How's That! 27 augustus 2014

Jaargang 82 Nummer 19

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Redactioneel - Geslaagd!

Opeenvolgende lage drukgebieden en lokale plensregen hielden de gemoederen flink bezig in de afgelopen weken. Niet dat de Lage Landen te klagen hadden over deze zomer, maar de plotselinge weersomslag en de onvoorspelbare clusterbuien in de weekenden zorgden voor een ongekend spannend eind van de competities. Zeker in de Topklasse, waar VRA door een paar domme verliespartijen in Fase 1 onverwacht met de onderste 4 moest strijden om lijfsbehoud. Tot tweemaal toe verregende de belangrijke thuiswedstrijd tegen HCC, de laatste keer afgelopen zaterdag.

Hier was niet op gerekend. Op donderdag zat de VRA-equivalent van het Elfsteden-comité voor een laatste keer bijeen en besloten de Amstelveense rayonhoofden op advies van doorgaans betrouwbare digitale weermannetjes, dat het precies op zaterdag voor even gedaan zou zijn met de regen. Van dit weekendwak in het regenfront konden we optimaal gebruikmaken door er de hoofdattractie tijdens de grote VRA Reünistendag in te plannen. Laat de laatste onverwachte bui op zaterdagochtend nu precies over de Nieuwe Kalfjeslaan trekken, waardoor het de reeds verzadigde square van het hoofdveld teveel werd. Die spreekwoordelijke laatste druppels maakten na lang ploeteren, slepen, vegen, drogen, spelen uiteindelijk onmogelijk. Heel vervelend voor de mannen van het Eerste, die zich graag voor groot publiek hadden veiliggespeeld en nu zondag uit tegen VOC voor een lastige taak stonden. Ook vervelend voor HCC en onze vroeg gekomen Reünisten, die lang moesten wachten en tenslotte geen wedstrijd kregen (hoewel HCC daar minder rouwig om was).

Ook de Reünistenwedstrijd viel hierdoor enigszins in het water, maar de haast voltallige familie Grootmeijer weigerde te capituleren en ging na enige aanwijzingen en onder toeziend oog van Godfather Jaap oefenen in de kooi, waarna zelfs nog enthousiast een korte onderlinge wedstrijd werd afgewerkt. Slechts twee kleinzonen hadden zich aan dit familiefeest onttrokken om op veld 2, waar wél gespeeld kon worden, deel te nemen aan de Battle of the Woods, de jaarlijkse strijd tussen de twee hoogste VRA ZAMI-teams, waarvan elders in dit nummer een verslag. Hier meende Floris Kappelle bovendien zijn 1.000ste wedstrijd voor VRA te spelen, een geweldige prestatie die het desondanks verdient om ernstig in twijfel getrokken te worden. Niettemin fijn dat hij zich vanwege deze dubieuze claim naar VRA had laten lokken, zodat hij zich direct na zijn Florissante innings richting paviljoen kon spoeden, alwaar hij als veilingmeester het inmiddels talrijke Reüniepubliek zou toespreken. En dat deed hij zeer bekwaam, getuige de brede glimlach op het gezicht van de penningmeester.

Er waren meer lachende gezichten. De Reünie werd een bijzonder VRA-feest met veel oude bekenden die vanuit het hele land waren toegestroomd. De sfeer was optimaal, de zon was gaan schijnen, er was veel en lekker te eten, er was muziek, kortom de reünie beantwoordde volledig aan ieders verwachtingen. Ondanks het annuleren van de wedstrijd op het hoofdveld was VRA deze zaterdag de grote winnaar.

Om het weekend feestelijk af te sluiten slaagde VRA 1 er daags hierna op zondag in om in Rotterdam van VOC te winnen, waardoor handhaving in de Topklasse een feit was. En zo, beste mensen, kwam een passend einde aan een weekend dat zonder overdrijven zeer geslaagd mag worden genoemd.

Redacteur van de week
Benno van Nierop

VRA 1 speelt zich veilig

Ons vlaggenschip won dit weekend in Rotterdam van VOC en kon daarna opgelucht ademhalen. Nu de druk van de ketel was lukte het blijkbaar niet meer om nog verslag te doen van deze wedstrijd. Spijtig, maar na alle oproepen voor support meent de HT-redactie er toch goed aan te doen om een korte samenvatting te geven. Hiervoor maken we gedeeltelijk dankbaar gebruik van een helder en objectief verslag van VOC-zijde, geschreven door Pascal Ruyters. Enkele voor VRA niet relevante alinea's zijn hier weggelaten of aangevuld.

VOC 1 vs VRA 1

Het was een wonder dat we op het graswicket konden spelen, aangezien vrijdagavond door joyriders met het golfkarretje over de square was gereden. De covers zijn daarbij verplaatst en beschadigd en de square was doorweekt. Dankzij inspanningen van vele V.O.C.’ers was het veld gelukkig toch goed genoeg om te starten.

VRA won de toss en besloot dat V.O.C. eerst ging batten. In lastige omstandigheden werd V.O.C. direct op slot gezet. De VRA bowlers openden erg sterk en pakten snel de wickets van Tim Ruijters en Maarten van Ierschot. Amol Muzumdar, dit seizoen goed voor 700 runs, bouwde samen met Dirk van Baren aan een verdedigbaar totaal, maar toen Dirk uit ging voor 11 runs vielen de wickets snel achter elkaar. Amol (32 runs) wist de boel nog bij elkaar te houden, maar ook hij viel ten prooi aan de Amsterdamse bowlers. Jelte Schoonheim (29 runs) en Bobby Hanif (11 runs) zorgden er nog wel voor dat V.O.C. op een totaal eindigde van 126 runs.

In de wetenschap dat Hermes DVS 247 runs had gemaakt tegen HCC, ging V.O.C. vol goede moed het veld in. De spirit die dit meebracht, was duidelijk zichtbaar in het veld. In misschien wel de scherpste fielding innings van het seizoen werd VRA direct onder druk gezet. De eerste 3 wickets, waaronder die van Ben Cooper, vielen vroeg en de bowlers Ahsan Malik en Bobby Hanif waren bij vlagen onbespeelbaar. De Bloedhonden roken dat er wat te halen was en bleven strijden voor elke bal. Helaas was het totaal van 126 runs niet voldoende om de winst over de eindstreep te trekken. Eric Szwarczynski van VRA speelde het professioneel uit en bleef not out met 54 runs, waardoor VRA in de 42e over voor het verlies van 6 wickets het bescheiden totaal van V.O.C. passeerde.

Scorecard VOC 1 vs VRA 1

Ondanks het verlies tegen VRA afgelopen zondag, heeft V.O.C. zich weten te handhaven in de Topklasse. Grootste concurrent HCC verloor van Hermes DVS. De Haagse ploeg heeft aanstaande zaterdag nog wel de inhaalwedstrijd tegen VRA voor de boeg, die afgelopen zaterdag in het water viel. Bij winst zou HCC nog op gelijke hoogte kunnen komen met VOC, maar aangezien de Rotterdammers in de drie onderlinge wedstrijden dit jaar een 100% resultaat hebben geboekt (3x winst VOC), is HCC nu reeds de klos. De laatste keer dat de Haagsche club uit de hoogste klasse degradeerde, was in 1993, toen in de Hoofdklasse met twaalf teams HCC als laatste eindigde met 10 punten uit 19 wedstrijden (verregende en afgelaste wedstrijden werden niet overgespeeld). Virtueel eindigt VRA dit seizoen als 5e in de Topklasse, namelijk als de nummer 1 van de Onderste Vier, ongeacht het resultaat tegen HCC zaterdag.

VRA wenst HCC succes in de Hoofdklasse volgend seizoen, wanneer Hoofdklasse-kampioen HBS weer welkom geheten mag worden op het hoogste niveau.

Deze week op VRA

Hieronder de agenda van deze week. Raadpleeg voor de meest actuele agenda altijd de VRA-website. Aanvangstijden en veldtoewijzing blijven onder voorbehoud. Op de speeldag zelf is Paul Polak als groundsman verantwoordelijk voor definitieve toewijzing.

WO 27/08 Philips - KLM 18.00 (veld 2) ZA 30/08 VRA 1 - HCC 1 11.00 (veld 1) ZA 30/08 VRA ZAMI 1 - Beating Bats 13.00 (veld 2) ZA 30/08 VRA ZAMI Combi - Kampong ZAMI 13.00 (veld 3) ZO 31/08 VRA 2 - Hercules 1 11.00 (veld 1) ZO 31/08 VRA 3 - VRA 4 13.00 ZO 31/08 VVV 2 - Dosti 2 13.00 MA 01/09 Nederland U17 - ECB 13.00 (veld 1) DI 02/09 Nederland U17 - ECB 11.00 (veld 1)

Op zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd met een VRA-Combi. Zin om te spelen? Neem contact op met Floris Kappelle.

Terugblik op de VRA Reünistendag

Afgelopen zaterdag was het zover, de VRA Reünistendag.
Tijdens dit informeel weerzien voor iedereen die ooit iets met VRA te maken heeft gehad, vierden wij ook het 100 jarig jubileum van de fusie tussen Volharding, R.A.P. en Amstels CC. Met VRA 1 tegen HCC op veld 1, the Battle of the Woods op veld 2, de Dames op veld 3 en de reünistenwedstrijd op een speciaal geprepareerd veld was er een vol programma. Helaas gooide de laatste onvoorziene bui op zaterdagmorgen roet in het eten en moest er wat geïmproviseerd worden, maar dat mocht de pret niet drukken.

De club maakte zich ondertussen klaar voor een groot feest. In het frisse zonnige weer begonnen vele oud-leden, donateurs, sponsors en huidige leden het balkon aan het hoofdveld te vullen. Tijdens de borrel werd uitvoerig bijgepraat, oude herinneringen opgehaald en kon men genieten van uitstekende hapjes en drankjes. Even later, toen bekend werd dat de wedstrijd tussen VRA en HCC definitief niet zou worden gespeeld, heette onze voorzitter Dorien Rauwerda alle aanwezigen van harte welkom en borrelden de aanwezigen vrolijk verder.

Toen veilingmeester Kappelle eindelijk zijn innings op veld 2 had beëindigd en vervolgens zijn rol als veilingmeester op zich nam, kon de veiling beginnen. Ondersteund door Aart Schotte en Toon Hintzen, werden onder meer fraaie prenten, gesigneerde shirts van onze internationals, originele VRA-manchetknopen en blazers, een overnachting bij een B&B in Venhuizen, uitgebreide diners bij Café Schinkelhaven en op VRA, scheerapparaten en flessen port geveild. De penningmeester kon de biedingen maar nauwelijks bijhouden. De veiling liep wat uit, maar verliep zeer succesvol met spanning, vermaak en strijd om een aantal zeer gewilde artikelen.

Huib en Georgie Bier, Pete Borren, VRA-dames, Jaap Grootmeijer, Nathalie Hennis, Toon Hintzen, Floris Kappelle, Tom Matena, Sieb Mulder, Ed van Nierop, Elise Reynolds, Paul Polak en Dennis, Philips, Robert Prenen, Dorien Rauwerda, Aart Schotte, Eric Swarczynski, Vinoo Tewarie, Thijs Vermeulen en John Worries. De club is jullie dankbaar voor jullie waardevolle inbreng.

Het diner volgde en Paul en zijn trouwe VRA-chefkok hadden de catering zoals vanouds uitstekend voor elkaar. Tijdens het barbecue-buffet werd uitvoerig bij- en nagepraat, zowel op het terras als binnen aan lange tafels. Het was een heerlijk avondje op VRA. Na het diner nam DJ Thijs van Nierop zijn positie achter de draaitafels in, waarna maar weinig mensen de verleiding om te dansen konden weerstaan.

Het is u hopelijk opgevallen dat bestuur en sponsorcommissie het afgelopen jaar een aantal ideeën hebben ontwikkeld om de financiële positie van VRA te versterken. De Reünistendag en de veiling waren daar goede voorbeelden van en we zijn blij te kunnen melden dat deze initiatieven niet alleen heel positief zijn ontvangen, maar ook een serieuze bijdrage hebben kunnen leveren. De veiling heeft een prachtig bedrag opgeleverd van ruim €6.000, een enorme opsteker voor VRA. Applaus voor uzelf!

Een net zo belangrijk doel was de verschillende generaties VRA-familie weer bij elkaar brengen en het contact met oud-leden versterken. Ook daarin lijken we geslaagd met zo'n 170 aanwezigen. Dat smaakt naar meer en het voornemen is dan ook om jaarlijks, tijdens een wedstrijd van VRA 1, een bijeenkomst te organiseren voor leden en oud-leden. Niet zo uitgebreid als dit keer, maar desalniettemin een uitgelezen kans elkaar weer te ontmoeten. Volgend seizoen dus ook de herkansing, voor iedereen die nu nog verstek moest laten gaan.

Het gaat te ver om hier de vele foto's op te nemen die op de dag zijn gemaakt. Een aardige indruk krijgt u op VRA Facebook en voor een volledige impressie kunt u hier terecht. Hier zijn de foto's eventueel ook te downloaden.

Heeft u zelf nog leuke foto's gemaakt? Stuur ze alstublieft naar reunistendag@vra.nl, dan voegen we ze toe aan het album.

Alle aanwezige oud-leden die nog geen donateur zijn ontvingen in hun envelop een formulier om donateur van VRA te worden. We doen een beroep op u dit ook werkelijk te overwegen en het formulier ingevuld in te zenden. 'Join the club' en vergroot het draagvlak van VRA. Wenst u meer informatie te ontvangen over mogelijkheden voor donaties of sponsoring, dan kunt contact met de sponsorcommissie opnemen.

Rest ons nog Toon Hintzen, Floris Kappelle, Jan Philip Korthals Altes, Dorien Rauwerda, Sieb Mulder, Paul Polak, Aart Schotte en Thijs van Nierop te bedanken voor hun hulp in de aanloop naar en tijdens de reünistendag. Ook alle reunisten, donateurs, sponsors en leden die deze dag aanwezig waren danken we hartelijk voor jullie bijdrage. Dankzij jullie is het een memorabele dag geworden. Tot snel op VRA, dat hoeft geen 100 jaar te duren.

Namens de Reünie-commissie (Pamela Mulder, Benno van Nierop, ondergetekende)
Abbas Jaffri

VRA Blazers ensemble

Na de veiling van afgelopen zaterdag wisselden 2 van deze unieke jasjes van eigenaar. Jeroen (SOS) Mulder en een apetrotse Thomas Pasierowski werden welkom geheten in het besloten clubje van blazerdragers door oudgedienden Kappelle en Geveke.

Deze vermelding niet zozeer vanwege de hoge nieuwswaarde, maar vooral vanwege de fraaie compositie en het chauvinistisch kleurenpalet.

VRA Ballenactie

Zelf balsponsor worden of namens uw bedrijf een bal aanbieden? Er zijn dit seizoen nog slechts een paar wedstrijden te sponsoren, namelijk komend weekend! Niet alleen van het Eerste, maar ook van enkele lagere elftallen. Nienke Kodde ontvangt met groot plezier uw aanmelding.
Kijk voor meer informatie op de pagina VRA Ballenactie.

De wedstrijdbal van de verwaterde wedstrijd VRA 1 vs HCC werd afgelopen zaterdag 23 augustus aangeboden door een duo: Jan Philip Korthals Altes én Thijs Vermeulen. Alsof ze wisten dat deze wedstrijd komende zaterdag opnieuw zou worden vastgesteld. Ook voor zaterdag 30 augustus is de bal dus van deze beide heren afkomstig, beide illustere helden uit de lange VRA-geschiedenis.

De wedstrijdbal van de wedstrijd VRA Dames vs Rood & Wit Dames werd afgelopen zaterdag 23 augustus aangeboden door Wim de Groot, Hoofd Ballen Sponsor van VRA en supporter van elk niveau cricket dat ons land te bieden heeft.

De wedstrijdbal van de wedstrijd VOC 1 vs VRA 1 werd afgelopen zondag 24 augustus aangeboden door Rexpats, een inmiddels bevriende vereniging van gerepatrieerde Expats, aangevoerd door Michiel Kaptein.

Wij danken allen hartelijk voor de gewaardeerde sponsoring.
Iemand nog te porren voor sponsoring van de bal voor de wedstrijd VRA 2 vs Hercules 1 of VRA 3 vs VRA 4 van aankomende zondag? Laten we het seizoen met een volle ballenbak afsluiten!

ZAMI's-The Clash of the Woods, part 2

'Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.' Sun Tzu

Deze zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma, net als een of ander clubfeestje en naar het scheen een jubileumwedstrijd van een der Comedians. Het werd de tweede slag om het Bos in 2014, de eerste zijn we al lang vergeten want dat was een uitwedstrijd. De tweede was altijd al de belangrijkste, want de laatste en het duurt het langst tot de volgende Clash. De hele week stond in ieder weerbericht donder en bliksem voorspeld, en niet de donder en bliksem die doorgaans bij The Clash of the Woods op het veld te zien is, nee echte meteorologische ellende.

Na wat gesteggel over de aanvang (het regende best wel hard en lang), begonnen we uiteindelijk 'gewoon' om 14.00. Even tussen ons gezegd en gezwegen is het natuurlijk belachelijk dat er niet op het hoofdveld gespeeld is. (Tussen ons gezegd en gezwegen: dat had veel te maken met een doorweekte square, een gladde run-up en een weinig enthousiaste tegenstander. Red.)

Zoals Sun Zu al zei, iedere overwinning wordt voor de strijd beslecht, zo ook hier. Er werd namelijk niet getosst, maar by agreement afgesproken dat Zami 1 volgens eigen wens eerst zou gaan batten. Dat zou een zware opgave worden, aangezien delen van de pitch nog onder water stonden. Voor diegenen die dan nog niet weten wat er aan de hand is: de bal blijft laag, de pitch is onvoorspelbaar en batten is dan erg lastig. Met de weersvooruitzichten in de hand voor de rest van de dag kunnen we wel stellen dat de wens eerst te batten op zijn minst opmerkelijk was.

En dat bleek ook in de wedstrijd: maar liefst 10 van de 11 wickets die bij Zami 1 vielen waren bowled (we speelden 12 tegen 12). Dit maal hadden we Pjotr Kapowski in de gelederen die de bowling meteen mocht openen, en hij was natuurlijk on-be-speel-baar. Al vrij snel mocht hij Sheyan en Mike Rier verschalken, bowled uiteraard. Alleen broertje Kapowski die de ringer van Zami 1 was mocht wat runs scoren. Joep Meloen pakte zijn wicket, bowled, toen hij op 24 stond. Joep en Kapowski pakten behoorlijk wat wickets, maar natuurlijk nam Bamix zijn wickets ook mee. Jammer dat het seizoen ten einde is, want zaterdag nam hij drie wickets en dat betekent dat hij in de laatste twee competitiewedstrijden al 7 wickets nam. Dat maakt Bami meti roti kouseband speciaal tot de leading wicket taker van dit seizoen. Chapeau!

Ook Willy nam 3 wickets voor 12 runs en liet zien dit seizoen ook een belangrijke bowler te zijn. Eervolle vermelding toch voor Mijndert Speknek. Doorgaans bekend vanwege zijn bowling, dit keer stond hij als een echte captain op en tilde het totaal met verschillende batsmen van 54 naar 123. Uiteindelijk viel ook hij voor de verleiding van Kapowski, die eindigde met 3 wickets en 1 vang.

'The supreme art of war is to subdue the enemy without fighting.'
Sun Tzu

Na de heerlijke lunch togen we naar het inmiddels al wat drogere veld. De bal kwam beter op en rolde wat beter over het wat opgedroogde veld. Dit zagen we niet in de runs, want Sheyan en Mike Bwyant hielden de batsmen erg kort. Na 14 overs of wat stond er pas 20 op het scorebord. Langzaamaan steeg de Runrate, maar het hield niet over. Marky mark, Meter bier en Joost begonnen wat sneller te scoren, maar pas toen Kapowski in kwam, kwam de overwinning in zicht. Huib liet ons wel nog even schrikken door een full toss in zijn eigen gezicht te pullen. De helm kon niet verhelpen dat er toch bloed vloeide. De schrik was groter dan de pleister die geplakt werd en veel kleiner dan het stoere verhaal van Huib tijdens de borrel.

Kapowski en Fat Harry Potter tikten de in de 33e over de winnende runs binnen, nadat Mijndert zichtbaar de handdoek had gegooid. Wat handiger met zijn bowlers omspringen had wellicht íets uitgemaakt, Heer Koole was vorig jaar nog goed voor een paar wickets, en bleef nu ongebruikt. Al met al was deze wedstrijd voor Zami 2 de zoete wraak waar het hele seizoen naar werd uitgekeken. En meteen hebben we ook de belangrijkste pot van het jaar gewonnen: de gehele winterslaap is Zami 2 immers het beste team (los van de ranglijst :-) en we gaan met een winnaarsgevoel de winter in... Hatza, de bekende Win-Win situatie! Helaas verstoorde het zoveelste jubileum van VRA de captains toespraak. Het lijkt wel of er ieder jaar gejubileerd wordt bij deze club ;-). In die belangrijke toespraak werden zoals altijd de Kappelli Boots-punten verdeeld. Dit keer ging het leeuwendeel van de punten naar Piotr Kapowski voor zijn bowlen, fielden en batten: 4 punten. Marni en Willy ieder 2, Humayun, Mark Rosine en Joost Dekkers elk 1 punt.

'Pretend inferiority and encourage his arrogance.'
Sun Tzu

Aldus spoedt het seizoen ten einde. Onze laatste wedstrijd is gespeeld en voor andere teams zullen deze al ras ook komen. Het is altijd spijtig als dit moment van het seizoen nadert. Maar lieveZAMI-volgers en -spelers, we hebben goed nieuws. De ZAMI-afdeling heeft bij de veiling het eindejaarsdiner gekocht. Dit betekent dat voor het luttele bedrag van € 50 u zich verzekert van een 4 gangen diner van de bekende ingehuurde VRA-meester kok, inclusief drank. Voorwaar geen slechte deal. Dus heren studs, start alvast met sparen, want ergens eind oktober, begin november zitten wij knus in het clubhuis bij elkaar sterke verhalen te vertellen onder genot van goede spijs en drank. BAM! KAPOW!

TopDogBob

You are the Umpire #3

De Engelse krant The Guardian brengt al jaren een hele aardige strip in het sportkatern, een strip die net als z'n voetbaltegenhanger (sinds 1957) 'You're the Ref!' in Engeland cultstatus heeft verworven. Aan de hand van actuele gebeurtenissen in de betreffende sport worden de lezer lastige cases voorgelegd, die de nodige regelkennis vergen. De prachtige illustraties zijn van de hand van Paul Trevillion (74). *Klik op de afbeelding om te vergroten. Oplossingen worden gegeven door zijn vaste sidekick John Holder. Hier weer een nieuwe strip met de antwoorden.

John Holder's verdict:

1) As soon as the bowler stops in his run up, you – the bowler's end umpire – should call and signal dead ball. If it happens behind your back consult with your colleague and make a decision together.

This is potentially a case of unfair play and it is your responsibility to make a judgment.

2) The batsman is out, run out. Had the ball deflected off the bat and run into the outfield, the batsmen could have continued completing more runs.

3) It is blatant timewasting and you cannot tolerate it. Give the fielding side's captain a first and final warning, and inform the batsmen too. If there is then any subsequent repeat of the timewasting, either you or your colleague will call and signal dead ball. In addition, if the timewasting takes place during an over, instruct the fielding captain to take the bowler off immediately, ruling he cannot bowl again in that innings. If it takes place outside an over, award five penalty runs, and inform the captain of the reason. Either way, report what happened to the relevant governing body.

Mohammad Munafs Tips for Youngsters

RUNNING BETWEEN THE WICKETS FOR YOUNGSTERS

Well-judged and keen running between the wickets is certain evidence of well couched and efficient team. The standard in most levels of cricket could be improved with tuition and practice. Players should be made to realize that clear and sensible calling, quick running and above all quick turning are just as much part of good batsman ship as proper stroke playing and may easily determine the result of a match.

Short singles from more or less defensive strokes, can upset a bowler, who is thereby denied the chance of bowling to a plan over a series of balls to a certain batsman. Conversely poor running not only loses runs but allow the field to be set deeper and so cut off boundaries.

Calling: 1. Except when the ball goes behind the wicket, the striker must always call. 2. The call should be clear yes, or, no, or wait. Batsman should be encouraged to make a habit of calling for every stroke. This is very important for youngsters.

Running Practice:
The coach should give his side systematic practice.

Finally, good running is enjoyable itself and especially to the spectators reinforces the batsman’s confidence and generally keeps the game alive.

Mohammad Munaf
Specialist Trainer VRA

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures