How's That! 29 april 2014

Jaargang 82 Nummer 3

Redactioneel - VRA op Koningsdag

In afwachting van de start van het seizoen beleefden we de afgelopen week een spreekwoordelijke stilte voor de storm. Ware het niet dat de Koninklijke familie Amstelveen aandeed op de eerste echte Koningsdag en door de Gemeente Amstelveen aan diverse sportverenigingen, waaronder VRA, gevraagd was om een demonstratie te geven in het Stadshart. En dus hadden velen het hier behoorlijk druk mee. Veel regelwerk, verhuizing van attributen, indienen van lijstjes met deelnemers en aanwezigen (alles zeer formeel), een generale repetitie op vrijdagmiddag en tenslotte een zeer vroege start op zaterdagochtend.

VRA was uiteindelijk zeer succesvol vertegenwoordigd en demonstreerde de oude Koning der Sporten aan de jonge Koning der Nederlanden. Onder leiding van Victor Lubbers en sous-chef Khanzadah Waziri heeft een enthousiaste VRA-jeugddelegatie aan de koninklijke familie -en via televisie aan heel Nederland- laten zien wat cricket is en wat zij in hun mars hadden. Allen keurig gekleed in VRA outfit, dus dat oogde goed. Onze Victor deed nog een dappere poging om Maxima te laten batten, zoals de Britse prinses Kate dat recent deed, maar helaas werd het Willem-Alexander na een onverwacht Bollywood-offensief iets te machtig en trok hij haar snel mee naar een bekendere attractie, het oerhollandse korfbal. Een gemiste kans... voor hen.

Buiten beeld maakten prins Constantijn, prins Pieter-Christiaan, prinses Laurentien en prinses Annette het gelukkig ruimschoots goed; zij hebben allemaal een paar balletjes gebowled. Zoals burgemeester Fred de Graaf het tijdens de generale repetitie ook leuk vond om even in de kooi te staan.
Hoogtepunt van de dag was voor de VRA-kinderen echter presentator Umberto Tan die het spelletje kennelijk erg leuk vond en bijna een half uur in de kooi heeft staan batten. Hij wilde daarna natuurlijk graag nog even op de foto met de hele groep.

Fantastische promotie voor VRA en cricket in het algemeen! Hartelijk bedankt voor jullie inzet en aanwezigheid Victor, Khanzadah, Udit, Trinabh, Rishabh, Julius, Prem, Vikram, Nelofer, Aisha, Lancelot en Gwendolyn! Een mooie koninklijke opmaat naar het echte werk vanaf komend weekend. Let the games begin!

Redacteur van de Week,
Benno van Nierop

Sfeerimpressie van Koningsdag

x
x
x
x
x x x x x x x x x x x x x x x

Teamselecties

De lijstjes zijn gemaakt en langzamerhand raken de teams compleet. Op de website zijn onder de kopjes Senioren en Junioren afzonderlijke teampagina's gemaakt waarop elke teamcaptain dit seizoen de eigen mededelingen en wedstrijdverslagen kan plaatsen. Hier komt ook plaats voor een teamfoto, dus zorg snel dat je een representatief plaatje toestuurt. Voorlopig zijn de namen van de beoogde spelers per team op de teampagina's geplaatst. De teams die nu nog ontbreken (waaronder de jeugdteams) zullen zeer spoedig worden toegevoegd.

Let wel; als je naam bij een bepaald team staat vermeld wil dat niet zeggen dat je ook daadwerkelijk zal worden opgesteld voor dat betreffende team. Opstellingen worden wekelijks door de TC, coaches en captains bepaald en tijdig doorgegeven.

Trainingsschema

Hoewel al vanaf 1 april getraind kon worden en velen alweer enige weken bezig zijn, zullen de trainingen nu ook echt volgens schema beginnen. De coaches zijn gearriveerd en met name van de jeugd- en selectieteams wordt verwacht dat zij vanaf nu bij de trainingen aanwezig zullen zijn. Maar ook de lagere teams en recreatieteams worden van harte aangemoedigd naar de training te komen. De coaches staan voor jullie klaar en het motiveert hen bepaald niet als er te weinig mensen komen opdraven. Dit zijn de trainingstijden (zoals ook op de website vermeld):

Senioren Dinsdag: VRA 1 en VRA Dames Woensdag: VRA 2 en VRA 3 Donderdag: VRA ZAMI en VRA 5 Vrijdag: VRA 1 en VRA 2

Alle trainingen voor senioren beginnen om 18.00 uur.
Na staat het clubhuis open voor een gezellig drankje en hapje, maar overleg wel vooraf even met Paul Polak.

Jeugd U14 - dinsdag van 16.00 tot 18.00 uur U12 - woensdag van 16.00 tot 18.00 uur U16 - donderdag van 16.00 tot 18.00 uur U7 - vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur U9 - vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur U12 + U14 + U16 op vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur

Vrijdagavond 2 mei clubhuis gesloten

In verband met een diner in het clubhuis is het clubhuis komende vrijdag na 17.00 uur niet meer toegankelijk voor leden, ook niet na de training. Voor toilet en drinken zijn de kleedkamers natuurlijk gewoon open.

Because of a dinner at the clubhouse, the clubhouse will be closed on Friday 2nd May. Dressing rooms are opened for drinks and other matters.

VRA Ballenactie / Match ball sponsorship

Na de succesvolle introductie van de VRA Ballenactie eind vorig seizoen, nodigen wij iedereen uit om ook dit seizoen weer een of meer wedstrijdballen te sponsoren. Van VRA1, je eigen team, dat van je kind, kleinkind of van de Dames. Het sponsoren van een wedstrijdbal is de meest toegankelijke en sympathieke manier om je club een extra handje te helpen.

Hoe kun je een wedstrijdbal sponsoren?
Heel simpel. Voorlopig door een email te sturen aan Nienke Kodde of haar te bellen en aan te geven van welke team en welke wedstrijd je de bal wil sponsoren. Kijk voor meer informatie onder het kopje Sponsors.

Become a Match ball Sponsor
After last years successful introduction of Match Ball Sponsorship, we like to invite you once again to be sponsor of a match ball of one of our teams and display your commitment to VRA and its players. Or ask friends and family to support you. It’s a sympathetic gesture and the easiest way by far to give a little extra support to our club.

How to donate a match ball?
If you'd like to donate a ball please send an email to Nienke Kodde or call her and tell what team and match you like to donate a ball for. For more information please see under Sponsors.

Cricket equipment

Cricketmateriaal is in Nederland niet overal even makkelijk verkrijgbaar. Gelukkig hebben we bij VRA een uitstekende leverancier en tevens sponsor vlakbij. Kashmir Sports op de Lindenlaan 376 in Amstelveen levert een compleet assortiment aan bats, legguards, cricketkleding en andere accessoires. Ga er eens langs, kijk op www.kashmiristores.com of bel eerst even 06 26016682 voor informatie.

Cricket equipment is not widely available in the Netherlands. Fortunately, VRA has an excellent supplier and sponsor nearby. Kashmir Sports on Lindenlaan 376 in Amstelveen offers a complete range of bats, legguards, cricket clothing and other accessories. If you need something, just visit them, have a look at their website www.kashmiristores.com or call 06 26016682 for details.

Website en Social Media

Het wordt al jaren gezegd en nog steeds niet door iedereen geloofd: we leven in een tijd dat aan communicatie via online media niet meer te ontkomen is. Het maakt communicatie niet alleen gemakkelijker, maar ook doelgerichter en actueler. Enfin, je hoeft er natuurlijk niet aan mee te doen, maar VRA maakt goede vorderingen op dit gebied.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, actuele wedstrijdprogramma's, standen en prestaties? Kijk dan regelmatig op onze vernieuwde website, maar ook op Facebook en Twitter. Zoek naar VRA Cricket en 'like' ons of volg ons! Je kunt er ook via de website komen, klik dan op de icoontjes onderaan de homepage.

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures