Nederland ontvangt Pakistan in juli 2020 op VRA

3 oktober 2019 -

Laatste nieuws: de kaartverkoop is gestart op 21 februari 2020!

Het gerucht was al maanden te horen, maar nu staat het dan toch echt vast: volgend jaar juli speelt het Nederlands elftal tegen testland Pakistan op de prachtige velden van VRA! Hoort, zegt het voort!

Vrijwilligers
Het spreekt vanzelf dat we voor deze bijzondere wedstrijden heel veel hulp nodig gaan hebben. We roepen daarom alle leden, donateurs en hun families op om hun vakantieplannen alvast aan te passen aan deze datum, want het wordt alle hens aan dek. Geef alvast je interesse als vrijwilliger door met een mailtje aan de Vrijwilligerscommissie: Yes, I want to volunteer and help with Nederland - Pakistan @VRA

Het persbericht van de KNCB
Op 4, 7 en 9 juli 2020 speelt Nederland op VRA de eerste serie wedstrijden van de ICC Cricket World Cup Super League tegen Pakistan. In aanloop naar hun tour tegen Engeland speelt Pakistan tevens twee T20I’s in en tegen Ierland.

Het is voor het eerst dat Nederland een complete serie tegen Pakistan zal spelen, al hebben beide landen het al wel drie maal eerder tegen elkaar opgenomen in ICC evenementen. Tijdens de ICC Cricket World Cup in 1996 in Lahore werd Oranje met 8 wickets verslagen en tijdens het WK in 2003 in Paarl moest Nederland met 97 runs hun meerdere erkennen in Pakistan. Bij de ICC Champions Trophy in Colombo in 2002 won Pakistan met 9 wickets.

Nederland heeft zich voor de ICC CWC Super League gekwalificeerd door in 2017 het ICC World Cricket League Championship te winnen. Hiermee schaarde het zich onder de 13 beste landen van de wereld die vanaf 2020 in de Super League uitkomen en heroverde met deze prestatie tevens zijn ODI-status. In de eerste editie van de Super League (2020-2022) zal elk land vier thuisseries en vier uitseries afwerken. Naast Pakistan speelt Oranje thuis tegen Engeland, Ierland en de West Indies (alle in 2020) en zijn Zimbabwe (onder voorbehoud), Zuid-Afrika, Afghanistan en Nieuw-Zeeland de tegenstanders in de uitwedstrijden. Van de 13 deelnemende landen is Nederland het enige land zonder teststatus.

Betty Timmer, Chair of KNCB, said: “We are pleased to announce the schedule of the Netherlands versus Pakistan ODI series. Pakistan is one of the most exciting and followed teams in the world and they will add further flavour and context to our domestic season. This series will contribute significantly in our endeavours to put together a strong and formidable side for the 13-team ICC ODI League, which commences next year. It will provide the much-required exposure and experience to our talented men’s side and will also help in the promotion and development of the game in our part of the world.”

PCB Director – International Cricket, Zakir Khan, said: “The PCB is looking forward to visiting the Netherlands and Ireland. On our previous trips, we have received tremendous public support who have thronged the stadia to not only watch cricket but also appreciate and encourage the players. We also have a long and strong relationship with KNCB and Ireland Cricket, and I am confident the upcoming tours will further strengthen the bonding.”

Het speelschema

Zaterdag 4 juli – 1e ODI Nederland - Pakistan, VRA Cricket Club, Amstelveen
Dinsdag 7 juli – 2e ODI Nederland - Pakistan, VRA Cricket Club, Amstelveen
Donderdag 9 juli – 3e ODI Nederland - Pakistan, VRA Cricket Club, Amstelveen

Evenementencommissie en kaartverkoop

Kaarten zijn te koop via de Ticketpagina van de KNCB

Meer informatie

Persbericht op de KNCB site
Pakistan to tour The Netherlands

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures