VRA verleent VVV tijdelijk onderdak

Afgelopen seizoen werd duidelijk dat de cricketafdeling van onze Amsterdamse collega vereniging VVV (opgericht 1902) dit jaar geen veld meer ter beschikking zou hebben op het Loopveld. Het relatief nieuwe bestuur van VVV slaagde er niet in tijdig een nieuwe locatie te vinden en klopte tenslotte op de deur bij VRA met een dringend verzoek om hulp. Na zorgvuldig overwegen heeft het bestuur van VRA besloten op dit verzoek in te gaan, om meerdere redenen, onder strikte voorwaarden en niet zonder goede afspraken. Waakzaamheid is immers geboden bij een club die zichzelf Veni Vidi Vici noemde.

De belangrijkste reden om VVV voor de periode van 1 seizoen onderdak te bieden is om deze oude club voor cricket in Amsterdam, in de regio en in Nederland te bewaren. We vinden het van wezenlijk belang om onze sport te ondersteunen, ook als het niet om onze eigen vereniging gaat. Overigens is dit niet de eerste keer in de historie, want toen Volharding in 1914 fuseerde met RAP en Amstels werden haar oorspronkelijke velden het jaar daarop tijdelijk ter beschikking gesteld aan VVV. Ditmaal zal het echter meer gezien moeten worden als een tijdelijke logeerpartij van dakloze vrienden.

Beide besturen hechten eraan te benadrukken dat geen sprake is van een fusie. Om het seizoen gezamenlijk goed door te komen is een tijdelijk 'samenlevingscontract' opgesteld, waarbij van alle betrokkenen enige inschikkelijkheid en medewerking wordt verwacht. Het zal immers niet eenvoudig zijn, zo niet onmogelijk om alle competitiewedstrijden volgens schema te laten plaatsvinden op onze 3 velden. Hierin heeft de KNCB dan ook haar verantwoordelijkheid genomen en wordt de bezetting gedurende het seizoen zo goed mogelijk afgestemd.

Er zal sprake zijn van drukke velden, volle kleedkamers en een andere clubcultuur op ons complex. Dat vereist duidelijke afspraken en heldere communicatie. Maar het zal daardoor ook gezellig worden, met meer mensen langs de lijn, in het clubhuis en op het terras. In een later stadium zullen de wederzijdse afspraken nader uiteengezet worden. Datzelfde gebeurt bij VVV. Voor nu vragen wij u om begrip en een warm welkom voor onze gasten. Laten we van deze onverwachte LAT-relatie iets moois maken.

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures