How's That! 19 december 2022

Jaargang 90 Nummer 24

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Weldoeners gezocht

De tijd dat ik bewust bij VRA mag rondlopen, dat is zo’n 75 jaar, zijn er altijd weldoeners van de club geweest. Ene Bert Smit Sibinga zorgde in het begin van de oorlog voor brandstof voor de maaimachine en toen de voorraad op was regelde hij een paard dat de maaier trok. Alfred Rottenberg maakte met zijn rietjesfabriek de begroting van de club altijd sluitend. De coach werd decennialang ondergebracht bij de families Wories, Mulder en Middendorf en de schooljongens van Mill Hill uit London konden altijd terecht bij de families Vermeulen, Eisma, de Spitsen en de Schotte’s.

In de moderne tijd heeft VRA anonieme weldoeners. Zo is er een lid, die 20 jaar lang de huisvesting van de coach verzorgd en betaald heeft. Zo is er ook een anoniem lid, die penningmeester Peter van Gulik financieel terzijde stond toen tijdens de bouw van clubhuis en hal een dreigend tekort ontstond. Een ander lid sprong 2 jaar op de heavy roller toen Paul Polak plotseling overleed.
De bestuursleden met hun partners werken zich helemaal in de rondte om de club draaiende te houden. Naast een volledige baan is zo’n bestuursfunctie eigenlijk niet te doen.
Daar is nu ook nog eens de behuizing van het Bondsbureau in ons pand bijgekomen. Er moet een groundsman gezocht en ingewerkt worden. En wat is er de laatste jaren niet allemaal bereikt. We worden voor cricketbegrippen een echte grote club met maar liefst 10 junioren teams. Het bestuur praat nu al over een veldentekort.
VRA zit in de lift. Ook letterlijk. De jarenlange droom om in het pand over een lift te beschikken, om trouwe leden in een rolstoel en die slecht ter been zijn wordt verwezenlijkt. Ook die leden kunnen nu waardig ontvangen worden en Layla hoeft niet te zeulen met bierfusten.

Allemaal fantastisch nieuws, maar er is dringend hulp nodig. Gezocht naar weldoeners. U mag kiezen:
• Deze zomer huisvesting beschikbaar stellen voor spelers en een groundsman
• Mee zoeken naar geschikte sponsors voor teams en een naamgeving voor de hal
• Meehelpen om het clubblad How’s That weer tot een echt clubkrant te maken met verslagen van alle elftallen
• Het inrichten van het clubhuis met memorabilia, net zoals de bestuurskamer

Een paar leden zijn in samenspraak met het bestuur al vast begonnen aan pre-season werkzaamheden: Thijs Vermeulen, Ewoud de Man en Adeel Raja nemen op zich om de senioren- en juniorteams voorbereid het veld in te laten gaan. Siebrand Mulder bemoeit zich met de financiële kant van de bar.
Maar ik zoek meer weldoeners. Stuur me even een e-mail: john@nowories.nl of bel: 0653459039. Wij gaan het nog leuk hebben ook. En wij doen het omdat het altijd zo gegaan is bij VRA en omdat het zo moet blijven.
Als u even wat laat horen wordt het een fijne kerst en een gelukkig nieuw VRA-jaar.

John H. Wories

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures