Urgent need for Umpires

VRA kampt al jaren met het probleem dat wij als club te weinig umpires leveren ten behoeve van wedstrijden in de hogere klassen van de KNCB-competities. In de afgelopen jaren hebben we dat gemis moeten afkopen (lees: boetes betaald), maar dat is op de langere termijn natuurlijk geen oplossing. Dit jaar zijn de vereisten afgezwakt, maar daarentegen de boetes opgetrokken en moeten we echt zien dat we onze bijdrage gaan leveren. Noblesse oblige, zullen we maar zeggen.

Voor VRA geldt dat we dit seizoen voor 14 wedstrijden in de hoogste vier klassen umpires dienen te leveren die op zaterdag, zondag of feestdagen in de Herencompetitie willen staan. Iedere individuele umpire dient hierbij minimaal drie wedstrijden te staan om in deze berekening mee te tellen.

Al deze wedstrijden worden door de Scheidsrechters Commissie (SRC) aangewezen, rekening houdend met de door de umpires op te geven beschikbaarheid en hun ervaring. In overleg tussen het KNCB-bestuur en de SRC is vastgesteld dat deze umpires minimaal de opleiding Bondsumpire moeten hebben gevolgd en de daaraan verbonden toets met goed gevolg moeten hebben afgelegd. Hiervoor worden de komende tijd cursussen aangeboden. Ondanks het feit dat we laat zijn met deze oproep:

Het Bestuur doet een dringend beroep op vrijwilligers die namens VRA een korte opleiding willen volgen en minimaal 3 wedstrijden per seizoen willen umpiren. We zijn het aan onze stand verplicht en het scheelt boetes die samen oplopen tot meer dan €1000. Voor meer informatie, overleg of om hiervoor op te geven heel graag contact opnemen met Sieb Mulder.

The Board urges volunteers who are willing to take a short course and want to umpire at least 3 matches per season, on behalf of VRA. We owe it to our stand required and it saves fines up to over € 1,000.For more information, consultation or application please contact Sieb Mulder .

De opleiding Bondsumpire Met ingang van 2015 is deze cursus gebaseerd op de gehanteerde Spelreglementen in plaats van op de generieke Laws. De cursus is gepland als avondopleiding, duurt 4 avonden en wordt afgesloten met een examen op de 5e avond. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden de cursussen gepland.

Voor kandidaat-umpires die naar het oordeel van de SRC over voldoende cricket-ervaring (kwalitatief en kwantitatief) beschikken, wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen aan de opleiding Umpire Level 1, die normaliter de eerste vervolgstap is op de opleiding Bondsumpire. Deze opleiding is nog steeds gebaseerd op de generieke Laws.

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures