Quick Haag opnieuw landskampioen

Hoewel het seizoen er voor VRA 1 vorig weekend al op zat, moest de strijd om het landskampioenschap nog beslist worden in een 'best-of-three' tussen de twee hoogst geƫindigde teams, QuickHaag en het Amsterdamse Dosti.

Vorige week, op 31/8, wist Quick de eerste wedstrijd uit tegen Dosti te winnen door eerste battend 238 te maken (coach Noema-Barnett 109), waarna Dosti strandde op 188.

Zaterdag 6/9 lukte het Quick om thuis nogmaals als winnaar uit de strijd te komen, waardoor een derde wedstrijd niet meer nodig was. Dosti werd eerst battend op 164 gehouden, dankzij scherp en goed fielden van Quick. In het tweede deel maakte Quick een gevaarlijke valse start, maar Jeroen Brand (44) en Edgar Schiferli hielden het hoofd koel en brachten Quick in veilige haven, met nog 2.2 over te gaan en 3 wickets in handen.

Quick Haag prolongeerde hierdoor de Topklasse-titel (die vorig jaar nog behaald werd in een finale tegen VRA) en is voor de vijfde maal landskampioen cricket. Op de foto ex-VRAer Baresi in de wedstrijd dit jaar tegen VRA.

VRA feliciteert de Haantjes met de verdiende titel.

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures