Sensationele winst Nederland tegen West Indies

In Harare wist het Nederlands Elftal op 26 juni te winnen van de West Indies. De wedstrijd kende hoge totalen. De West Indies scoorden eerst maar liefst 374 runs, o.a. door een spijkerharde century van Nicholas Pooran: 104 van 65 ballen.
Nederland begon haar innings met een redelijke opening door 'onze' Vikram Singh (37) en Max O'Dowd (36). Het totaal van West Indies leek echter toch niet echt haalbaar terwijl de wickets vielen maar desondanks wist Nederland wel de vereiste run rate van ongeveer 10 runs per over vast te houden. Dit kwam met name door een magistraal partnership (143 runs van 90 ballen) tussen Scott Edwards (67 uit 47 ballen) en 'onze' Teja Nidamanuru die een prachtige century (111 uit 76 ballen) produceerde. Hun runnen tussen de wickets was een ware master class. Eentjes werden tweetjes, tweetjes werden er drie, soms geholpen door slordig fielden en wat geluk. Het dreef de WestIndiers tot waanzin. De laatste paar overs leek het weer een geval van net niet te worden. De laatste 3 overs had Nederland nog ongeveer 50 runs nodig. Met bijdragen van 'onze' Aryan Dutt (16) en Logan van Beek (28), die op het eind plotseling vieren en zessen begon te slaan. De voorlaatste over leverde 21 runs op en in de laatste over waren nog maar 9 runs nodig voor de winst. Het werden er 8. De laatste bal was 1 run nodig maar helaas werd het een wicket en dus eindigde de strijd tenslotte in een tie!
De wedstrijd werd beslist in een zgn "superover", die uitliep op een one man show van Logan van Beek: hij sloeg 3 zessen en 3 vieren: 30 runs in 1 over! Een record. Vervolgens bowlde hij ook de superover tegen de WestIndies en nam 2 wickets, op de vierde en vijfde bal. West Indies: 8 runs.
Een sensationele winst voor het Nederlands Elftal!

Sieb Mulder

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures