How's That! 26 July 2023

Year 91 Issue 13

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Records gebroken in Craeyenhout. 4 centuries
VRA 455 v 8 (47 overs)

(Bron: TK Cricket en Google translate, gecorrigeerd. Foto's: Sander Tholen)

In een van de meest bijzondere wedstrijden ooit gespeeld in Nederland versloeg VRA zondag HBS in Craeyenhout met 57 runs, al geeft die kale uitspraak geen hint van het hectische tempo waarin de wedstrijd werd gespeeld. Niet minder dan 853 runs werden gescoord uit slechts 85,5 overs, veruit de hoogste totaalscore in een eendaagse topwedstrijd, het gemiddelde van tien per over werd gehandhaafd vanaf het moment dat Vikram Singh een verwoestende aanval op de bowling van de thuisploeg lanceerde. Singh scoorde zijn century uit slechts 43 ballen, waaronder 17 viertjes en vier zessen, en ging verder tot 155 (71 ballen), waarbij hij een tweede-wicketstand van 185 deelde met Johan Smal.
Het bracht het totaal van de Oranje-international in zijn laatste twee innings op Craeyenhout op 316 uit 135 ballen, een strike rate van 234.

Smal hamerde 170 uit 95 ballen met 13 viertjes en evenveel zessen, en hoewel er in de slotfase wickets begonnen te vallen, Julian de Mey drie voor 62 claimde, sloot VRA af op 455 voor acht in 47 overs, waardoor de legendarische 428 van Quick Haag zonder verlies als hoogste inningstotaal in een beperkte overs-wedstrijd in de Nederlandse topklasse werd overschaduwd, en de op twee na hoogste in elk formaat in de 133-jarige geschiedenis van de competitie.
HBS toonde echter geen enkel teken van intimidatie door dit formidabele target, Reece Mason (112 uit 84 ballen), zijn eerste Topklasse century, en Tayo Walbrugh (111 uit 61) die 214 opzette voor het tweede wicket, en de Kraaien lagen voor een groot deel van hun antwoord voor op de vraagprijs.
Toen Walbrugh en Mason echter weg waren en Wesley Barresi volgde met 72 (37 ballen), viel de uitdaging weg en met Singh die 4 voor 81 nam en Eduard Visser 4 voor 96, was HBS all out voor 398.
Het was VRA's tweede overwinning van het weekend, want ze hadden zaterdag in Deventer korte metten gemaakt met het verslaan van Salland, door ze ondanks de 48 van Victor Lubbers voor 118 uit te gooien en vervolgens de runs in 24,3 overs bij elkaar te slaan; Zamaan Khan stuurde hen met 61 not out naar de winst.
Excelsior '20 nam ook de zorgen over degradatie weg met twee overwinningen in het weekend, na een zege met zes wicket op HBS op zaterdag en een wat strakkere drie-wicket nederlaag van Salland in Deventer de volgende dag.
Lorenzo Ingram pakte vier voor 19 en drie voor 10 over de twee wedstrijden en maakte een beslissende 41 tegen Salland, terwijl het de 56 not out van opener Luuk Kroesen was die voor de overwinning op HBS zorgde.
Door de twee nederlagen staat Salland vier punten los aan de voet van de ranglijst en zullen ze alle drie hun resterende wedstrijden moeten winnen om zichzelf nog enige kans te geven om overeind te blijven.

VRA Zami 2 – HCC Zami 1

Gedurende de week groeide er onder de spelers zorgen over het weer voor het komende weekend.

De voorspellingen waren niet goed, regen. En als cricketers ergens niet tegen kunnen, dan is dat regen!

Zelfs de captain van de tegenstander kwam al op woensdag met het voorstel om de wedstrijd te verplaatsen indien deze voorspellingen zouden kloppen. We gingen het aankijken.

Maar het is natuurlijk Nederland en op de wedstrijddag zelf was het bewolkt, maar zou het vrijwel droog blijven. De wedstrijd kon gewoon worden gespeeld.

We miste wel een aantal van onze vaste krachten. Vakantie, en andere verplichtingen. Gelukkig is de spelerspoule groot genoeg en konden wij met een sterk team naar Den Haag afreizen.

Na het traditionele Haagse bakkie, gingen we tossen. En wij konden gaan batten. We schoten uit de startblokken met onze nieuwe Belgische rekruut Abad en Maarten. Abad moest na een fantastische caught & bowled voor 26 runs het veld verlaten, wat ruimte maakte voor Amit om de goede start voort te zetten. Dat deed hij met verve, 40 uit 35 ballen. Helaas was HJ van Dapperen hem te slim af en werd Amit gestumpt. Slagter volgde daarna snel, want die was vervelend door zijn rug gegaan. Gelukkig kon hij wel de wedstrijd uitspelen.

Thomas(42) en Frederik(20) namen het stokje over en konden het tempo volhouden. Rond de 200 mark kwamen Jules(12) en Ruwan(30) nog in voor de laatste paar overs en konden het totaal neerzetten van 241 runs. Ons hoogste totaal dit seizoen.

241 runs in 35 overs, zou genoeg moeten zijn. Maar ons eerste heeft ons deze zondag laten zien dat het op een kunstgrasveld het nog niet gemakkelijk is om een hoog totaal te verdedigen. Het kwam uiteindelijk neer op zuinig bowlen en de vangen vasthouden. Ruwan 3 voor 34 in 7, Anil 3 voor 46 in 7 namen de meeste wickets voor hun rekening, maar het was het scherpe bowlen van Sebas 1 voor 31 in 5, Frederik 1 voor 38 in 7 en Shishupal 1 voor 28 in 7 die het grote verschil hebben gemaakt. 241 bleek te veel te zijn op het einde en HCC bleef steken op 212 voor 9 in 35 overs.

Een fijne wedstrijd. Nu twee weken geen wedstrijd en in Augustus gaan we weer verder met de laatste vier wedstrijden van het seizoen.

Thomas Spits

VRA U13 finishes 2nd in the league

Congratulations to VRA U13 on their impressive achievement of finishing second in the league after back to back mid week matches! Finishing second in the league is a significant accomplishment and reflects the team's hard work, dedication, and skill. It takes consistent effort and a strong performance throughout the season to achieve such a high standing.
It's a testament to the players' abilities and the guidance and support of the VRA coaching staff.
While VRA U13 may not have performed to their usual standards in the first of their midweek matches against Qui Vive, it's important to acknowledge that setbacks and losses are a part of any sport. It's how a team responds to those challenges that truly matters. Nevertheless, the fact that the batsmen performed well, particularly Sam Lane, achieving a milestone with 50 off 58 balls, is a testament to their strength as a unit. There was also notable performances by Hritik Thareja, as well as the impressive bowling efforts by Nicol Marais and Rory Griffin.
While the team made Qui Vive work hard for the runs. Despite our best efforts, the opposition achieved the target due too many extras and errors in the field. The match was closely contested and lasted until the 23rd over with VRA U13 putting up a good fight and never giving up until the end. The final game of the season against Dosti was less memorable than our encounter with Qui Vive but no less meaningful.
Some exceptional bowling by Aahan Singh, taking 2 wickets for 3 runs and Vyom Kegaonkar claiming 2 wickets in his bowling spell of 1.1 overs, put VRA U13 in a dominant position.
VRA chasing a target of 70 runs, opening batsman, Dylan Stallaart, along with Akshit Aggarwal, powered the team to an easy win in the 8th over. Their contributions played a crucial role in securing the victory and solidifying our team's 2nd place position in the league.

Tracey Brown

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures