How's That! 1 mei 2015

Jaargang 83 Nummer 1

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Actie 'ZESSEN voor Nepal'

Nepal….het land dat al enkele weken veelbesproken is op VRA.
In eerste instantie vanwege de komst van het Nepalese cricketteam naar Nederland voor een serie T20-wedstrijden ter voorbereiding op het ICC World T20 kwalificatietoernooi in Ierland en Schotland in juli. Twee van deze oefenwedstrijden, op 30 juni en 1 juli, zullen op VRA plaatsvinden.

In de aanloop naar die wedstrijden waren we allerlei activiteiten aan het bedenken om er een echt feest van te maken. Samen met VRA-er Ashish Thapa en zijn vrouw Juna, die beiden uit Nepal komen en zeer nauwe banden hebben met de Nepalese gemeenschap in Nederland en de rest van Europa, maar ook regelmatig naar hun vaderland reizen om familie te bezoeken.

Allerlei activiteiten die nu wat triviaal lijken in het licht van de recente aardbeving bij Kathmandu. We zullen nu, samen met de KNCB, aan de slag gaan om de komst van het Nepalese cricketteam aan te grijpen om iets substantiëlers te betekenen voor de slachtoffers van de aardbeving. Ondertussen hopen we dat de familie en vrienden van Ashish en Juna veilig zijn en alle hulp krijgen die ze nodig hebben.

Vanuit de KNCB is inmiddels het initiatief gekomen voor de actie “ZESSEN voor Nepal”. Vanaf komend weekeinde, bij de start van de competitie, zal het KNCB-bestuur iedere ZES in de wedstrijden in de Topklasse, Hoofdklasse, T20-competitie en de internationale wedstrijden honoreren met 6 euro voor de hulpacties. Deze actie loopt gedurende de gehele competitie 2015. De verwachting is dat hiermee tenminste 5.000,- euro zal worden bereikt.

Laten we dus hopen dat er dit seizoen veel zessen geslagen worden door de mannen van VRA1; niet alleen voor ons eigen plezier en een goede klassering in de Topklasse, maar vooral met dit goede doel in het vizier!

Dorien Rauwerda
voorzitter

In memoriam Gertjan Groot

Afgelopen januari, de dag voor het traditionele VRA Driekoningendiner viel het overlijdensbericht van Gertjan Groot in de bus, lid van verdienste en oud-voorzitter van V.R.A. En hoe toepasselijk: bovenaan het bericht staat de openingszin uit Shakespeares komedie “12th Night”, in het Nederlands ook wel Driekoningenavond genoemd. “If music be the food of love, play on”.
Een prachtig gekozen typering voor Gertjan. Inderdaad, zoals de rouwkaart vermeldt, een erudiet, muzikaal, betrokken, loyaal en bovenal warm mens.

Gertjan kwam niet uit een cricketfamilie maar werd op latere leeftijd door de fameuze cricketer Peter van Arkel enthousiast gemaakt voor het spel. Hij speelde met veel plezier maar bereikte in de sport nooit een hoog niveau, hetgeen hem in het geheel niet deerde. Als iemand in staat was de waan van de dag te relativeren met een droog, relativerend commentaar, was het Gertjan wel. Het plezier en de vriendschap binnen de cricketgemeenschap kwamen bij hem zeker op de eerste plaats.

Hij leverde daaraan in de loop der jaren ook een belangrijke bijdrage. Bij VRA eerst als penningmeester, vervolgens als voorzitter in de periode 1983 – 1988. Onder zijn leiding wist VRA het huidige clubhuis te realiseren. In 1995, het jaar van de ingebruikname van het graswicket, werd hij wederom voorzitter voor een periode van enkele jaren, waarna hij volkomen terecht benoemd werd tot lid van verdienste. Zijn betrokkenheid bij de sport kwam ook tot uiting in zijn functies als clubarts bij Ajax en FC Volendam. Ook voor de KNCB vervulde hij enige jaren die functie en vergezelde hij het Nederlands Elftal op diverse tours naar het buitenland.

Daarnaast was van jongs af aan muziek zijn grote passie. Het verhaal gaat dat tijdens een bezoek aan een wijnproeverij in Zuid-Afrika Gertjan de organist binnen de kortste keren achter het toetsenbord van het lokale orgel vandaan wist te lokken. Zijn performance deed allen versteld staan en leidde tot de vraag of organist soms een nieuw Nederlands exportartikel was. Gertjan speelde trombone, piano en in diverse bands, met name jazz. Thuis stonden de vleugels, buitenhuis speelde hij o.a. op de orgels van de Westerkerk en de Kruiskerk in Amstelveen.

Het gehele gezin Groot werd met het cricketvirus geïnfecteerd. Met name Tjade en Sabine waren actief op het veld, hun moeder Elsbeth vele jaren achter de bar.

De crematieplechtigheid werd door een groot gezelschap mensen uit de sport, de medische professie en de muziekwereld bijgewoond. Diverse sprekers haalden herinneringen aan Gertjan op en roemden zijn warme, vriendelijke, altijd betrokken en belangstellende persoonlijkheid. Helaas ging hij de laatste jaren geleidelijk aan steeds meer gebukt onder zijn ziekte. De wijze waarop Bertien hem altijd loyaal en liefdevol is blijven verzorgen verdient het grootst mogelijke respect en werd terecht meermaals gememoreerd.

V.R.A. heeft een geliefd, trouw en waardevol lid verloren. In de geschiedenis van onze club heeft Gertjan Groot onuitwisbare sporen en dierbare herinneringen nagelaten. Wij wensen Bertien en de kinderen alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Sieb Mulder jr.

In memoriam Haroona Rajak

Op 15 maart 2015 is onze vriend Haroona overleden. Hij is 67 jaar geworden.

Ik ontmoette Haroona in het Vondelpark in de zomer van 1971. Het waren de jaren van de flower power, de match Fischer/Spasski om het wereld kampioenschap schaken in Reykjavik, De Floriade in Amsterdam en de eerste Maagdenhuis-bezetting was net voorbij. HCC speelde nog met Vriens en Van Arkel, Willem Staats was nog voorzitter van ACC en bij Rood en Wit waren Wijkhuizen, Flohil, Onstein en Bouwman de belangrijkste spelers. Willem Glerum captainde zijn laatste wedstrijd op zijn 60e verjaardag tegen Rood en Wit.

Haroona en ik kwamen aan de praat. Al gauw bleek dat wij de passie die cricket heet deelden.
Diezelfde middag zat hij bij mijn ouders aan de keukentafel en haalde mijn moeder wat cricketspullen van mijn broer Nico uit de kast met de opdracht deze aan te trekken. In de nieuwe outfit togen wij op de Puch naar VRA. Al snel bleek dat Haroona een aardig balletje kon spelen en tijdens de training werd al gauw besloten dat hij maar mee moest gaan doen in VRA 1. Op zondag haalde ik Haroona op bij de Sleep-Inn op de Rozengracht, in die tijd een begrip. Haroona wilde geen crickethandschoenen aan en het liefst speelde hij ook zonder legguards.

Toen wij thuis tegen HBS speelden en wij hem waarschuwde voor Robbie Dérogée, op dat moment een van de snelste openingsbowlers van Nederland, liep hij na twee ballen van Rob naar de square leg umpire en gaf zijn handschoenen weer af. De 3e bal ging keihard voor vier. In het wedstrijdverslag wordt de West-Indiër Rajah genoemd die uiteindelijk door Dérogée werd gebowled maar wel al 57 knalharde runs had gemaakt en zodoende VRA het bonuspunt schonk.

De volgende zondag speelden wij uit tegen Quick Haag met Hans Poederbach, Cees Lieshout, René Schoonheim en bowler Coen Burki. In het verslag in de Cricket staat het volgende te lezen. “Na een geslaagde run out nam het optreden van de ongehandschoende Indiër Rajah een aanvang. Op nul werd hij van een zeer simpele vang gemist en daarna betoonde hij op hartveroverende wijze zijn appreciatie voor deze onverwachte welwillendheid en ranselde in korte tijd 54 no (6x6, 2x4) bij elkaar.” (Het Vaderland).

Ook onvergetelijk was de actie van Rood en Wit aanvoerder Wijkhuizen die zijn fielders in de laatste over op het tweede veld op de Spanjaarslaan neerzette. Haroona sloeg nog 2 zessen over de screen en de wedstrijd was gespeeld. Een ander mooi voorval was de reis met het net aangeschafte volkswagenbusje naar HCC. Regelmatig moesten wij uitstappen om de bus te duwen en natuurlijk kwamen wij bijna een uur te laat op de Haagse aan. Het lachen en zingen was eigenlijk mooier dan de hele wedstrijd.

VRA had het moeilijk in die tijd. De club kon met moeite 2 teams op de been krijgen. Vooral in 1972 hadden we het zwaar. VRA speelde met John Wories, Sjoerd Eisma, Thijs en Frank Vermeulen, Dik Klijn, Allard Besier, Jaap van der Stadt en af en toe deden Klaus Fischer en Albert van Nierop nog mee. Mike O’Connor nam de wickets. Mijn oudere broers waren gestopt vanwege de Olympische spelen in München. Haroona was dus een zeer welkome versterking.

De volgende jaren ’74 en ’75 speelde Haroona met Jaap Grootmeijer voor AMHCC in Amersfoort (het latere LBW). Vooral in 1975 roffelde Haroona er aardig op los. Hij maakte 930 runs in 13 innings met een hoogste score van 195. Hij scoorde dat seizoen 3 centuries. Jaap kan smakelijk vertellen hoe hij met zijn legguards aan de weggeslagen ballen van Haroona in het struweel moest gaan zoeken. Van ‘76 t/m ‘83 speelde hij weer op het oude nest. In 1978 werden wij kampioen van de eerste klasse en in 1981 kampioen van de hoofdklasse. Met name de jaren met Hylton Ackerman waren onvergetelijk. Hylton roemde zijn vriend en medespeler en gaf hem zijn cricketbat cadeau bij zijn afscheid. In 1983 was Haroona een jaar aanvoerder, Faoud Bacchus (West Indies testspeler) was de coach. In zijn nadagen heeft Haroona nog een paar seizoenen voor ACC gespeeld.

De herinneringen aan Haroona zijn legio en eigenlijk allemaal heel bijzonder. Zo stond hij elke zondag met zijn crickethoed op onder de douche. Het liefst met een sigaar en een 'yellow one' en dan alle liedjes van Harry Bellafonte te zingen.

In de laatste jaren ging zijn gezondheid hard achteruit. Haroona had wekelijks dialyse nodig. Hij kwam nog af en toe op VRA en dan werden alle verhalen weer net zo makkelijk uit de oude doos gehaald. Deze goedlachse, grote cricketliefhebber is niet meer.

Hey Dude, slaap zacht.

Jan Spits

Nog enkele cijfers: Tussen 1971 en 1983 scoorde Haroona voor VRA 3070 runs in 144 innings met een topscore van 94. Zijn niet overdreven hoge gemiddelde van 23 was dan ook typerend voor deze big hitter, 't was vaak alles of niets.
Achter de palen pakte Haroona 143 vangen en 14 stumpings in 154 wedstrijden.

Kroondas KNCB voor Paul Polak

Misschien allang gelezen op Social Media, maar dit bericht mocht op onze eigen website natuurlijk niet ontbreken. Op de afgelopen ALV van de cricketbond werd de KNCB Kroondas uitgereikt aan Paul Polak, voor zijn rol als groundsman van VRA en vanwege zijn jarenlange bijdragen als Lid van de Accommodatie Commissie van de KNCB.

Voor deze commissie is Paul van onschatbare waarde vanwege zijn grote kennis van Nederlandse cricketvelden en –pitches. Quote KNCB-website:"Ook levert Paul altijd goede pitches af bij belangrijke internationale wedstrijden". Waarvan acte.

Paul kreeg de kroondas uitgereikt van voorzitter Jacques Mulders. Daar mag ook VRA best trots op zijn. Gefeliciteerd Paul!

Brede selectie VRA 1 / VRA 2 in 2015

Vlak voor het begin van de topklasse competitie is het misschien goed de supporters een overzicht te geven van de stand van zaken in VRA's hoogste teams. Helaas hebben basisspelers als Vinoo Tewarie en Victor Lubbers gevolg gegeven aan familiaire- en andere druk. Helaas, omdat beiden grote talenten zijn, vaste waarde waren geworden van ons Eerste en beiden ook nog eens leuke gozers zijn. Ik wens jullie heel veel succes bij respectievelijk Dosti en de Sallandse.

Toen ook nog Ben Cooper besloot om zijn loopbaan in Engeland te vervolgen, zag het er even niet zo florissant uit. Omdat Peter Borren het merendeel van zijn tijd aan verplichtingen voor de KNCB moet besteden, was het dringend gewenst een nieuwe 'pro' te vinden. Dankzij hulp van onze oude coach Paul McEwan viel de keus uiteindelijk op BJ Barnett, een professional cricketer uit Wellington (NZ) en daarnaast onderwijzer van professie. Vanaf dinsdag 21 april is hij beschikbaar voor VRA, waar Peter Borren hem bij de VRA-achterban zal introduceren.

Een andere Nieuw-Zeelandse speler -met Nederlands paspoort- die ooit voor dezelfde Australische club als Ewoud de Man gespeeld heeft, is Mitch Lees. Hij is met zijn vriendin in de Amsterdamse Pijp neergestreken en was meteen bereid ook onze ‘Under 16’ te begeleiden. En dan stuurde onze vroegere coach Flavian Aponso een e-mail of wij zijn neefje die aan de VU studeert zouden willen opvangen. Deze Sachin Peiris uit Sri Lanka gaat dit seizoen met ons meedoen. Mijn vriend Adeel Raja keerde gelukkig op zijn oude nest terug.

Dit alles wil niet zeggen dat het Eerste er nu goed voorstaat. Dit team zal eerst moeten bewijzen dat het Topklasse-waardig is, en we weten natuurlijk nagenoeg niets van de tegenstand. Belangrijke verandering is, dat het Eerste- en Tweede elftal dit jaar samen gaan trainen. Daarmee maken we de selectie sterker en breder.

De elftalcommissie voor deze twee elftallen bestaat uit Peter Borren, Ewoud de Man en BJ Barnett met mij als voorzitter. Gelukkig blijft Pamela Mulder de manager van het Eerste en zij heeft al bergen werk verzet. De selectie van een kleine twintig spelers ziet er zeer voorlopig als volgt uit:

Peter Borren, Eric Szwarczynski, Adeel Raja, BJ Barnett, Emile v.d. Burg, Mathijs Luten, Leon Turmaine, Quirijn Gunning, Mitch Lees, Sachin Peiris, Amil Prasad, Sohail Bahtti, Pjotr en Thomas Pasierowski, Jeroen Mulder, Babar Lassi, Hugo Debaig, George Dunlop, Bilal Ahmed.

Een brede selectie omdat de spelers van het Nederlands Elftal weer eens een hele maand (juli) aan de competitie onttrokken zijn. Op zondag 3 mei is de eerste thuiswedstrijd tegen Excelsior. Wij speelden in april drie oefenwedstrijden:

zaterdag 11 april tegen Qui Vive (40 over wedstrijd);
zaterdag 18 april thuis tegen Quick Haag (40 over wedstrijd);
zondag 26 april uit tegen HermesDVS (50 over wedstrijd).

Dat het vooral een leuk seizoen mag worden.

John Wories
Elftalcommissie Topcricket

Introducing BJ Barnett

Tijdens de voorbereidingen op seizoen 2015 kwam vanuit de Bestuurskamer het nieuws dat een nieuwe foreign player werd vastgelegd voor VRA 1. Een korte introductie:

Brady Barnett (25) is een professional cricketer, afkomstig uit de omgeving van Nelson in het noordelijke puntje van het Zuidereiland, Nieuw Zeeland. Als voormalig NZ U19 speler, rechtshandige opening batsman en off-spin bowler is zijn ster de laatste jaren snel gestegen. Momenteel komt hij uit voor de Wellington Firebirds op First Class en Level-A niveau. BJ is niet alleen een goede allrounder, maar heeft ook bewezen een uitstekende captain te zijn getuige zijn succesvolle captaincy bij zijn voormalige club Nelson en het provincieteam van Central Districts.

Click for info en statistics in English.


A short note from BJ:

Hi, My name is BJ Barnett, I am 25 and from Nelson (New Zealand). I have been actively involved in cricket for the past 20 years, and I am looking forward to the opportunity of playing in the Netherlands alongside your club. I have heard great things about both Amsterdam and VRA from past players and coaches. I am a very motivated and positive person, enjoying the challenges that are involved in all facets of the game.

Away from cricket I really enjoy being anywhere outdoors, visiting family, trying different coffee places, and catching up with friends while having a great laugh. In the past I have been employed as an Early Childhood and Primary School Teacher, which I have thoroughly enjoyed these experiences and possibly something I will look into further down the track.
I look forward in meeting you all in a couple of months time.

Thanks, BJ Barnett

Deze week op VRA

Hieronder de agenda van deze week. Raadpleeg voor de meest actuele agenda altijd de VRA-website. Aanvangstijden en veldtoewijzing blijven onder voorbehoud. Op de speeldag zelf is Paul Polak als groundsman verantwoordelijk voor definitieve toewijzing.

ZA 02/05 Zami toernooi, 11.00 (veld 1 en 2)
ZA 02/05 Damesdag | Ladies Day, 15.00 (bijveld)
ZO 03/05 VRA 1 - Excelsior '20, 11.00 (veld 1)
ZO 03/05 VRA 2 - VVV 2, 12.00 (veld 2)
DO 07/05 Philips - Eureka, 18.00 (veld 2)

Za 2 mei: VRA Ladies Day & ZAMI Season Opener /
Zo 3 mei: VRA1 - Excelsior

Het seizoen gaat nu echt beginnen. Op zaterdag 2 mei organiseert het VRA Dames cricketteam een Ladies Day op VRA. Tijdens deze dag zullen de basics van de sport worden uitgelegd, worden wat oefeningen gedaan en een klein wedstrijdje gespeeld.
Vooral om op een leuke manier kennis te maken met de sport. Daarnaast is er de officiële presentatie van de inmiddels beruchte Amsterdam Ladies Cricket Calendar. Dit alles begint om 15:00.

Na afloop zal er traditiegetrouw bij ondergaande zon een klein drankje worden gedronken op het mooiste terras van Amsterdam. Ben je ouder dan 10, woon je in de omgeving van Amsterdam en heb je zin in een nieuwe sportieve uitdaging of wil je kennis maken met de sport cricket? Dan is deze dag echt wat voor jou! Nodig vooral geïnteresseerde vriendinnen uit, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

En er gebeurt nog meer...

Voor wie zin heeft in een potje ongedwongen lol aan het begin van het cricketseizoen organiseert VRA ZAMI vanaf 11.00 uur de supergezellige Zami Season Opener!

Acht Zami teams (waaronder ons eigen Zami 1 en Zami 2) zullen schitteren op en naast de velden, hun kunsten vertonen in T-20 setting, hun stramme winterlijven de eerste straaltjes zonlicht geven, etcetera. Wees allen welkom om cricket te kijken, een drankje te doen, of te blijven hangen voor de aansluitende BBQ. Ook niet-Zami spelers en de dames van de Ladies Day zijn van harte welkom!


NB: Ben je geen Zami-speler, maar wil je voor de gelegenheid een keer meedoen, dan kan dat natuurlijk! Stuur dan even een email naar Mijndert van der Spek.

Schema:
11.00 uur > Ontvangst + koffie
12.00 uur > Aanvang wedstrijden
18.00 uur > Aanvang borrel
19.30 uur > Aanvang BBQ

Deelnemende ZAMI-teams:
VRA 1, Groen Geel, HCC, Bloemendaal, VRA 2, R&W, Kampong, Beating Bats

Zaterdagmiddag 2 mei wordt gezellig op VRA.

Programma volgende week

Hieronder het complete programma van de volgende week. Raadpleeg voor de meest actuele agenda altijd de VRA-website. Aanvangstijden onder voorbehoud.

ZA 09/05 Quick Hg 1 - VRA 1, 11.00
ZA 09/05 VRA Dames - Rood & Wit 1, 12.00
ZA 09/05 Punjab - VRA ZAMI 2, 13.00
ZO 10/05 VRA U9 - Bloemendaal U9, 9.00
ZO 10/05 VRA U12 - Rood & Wit U12, 9.00
ZO 10/05 Rood & Wit U16 - VRA U16, 9.00
ZO 10/05 VRA 2 - Qui Vive 2, 12.00
ZO 10/05 VRA 4 - Den Helder 1, 13.00
MA 11/05 North Sea Pro Series: Hurricanes - Reivers, 11.00
DI 12/05 North Sea Pro Series: Hurricanes - Highlanders, 11.00
WO 13/05 Philips - Cap Gemini, 18.00
DO 14/05 VRA Dames - toernooi, 00.00
DO 14/05 VRA 1 - VOC 1, 11.00

International fixtures 2015 at VRA

In 2015 VRA Cricket will proudly host quite some interesting international fixtures. We invite you to save the dates in your agenda and to come and watch some exiting cricket on our lovely VRA cricket ground.

As always we also need volunteers to assist the groundstaff on all given dates (not necessarily VRA-members). If you like to join the crew on one of these occasions and have a nice day plus some pocket money in return, please send a short message to Sieb Mulder.

International Fixtures 2015 at VRA

 • Friday 24 April - Netherlands A vs Jersey
 • Saturday 25 April - Seafarers vs Jersey
 • Monday 11 May - Hurricanes vs Reivers
 • Tuesday 12 May - Hurricanes vs Highlanders
 • Friday 5 June - Mini Hurricanes vs Mini Seafarers
 • Tuesday 16 June - Netherlands vs Papua New Guinea
 • Wednesday 17 June - Netherlands vs Papua New Guinea
 • Thursday 18 June - Netherlands vs Papua New Guinea
 • Friday 19 June - Netherlands vs Papua New Guinea
 • Wednesday 24 June - Netherlands vs Papua New Guinea
 • Tuesday 30 June - Netherlands vs Nepal (T20)
 • Wednesday 1 July - Netherlands vs Nepal (T20)
 • ? Sept - Netherlands vs Schotland
 • ? Sept - Netherlands vs Schotland

We're looking forward to seeing you at VRA.

Urgent need for Umpires

VRA kampt al jaren met het probleem dat wij als club te weinig umpires leveren ten behoeve van wedstrijden in de hogere klassen van de KNCB-competities. In de afgelopen jaren hebben we dat gemis moeten afkopen (lees: boetes betaald), maar dat is op de langere termijn natuurlijk geen oplossing. Dit jaar zijn de vereisten afgezwakt, maar daarentegen de boetes opgetrokken en moeten we echt zien dat we onze bijdrage gaan leveren. Noblesse oblige, zullen we maar zeggen.

Voor VRA geldt dat we dit seizoen voor 14 wedstrijden in de hoogste vier klassen umpires dienen te leveren die op zaterdag, zondag of feestdagen in de Herencompetitie willen staan. Iedere individuele umpire dient hierbij minimaal drie wedstrijden te staan om in deze berekening mee te tellen.

Al deze wedstrijden worden door de Scheidsrechters Commissie (SRC) aangewezen, rekening houdend met de door de umpires op te geven beschikbaarheid en hun ervaring. In overleg tussen het KNCB-bestuur en de SRC is vastgesteld dat deze umpires minimaal de opleiding Bondsumpire moeten hebben gevolgd en de daaraan verbonden toets met goed gevolg moeten hebben afgelegd. Hiervoor worden de komende tijd cursussen aangeboden. Ondanks het feit dat we laat zijn met deze oproep:

Het Bestuur doet een dringend beroep op vrijwilligers die namens VRA een korte opleiding willen volgen en minimaal 3 wedstrijden per seizoen willen umpiren. We zijn het aan onze stand verplicht en het scheelt boetes die samen oplopen tot meer dan €1000. Voor meer informatie, overleg of om hiervoor op te geven heel graag contact opnemen met Sieb Mulder.

The Board urges volunteers who are willing to take a short course and want to umpire at least 3 matches per season, on behalf of VRA. We owe it to our stand required and it saves fines up to over € 1,000.For more information, consultation or application please contact Sieb Mulder .

De opleiding Bondsumpire Met ingang van 2015 is deze cursus gebaseerd op de gehanteerde Spelreglementen in plaats van op de generieke Laws. De cursus is gepland als avondopleiding, duurt 4 avonden en wordt afgesloten met een examen op de 5e avond. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden de cursussen gepland.

Voor kandidaat-umpires die naar het oordeel van de SRC over voldoende cricket-ervaring (kwalitatief en kwantitatief) beschikken, wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen aan de opleiding Umpire Level 1, die normaliter de eerste vervolgstap is op de opleiding Bondsumpire. Deze opleiding is nog steeds gebaseerd op de generieke Laws.

A must have: Amsterdam Ladies Cricket Calendar

Just before the new cricket season started the VRA Ladies cricket team produced something quite unorthodox and totally unexpected. How an initiative of VRA's Nathalie Hennis (professional photographer) and Anne van Nierop became a very responsible artistic ode to women, cricket and women's cricket.

"The project of the ladies cricket calendar started from an idea of gaining the attention of the Dutch public for our so beloved sport cricket. We are teammates in a ladies cricket team at the VRA Cricket Club in the Amsterdamse Bos...

... Our main goal is to gain attention for the ladies branch of the sport. For years now we have been organising a ladies cricket day at our club in Amsterdam. Realising that too little people know what cricket is really about, we decided to come up with a more drastic idea. To gain attention for a small sport in a big way!...

... With the ladies cricket calendar we wanted to create a way for cricket, and ladies cricket especially, to become a topic of conversation. Hanging the calendar in your home is a way to show a love for either cricket or photography. In the Netherlands the cricket season starts in May. To make the calendar even more cricket related and to bridge the gap between the season and off-season, the first month of the calendar is May 2015.''

We understand the proceeds will be used to fund a Ladies Tour to the UK, later this summer. VRA is proud of the achievements of the women's team, both on and off the field.


The calendar comes in 2 options:
A3 Limited Edition (signed and with a personal message) and A3 unlimited.

The limited edition is for sale now.


This is how to order:

For ordering and more information, please visit the special calendar website

Trainingsschema jeugd

De VRA jeugd traint in 2015 tijdens het seizoen wekelijks volgens onderstaand schema:

dinsdag van 17.00 tot 18.30 uur: U16
woensdag van 15.00 tot 17.00 uur: open jeugdtraining
donderdag van 17.00 tot 18.30 uur: U16
vrijdag van 16.30 tot 17.30 uur: U7 Mini Circus
vrijdag van 16.30 tot 17.30 uur: U9
vrijdag van 16.30 tot 18.00 uur: U12
vrijdag van 16.30 tot 18.00 uur: VRA Academy (specialist training)

Volgende week begint de jeugdcompetitie. Meer informatie daarover in de volgende How's That!

Onze sponsors

 • Gulpener
 • Voorneman Geenen Notarissen
 • ABN AMRO
 • 1 & 12 Ventures