In Memoriam Nicolas Debaig

Het bestuur van VRA ontving het droevige bericht dat Nicolas Debaig, oud-bestuurslid, donateur en vader van onze jeugdleden Hugo en Thomas, vrijdagavond op veel te jonge leeftijd is overleden.

Zo’n tien jaar geleden werd Nicolas lid van VRA, in een tijd dat onze jeugdafdeling zich op een absoluut dieptepunt bevond. Onmiddellijk gaf hij bij het bestuur aan graag te willen helpen de VRA-jeugd weer op de kaart te zetten en dat heeft hij op onnavolgbare wijze gedaan.

Hij ging aan de slag met een bedrijfsmatige aanpak; wellicht ook met enige inspiratie uit zijn diensttijd in het Franse leger. Hij riep alle ouders bij elkaar, benoemde elftalleiders, hield elke week spreekuur voor alle betrokkenen en verstevigde de banden met de afdeling Jeugdzaken van de KNCB. In een jaar tijd veranderde Nicolas zo de jeugdafdeling van een samengeraapte rommel in een strak georganiseerd, bloeiend onderdeel van onze club. Daarmee heeft hij onmiskenbaar de basis gelegd voor de huidige positieve ontwikkelingen binnen de jeugdafdeling van VRA. Daaruit vloeide ook zijn lidmaatschap van het bestuur van VRA voort; hij is waarschijnlijk de enige Fransman buiten Frankrijk die dat voor elkaar heeft gekregen!

Naast zijn enorme inzet voor de jeugd van VRA was hij, als Director Private Banking bij de ABN-AMRO, ook de grondlegger van het ABN-AMRO International Cricket Centre; hij heeft ervoor gezorgd dat de ABN-AMRO, de KNCB en VRA een samenwerkingsverband aangingen waardoor het mooiste veld van Nederland de thuisbasis werd van het Nederlands elftal. Een samenwerking die ervoor heeft gezorgd dat er op VRA de afgelopen jaren een aantal fantastische wedstrijden heeft plaatsgevonden waarmee onze club zich een plaatsje op de cricket-wereldkaart heeft weten te verschaffen.

Nicolas was ontzettend trots op de cricketprestaties van zijn zonen Hugo en Thomas; speciaal voor hen was er een oefenkooi aangelegd in de tuin van het familiehuis in Frankrijk. Maar ook zijn vrouw Rachel was regelmatig op zaterdag op VRA te vinden; zij hielp achter de bar en enthousiasmeerde andere ouders om ook mee te helpen de jeugdafdeling naar een hoger plan te tillen. De familie Debaig werd zo, onder aanvoering van Nicolas, een vaste waarde en bindende factor op de club.

In 2013 werd bekend dat Nicolas ernstig ziek was; er was een hersentumor ontdekt. Met alles wat hij in huis had en gesteund door zijn gezin is hij de strijd aangegaan. Afgelopen zomer kwam hij nog met het nieuwste gezinslid, een puppy van een paar maanden, naar VRA om Hugo aan te moedigen en was hij zoals altijd positief en optimistisch over de toekomst. Maar helaas heeft hij vorige week alsnog de strijd verloren.

Komende vrijdag zal Nicolas door vrienden en familie herdacht worden. Zijn vrouw Rachel heeft aangegeven dat zij het op prijs zou stellen als zoveel mogelijk VRA-leden hierbij acte de presence zouden kunnen geven.

Vrijdag 8 april, 12:00 uur
English Reformed Church
Begijnhof, Amsterdam

Wij wensen Rachel en hun kinderen Hugo, Thomas en Lucie, ontzettend veel kracht en sterkte om dit grote verlies te dragen.

Namens het bestuur van VRA,

Dorien Rauwerda

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures