Beste Paul,

24 november 2019 -

Deze week zouden wij jouw verjaardag vieren en volgende maand is het een jaar geleden dat je plotseling stierf. Dat was een schok, die nog niet voorbij is. Nog wekelijks hebben we het over een van je uitlatingen of je onnavolgbare gedragingen. Het allermeeste missen we je als vriend. Gelukkig zijn er die oude tv-beelden van Ralph Inbar waarin jij allerlei nietsvermoedende lieden in een hilarische scene dwingt, zonder zelf ook maar één spier te verrekken.

Je ging in september weer ruim over de tong. Wij hebben nu 5 deskundigen voor de square en oefensquare. De discussie ken je: wanneer gaan we ophogen, wanneer gaan we zaaien, omdat het altijd een rustig gevoel geeft als de square vóór de winter dichtzit. Zeker nu wij volgend jaar zomer drie interlands van Pakistan te verwerken krijgen. Mijn gevecht met jou was altijd dat er op het gras gespeeld moest worden en dat de square niet als een museum benaderd moest worden. De eerste twee weken van september ging heen met vergaderen over hoe, wie, wat en wanneer en de tweede helft van de maand regende het onophoudelijk en daalde de temperatuur. Het commentaar van de ‘deskundigen’ is dan: ‘wij hebben pech gehad met het weer’.

Het moet je een goed gevoel geven dat je erg gemist wordt. Alleen jammer dat jouw ervaring als groundsman niet is opgeslagen. Wat zou jij ook kapot geweest zijn van het plotseling overlijden van ons erelid Hein van Marken. Met hem sprak je veel over het gras. Je prepareerde voor zijn stichting Kids4Golf een 9-holesbaan in het Amsterdamse Bos. Je hielp Hein waar je kon om zijn droom waar te maken: kinderen in aanraking brengen met de sport golf, die zo’n kans nooit gekregen zouden hebben. Hulde ook voor de leiding van het Bos, die dit project op alle niveaus ondersteunde. Hein verliet het leven net zo plotseling als jij. Zijn vrouw Carrie zat zelfs op Schiphol te wachten, op de kist uit de States waar hij niet inzat. Je kreeg voor al het werk voor Hein een grote sigaar en het beroemde golfkarretje. Vergeet ik nog jullie innige band over dieren. Dieren zijn leuker dan mensen, vonden jullie en wie het daar niet mee eens was viel buiten de pul.

Jouw rol achter de bar wordt fantastisch ingevuld door Layla, ooit door jouwzelf binnengehaald. De club VRA oogst nu mede door wat jij gezaaid hebt. Maar de club zal nooit meer dezelfde zijn.

De groeten makker, mede namens alle katten, honden, eenden, kraaien en konijnen uit het Amsterdamse Bos.

John Wories

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures