How's That! 2 May 2023

Year 91 Issue 2

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Voorwoord

29 en 30 april
Het contrast met vorige week kon niet groter zijn. Toen een loodgrijze lucht waaruit het maar bleef regenen, nu zonovergoten velden waarop volop werd gecricket. Het was een voor VRA bijzonder succesvol weekend en dat nog wel terwijl zondag een aantal van onze toppers geblesseerd af moest haken. Tweemaal winst en dat met grote marges. Excelsior kwam zaterdag bij lange na niet aan de 265 runs die het door VRA kreeg voorgeschoteld en zondag had VRA totaal geen moeite met de 203 runs die HBS had geproduceerd. Reden tot juichen genoeg. Het plezier spatte ervan af. En over dat laatste punt wil ik het nu in het bijzonder hebben. Was het in het verleden weleens zo dat de kopjes snel gingen hangen, nu keek men fier vooruit, zeker van zichzelf. Natuurlijk waren er individuele hoogtepunten. Zo was de century van Shirase Rasool op zaterdag een lust voor het oog en bowlden Eddy Visser (4 voor 44) en Tyler van Luin (3 voor 18) die dag de sterren van de hemel. Verder was Johan Smal zaterdag en zondag in een puike vorm met respectievelijk 56 en 72 runs. De VRA-tribune lustte er wel pap van. Het enige nadeel van beide potjes was dat er van echte spanning nauwelijks sprake was. Excelsior kwam 86 runs te kort en HBS werd verslagen met zeven wickets. Ik moest afgelopen weekend wel even terugdenken aan de start van voorgaande seizoenen waarin vaak jammerlijk werd verloren doordat het team niet goed was ingespeeld. Het totaal ontbreken van oefenwedstrijden wreekte zich dan behoorlijk. Dit jaar was er tegen Punjab en ACC wel degelijk geoefend en dat betaalde zich uit. Het team staat er. Ik verwacht er nog veel van.

H.O.

VRA1 - Salland CC

Afgelopen winter is er door VRA I hard getraind in de binnenhal. Dit mochten we afgelopen zaterdag voor het eerst laten zien tegen Salland CC op het hoofdveld. Na de toss besloot de captain van de tegenpartij (en voormalige VRA’er) Victor Lubbers om te batten.
Vlak voordat we het veld betreden staan we nog stil bij twee debuuts in het eerste elftal. Overseas Tyler van Luin en Teja Nidamanuru krijgen hun eerste caps voor VRA. Verder een sterk elftal met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar oud.
Ashir Abid neemt de nieuwe bal en swingt die alle kanten op. Met een duikende vang van wicketkeeper Luke Scully pakt hij ook met de derde bal van de wedstrijd de openingsbatsman van Salland. Met zijn vierde bal bowlt hij de overseas Raxworthy van Salland. 0 voor 2 na 1 over. Een perfecte start.
Van Luin en Abid blijven strak bowlen en de bal blijft zwaaien. Dit wordt gevolgd door strak bowlen van Aryan Dutt die niet weg te krijgen was. Eddie Visser bowlde twee snelle spells voor weinig runs (0 voor 14 in 6). Er wordt strak gefield en er worden weinig fouten gemaakt. Salland herstelt zich van 0-2 naar 69-2 totdat Victor Lubbers LBW gepakt wordt door Turmaine. Daarna vallen de wickets van de Salandse batsmen snel door Vikram (1 voor 14 in 5), Turmaine (3 voor 22 in 9) en Dutt. (1 voor 8 in 6). Salland eindigt op 89-7 in 35 overs als de voorspelde regen arriveert. Dit blijkt helaas ook einde wedstrijd te zijn. Het veld kan de regenbui van 4 uur niet aan en de westrijd wordt afgelast. Dank aan Terry (de groundsman) die ondanks het slechte weer een goede pitch heeft voorbereid en aan een ieder die meegeholpen heeft met de covers.
Deze wedstrijd wordt 7 mei ingehaald op het hoofdveld op VRA. Tot dan!

Leon Turmaine

VRA1 vs HBS

At the Amsterdamse Bos, VRA won the toss and decided to field against HBS on a bright and sunny morning. After the team's victory over Excelsior the previous day, there were two forced substitutions: Vikram Singh was out due to flu and back stiffness, while Shirase Rasool was out due to a swollen foot as he was recovering from his own injury.

Conditions in the early morning were favorable for swing bowling as VRA began the game with Ashir and Tyler van Luin. HBS got off to a slow but solid start as the bowlers were continuously beating the bat, creating a few half-chances that the VRA fielders didn't take. When Eddie Visser was added to the assault, he made himself known by dismissing two of HBS's top three batters. Jain, who joined the team, took part in the action as well, picking up the opening batter for HBS. The youngster made an impression in his first outing after being called up following a strong performance with the second team the day before.

When the spinners were introduced into the attack in the middle of the bowling inning, HBS had two of their best players at the wicket in Walburgh and Barresi. Through the middle, Aryan Dutt and Leon Turmaine both shone, with Dutt bowling his 10 overs for 31 runs and 1 wicket and Turmaine bowling his 10 overs for 39 runs and picking up the crucial wickets of Walburgh and Barresi. After 50 overs, the visitors had 203 for 7 thanks to some tight bowling from Tyler van Luin and Eddie Visser at the conclusion of their innings.

The day belonged to Aryan Dutt's all-around effort, for which he would later win the man of the match award. He scored 59 off 65 balls, opened the batting for the side in the absence of Vikram and Shirase, and turned in an outstanding bowling performance. The game was set up for VRA in the batting innings thanks to Johan Smal's remarkable performance and cool head, who demonstrated his ability to accumulate runs at number 3 by scoring 72 runs off 74 balls. VRA easily chased the target down in the 34th over to win the match by 7 wickets.

The VRA first team is pleased with how we've started, but we know we still have a lot of work to do if we want to accomplish our goals for the 2023 season. We value your support as members and look forward to seeing you at the club more as the warm weather comes around. Thanks!

AT Nidamanuru (Teja)

Best wishes – Bob Taylor

In de zomer van 1966 stond ik mij op Lord’s bij de wedstrijd Middlesex tegen Sussex te vergapen. Voor het eerst in mijn leven zag ik een echte fastbowler aan het werk. Hij heette John Snow, speelde voor Sussex en zijn aanloop begon zo ongeveer bij de boundary. Sensationeel. Maar na de thee, toen Middlesex was gaan fielden, verplaatste mijn aandacht zich compleet naar iemand en iets geheel anders. Het was het optreden van John Murray, de wicketkeeper van de gastheren. Nooit eerder had ik iemand met zoveel gratie en gemak achter het wicket in actie gezien. Alles wat hij deed maakte op mij een onuitwisbare indruk. Murray werd vanaf dat moment mijn grote voorbeeld, zo wilde ik het ook doen. Er waren vanzelfsprekend andere inspirerende grootheden om naar te kijken. Alan Knott bijvoorbeeld, de eerste wicketkeeper met rode (!) handschoenen, een revolutie in een sport, waarin toen alles wit, crèmekleurig of bruin was. En Jack Russell, een artistieke excentriekeling achter de palen, die ook nog eens heel aardig kon schilderen. Maar John Murray bleef mijn held en toen hij in 1975 stopte bij Middlesex, waar hij in 1952 op 17-jarige leeftijd zijn debuut had gemaakt, stond een volgens insiders niet te verbeteren record op zijn naam van 1527 slachtoffers ( 1268 vangen en 259 stumpings ). Het resumé van zijn bijna 25 seizoenen achter het wicket levert ook in proza een fraai beeld op:

 ‘ Most elegant behind the stumps, he is acknowledged as one of the most
  distinguished wicketkeepers in the history of the game.’

Toch zijn records er om gebroken te worden en dat geldt ook in dit geval. De verantwoordelijke daarvoor zien we afgebeeld op onderstaande door hem gesigneerde ansichtkaart met een opdracht voor een andere wicketkeeper.

Robert William (‘Bob’) Taylor keepte van 1961 tot 1984 voor Derbyshire en speelde als opvolger van eerder genoemde Jack Russell ook 57 tests voor Engeland. Als batsman behoorde hij niet tot de uitblinkers, al is een Test-innings van 97 tegen India niet iets om je voor te schamen. Als wicketkeeper was hij van zeer uitzonderlijke klasse en de 1640(!) slachtoffers, die hij in First Class en Test Cricket maakte, handhaven zich inmiddels al 40 jaar als een onaantastbaar (?) record. Bob Taylor was bovendien on en off the field een geliefde persoonlijkheid, die met een keur aan bekende namen in talloze charity- cricketmatches van de partij was.

Dat God’s wegen ondoorgrondelijk zijn is bekend, maar die van cricketers, met name wicketkeepers, doen de wenkbrauwen ook wel eens fronsen. In 2008 bezocht ik de opening van de fototentoonstelling ‘Wyman shoots’ van de ex-Rolling Stones basgitarist Bill Wyman. Ik werd door diens Hollandse agente als Nederlandse cricketer aan cricketaddict Wyman voorgesteld. Zijn eerste vraag was of ik Bob Taylor kende, met wie hij twee keer in een wedstrijd voor een goed doel had gespeeld. Hij wist dat Taylor, die een Nederlandse vrouw had, af en toe in Nederland speelde. Het toeval wilde, dat ik het weekend daarop bij het Snorrentoernooi in Rotterdam tegen de veteranen van VOC, met Taylor in de gelederen, zou spelen! “Doe ‘m de groeten”, zei Wyman. Dat heb ik gedaan, hoewel knarsetandend. Bob Taylor keepte die wedstrijd niet, maar hij bowlde een paar overs en nam één wicket. Het mijne.

Tom Matena

PS. De ansichtkaart is een geschenk, dat ik ooit uit Engeland ontving van onze grote VRA-vriend Mike Howard en diens zoon Will(iam), een uitstekend wicketkeeper. Aan hem is Bob Taylor’s opdracht op de kaart gericht.

Training schedule Summer 2023

Taku Kusano and his team of excellent trainers have made the transition to the outdoor nets. The training schedule for this Summer is available at our website.

Some important remarks:

 • Make sure to be on time.
 • Keep the area nice and tidy when you leave the ground.
 • Take all your equipment with you.
 • Cars are not allowed in the Amsterdamse Bos; park at the designated parkings.

Met de auto parkeren in het Bos

Onze cricketvelden liggen in het Amsterdamse Bos en velen van onze leden hebben de gewoonte om met de auto te komen. Let dan goed op, want rond de komende Paasdagen vindt het European Hockey League (EHL) toernooi weer plaats in het Wagener Stadion. Dat houdt in dat het nauwelijks mogelijk is om het Bos in te rijden met de auto, laat staan te parkeren. Kom daarom met de fiets of het openbaar vervoer. Als het echt niet anders kan, geef dan aan de verkeersregelaars te kennen dat je voor VRA Cricket komt. Bij Hurley is slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar, dus de kans is groot dat er geen plek is.

Samenvatting

 • Kom met de fiets of met openbaar vervoer naar VRA
 • Als het niet anders kan, parkeer de auto bij Hurley met als toverwoord "Ik moet bij VRA Cricket zijn"
 • Het is verboden om op de wandel- en fietspaden te rijden of parkeren.

English version

Our cricket pitches are located in the Amsterdamse Bos and many of our members have the habit of coming by car. Then pay close attention, because around the coming Easter days the European Hockey League (EHL) tournament will take place again in the Wagener Stadium. This means that it is hardly possible to drive into the Forest by car, let alone park. Therefore, come by bike or public transport. If there is absolutely no other option, please inform the traffic controllers that you are coming for VRA Cricket. There is only a limited number of parking spaces available at Hurley, so there is a good chance that there will be no space.

Summary:

 • Come to VRA by bike or public transport
 • If all else fails, park the car at Hurley with the magic word "I need to be at VRA Cricket"
 • It is forbidden to drive or park on the walking and cycling paths.

Onze sponsors

 • Gulpener
 • Voorneman Geenen Notarissen
 • ABN AMRO
 • 1 & 12 Ventures