Film: Controversies in het mondiale cricket

Gaarne maken wij u er op attent dat op 2 november a.s. de lang verwachte speelfilm documentaire Death of a Gentleman, gratis is te zien op het Mediapark te Hilversum.

De documentaire gaat in op de rol die India, Australië en Engeland momenteel hebben binnen het internationale cricket ( ICC ). Een uniek inkijkje in de complexe internationale cricket wereld.

"Testcricket, de vijfdaagse wedstrijdvorm vol van traditie, geschiedenis en identiteit, en bovendien de op-een-na populairste sport op aarde, is langzaam haar achterban aan het verliezen aan de populairdere variant ‘Twenty20’.

Twee journalisten, verbonden door hun liefde voor testcricket, bundelen hun krachten om de sport te redden en een antwoord te vinden op de vraag of testcricket voorgoed aan het verdwijnen is.

Tijdens hun onderzoek komen ze achter een schandaal dat groter is dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen en die de hele cricketsport bedreigt. Bedrog, hebzucht, corruptie en onbekwaamheid staan centraal in het onderzoek naar hun geliefde cricket, waarin geld en sport tegenwoordig lijnrecht tegenover elkaar staan."


Death of a Gentleman

op NOS "Input" Documentaire Festival 2015

Deze spraakmakende documentaire met als ondertitel “The biggest Scandal in Sport” wordt eenmalig in Nederland vertoond op:
maandag 2 november om 12.45 - 14.35 uur
in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Mediapark in Hilversum.
De toegang is gratis.

Opgeven kan heel makkelijk door een email te sturen aan ingrid.van.der.elst@kncb.nl onder vermelding van “kaarten Death of a Gentleman INPUT” in de onderwerpregel. Vergeet niet de volledige naam en het aantal tickets in de message body te vermelden.
Uw gegevens dan op een genodigdenlijst geplaats bij de ingang van het “Input”-gebouw op het Mediapark.

Een van de makers van de film, Sam Collins en Nederlands XI captain Peter Borren zijn present voor het beantwoorden van eventuele vragen.
Meer informatie vindt u hier.


Death of a Gentleman
on NOS "Input" Documentary Festival 2015

This controversial documentary, subtitled "The biggest Scandal in Sport" will be screened once in The Netherlands on
Monday, November 2nd at 12:45h - 14:35h
at the Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Mediapark in Hilversum.
Admission is free.

You can subscribe easily by sending an email to ingrid.van.der.elst@kncb.nl stating "kaarten Death of a Gentleman” INPUT" in the subject line. Do not forget to include your full name and the number of required tickets in the message body. Your details will be placed on a list of attendees at the entrance to the “Input" building at the Mediapark.

One of the creators of the film, Sam Collins and Netherlands XI captain Peter Borren be present to answer any questions.
Further information to be found here.

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures