How's That! 8 mei 2020

Jaargang 88 Nummer 2

Voorwoord

Hij komt altijd onverwacht, ook dit keer. Vanaf mijn balkon zag hoe de man van de DHL een pakket dat gemakkelijk een deel van de Encyclopædia Britannica zou kunnen omvatten, uitlaadde en ermee in de richting van mijn woning liep. In de verwachting dat het weleens een van de vele bestellingen kon zijn die mijn vrouw pleegt te doen, opende ik de voordeur en nam het pakket in ontvangst. Bovengekomen zag ik dat het aan mij was geadresseerd, dus voelde ik me gerechtigd het te openen. Na wat pel- en trekwerk kwam ik erachter dat de uitgever van Wisden Cricketers’Alamanack, want dat boekwerk was me toegezonden, zich ook dit jaar van zijn beste kant liet zien. Maar liefst 1537 pagina’s bevatte de 157ste editie, een aantal dat, zo weet ik uit ervaring, garant staat voor minstens een volle maand leesplezier.

Ook dit jaar bladerde ik meteen naar de afdeling die ik het liefste lees, die van de ‘Obituaries’. Twee overlijdens sprongen er onmiddellijk uit omdat de almanak er extra aandacht aan besteedde. Het betrof Aldul Qadir Khan (63, overleden op 6 september 2019) en Bob Willis (70, overleden op 4 december 2019). Aan hen werden enkele pagina’s fraai proza gewijd. Dat kun je de redacteuren in kwestie wel toevertrouwen. Zie hier het begin van hun eulogie op Quadir: ‘If Abdul Quadir had done nothing but take leg-spin bowling out of a dusty museum cabinet and repurpose it for the modern age, he would have earned the lasting gratitude of purists. But he did much more.’ Over hem en Willis zal ik het in andere bijdragen uitgebreider hebben, maar zo heeft de lezer vast een voorproefje.

Een andere geliefkoosde sectie van mij betreft de ‘The five cricketers of the year’. Er is er altijd wel eentje bij die ik in die rubriek niet had verwacht en dat is dit jaar Simon Harmer. Toch was hij ‘the domestic cricket’s premier spinner who guided Essex to silverware.’ Deze speler ‘who loves to give his off-breaks a rip’ moet ik toch beter in de gaten houden. Bij de vijf uitverkorenen is er ook een met de welluidendste achternaam in modern cricket, Marnus Labuschagne. Zijn Ashes-debuut was een verrassing. De eerste vier dagen van de strijd rende hij als reserve met zijn oranje vest rond met drankjes, handdoeken en handschoenen in dienst van zijn teamgenoten. Vanaf het puntje van zijn stoel zag hij hoe Jofra Archer de onvermijdelijke Steve Smith zo grondig onder handen nam dat die de laatste dag retired hurt ging. Met Australië in een precaire positie moest hij nu een bombardement van Archer ondergaan. Hier is hijzelf aan het woord: ‘His second ball was right on the money, and hit me on the grille. I remember thinking it was one of the fastest I’d faced: it hit me before I could move.' Maar zoals het in een goed jongensboek gaat, Marnus overleefde en batte dertig overs ‘to save a match for which he had not been selected.’ Daarna kwam het meer dan goed met hem.

Het kost me altijd moeite het gele turfje terzijde te leggen ‘spoiled for choice’ als ik ben. Wisden Cricketers’ Almanack moet je, zelfs in dit cricketloze tijdperk, gedoseerd tot je nemen, anders loop je kans op een fikse migraine. Toch kan ik het op de valreep niet laten om melding te maken van ‘The leading cricketer in the world in 2019’en dat is natuurlijk Ben Stokes: ‘Thanks to him , cricket was thrust back into the nation’s conscience. En daar is geen woord te veel mee gezegd.

H.O.


In dit nummer

In dit nummer zwijmelen we even weg bij de gedachte aan cricket op prachtige velden, schitterend weer, fantastische uitzichten, vrolijke geluiden van hout op leer, kwinkelerende vogels, gelardeerd met wat natuurgeluiden en wat zo meer...

Bent u er nog?

Feit is dat dit seizoen er eentje wordt van "laten we kijken of we toch zo veel mogelijk kunnen cricketen". De jeugd is inmiddels al voortvarend aan de slag en heeft het tweede veld tot één groot trainingsveld gemaakt. De ouders blijven netjes achter het hek, zodat er geen boetes door het Bos hoeven te worden uitgeschreven.

En sinds deze week weten we dat de niet-contactsporten vanaf 11 mei weer mogen gaan trainen; dus nog geen wedstrijden spelen. Dat opent de mogelijkheid om die stramme ledematen en gecoronaliseerde spieren weer eens de ruimte te geven. De kantines en de clubhuizen dienen nog gesloten te blijven. Maar er is een lichtpuntje: de terrassen mogen vanaf 1 juni weer open. Het Bestuur is er alles aan gelegen om de bar op deze manier toch nog van de nodige inkomsten te voorzien. Op anderhalve meter, dat dan weer wel.

Om het zwijmelen toch een beetje te stimuleren, hebben we de verslagen van de tour van afgelopen jaar voor u. Gelardeerd met vele foto's wordt deze zonovergoten tour beschreven in vijf afzonderlijke verslagen. Het lezen meer dan waard.

Van de penningmeester

De Penningmeester van VRA is niet te benijden. Niet alleen heeft hij een cricketclub te runnen, maar daarnaast ook nog eens een nieuwbouw- en een renovatieproject. En dan moet hij zich ook nog eens zorgen gaan maken over de achterblijvende contributiebetalingen. Dat wilt u hem toch niet aandoen?

De contributiefactuur ligt namelijk al sinds februari op u te wachten. Velen hebben inmiddels dan ook al betaald. Maar er is een hardnekkige groep die het niet zo nauw neemt met zijn (of haar) betalingsverplichtingen. Deze groep gaat de komende tijd steeds steviger aangesproken worden op hun verantwoordelijkheid. Geholpen door dreigende emails, steeds hogere boetes en uiteindelijk incassomaatregelen gaat de boodschap hopelijk snel binnenkomen dat het lidmaatschap van VRA niet alleen met veel rechten, maar ook met enkele plichten gepaard gaat.

Laat het niet zo ver komen en betaal die rekening vandaag nog.


Geboorteberichten

Lois is op 4 mei 2020 geboren, dochter van trotse ouders Eric Fabery de Jonge en Lauren Sterk

VRA wenst de jonge ouders veel geluk!


Maak jij voortaan de How's That?

In de aankondiging van de eerste How's That stond het al vermeld: er wordt een nieuwe hoofdredacteur gezocht voor de How's That.

En dan niet als vervanging van Harry Oltheten, want hij is hoofdredacteur inhoud. Daar ontstond even tumult over, want Harry is de beste hoofdredacteur die we ons kunnen wensen. Gelukkig kon die verwarring met één telefoontje snel uit de weg geruimd worden. In deze How's That vindt u opnieuw een voorwoord van zijn hand.

Profielschets

Wat we zoeken is een hoofdredacteur die zorgt:

  • dat er kopij komt
  • dat de deadlines gehaald worden
  • dat er verslagen geschreven worden
  • dat de captains achter hun broek gezeten worden
  • dat er telkens weer nieuwe thema's aangesneden worden
  • dat er mooie foto's gemaakt en geplaatst worden

Kortom: dat leden weer smachtend op de nieuwe How's That zitten te wachten.


Lijkt het je wat? Meld je snel aan bij de Secretaris

Het VRA Bestuur


Vacatures in de club

Een club valt of staat bij vrijwilligers. Zij zijn de kurk waarop VRA drijft. En daar hebben we iedereen bij nodig.

Nog altijd zijn er elke week mensen nodig om te helpen met het opbouwen van de club. Dit gaat om allerlei klussen rondom de verbouwing van het clubhuis, maar ook over het elke week bij elkaar rapen van kopij voor de nieuwsbrief en de How's That. Maar ook zoeken we naar iemand die de website onderhanden wil nemen. En als we het toch over ICT hebben; we zoeken ook iemand die Harold kan helpen met het beheer van het Digitale Clubhuis.

Om het makkelijk te maken, volgt hier een opsomming van werkzaamheden en baantjes waar mensen voor gezocht worden. De tijdsbesteding is een gemiddelde schatting van de tijd die nodig is om de rol goed in te kunnen vullen.

rol Omschrijving Tijd
Hoofd Communicatie. Maak een communicatieplan, verzamel een ploeg en voer het uit. Kennis: communicatieprincipes. 8 uur/week
Hoofdredacteur VRA Nieuwsbrief Verzorg een maandelijkse nieuwsbrief voor de buitenwereld die geïnteresseerd is in VRA. Verzamel kopij en foto's en zet de nieuwsbrief in elkaar. Kennis: MailChimp 8 - 16 uur/maand
Hoofdredacteur How's That Verzorg in het seizoen wekelijks een uitgave van de How's That. Zet anderen aan om stukken te schrijven en combineer alles tot één geheel. KENNIS: projectmanagement. zelf kunnen schrijven is een pré. 4 uur/week in het seizoen
Beheerder Digitaal Clubhuis Beheer de G-Suite omgeving, help gebruikers, ontwikkel nieuwe toepassingen, propageer veilig gebruik van het clubhuis. KENNIS: Google G-Suite, GCP, cloudtechnieken, Javascript, spreadsheets 1 - 16 uur/week
Website bouwer Bouw een nieuwe VRA website op basis van moderne, geïntegreerde en veilige webtechnieken. KENNIS: webdesigntechnieken, Javascript, Node.js, AngularJS, databases, cloudtechnieken, Agile. 200 - 300 uur
Klusser Elke week zijn er klussen in en om het clubhuis te doen. Deze verschillen van opruimen tot schilderwerk; van schilderijen en foto's ophangen tot behangen. KENNIS: handen uit de mouwen kunnen steken. 2 - 16 uur/week
Groundsman assistent Elke dag moet er gemaaid, gerold, gewalst en gesproeid worden. 4 - 16 uur/week

Meld je aan door een mail aan vrijwilligers@vra.nl


VRA Tour 2019

TOUR match 1: Petrockstowe CC

Petrockstowe CC

Friday evening saw us play the first match of the 2019 Zami Tour to Devon, a T20 affair almost right upon arrival against Petrockstow CC. Cricktator Floris Kappelle had enlightened us with the fact that we would be welcomed by Lord Clinton who would open the Boundary Bar. With his rotund figure we think the Lord has spent quite some time in the Bar himself, but nevertheless he was very welcoming and a true gentleman.

Captain Bierie Bierie Steenhof won the toss and chose to bat, Matsie Prenen and Wouter Frikandel de la Croquette opening up. Wouter hit a gorgeous six over long on but was caught behind next ball. Mats batted beautifully though, especially pulling the short ball several times hard to the mid wicket boundary. The pitch had some funny bounce though, with some deliveries jumping of a length. This extra bounce unfortunately did for Mats and he was caught for 28. Then a bit of a slide set in as several wickets fell quickly. Only captain Bierie Bierie (20) and Gijs van Waning (12) reached double figures after that as we limped to 106 all out inside 19 overs.
This was going to be tough to defend, especially when the Petrockstow openers started solidly despite accurate bowling from Polish Plumber Piotr and Ernst van Raaphorst. Ernie used the same bounce that did for us and got the first wicket caught behind by Thomas Cry-Baby Pasierowski in the 6th over with the score on 20, but Petrockstow kept on course reaching 47/1 after 9 overs. Then Matsie put in a terrific spell, again using the extra bounce bowling just short of a good length, pushing the batsmen back and then clean bowling two of them with a fuller one. Mike the Doctor managed to properly land his leg breaks for a change and extracted a leading edge that was caught at point. Suddenly it was 63/4 after 15 overs and now the batsmen were finding it hard to score. Thomas handed over his keeping gear to Bierie Bierie and also put in a good spell taking two wickets, and the soaring required run-rate led to two run-outs as well. Petrockstow couldn’t keep up and finished on 89/8 after 20 overs. Afterwards Lord Clinton provided us with some good BBQ food and of course some proper drinks. The 2019 Zami Tour had gotten of to a good start.

Piotr 4-0-19-0
Ernst 4-1-13-1
Berend 1-0-17-0
Mike 4-0-15-1
Mats 4-0-10-2
Thomas 3-0-14-2


TOUR match 2: SouthWesterners at Lynton “Valley of the Rocks”

Een wedstrijd op het mooiste veld van Engeland. Tijdcricket. Een ouderwetse pie bakery naast het veld die de lunch regelde. Prachtig weer bij aankomst, een groundsman die het veld voor de wedstrijd nog even maait samen met z’n hond (waar kennen we dat van.....) en last but not least een breathtaking view vanaf de omliggende rotsen. Met een legendarische tegenstander die net als wij over de nodige lokale touring ervaring beschikten, konden we onze borst natmaken. Helemaal omdat deze tegenstander zwaar geïnvesteerd had om ons team te leren kennen, door aan het begin van dit seizoen zamist Andy Bolan naar Amsterdam te sturen als vooruitgeschoven pion.
Met Jelger Gustafsson als captain-of-the-day werd gekozen om op het zachte, zeer trage wicket eerst te batten.

In het heerlijke zonnetje kregen we te maken met ervaren bowlers die een nagging line and length gooiden en ons heel hard lieten werken voor de runs. Met één bowler die ouderwets 14 overs achter elkaar moest bowlen. Mike Rier (38), Ewoud de Man (23), Jelger Gustafsson (22) en Thomas (32) waren in staat om wat partnerships op te bouwen en met een behoorlijk aantal byes kwamen we met de thee na 59 overs tot 189.Dit gaf onze tegenstanders rond de 45 overs (min 20 overs na 6 uur) om ons totaal te maken en ons de tijd om SouthWesterners uit te gooien.

Dat laatste dus; want Nick Wories, Sebastiaan Capel, Louis Collignon en Ewoud de Man waren met ieder 2 wickets dodelijk en Bob Prenen en Thomas Pasierowski waren zuinig en effectief. Kat in het bakkie, professioneel afgemaakt en de Engelsen hadden weinig in te brengen.

Vermeldenswaardig is de geweldige vang van Louis in de covers, het strakke keepen van Theo Lindemann en het onfeilbare umpiren van Maarten Slagter en Christopher Dean. Verder kregen we te maken met een ouderwetse middagstorm die het zand horizontaal over het veld joeg. Theo wordt nu nog wakker van het angstaanjagende gehuil dat z’n keepershelm binnenkwam. Met nog wat goedbedoelde tips voor de tegenstander in zijn speech, sloot onze captain deze prachtige dag af en kon er in de pub rustig nagepraat worden over wederom een enerverende cricketdag. Bekijk vooral ook even de foto’s van Ernst van Raaphorst om een indruk te krijgen van deze unieke plek!


TOUR match 3: BUDE CC

Op zondag 28 Juli, de dag van de heer inderdaad, trad VRA tourists aan tegen Bude CC op hun prachtige veld aan het strand van Bude, een van de mooiere plaatsen aan de kust van het graafschap Cornwall.

Op de club is in het verleden hockey, tennis en cricket gespeeld. Tevens zijn er mortier oefeningen geweest tijdens WO II, aldus de website van de club. Aan het veld viel dit overigens zeker niet meer te zien, een prachtig veld lag ons te wachten op minder dan 100 meter van de kust. De vraag was echter of Bude CC op zondag 18 juli 2019 bestand zou zijn tegen het geweld wat VRA ZAMI tourists heet. De eerste slag was al vroeg op de dag. Maarten Slagter schuifelde het paviljoen in om de bar en de thee ladies daarachter te inspecteren. Aldaar bleken de dames alleraardigst en zeer goed voorbereid; een manshoge ijskast was tot de nok gevuld met alle lokale ciders en ales.De eerste slag was in het voordeel van Bude CC beslecht.

Hierna was de volgende slag voor onze captain van de dag, Piotr Pasierowski, die de vooravond speciaal voor de gelegenheid wat vroeger naar bed was gegaan. De rest van de tourists moesten het die avond zonder fines meeting doen en er was ook een fles Bacardi verassend snel leeg gegaan. Enfin, professioneel als Piotr was besloot hij vroeg onder de wol te gaan.

In al zijn kunde en wijsheid manipuleerde Piotr de toss en besloot hij dat VRA eerst ging batten.

Het openingspaar was een combinatie van een ‘player’ en een ‘chairman’. Ewoud ‘player’ de Man volgt inmiddels al jaren het voorbeeld van Alexander ‘chairman’ van Hirtum. Net als Alexander is Ewoud inmiddels opgehouden met spelen op zondag. Nadat Alexander een Millichamp & Hall bat had aangeschaft, kon Ewoud ook niet achterblijven. Nu alleen nog naar de kapper gaan en een rode Renault Clio uit 2001 aanschaffen.

De Innings stond te beginnen. Alexander legde Ewoud nog eenmaal uit hoe een goede forward defense een wedstrijd kan doen kantelen. Ze liepen samen het veld in en speelden als een zeer ervaren openingspaar. Tussen de overs door fluisterde Alexander nog wat tips in de helm van Ewoud. Door de wilde lokken van Ewoud door zal de boodschap toch goed aangekomen zijn. Alexander fluisterde”: “Ewoud, het is jouw tijd. Neem het wilgenstokje van mij over. Nu je een fatsoenlijk bat hebt en ik je alles uitgelegd heb over runnen en callen, moet je opstaan en laten zien dat je een echte player bent.”

En zo geschiedde. Ewoud nam de regie en sleurde Alexander naar zijn beste innings en naar een touring record partnership van 142 runs. Ewoud coachte Alexander furieus en Alexander klom graag op het paard wat hij zelf opgehitst had. Het resulteerde in scores van 57 voor Alex en 85 voor Ewoud. Mats Prenen Nam het stokje van Alexander over toen deze clean bowled werd in de 30e over. Ewoud was helemaal van slag dat zijn oude meester gebowled werd en ging daarna direct uit. Er waren nog 10 overs te spelen met 8 wickets in handen. Mats bleek het anker van deze tien overs en ging not out met een score van 40.
Tijdens deze innings was een speler van Bude, tevens openingsbowler van het county team van Cornwall, iedereen zeer sportief aan het droppen op eerste slip. Het bleek een protestactie, hij wou zelf namelijk wickets nemen. Uiteindelijk mocht deze bowler, Sam Hockin, dan toch zijn interpretatie van een mortieroefening tentoonstellen en hij nam 4 wickets voor 25 runs uit 5 overs. Piotr (2 runs), Wouter (duck), Eric (6 runs) en Andrew (duck) waren niet bestand tegen dit geweld.

Hierna trad Ernst van Raaphorst aan om samen met Chris Harvey nog 13 ballen te facen. Er werd hevig gegokt op het terras van de pavilion met ‘bankier van de tour’ Theo Lindemann als financier, bookkeeper, deurwaarder en gokmaatje. De vraag was of Ernst de eerst bal uit zo gaan. Hockin bowlde een harde bal langs de palen en het leek besloten dat Ernst niet uit zou gaan. Echter werd er wel gerund en de wicket keeper wist miste het wicket, daar hij mis gooide. Theo pakte zijn portomonnee al om af te rekenen. De bal schoot echter door in het wicket aan de bowlers end. Ernst, reeds gecrossed met Mats, was alsnog uit. Theo kon hierdoor met een nog grotere grijns aan de thee beginnen. VRA tourists hadden een score neergezet van 256 runs.

De tweede innings begon met bowlerij van Andrew en Ernst. Beiden bowlden formidabel. Echter werd alleen Andrew met wickets beloond. Andrew na twee wickets voor 10 runs uit 6 overs. Bovendien werden beide wickets genomen in maiden overs. Ernst bowlde 6 overs voor 25 runs, maar nam helaas geen wickets.

Onze captain Piotr gaf het verkeerde voorbeeld door het makkelijkste boogballetje, van de vorm die hij zijn eigen kinderen zou aangooien, tussen zijn handen door te laten glijden. Een sadistisch kakelende lach rees op vanuit de keepers end. Broertje Thomas stond op eerste slip en genoot kostelijk van de slipper van zijn broer. Duidelijk nog nagenietend van het leedvermaak wat broer Piotr ten dele kwam, ging Thomas terug naar zijn positie. De volgende over die Ernst bowlde gooide Ernst een perfect bal net buiten off, welke de batsman toucheerde.

God strafte gelukkig onmiddellijk en Thomas dropte de bal op exact dezelfde wijze als zijn broer daarvoor. Geen wickets voor Ernst, wel kostelijk vermaak voor de rest van de tourists. Na de zeer goede optredens van Ernst en Andrew stonden er na 12 overs nog maar 37 runs op het bord. Hierna kwamen zette Piotr zichzelf en Chris aan. Dit bewees wederom een goede zet van onze captain. Chris bowlde 6 overs, pakte een wicket en gaf slechts 11 runs toe. Piotr nam tevens een wicket en incasseerde 21 runs in 5 overs.

Door dit zeer sterke tweede gedeelte stonden er maar 69 runs op het bord na 23 overs. Hierna konden Eric en de Moppers, inclusief chairman, de wedstrijd rustig uitbowlen. Theo viel in slaap en donderde van zijn stoel af. Hij gaf de tactisch trage bowlerij de schuld en schreeuwde heel hard naar Wouter dat hij een wicket moest nemen. Ineens besefte Wouter dat het doel van cricket was om die drie paaltjes om te krijgen en niet om 14 cider te drinken tijdens een sportieve dag. Prompt nam hij een wicket. Uiteindelijk scoorde Bude CC 217 runs en de VRA tourists wonnen de wedstrijd met 38 runs verschil.Het bleek een prachtige overwinning op een even zo mooie dag. De heren van Bude bleven alleen een beetje verdwaasd achter met 3 paar kinderzweetbandjes .


TOUR match 4: Launceston CC


De weersvoorspellingen voor vertrek en ook tijdens de tour waren het slechtst voor deze maandag en de dag erna. Het was dan ook met wat angstige blikken hemelwaarts dat de karavaan naar Launceston CC afreisde. Lang leve Google Maps en wat uitvallende zendmasten (wellicht veroorzaakt door de traag klapwiekende windmolen naast het veld), want we reden nog even een mooi rondje voordat we bij de club kwamen. Natuurlijk opnieuw een prachtige locatie, op een heuvel met uitzicht over de wijde omgeving. Tenminste, als we dat uitzicht konden zien, want de aanrollende regenwolken belemmerden de boel nogal.

Maar het cricket werd niet belemmerd, dus de eerste tien overs werden gewoon stug gespeeld in de (mot)regen. Mike Rier en Jules Molenaar deerde het niks, die stonden hartstikke goed te openen op een voor ZaMi begrippen zeer pacy openingsbowler. De zorgelijke vraag van de kant of Jules een helm nodig had werd beantwoord dat hij inderdaad graag een cap wilde hebben tegen de regen.

De opening leverde ons 37 runs op, waarna Maarten Slagter een keurige innings van 21 neerzette, eerst in partnership met Mike, daarna met Nick Wories. Mike Rier moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen, maar niet voordat hij zijn welverdiende half century had behaald(51 runs). Dezelfde mijlpaal behaalde ook Nick Wories (58 runs), inclusief de enige zes van onze innings. Het sprokkelwerk van Berend Steenhof en Robert Prenen bracht ons op 192, waarna Louis Collignon er nog eentje bijprikte in gezelschap van Sebastiaan Capel, maar na drie ballen voor hen bleek de regen te hard en gingen we aan een vervroegde tea.

Tijdens die tea werd het onderzoek naar de typische Devon scone voortgezet. Het gerucht ging namelijk dat ze alleen in Devon de scone nét anders consumeren dan in de rest van Engeland. Waar de doorsnee scone eerst de jam en dan een toef clotted cream (of simpeler slagroom) krijgt, is het in Devon net andersom.
Wat schetste dan ook de verbazing van de scone-speurneuzen toen hier de jam onderop lag!!! Uit navraag bij de tealadies van Launceston bleek hier (helaas) geen sprake van revolutie of anarchie, de verklaring was veel prozaïscher: we bevonden ons namelijk helemaal niet in Devon, maar in Cornwall!

Aldus gerustgesteld bleek de regen inmiddels gestopt en dankzij de professionele covers van Launceston CC konden we direct weer verder gaan met de wedstrijd. Met dien verstande dat onze innings was gesloten en we er een 35 over wedstrijd van maakten. 194 om te winnen, geen groots totaal op een snel Engels veld, maar met onze aanval toch wel het verdedigen waard. Tenminste, dat dachten wij....

Want als je tegenstander de battingside bepaalt door nummertjes uit de hoed te trekken, dan weet je wel hoe laat het is. En ook hoe de tegenstander naar jouw resultaat kijkt. Misschien hadden we die conclusie ook al getrokken toen de eerste wicketkeeper, die geen wicket keepte, ook gewoon mocht bowlen en dat niet onverdienstelijk deed. Of toen de stand-in wicketkeeper, die wél wicket keepte, met zijn padden aan ging bowlen. En ook dat niet onverdienstelijk deed.

Onze bowlers werkten hard, met captain Prenen en Ernst van Raaphorst als toppers (0 voor 20 in 6 en 0-24 in 5 resp.) qua economy en Andrew Pulver de meest succesvolle qua wickets met 2 voor 58 in 6, weliswaar met het wicket van een 10-jarige (clean bowled full pace), maar dat is alleen maar leerzaam..... Maarten Slagter zorgde voor het theater door rechtstreeks van de veranda/ uit de bar te gaan bowlen, maar dat loste onze problemen ook niet op. Voor de rest werd er vooral heel hard geslagen en konden we dus 10 overs voor het einde van de innings aan het bier met onze zeer gastvrije en vriendelijke tegenstander. Gelukkig ging uiteindelijk de zon schijnen, konden we mijlenver de prachtige omgeving zien en draaide de windmolen onverstoorbaar zijn rondjes.

Aldus moest VRA het eerste verlies van deze tour incasseren.
194-5 vs 193-6


TOUR match 5: Newton Tracy

201-9 / 237-6 VRA wint met 36 runs

VRA mocht batten van onze zeer sympathieke tegenstanders, op wederom een mooi veld (Thanks Keith). Captain Thomas liet Staaf en Chris de batting openen en dat deden ze niet onverdienstelijk., een mooi partnership van 61. Jelger bleef steken op 44, Chris op 25. Eric maakte een mooie 15 op nr3, bij terugkomst naar het pavilion werd hij door alle aanwezigen nog even toegezongen (eric was jarig die dag 🡪 50). Daarna was het de beurt aan neef mats met de Captain himself. Samen battend zorgden ze voor een platform voor de winst, partnership van 109.

Het moet gezegd worden dat Mats traag begon, en echt op stoom kwam toen louis mocht bowlen van newton tracy. De eerste 2 ballen van louis verdwenen in 1 keer over het touw. Mats sloeg in totaal 4 zessen, en 6 vieren en eindigde met de meeste runs van de dag op 67, gevangen op de boundary op het bowlen van louis.

De volgende man, Nonkel Fleau, kwam niet verder dan 2 runs, en ging LBW op het bowlen van Louis. Een tour verpestende LBW, aldus onze Cricktator. Louis eindige de innings met voor zijn doen mooie cijfers: 2-33 in 6 overs.

Thomas ging ook LBW op 49, helaas net geen 50. Wouter en Gijs mochten het afmaken en bleven not out. Dit 8-tal batsmen zorgden samen voor het mooie totaal van 237. Een totaal dat onze tegenstanders deed zuchten tijdens de tea. Het fielden begon met Ewoud en Piotr als openingspaar. De eerste over van Ewoud deed het ergste vermoeden met 15 runs, daarna herpakte hij zich en samen met bob werd de runrate laag gehouden. Zo kon geheel terecht de bowling gedeeld worden over de spelers, zodat de minder regular bowlers ook een mooie kans kregen. Zo mocht Eric laten zien dat zijn noeste arbeid op de training daadwerkelijk zijn vruchten afwerpt. Een mooie nieuwe run up, met slechts 4 wides uit zijn 4 overs (dank aan trainer ewoud). Helaas geen verjaardags-wicket voor Eric.

Wouter Renardel daarentegen had ook zijn ritme gevonden en was gelukkiger. Hij eindigde op 3 wickets uit 5 overs voor 30 runs. Hoogtepunt was de eerste stumping van de tour van Captain Thomas.

Nonkel Flo daarentegen lijkt zijn 8e jeugd gevonden te hebben op newton tracy! El Vino did Fleau bowlde 6 overs met zijn onvervalste legbreaks, kreeg 30 runs tegen en nam een mooi wicket. Fleau had meer verdiend, gezien de 3 drops op zijn bowlen… Floris had een lach op zijn gezicht die niet meer wegging. Het mooie aan cricket is het onvoorspelbare, en hoe je elke wedstrijd weer voor verassingen kan staan. Al met al hebben alle spelers een bijdrage gehad aan deze winst: 8 batsmen, 9 bowlers een mooie allround performance. Newton Tracy kwam niet verder dan 201 runs. Een mooie overwinning! Zeker als je bedenkt dat de weersverwachting zo slecht was dat we later begonnen door de stortbuien van die ochtend.

Een mooie 4e overwinning uit 5 wedstrijden. Great cricket allround!

But what care I? It’s the game that calls me –Simply to be on the field of play;How can it matter what fate befalls me,With ten good fellows and one good day!

-A.A.Milne-


Trainingsschema 2020

20 mei 2020 -

Het trainingsschema bevat nu niet alleen tijden voor de Jeugd, maar ook voor Senior-leden. De trainingen zijn inmiddels vrijwel volgeboekt. We verwachten dat de 3 kooien begin juni weer beschikbaar zullen zijn. De beschikbare trainingsruimte zal dan ook worden verruimd.

LET OP: Om mee te kunnen trainen, moeten leden zich registreren. Er zijn namelijk restricties met betrekking tot het maximum aantal mensen dat tegelijk mogen trainen. Om iedereen de kans te geven, kan men zich aanmelden voor één van de 4 beschikbare tijdslots. Tevens dient iedereen die traint zijn of haar contributie voldaan te hebben óf een regeling met de Penningmeester te hebben.

DAG TIJD GROEP Opmerking DOOR
Maandag 17:00 - 18:30 Under 11 PB/VS
19:00 - 20:30 Registered senior members Full PB
Dinsdag 17:00 - 18:30 Under 17 At VRA PB
19:00 - 20:30 VRA 1 PB
Woensdag 17:00 - 18:30 Under 13 PB/VS
19:00 - 20:30 Registered senior members Full PB
Donderdag 17:00 - 18:30 Under15/Under19 At ACC PB
19:00 - 20:30 Registered senior members Full PB
Vrijdag 17:00 - 18:00 Under9 PB/VS
19:00 - 20:30 Registered senior members Register PB
Saturday 09:30 - 11:30 Under 13 PB/RS
12:00 - 14:00 VRA Dames 1 PB

Translation of this page

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures