ICC Women's World T20 Qualifier 2018

De International Cricket Council heeft het volledige wedstrijdprogramma van het Women’s World T20 kwalificatietoernooi, dat in juli 2018 in Nederland wordt gehouden, bekendgemaakt. De Nederlandse dames zijn in groep A ingedeeld met Bangladesh, Papoea Nieuw-Guinea en de Verenigde Arabische Emiraten. In groep B spelen Ierland, Schotland, Thailand en Oeganda tegen elkaar. De twee finalisten, die voortkomen uit de kruisfinales op VRA tussen de nummers 1 en 2 uit beide groepen, plaatsen zich voor het WK T20 dat later dit jaar in de West-Indische archipel wordt afgewerkt tussen 9 en 24 november. De finale en de wedstrijd om de derde plaats worden op zaterdag 14 juli op Kampong gespeeld, de duels om de plaatsen 5 t/m 8 op dezelfde dag op VRA.

Wedstrijden op VRA:
zaterdag 7 juli - 12.00 uur: Schotland - Uganda
zaterdag 7 juli - 16.00 uur: Bangladesh - Papua Nieuw Guinea
zondag 8 juli - 12.00 uur: Schotland - Ierland
zondag 8 juli - 16.00 uur: Papua Nieuw Guinea - Verenigde Emiraten
dinsdag 10 juli - 12.00 uur: Ierland - Uganda
dinsdag 10 juli - 16.00 uur: Nederland - Papua Nieuw Guinea
donderdag 12 juli - 12.00 uur: Ierland - Papua Nieuw Guinea (halve finale)
donderdag 12 juli - 16.00 uur: Bangladesh - Schotland (halve finale)
zaterdag 14 juli - 10.00 uur: Nederland - Verenigde Emiraten
zaterdag 14 juli - 14.00 uur: Uganda - Thailand

De aanvoerster van gastland Nederland, Heather Siegers, zegt in het persbericht: “Het is een grote eer en een enorm voorrecht om in in dit kwalificatietoernooi in eigen land te mogen spelen. Dat we deze acht landen hier mogen ontvangen, geeft ons een mooie kans om hier in Nederland te laten zien wat we kunnen. We hebben een jong maar heel talentvol team, en we kijken ernaar uit om voor eigen publiek tegen enkele prachtige cricketlanden te spelen. Ik ben er erg trots op dat ik dit elftal tegen deze ploegen mag leiden, en hopelijk zijn we in staat een reeks goede prestaties neer te zetten waardoor we doorgaan naar de volgende fase, het WK”.

Alle wedstrijden worden door de ICC aangemerkt als officiële T20 Internationals. Twee van de acht deelnemende landen staan al op de officiële ICC wereldranglijst: Bangladesh (9de) en Ierland (10de).

Het laatste grote internationale toernooi waarin het Nederlands damesteam zich in eigen land kon profileren, was het EK 50-overs & T20 in 2011 op Kampong. Onder aanvoering van Helmien Rambaldo werden destijds beide titels veroverd ten koste van Ierland en Schotland.


The International Cricket Council has announced the full fixture list of the Women’s World T20 Qualifier, which will be played in The Netherlands in July 2018. The Netherlands women’s XI are in group A and will play Bangladesh, Papua New Guinea and the U.A.E. Group B contains the teams of Ireland, Scotland, Thailand and Uganda. The two finalists, who will play the semi-finals on Thursday 12 July at VRA in Amsterdam, will qualify for the Women’s World T20 in November in the West Indies. The final and the 3rd place play-off are at Kampong on Saturday 14 July, while on the same day the other play-off matches for 5th – 8th place will be at VRA.

Matches at VRA:
Saturday 7 July - 12.00 uur: Scotland - Uganda
Saturday 7 July - 16.00 uur: Bangladesh - Papua New Guinea
Sunday 8 July - 12.00 uur: Scotland - Ireland
Sunday 8 July - 16.00 uur: Papua New Guinea - UAE
Tuesday 10 July - 12.00 uur: Ireland - Uganda
Tuesday 10 July - 16.00 uur: Netherlands - Papua New Guinea
Thursday 12 July - 12.00 uur: Ireland - Papua New Guinea (Semi final)
Thursday 12 July - 16.00 uur: Bangladesh - Scotland (Semi final)
Saturday 14 July - 10.00 uur: Netherlands - UAE
Saturday 14 July - 14.00 uur: Uganda - Thailand

Netherlands captain Heather Siegers in the ICC press release: “Playing in a World Qualifying tournament at home is a wonderful honour and privilege, to be able to host players from all around the world is a great chance for us here in the Netherlands to showcase the best we have to offer. We have a young but very talented squad and they are all really looking forward to playing at home against some wonderful sides. Being able to captain the side against these teams will make me very proud and hopefully we will be able to put in a string of good performances and thus go onto the next stage.” All matches are being classified as official T20 Internationals. Two of the 8 countries are already in the official ICC women’s T20 world ranking: Bangladesh (9th) and Ireland (10th).

The last official international women’s tournament in The Netherlands was held in 2011, the European Championships 50 overs & T20, at Kampong. Captained by Helmien Rambaldo the Netherlands side captured both titles.


Meer informatie over het toernooi treft u op de website van de KNCB

Het hele wedstrijdprogramma is ook op de ICC Women's World T20 Qualifier 2018 op de ICC website terug te vinden.

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures