are you, Because your Birthday is at hand – May it be absolutely grand And full of joy all through.

Aan het verzamelen van al deze welgemeende wensen met een hoog Brave Hendrik-gehalte heb ik mij nooit gewaagd. Toch is er ooit eentje welbewust in de collectie beland.

Op mijn twaalfde kreeg ik niet alleen een echte Grote Jongens Fiets (handremmen en 3(!) versnellingen), maar speelde ik ook mijn eerste cricketwedstrijd. Als wicketkeeper, met net zulke legguards, maar wel op een betere pitch …
Stanley Tolhurst ,die deze kaart op 2 of 3 oktober 1936 voor zijn verjaardag ontving, kreeg onder meer de groeten van George. Zijn broer? Of een knipoog van zijn ouders richting de frankering? Die koning op de rode one penny in de rechter bovenhoek heette immers ook George …

Tom Matena


Wedstrijden komend weekend

Onderstaand overzicht van de wedstrijden die in ResultsVault staan gepland.

Date Time Grade Home Team Result Away Team Venue

Sat 27 May

10:00

Vrouwen T20 VRA v Kampong Amsterdamse Bos

Sat 27 May

11:00

Topklasse VRA v VCC Amsterdamse Bos

Sat 27 May

13:00

Zami Salland v VRA 2 ‘t Schootsveld

Sun 28 May

09:00

U11 HB VRA 1 v Hilversum Amsterdamse Bos

Sun 28 May

09:00

U11 HB VRA 2 v ACC Amsterdamse Bos

Sun 28 May

09:00

U13 Salland v VRA 1 ‘t Schootsveld

Sun 28 May

09:00

U13 ACC v VRA 2 Sportpark 't Loopveld

Sun 28 May

09:00

U15 VRA 2 v VRA 1 Amsterdamse Bos

Sun 28 May

09:00

U17 Quick v VRA 2 Sportpark Nieuw Hanenburg

Sun 28 May

11:00

Eerste Klasse Hercules v VRA 2 Sportpark Voordorp

Sun 28 May

13:00

2e Klasse VRA 4 v Bloemendaal 2 Amsterdamse Bos

Sun 28 May

13:00

2e Klasse Hilversum 1 v VRA 5 Hilversumsche Cricket Club

Sun 28 May

13:00

3e Klasse ACC 5 v VRA 7 Sportpark 't Loopveld

Sun 28 May

13:00

3e Klasse VRA 6 v Hilversum 2 Amsterdamse Bos

Sun 28 May

13:00

U17 HCC v VRA 1 De Diepput

Mon 29 May

09:00

U17 Punjab v VRA 1 Zomercomplex

Mon 29 May

11:00

Eerste Klasse VRA 2 v Qui Vive Amsterdamse Bos

Mon 29 May

11:00

Topklasse HCC v VRA De Diepput

The Hague All Stars - VRA Ladies

Well early Saturday morning, the sun is out, not too warm, not too cold, perfect weather for a nice match.

We were going to bat the first inning, the other two games we began with fielding so this was a bit different.. Gwen and myself padded up but I was already back at the scoring table after ball no. 2. Filine, Sally and Meike went in and also came back pretty quick. So we were not in a good position. But then there was Miranda who together with Gwen built a partnership, which is oh so important!! Miranda was not out ( 57) and Gwen (21) had a very nice contribution to our total of 114/9.

Then the All Stars came in and beat us heavily…Oh my they can bat! In the first 3 overs they had 31 runs on the scoring board and we were trying to think about what was happening to us. They ran well between the wickets and can hit very hard hahaha and we were not lucky with our bowlers. We had only 3, 5 bowlers so that is something we need to work on. They passed our total in 13.3 overs… so an early lunch:-)

And that was nice, because the sun was still out, the first was playing and the lunch was as always very good!!

Sally received the ‘ofpa’ this week, we had 2 wickets in the end, 1 stumping and 1 catch both by Sally but I also want to mention that Miranda bowled the two wickets and had the very difficult task to keep us all together and positive during this game, but she did. So well done Miranda!!

Next week we play again a home game against Kampong.

Groetjes

Git


VRA 6 vs Dosti 4

It was our second league game of the season against Dosti 4 on perfect sunny weather. The first match was a great wake up call for us and this time we went fully prepared.

The match was being played on VRA's 2nd ground. With the perfect bouncy pitch and great outfield we were expecting 250 plus runs. We won the toss and elected to bat first.

Hersch, who went to open, hit 3 boundaries on the first over itself expressing our aggression. There was a spectacular 101 run partnership between other opener Yogesh & Prasun with both of them showing class and aggression. Yogesh kept on going in his usual style reaching to to his first 100. It was an amazing knock of 141 out of 115 balls (occasionally injuring the runner or fielder with his hard hitting). With the amazing batting of Dhruv and Srijan we could score 304 for 8.

With bowling, we started off really well by taking 7 wickets of Dosti for just 35 runs. Danish taking the 1st wicket on the first ball of the innings, thanks to a great catch by Dhruv in 2nd slip. Every bowler showed great commitment. We took all the chances in the slip and converted them into wickets. However the 8th batsman G Mishra showed great resistance scoring 63 runs. With the great pace Abhinandan we could take the last wickets and Dosti was all out in 159.

Even if the the game was one sided it was a great confidence booster for us. And definitely helped us to carry the momentum. It was an absolute pleasure to watch Yogesh hitting those monster sixes. We had a nice chat after the end of the game with our drinks. Looking forward for the next games.

Sunil Sarangi


Qui Vive 9 vs VRA 6

Sportpark De Eendracht, Bok de Korverweg 20

In a captivating encounter at Sportpark De Eendracht, VRA6 showcased their prowess with both bat and ball, clinching a resounding 7-wicket victory over Qui Vive 9 in their 2nd game in 3 days.

After winning the toss, Qui Vive 9 opted to bat first, seeking to set a challenging target for their opponents. However, they encountered early hurdles as VRA6's leg-spinner, Shishupal Singh, came to the fore during the middle overs. Singh's repertoire of variations and impeccable line caused considerable trouble for the opposition batsmen, leading to two vital breakthroughs. His astute performance had a telling effect on the match's narrative.

Aditya Krishnakuma4, VRA6's mystery-spinner, played an instrumental role in the bowling unit. Demonstrating control and guile, Krishnakumar spun a web around the Qui Vive 9 batsmen. His crafty flighted deliveries and unwavering accuracy saw him claim two crucial wickets, conceding a mere 29 runs in his allotted eight overs. Krishnakumar's contribution ensured the maintenance of pressure on the opposition throughout his spell.

The fast bowling duo of Abhinandan and Srijan further augmented VRA6's bowling prowess. Employing a disciplined line and generating substantial pace, they consistently troubled the Qui Vive 9 batsmen. Abhinandan and Srijan reaped the rewards of their relentless aggression, scalping two wickets apiece. Their collective efforts significantly curtailed Qui Vive 9's scoring rate, adding to the mounting pressure on their batting lineup.

Qui Vive 9 managed to compile a total of 185 runs before being dismissed in the 37th over. Despite the challenges encountered during their innings, commendations must be extended to their batsmen for displaying resilience and determination against a formidable bowling attack.

In pursuit of 186 for victory, VRA6's openers provided a solid foundation by exhibiting admirable patience against the opening bowlers. However, it was Dhruv, entering the fray at number 3, who embarked on a pivotal innings. Displaying a combination of flair and composure, Dhruv crafted a valuable knock of 43 runs from 47 deliveries. Notably, his array of sumptuous pull shots, resulting in three towering sixes, left the opposition in awe and set the tone for the chase.

Continuing the momentum, Hersch assumed responsibility at number 4 and showcased his expertise in managing the innings. With unwavering determination, Hersch constructed a composed and unbeaten half-century. His elegant stroke play and meticulous shot selection propelled VRA6 closer to victory, with Hersch's contribution of 50 runs proving instrumental in sealing the win.

Sunil, entrusted with the task of providing the finishing touches, embraced the challenge with gusto. His brief yet explosive innings of 24 runs off a mere 14 balls demonstrated his ability to dismantle the opposition's hopes swiftly. Sunil's aggressive approach further solidified VRA6's dominance, leaving Qui Vive 9 with no semblance of a comeback.

VRA6 comfortably surpassed the target in the 29th over, with 7 wickets to spare, epitomizing their command over the proceedings. The stability provided by the openers, coupled with Dhruv and Hersch's valuable contributions, paved the way for a resounding triumph.

VRA6's comprehensive performance in this encounter affirms their standing in the league, exemplifying their all-round prowess.

Hersch Ranjalkar


Zami 2 - Groen Geel

Weer Groen Geel? Ja, inderdaad. Voor de derde week op een rij een vra- groen geel wedstrijd. Dit keer niet op onze velden maar nu eens een keer in Wassenaar. Groen Geel uit, altijd lastig. Dat was deze keer niet anders. Met een gewonnen toss, konden we weer eerst batten. Maarten en Harold openden het bal, maar hadden duidelijk moeite met de bounce en een traag veld. Hun wicket viel snel, evenals de wickets van Juuls en Joost. Aditya had ook geen geluk deze dag met het bat. Het was aan Thomas en Bob om de wedstrijd weer in het gareel te krijgen en met scoren van 35 en 22 hadden zij het grootste aandeel in de VRA batting innings, Sebas had met een goede knock op het einde nog het totaal op 112 kunnen zetten. Te weinig was het gevoel, maar wij zouden ons niet makkelijk gewonnen geven.

Frederik en Sebas zetten Groen Geel al vroeg onder druk en hielden de run rate laag. Vooral Sebas had met zijn 1 voor 18 uit 7 overs voor een ontzettend goed begin gezorgd. Aditya had in zijn eerste over moeite met de pitch maar herstelde zich uitstekend. Daarna was het aan de slowbowlers Joost en Thomas. De runs kwamen moeilijk voor de Groen Geelse batsman, maar met de wides hielden ze zich toch in de wedstrijd. Vooral Joost bowlde geweldig, onbespeelbaar. Twee wickets voor 10 runs in zijn vier overs. Helaas bleek het totaal van 112 net niet genoeg, want in de 30e over passeerde Groen Geel het totaal en zorgde daarmee voor de eerste verliespot van Zami 2. Jammer, maar wel een goede pot cricket.

Volgende week Salland uit!

Thomas


KNCB fixtures op VRA

Beste Leden, voor iedereen die op de hoogte wil zijn van de wedstrijden die de KNCB op onze club heeft gepland dit seizoen:

Date Team Opponent Format

Friday, 21 April 2023

Lionesses U15/17 Touring Girls Team T20

Wednesday, 26 April 2023

Ned Men A Pro Series Match 50 overs

Monday, 1 May 2023

Lions U16 Lions U16 regional 40 overs

Tuesday, 2 May 2023

Lions U18 Lions U16 + U18 50 overs

Thursday, 4 May 2023

Lions U18 NL U23's 50 overs

Tuesday, 23 May 2023

Ned Men A Italy Training + T20

Tuesday 30 may 2023

NL A Chennai Braves mixed T20

Wednesday 31 may 202

NL coaches Chennai Braves T20

Thursday 1 june 2023

Netherlands XI Chennai Braves 50 overs

Monday, 12 June 2023

Lions U12 Lions U12 regional T20

Monday, 12 June 2023

Lions U14 Lions U14 regional T20

Monday, 19 June 2023

Lions U12 Lions U12 regional T20

Monday, 26 June 2023

Lions U12 Lions U12 regional T20

Monday, 3 July 2023

Ned Women Thailand Women ODI

Wednesday, 5 July 2023

Ned Women Thailand Women ODI

Friday, 7 July 2023

Ned Women Thailand Women ODI

Monday, 17 July 2023

Ned Men A Jersey 2 x T20

Wednesday, 19 July 2023

Lions U18 NL U23's 50 overs

Thursday, 20 July 2023

Lions U18 NL U23's 50 overs

Sunday, 13 August 2023

Ireland Women X Training

Monday, 14 August 2023

Ned Women Ireland Women T20I

Wednesday, 16 August 2023

Ned Women Ireland Women T20I

Thursday, 17 August 2023

Ned Women Ireland Women T20I

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures