How's That! 7 September 2022

Year 90 Issue 21

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


VRA Zami3 - kampioen in Zami Poule1

Uitslagen afgelopen weekend

VRA Zami1 218 v 8 (35) – VRA Zami2 219 v 7 (33.3)

De onderlinge derby VRA Zami 1 vs VRA Zami 2

3 september 2022
Voor de tweede keer binnen vier weken troffen de twee Zami-teams elkaar in het Amsterdamse bos. Echter, dit keer was er iets bijzonders aan de hand, de Zami’s mochten op gras spelen. Een andere bijzonderheid was dat Zami 2 dit keer een nieuwe captain had aangesteld, een captain die erg van batten en bowlen houdt. Na wat discussie over wat wel en niet als wide moest worden aangegeven, gingen de twee Zami teams rond 14.00 van start. Thomas Pasierowksi, de vedette van het team, opende samen met Bob Prenen voor Zami 2 de bowling, dit ging vooralsnog erg economisch en snel, met name het bowlen van Thomas. De bowlers die volgden hadden meer moeite om netjes binnen de, eerder bediscussieerde wide-lijnen, te bowlen. De batsmen, met name Willem van Mierlo (Biro, vernoemd naar de moderne versie van de invalidenwagen) begonnen agressiever te scoren. De beruchte maanballen van Thomas Spits werden dit keer hard afgestraft. Om deze toeloop van runs een halt toe te roepen, vond de captain dat het tijd werd om zelf te gaan bowlen. Dit had een aantal doorbraak-wickets tot gevolg, waaronder het zeer belangrijke wicket van hard-hitting batsman en gentleman Merlin Smethurst.


Op een gegeven moment had Zami1 124 runs toen toekomstig Topklasse speler Amaan Raja, nummer 9, zich bij oud-Topklasse/Hoofdklasse-speler Mats Prenen in het midden voegde, met een waanzinnige partnership van 81 runs tot gevolg. Mats ging voor de grote schoten, die niet zelden de boundary haalden. Amaan scoorden vooral slimme eentjes en tweetjes. Zami 2 was de controle in het veld nu volledig kwijt. Uiteindelijk was het het in tandem bowlen van de twee jeugd- en boezemvrienden Sebastiaan Capel en Bob Prenen (oom van) dat ervoor zorgde dat Mats Prenen zijn innings (56 runs) tot een einde kwam. Gevangen door Harold Horsman op point. Na 35 overs had Zami 1 218 runs gescoord met een verlies van 8 wickets en Amaan op 24 runs not out.

Na de lunch ging Zami2 battend van start met veteraan Harold Horsman en nieuweling Chris Braine. Harold had in no-time 44 runs bij elkaar geslagen toen zijn wicket viel via een prachtige vang van wicketkeeper Theo Lindemann. Vervolgens werd het tijd voor de captain (71 runs) om zijn nieuwe aanstelling te bewijzen. Onder zijn bezielende leiding werd de score van 68 voor 3 na 13 overs naar 213 voor 7 in de 33e over getild. Oudgediende Maarten Slagter en historicus Berend Steenhof hebben in de 34e over de winning runs binnengetikt, in een wedstrijd die geen moment niet spannend was.

Frederik ten Kate (captain die dag)

Aankondiging 10e Test VRA – ACC: 9 t/m 11 september

Terwijl komend weekend op the Oval Engeland en Zuid-Afrika uitmaken wie er met de Basil d’Oliveira trofee aan de haal gaat, vindt er op ons eigen hoofdveld een bijkans groter sportfestijn plaats. Sinds 2011 treden jaarlijks eind september vertegenwoordigende teams van ACC en VRA tegen elkaar aan om in een meerdaagse wedstrijd uit te maken wie er met de Amsterdamse urn vandoor gaat. Met slechts eenmaal een verregende affaire is het dit jaar tijd voor de tiende jubileumeditie. Om dit jubileum te vieren spelen we voor de eerste maal op het hoofdveld van VRA. Een bonte verzameling cricketers afkomstig uit de VRA dames, VRA 2, VRA 4, VRA 5, VRA 7, Zami 1, 2 & 3 gaan hun uiterste best doen om ook dit jaar de bokaal in bezit te houden. Vanaf vrijdagmiddag 9 september 15:00 ben je van harte welkom op dit vanaf het terras gade te slaan (of via het KNCB matchcentre en de frog box natuurlijk). Nu maar hopen dat de weeromslag nog even op zich laat wachten.

Op de ACC website verheugt Jan Balk zich al vast op dit evenement:

"Belangrijkste sportwedstrijd van het jaar op graswicket van VRA

Het is weer tijd voor de belangrijkste sportwedstrijd van het jaar. Voor vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september staat namelijk de driedaagse tussen VRA en ACC op het programma.

Natuurlijk is de strijd om de Ashes tussen Engeland en Australië heel erg belangrijk. Ook tijdens de mother of all sportbattles tussen Pakistan en India staat er veel op het spel. En wat te denken van de voetbalderby tussen River Plate en Boca Juniors in Argentinië? Of Ajax-Feyenoord en Real Madrid-Barcelona? Mooie wedstrijden natuurlijk. Maar al deze sportduels vallen natuurlijk volstrekt in het niet in vergelijking met die ene wedstrijd. De driedaagse tussen VRA en ACC.

Legendarisch
Op het WK atletiek gebeuren mooie dingen. En dat geldt zeker ook voor de grandslams bij tennis. The World Series Baseball in the USA kan legendarisch zijn. En datzelfde kan gezegd worden van de basketball play-offs van de NBA in de Verenigde Staten. Of de Olympische Spelen. Maar ook al deze sportfestijnen verbleken in vergelijking met dat ene duel. De driedaagse tussen ACC en VRA.

Uiteraard is het mooi om Babar Azam van Pakistan de winnende run te zien slaan tegen India. Maar het is natuurlijk veel mooier als Louis Collignon van VRA een vier slaat tijdens de driedaagse tegen ACC. Ook is het leuk om Femke Bol straks minstens twee keer goud te zien pakken in Parijs. Maar het is natuurlijk zo veel mooier om te zien dat Harold Horsman snel keert en zijn tweede run kan voltooien tijdens de driedaagse tegen ACC. Of wat te denken van Joost Bakker, die als wicketkeeper van ACC tijdens de driedaagse tegen VRA een bal buiten off klemvast pakt? Of Floris Kappelle, die een keurige forward defence maakt? Mooier kan het natuurlijk niet.

Onrustig
Het meer dan legendarische duel wordt dit jaar ook nog eens op het graswicket van VRA gespeeld. Ja, de driedaagse wordt dit jaar afgewerkt op het mooiste veld van Nederland oftewel het eerste veld van VRA. Mag ik dat zeggen als ACC'er in hart en nieren? Ja, natuurlijk mag ik dat zeggen! Ik ben toch zeker Mart Smeets niet.

Komt dus allen kijken naar verreweg de belangrijkste sportwedstrijd van 2022. We beginnen vrijdag 9 september om 15.00 uur en het belooft vervolgens het hele weekend onrustig te zijn in het Amsterdamse Bos. Wat een feest!"

Jan Balk

Vriendenloterij - doe mee en steun VRA!

VRA staat ingeschreven als te steunen vereniging bij de Vriendenloterij. Dit betekent dat u in plaats van door de Vriendenloterij gekozen goede doelen, VRA kunt steunen met uw gekochte loten.

Hoe werkt dat?
De Vriendenloterij kent 40% van de aankoopprijs van elk lot toe aan VRA. Dit is 85 euro per jaar per lot. De aankoopprijs per lot verandert niet door VRA te steunen. Dit is dezelfde prijs als bij het steunen van de eerder genoemde goede doelen. Maak ik dan nog wel evenveel kans om te winnen? Ja zeker! Winst gaat via de Vriendenloterij per postcode en lotnummer niet per doel/vereniging dat gesteund wordt.

Hoe kan ik VRA steunen?
Ik heb al loten
1. Bel 0880201020
2. Kies uit het keuzemenu 'overige vragen' via toets 5 om met een telefonist in contact te komen.
3. Geef uw gegevens door en meldt dat u uw loten graag wilt omzetten naar de vereniging 'SV VRA'. Dit proces duurt ongeveer 3 minuten en brengt geen extra kosten met zich mee.

Ik heb nog geen loten
1. Ga naar de Vriendenloterij website en kies "Meespelen"
2. Kies de optie 'een club, vereniging of stichting naar keuze'
3. Zoek op 'SV VRA Amstelveen'
4. Vul de gevraagde gegevens in
5. Geef toestemming. Dit proces duurt ongeveer 5 minuten en hiermee koop je 1 lot.

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures