How's That! 2 september 2015

Jaargang 83 Nummer 16

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Redactioneel

Het seizoen 2015 zit er praktisch op. Alweer bijna tijd om de balans op te maken en onze lezers te verblijden met prachtige seizoensoverzichten van elk team. Want niets ten nadele van de trouwe inzenders; we zijn niet bepaald overstelpt met verslagen dit jaar. Maar de kans om dat in een keer goed te maken ligt er dus voor de captains.

Afgelopen weekend vond onder stralende omstandigheden de Clash of the Woods plaats, de jaarlijkse onderlinge van onze 2 Zami-teams. Bij dit evenement werd zoals gewoonlijk breed uitgepakt met dames en drankjes langs de lijn en babbels en BBQ op het terras. Een levendig verslag daarvan kon bijna niet uitblijven. Maar dat deed het wel. Ook volgende week dan maar?

Ons succesvolle Tweede verloor helaas op twee achtereenvolgende zondagen van het zeer ervaren Salland, waardoor het Kampioenschap toch nog aan hun neus voorbij ging en in Deventer terecht kwam. Heel jammer, maar toch een geweldig seizoen gedraaid.

In de eerste wedstrijd van de 'best of three' om het Landskampioenschap maakte Dosti op verrassende wijze gehakt van regerend kampioen Quick Haag. Dwaine Pretorius sloeg met 94 n.o. (4x 4, 10x 6) verwoestend toe in de laatste 10 overs, waardoor het totaal opliep naar 261v7 en voor Quick buiten bereik kwam. Komende zaterdag de beslissing in de tweede wedstrijd op Quick Haag (aanvang 11.00 uur) of bij winst van Quick in een derde wedstrijd op zondag bij Dosti. Mocht u nog geen plannen hebben...

Graag wijs ik u op de Landelijke Finale van de U16 a.s. zaterdag op VRA, waarin onze eigen VRA U16 het opneemt tegen VCC. Kom hen vooral aanmoedigen, zeker iets voor onze overige jeugdteams!

Voorts een tweetal mooie wedstrijden van het Nederlands elftal, dat het op 14 en 16 september op VRA nog zal opnemen tegen het sterke Schotland in het kader van het World Cricket League Championship. Hiervoor wordt bovendien nog enige hulp gevraagd, zie verderop in dit nummer.

Tenslotte doe ik nu vast een oproep aan alle teams om te komen helpen bij het opruimen van het complex, zodra het seizoen echt is afgerond. Via de captains zullen naar goed gebruik vrijwilligers worden aangewezen, maar u kunt uzelf tegen die tijd natuurlijk ook spontaan aanmelden.

Benno van Nierop

Programma rest van het seizoen

ZO 06/09 Landelijke finale U12: HCC1 - Kampong, 9.00 (VRA)
ZO 06/09 Landelijke finale U16: VRA - VCC, 13.00 (VRA)
ZO 06/09 VRA 2 - ACC 2, 12.00 (VRA)
ZO 06/09 VVV 2 - VRA 3, 13.00 (away @ Qui Vive)
WO 09/09 Philips - Team ACN, 18.00 (VRA)
MA 14/09 WCLC: Nederland XI - Schotland, 11.00 (VRA)
WO 16/09 WCLC: Nederland XI - Schotland, 11.00 (VRA)

Let op: Er zijn dus nog enkele wedstrijdballen te sponsoren. Voor VRA 2, VRA 3, de U16 en de U12. Voor die laatste mogelijkheid: zie hier meer over het sponsoren van een wedstrijdbal, de kosten en bij wie u zich kunt aanmelden.

Nederlands XI vs Schotland op VRA, 14/09 en 16/09

Het Nederlands XI speelt begin september tegen Schotland zowel een vierdaagse wedstrijd voor de Intercontinental Cup (8-11 september op VCC) als
twee eendaagse interlands voor het World Cricket League Championship op 14 en 16 september op VRA.

De selectie bestaat uit:
Peter Borren (c, VRA) Rahil Ahmed (Dosti United), Wesley Barresi (wk, Quick Hg), Mudassar Bukhari (Dosti United), Ben Cooper (UK), Quirijn Gunning (VRA), Vivian Kingma (Quick Hg), Paul van Meekeren (ACC), Roelof van der Merwe (ACC), Stephan Myburgh (Hermes DVS), Max O’Dowd (UK), Michael Rippon (UK), Thijs van Schelven (Quick Hg), Pieter Seelaar (VOC).
Staf: Anton Roux (coach), Chris Adams (assistent-coach), Jan Stappenbelt (fysio), Ed van Nierop (manager).

Vrijwilligers gezocht voor hulp bij interlands in september

Op 14 en 16 september zullen op VRA twee interlands worden gespeeld. We zoeken vrijwilligers die willen helpen op een van deze of beide dagen. Het gaat om taken zoals groundstaff (afdekken pitch met zeilen, bewaken dat niemand voor de screen langsloopt, ballen uit de sloot vissen), bedienen van het scorebord, bewaken van de toegang tot het clubhuis en dat soort zaken.

Wie een of meer dagen komt helpen, ontvangt contant een leuke vergoeding.
 Het gaat om de volgende data:

14 september: Nederland - Schotland van 09.00 tot 19.30 uur
16 september: Nederland - Schotland van 09.00 tot 19.30 uur

(Als het regent op 14 en/of 16 september wordt eventueel op 15 en 17 september doorgespeeld.)

Wie een of meer van deze dagen kan helpen belt met Ruurt Schreuder op 06-22396366.


Volunteers needed for international matches at VRA in September
We are looking for people to help us on September 14 and 16 with various tasks such as groundstaff, guarding the screens, operating the scoreboard and other simple jobs. Those helping on the days mentioned above are entitled to a fee.
If you are available and willing to join the crew, please call Ruurt Schreuder on 06-22396366.

Report Clash of the Woods, 29/08

Helaas nog geen verslag van de laatste editie van deze fameuze jaarlijkse Titanenstrijd. Wel werden aan de redactie enkele vrolijke foto's toegestuurd, maar die bewaren wij natuurlijk ter illustratie van het verslag dat ons ongetwijfeld nog deze week zal bereiken. Nou vooruit, eentje dan. Het was een prachtige dag!

Match report VRA Dames vs Ajax, 29/08

Ajax –VRA 115 v 2 -114 ao

Zaterdag 29 augustus, laatste wedstrijd van het seizoen. Ik sta op met een zwaar gemoed… hoe moet dat nou de komende zaterdag, wat ga ik dan doen, wie ga ik dan zien, wie rijdt met wie, wie heeft het boek of de bal, met wie drink ik een biertje, zijn we met zijn 11en, heb ik de umpires gemaild, begint het wel echt om 12 uur… allemaal vragen die van toepassing zijn op 5 september, niet vandaag.

Maar wel de laatste wedstrijd van het seizoen, we zijn met 12 speelsters en Ajax ook. Afgestemd met de umpires dat we in de fielding inning rouleren.

Wij gaan batten. Iedereen die wel eens bij AJAX speelt weet dat het een klein veld is en deze keer was het gras lang, toch hadden we een target van 200. Nathalie en ik gaan openen, ik zat al vrij snel weer aan de kant. Maakt niet uit, wij hebben een enorme batting line up! Nathalie (19) bleef goed staan en ging verder met Sjoukje, helaas ging Sjouk ook snel uit maar daar komt Maartje (32). Vreemd genoeg bleven de wickets vallen en kwamen wij echt niet verder dan 114 runs. Jammer jammer, moet wel vertellen dat Ajax strak aan het fielden was hoor.

Op naar de lunch, die was heerlijk, kan niet anders zeggen. Pannenkoeken, tonijnsalade, eiersalade, kaneel broodjes en gewoon brood… prima.
En toen ging Ajax batten en die hebben een 'overseas',… niet dat het daar aan lag maar die kan behoorlijk batten. En dat deed ze ook, met de 4-en en af en toe 6-en (op de weg die er langs loopt???) was het eigenlijk snel gedaan. We bowlden goed maar niet goed genoeg.

Eigenlijk valt er niet meer over de wedstrijd te vertellen, Ajax was gewoon beter. Voordeel is dat we nu genoeg tijd hadden om een biertje te drinken, muziek te luisteren, goede gesprekken te voeren, te lachen en niet te hard aan volgende week denken.

Het was een mooi seizoen, er komt vast nog een How's That! met een seizoen overzicht. Hoogtepunten en diepte punten zijn er genoeg te melden, maar voorop staat dat wij gewoon een leuk team hebben, zo niet het leukste team, veel verschillen en misschien daarom zo’n eenheid.
Ik ga jullie missen!!

Liefs,
Birgit Viguurs

Beeldverslag Meidentoernooi Bloemendaal 26/8

Wat was het leuk!

Met 25 dametjes uit 7 verschillende clubs (Doeschka Kessler, Gwen Bloemen, Isabelle Kessler en Laila Schaap namens VRA). Het weer bleef goed. De clinics van Nederlands teamspeelster Robine Rijke leerden de meisjes zowel zesjes slaan als de backsweep. De wedstrijdvorm van de Australische pairs "Blast" hield iedereen scherp in de wedstrijden onder leiding van Esther de Lange (ook NL XI).

Hier een kleine doorsnede van wat foto's van die middag.

Annemarie Manger
CC Bloemendaal

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures