How's That! 30 April 2020

Year 88 Issue 1

Trainingsschema 2020

20 mei 2020 -

Het trainingsschema bevat nu niet alleen tijden voor de Jeugd, maar ook voor Senior-leden. De trainingen zijn inmiddels vrijwel volgeboekt. We verwachten dat de 3 kooien begin juni weer beschikbaar zullen zijn. De beschikbare trainingsruimte zal dan ook worden verruimd.

LET OP: Om mee te kunnen trainen, moeten leden zich registreren. Er zijn namelijk restricties met betrekking tot het maximum aantal mensen dat tegelijk mogen trainen. Om iedereen de kans te geven, kan men zich aanmelden voor één van de 4 beschikbare tijdslots. Tevens dient iedereen die traint zijn of haar contributie voldaan te hebben óf een regeling met de Penningmeester te hebben.

DAG TIJD GROEP Opmerking DOOR
Maandag 17:00 - 18:30 Under 11 PB/VS
19:00 - 20:30 Registered senior members Full PB
Dinsdag 17:00 - 18:30 Under 17 At VRA PB
19:00 - 20:30 VRA 1 PB
Woensdag 17:00 - 18:30 Under 13 PB/VS
19:00 - 20:30 Registered senior members Full PB
Donderdag 17:00 - 18:30 Under15/Under19 At ACC PB
19:00 - 20:30 Registered senior members Full PB
Vrijdag 17:00 - 18:00 Under9 PB/VS
19:00 - 20:30 Registered senior members Register PB
Saturday 09:30 - 11:30 Under 13 PB/RS
12:00 - 14:00 VRA Dames 1 PB

Translation of this page

Van de Voorzitter

Als u mij pakweg 3 maanden geleden had gevraagd waar ik mee bezig zou zijn rond deze tijd, eind april 2020, dan zou ik hebben geantwoord dat we aan het begin van een fantastisch cricketseizoen zouden staan. De oefenwedstrijden van het eerste team zouden zijn gespeeld, de koelkasten van Layla gevuld en iedereen zou alweer weken aan het trainen zijn. We zouden ontzettend hard bezig zijn om de zeer natte pitches (na alle regen van begin 2020) klaar te stomen voor de 3 wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Pakistan, en de oefensquare voor de trainingen van de Black Caps (Nieuw-Zeeland).

Hoe anders is de realiteit, maar dat geldt natuurlijk voor iedereen op dit moment. Verlaten velden, onzekerheid over een eventueel kort en compact cricketseizoen, elke keer weer vol verwachting en hoop naar de persconferentie kijken van onze minister-president en alle scenario’s openhouden, voor het geval dat… Vorige week kregen we goed en slecht nieuws.

Het slechte nieuws ging over Nederland-Pakistan; zoals we al aan hadden zien komen, gaan die wedstrijden niet door, evenmin als de trainingen van de Kiwi’s. Ongelofelijk jammer, maar gezien de omstandigheden onvermijdelijk.

Het goede nieuws ging over de jeugd; kinderen t/m 18 jaar mochten weer per 29 april gaan beginnen met de sporttrainingen, onder strikte voorwaarden uiteraard. De dagen daarna veel onduidelijkheid; er moest een plan van aanpak aan de gemeente worden gestuurd en daar moeten we eerst goedkeuring voor krijgen voordat we mogen beginnen.

U weet dat misschien niet, maar het bestuur en de commissies vergaderen elke week online en in dit geval zelfs dagelijks om de lopende zaken, maar zeker ook dit soort urgente onderwerpen als de start van de jeugdtrainingen, in goede banen te leiden.

Het plan is ingediend, en nu wachten we op de goedkeuring van de gemeente om te beginnen; de kinderen kunnen niet wachten! Want ondanks de online challenges die Peter Borren de kinderen heeft gegeven, wil iedereen toch het liefst lekker trainen op de club.

Naast allerlei andere regels, is het belangrijk om hier even te vermelden dat het ouders en andere leden van VRA of buitenstaanders niet is toegestaan het terrein van VRA te betreden: de kinderen moeten buiten het hek worden afgezet, met inachtneming van de 1,5 meter afstandsregels. De overige instructies vindt u verderop in deze HT.

Het zal heerlijk zijn om de youngsters weer op het veld te zien trainen; hopelijk kunnen we later deze zomer ook de senioren weer toelaten!
Ondertussen heeft deze periode ook een aantal positieve kanten. Doordat wij ons uitgebreid op de bouw en renovatie konden storten, en het bouwbedrijf door het wegvallen van een aantal andere opdrachten ook, schiet de hal uit de grond en ziet het clubhuis er, dankzij de inzet van een heleboel VRA-vrijwilligers, steeds mooier uit. Dank daarvoor!!

Er wordt nog steeds elk weekend geklust, dus als u even het huis wilt ontvluchten op zater- of zondag, kom naar VRA! Er is altijd wat te doen, van schilderen tot opruimen.

Daarnaast kon er ook extra aandacht aan de beide squares worden gegeven, en geholpen door het fantastische weer van de afgelopen weken, hebben Benno, Jason en een aantal vrijwilligers de pitches op een ongekend niveau weten te brengen. De foto’s in de nieuwsbrief (heeft u zich al ingeschreven?) en in deze HT spreken boekdelen.

Ik kan u (nog) geen fantastisch en sportief cricketseizoen toewensen, maar in plaats daarvan wens ik u een goede gezondheid en geduld toe, zodat we elkaar hopelijk later dit jaar op het terras of in het clubhuis weer in levenden lijve kunnen ontmoeten.

Dorien Rauwerda

Voorwoord

Het was even wennen. De eerste blik die ik ’s morgens op mijn telefoon wierp, betrof altijd de site van cricinfo die me op de hoogte hield van alle wetenswaardigheden in de cricketwereld, maar al enkele weken zijn die pagina’s bijna leeg. Weliswaar wordt er nu en dan gewag gemaakt van een wedstrijd uit een oeroud verleden, waarin kanonnen van weleer figureren, maar actuele informatie is er vanwege de coronacrisis gewoonweg niet. Mijn gedachten in deze tijd gaan vaak naar de jaren, nu ruim een eeuw geleden waarin de velden bevolkt werden door of piepjonge of zeer bedaagde spelers, aangezien er een hele generatie op de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog of door de Spaanse Griep het leven had gelaten. Wisdens uit die jaren zijn dun. Die uit 1919 telt maar 324 pagina’s. Ook de afleveringen uit de Tweede Wereldoorlog zijn weinig omvangrijk, zeker als ze vergelijkt met de enorme turven die de laatste jaren verschijnen. Zo erg als in die jaren is het nu bij lange na niet, maar er is genoeg reden tot zorg.

Gelukkig is er altijd nog mijn oude moeder van ruim 102 die de zaak kan relativeren. Uit een telefoongesprek dat ik onlangs met haar voerde, maakte ik op dat wat we nu meemaken, weliswaar onrustbarend is, maar klein bier vergeleken met wat er in dat niet eens zo verre verleden plaatsvond. Haar opgewekte en levendige stemgeluid verdreef mijn sombere gedachten die plotseling weer uitgingen naar het einde van deze crisis die uiteindelijk eens zal komen. Al lijkt het nu nog ver weg, eens zal er op VRA weer gecricket worden, eens zal ik met mijn aantekenblok op schoot weer plaatsnemen op het terras om me een heerlijke dag te baden in zonlicht en cricketgenoegens.

Uit de nieuwsbrieven van het bestuur blijkt wel dat er, ondanks de zorgelijke tijdsomstandigheden, allerminst is stilgezeten. De vernieuwing van het clubhuis en de bouw van de hal zijn in volle gang. VRA blijkt een vereniging die zich niet zo snel uit het veld laat slaan. Vele vrijwilligers hebben hun steentje bijgedragen aan nieuw tijdperk waarin onze club zal gaan floreren. Laat het moment waarop we met al dat fraais in onze rug van de sport die ons allen zo na aan het hart ligt kunnen gaan genieten snel aanbreken. Ik snak ernaar.

H.O.

VRA heeft een digitaal clubhuis

Jaren is eraan gewerkt. De eerste ontwerpen dateren al van 2007. Eindeloos is er over nagedacht. Een nieuwe manier van denken deed zijn intrede in de club. De club werd in het midden geplaatst. Vele jaren is er proefgedraaid met een prototype. En sinds vorig jaar ontstonden de eerste contouren van iets nieuws. Dit jaar is de volgende stap gezet.

VRA to the next level

Sinds vorig jaar beschikt VRA over een hypermodern digitaal platform, waarmee het klaar is voor de toekomst. Met dit platform wordt samenwerken voor de club een vanzelfsprekendheid: alsof we allemaal samen in hetzelfde digitale clubhuis zitten om aan de club te werken.

Op de club lopen nog velen rond die minzaam de digitale snelweg mijden, waarschijnlijk omdat het digirijbewijs na vele pogingen nog steeds niet gehaald is. Zij zullen ongetwijfeld ignorant de schouders ophalen en terugvallen op datgene wat ze wel begrijpen. Voor hen is het volgende stukje juist bedoeld.

Want als er iets duidelijk geworden is in deze crisistijd, dan is het wel dat we ons willen blijven inzetten voor de club die ons lief is. Ook al kunnen vergaderingen voorlopig niet meer op het clubhuis gehouden worden; ook al is het even niet mogelijk om tot laat van de ondergaande zon op het terras te genieten. Toch kunnen we nog steeds blijven werken aan de toekomst van de club. Want ons nieuwe digitale clubhuis is altijd open; zeven dagen per week, driehondervijfenzestig dagen per jaar. En zonder dat het seksleven van de barman in gevaar komt (quizvraag: van wie is deze uitspraak?)

Wat kunnen we allemaal met ons digitale clubhuis?

Elke dag wordt er wel online vergaderd in ons mooie nieuwe clubhuis. Het ruikt er nog naar versgeverfde kunstwerken; want elke dag hangt er iets nieuws aan de muur. Met zijn tweeën of met zijn honderdvijftigen, het clubhuis is altijd groot genoeg om elke vergadering te herbergen. De drank -uit eigen ijskast- kost een schijntje.

En alle leden kunnen elkaar dan ook makkelijk vinden. Want de namen waarmee ze geboren zijn, zijn dezelfde waarmee ze berichten naar elkaar kunnen sturen. Een voornaam en een achternaam aan elkaar plakken en dan @VRA.nl erachter; klaar is kees. Briljant! Simpeler kan niet.

De bibliotheek is gigantisch. De hele clubadministratie, de ledenadministratie, de How's Thats van tientallen jaren en de vele duizenden foto's die er op en voor de club gemaakt zijn passen er allemaal in. En ze zijn doorzoekbaar, zodat je in een mum van tijd beschikt over inkijkjes in de club die met papier compleet ondenkbaar waren.

Nog een voordeel van ons digitale clubhuis is dat alle VRA-eigen kennis en kunde in het digitale clubhuis bewaard kan blijven, zonder het risico dat - per ongeluk of door onkunde- belangrijke kennis verloren gaat.

Er zijn al steeds meer leden die het nieuwe digitale clubhuis ontdekken. Het Bestuur en alle commissies hebben er vorig jaar hun plekje gevonden. En steeds meer mensen ontdekken de voordelen en mogelijkheden van. Want ons digitale clubhuis heeft nog heel veel kamers die nog niet of nauwelijks gebruikt worden.

Kom eens een kijkje nemen. Alleen toegankelijk voor leden en genodigden. Want het moet wel veilig blijven.

De beheerder van het digitale VRA-clubhuis leidt u graag rond.

Harold Horsman

Bestuursmededelingen

De ALV is uitgesteld tot nader bericht

Zoals al eerder is bekend gemaakt, maken de coronamaatregelen van de overheid het onmogelijk om een ordelijke Algemene Ledenvergadering te organiseren. Het VRA Bestuur heeft besloten om alle maatregelen te nemen die nodig zijn voor de voortgang van belangrijke lopende projecten, zoals de bouw van de indoorhal, de verbouwing van het clubhuis en de organisatie van het seizoen. Daarnaast is de Kascommissie al wekenlang bezig om de Penningmeester te bevragen over de steeds omvangrijkere financiële cijfers.

Wisselingen van Bestuursleden en uitbreiding van het VRA Bestuur

De huidige secretaris, Nigel Drenthe, is door veranderde werkzaamheden op een verre locatie niet meer in staat om de zware taak van secretaris te blijven vervullen en stelde zijn plek in het Bestuur ter beschikking.

Harold Horsman, zijn beoogd opvolger, is een oude bekende op VRA. Al sinds zijn zestiende is hij verbonden aan de club waar hij al zo veel jaren plezier heeft in zowel het cricketspel zelf, als ook het verder structureren van de organisatie van de club. Nog steeds speelt hij in het roemruchte ZAMI 2 als een verdienstelijk openingsbat. Van 2002 tot 2007 was hij al eerder bestuurslid voor de jeugd, waar hij voor een recordaantal jeugdleden van 125 zorgde. Kenners weten dat de doelstelling nog steeds in zijn hoofd zit om dat ooit nog eens te verdubbelen.

Na de afgelopen zeven magere jaren van de club, werd het ook tijd dat het aantal bestuursleden weer werd opgestuwd naar het statutaire minimum van vijf. Het zittende Bestuur was dan ook zeer aangenaam verblijd met de komst van twee extra bestuursleden. We stellen ze even aan u voor.

Theo Lindemann is ook een lid dat al jaren furore maakt op VRA. Begonnen als SAT Comedian is hij altijd verbonden geweest met de energieke en vrolijke bijdragen van de ZAMI aan de club. De laatste jaren ontpopte hij zich vooral als bouwmeester, hetgeen zich ontwikkelde tot projectmanager van twee bouwprojecten tegelijk: de nieuwbouw van de indoorhal en de complete renovatie van het oude, eigen clubhuis. Zijn expertise van het ontwerpen van mooie dingen tot en met een down to earth kijk op de zaak maken Theo tot een waardevolle aanvulling van het Bestuur.

Thomas Spits is ondanks zijn jonge leeftijd ook al een oude bekende op de club. Als telg van een Spits is VRA hem met de paplepel ingegoten. En dat laat zich op alle manieren gelden. Zijn rustige en vriendelijke uitstraling maken hem tot de wedstrijdcommissaris bij uitstek. Niemand heeft Thomas ooit gestresst of in paniek gezien. Een eigenschap die hard nodig is als er te elfder ure weer wijzigingen in het wedstrijdschema rondgestuurd worden.

Het Bestuur is de afgelopen maanden al in volle vaart aan de slag gegaan. Het niet doorgaan van de ALV betekent voor hen alleen dat er nog geen formele bestuurswisseling heeft plaatsgevonden. Maar zodra dat mogelijk word, zal die in de ALV bekrachtigd kunnen worden.

Het VRA Bestuur

Aankoop clubhuis is een feit

En dan was daar ineens die grauwe vijftiende januari. Na jarenlang onderhandelen, begrotingen en plannen en rapporten maken, was daar ineens het grote moment: de ondertekening van de akte waarmee de volwaardige vereniging "Amsterdamsche Sportvereeniging Volharding R.A.P. Amstels " juridisch eigenaar werd van de opstallen van het clubhuis en nog te bouwen aanbouw (lees: de indoorhal plus bijbehorende ruimten).

Met het zetten van de benodigde handtekeningen op notariskantoor Voorneman, werd bekrachtigd waar velen al jarenlang op gehoopt hadden. Het clubhuis is nu helemaal van de club. En het is het begin van een nieuwe bloeiperiode van de club in het Bos. Na jarenlang getrouwtrek met omringende hockeyclubs, die al het gras wilden laten verdwijnen en vervangen door plastic, staal, beton en rasterwerk, is onze gekoesterde plek tot in lengte van jaren gewaarborgd.

Een welgemeende felicitatie waard.

Harold Horsman

How's That heeft een zusje: de VRA Nieuwsbrief

Velen van u zullen het eerste nummer al ontvangen hebben. De eerste oplage van de spiksplinternieuwe VRA-Nieuwsbrief is eind maart verstuurd aan alle leden en aanverwanten. Het volgende nummer zal aan een nog bredere groep verspreid worden, want velen hebben zich na het eerste nummer al spontaan aangemeld om op de hoogte te blijven van het wel en wee van hun vertrouwde cricketclubje.

De vraag zal rijzen: waarom een nieuwsbrief, als we al een How's That hebben?

Het antwoord is simpel: de How's That is primair bedoeld voor onze leden. Maar we weten allemaal dat iedereen die aangeraakt is door de betovering van VRA, daarna altijd verbonden zal blijven met dat magische gevoel. Ook als onze wegen scheiden door verhuizing, scheiding, ander werk of andere redenen, toch zal iedereen blij zijn met een teken van leven van dat speciale plekje in ons hart.

Een andere reden is dat de How's That altijd klaar staat, maar wel zelf moet worden opgehaald. De VRA Nieuwsbrief komt naar je toe; waar je ook bent ter wereld. Met een ijzersterke en tegelijkertijd ook melodieuze cadans van 1 keer per maand, komt de VRA Nieuwsbrief naar je toe, boordevol nieuws en sentiment. En daardoor zal de heimwee naar vervlogen tijden hopelijk weer leiden tot een hereniging van welke soort dan ook. Want eenmaal VRA, altijd VRA.

Nog niet aangemeld voor de VRA nieuwsbrief? Ga snel naar deze pagina op onze website en meld je aan.

Harold Horsman

Verbouwing

Ons clubhuis is in grote revisie gegaan. In het stuk van Benno wordt het project in detail beschreven.

Hier een kleine foto-impressie van al het werk.

Klik op elke foto om hem te vergroten

Over twee bouwprojecten

De redactie vroeg mij al enige tijd geleden om een beschrijving van de voortgang van bouwactiviteiten. Een relaas van de werkzaamheden die na vorig seizoen, buiten het zicht van de meeste leden, zijn verricht in en om het vertrouwde clubhuis. En het is maar goed dat ik er tot het laatste moment mee gewacht heb, aangezien de de actualiteit voortdurend wordt ingehaald door de razendsnelle opeenvolging van activiteiten.

Voor de vrijwilligers die de afgelopen maanden hebben meegewerkt is het volgende verhaal weinig verrassend. Evenmin voor de VRA-getrouwen die zich de afgelopen weken door het mooie weer en Corona-verveling naar de club hebben laten lokken. Maar voor al die anderen en voor de vele sceptici die meenden dat het er nooit echt van zou komen hieronder een zo kort mogelijk verslag. Echt kort, dat lukte niet.

Hoe was het ook weer? Aankoop clubhuis, verbouwing, ’Buy a Brick’, indoor crickethal, upgrading tot cricketcentrum met internationale allure. Veelbelovende ambities, lang over gesproken, maar het leek hoog gegrepen. En dat was het ook. Maar toch.

Nadat seizoen 2019 teneinde was en dat bovendien werd bevestigd door een niet aflatende hoeveelheid regen vanaf midden september, vielen vele puzzelstukjes eindelijk op hun plaats en werden de laatste knopen doorgehakt. VRA's Grote Sprong Voorwaarts.

Als eerste werd het bekende scoringshuisje aan de overzijde van het hoofdveld met beleid afgebroken (en opgeslagen). Dit om een uitbreiding van het hoofdveld mogelijk te maken. In de ’Hurley-hoek' werd een aantal bomen gerooid en het veld ruim 10 meter vergroot om beter te voldoen aan de eisen voor internationale wedstrijden. Dit stuk grond werd netjes geëgaliseerd en is begin april ingezaaid. Het jonge gras steekt er de kop op 'as we speak'.

Terug naar de maanden oktober t/m december, die zich kenmerkten door een onvoorstelbare hoeveelheid opruimwerk om de nieuwbouw van een crickethal achter het clubhuis mogelijk te maken. De troep en verzamelingen van vele jaren, de schuur van Paul met gereedschappen en onduidelijke machines, de containers met trainingsspullen van KNCB en onze eigen teams, de fietsenstallingen, struiken en bossages. Het houten terras naast het clubhuis met pagode-tent. En niet te vergeten, de enorme verzameling onverklaarbare materialen op het betegelde gedeelte naast de sloot. Alles moest daar weg.

Elke zaterdag werd gewerkt door een trouwe groep VRA-vrijwilligers, opgeroepen door Harold Horsman en met prijzenswaardig doorzettingsvermogen. Er werd veel weggegooid, maar het meeste werd opgeslagen in een klein containerdorp dat vanuit het niets verrees tussen sloot en practice square, in de buurt van de oefenkooien. Zelfs het dak van de schuur werd op briljant initiatief van Peter van Gulik losgezaagd en verhuisde in die richting, waar het nu dient als overkapping tussen de containers.

Vervolgens liet de Gemeente het hele terrein achter het clubhuis schonen, een ongekende kaalslag, waarmee het geheel bouwrijp werd gemaakt. We spreken inmiddels over december. Inmiddels waren de diverse betrokken partijen met enige regelmaat samengekomen in bouwvergaderingen. Gemeente, aannemer, loodgieter, elektriciën, grondwerkers, architect, en niet te vergeten de VRA-penningmeester Van Gulik en VRA-bouwcommissie, waarin naast Theo Lindemann, Ewoud de Man en Wilfred Hartsink ook ondergetekende aanschoof.

In januari werd een start gemaakt met de bouw. Vooral veel graafwerk, opruimen oude funderingen, een enorme puzzel van oude rioleringen en een spaghetti van leidingen. De uitgegraven grond (zo’n 500 m3) moest vanwege de beruchte PFAS-regels helaas tot nader order opgeslagen op ons terrein, waardoor weinig ruimte restte. Half februari kwamen enorme vrachtwagens met kranen en heimachines om de nieuwbouw met maar liefst 126 palen van een solide fundering te voorzien in de blubberige klei en veengrond. Hierop werden na keuring de funderingsbalken gestort, terwijl de regen al die tijd van geen ophouden wilde weten. We spreken inmiddels van half maart.

Intussen maakte het Corona-virus al geruime tijd slachtoffers en was het met een Brabants aannemersbedrijf en dreigende lock-down helemaal geen vanzelfsprekendheid dat de bouw op schema bleef. Toch lukte dat en werd goede voorgang gemaakt.

Omdat het steeds duidelijker werd dat sporten dit seizoen wel eens uitgesteld kon worden besloten we de geplande renovatie van het oude clubhuis tegelijkertijd ook grondiger aan te pakken dan aanvankelijk gepland. En dat was eigenlijk ook wel nodig, na decennia van verwaarlozing en provisorische lapmiddelen. Zeker nadat de aankoop van het clubhuis door VRA daadwerkelijk een feit werd. Na een kleine 35 jaar als huurder zijn we sinds maart eigenaar van ons eigen ’home’, waarmee onze unieke positie in het Bos ook gewaarborgd is.

Een groeiende groep enthousiaste leden (we zetten ze op een later moment beslist nog in het zonnetje) werkt al maanden aan de verbouwing van het clubhuis, ondanks Corona-ellende, of misschien wel dankzij. Let wel, we doen vrijwel alles zelf, behalve specialistisch werk. Aanvankelijk waren het sloopwerkzaamheden, de laatste weken gelukkig weer veel wederopbouw.

Een korte en niet complete opsomming: het verlaagde systeemplafond in de ’Long Room’ werd verwijderd, leidingen omgelegd, oude draagbalken en plafond teruggebracht, geïsoleerd en geschilderd. De Bestuurskamer ontdaan van de trap naar beneden, voorzien van een nieuw bureau, verlichting en rechtstreekse doorgang naar de WC’s. Keuken verbouwd. Kleedkamers en douches gesloopt, muren doorgebroken, opnieuw gestuct, deuren en kledinghaken verwijderd, geschilderd, douches en vloeren opnieuw getegeld. Ramen en deuren dichtgemetseld of juist geopend, sanitair gesloopt, rioleringen vervangen. De buitentrappen voorzien van loodslabben tegen inwateren. We zijn nog niet klaar, maar hebben 'door omstandigheden’ wat extra tijd gekregen, u weet wel, en daar maken we gretig gebruik van. Alles wordt als nieuw; leidingen, douches, ventilatie, riolering, indeling, verlichting… Ik vergeet vast nog iets.

Speciale vermelding verdient een gedurfd initiatief om de gehele voorgevel begane grond te verlossen van ontsierend voegwerk, resultaat van diverse slordige herstelpogingen door de jaren heen. Een ploeg van 5 man presteerde het om in slechts 2 weken tijd de hele klus te klaren met zware pneumatische beitels en een indrukwekkende dieselcompressors, waar een geoefende professional jaloers van zou worden. En dit, half doof en hevig naschokkend, tussen zakelijke telefoontjes en online vergaderingen door. Ter geruststelling; een professionele metselaar zal het geheel weer netjes opnieuw voegen, waarna deze gevel behalve waterdicht ook eindelijk weer een visitekaartje wordt.

Uiteraard wordt tijdens deze rigoreuze verbouwing het aspect ’duurzaamheid’ niet uit het oog verloren, al was het alleen al vanwege de subsidies die hieraan kleven. De verlichting zal geheel worden vervangen door Led, er zijn voorzieningen gemaakt voor zonnepanelen, de CV- en elektrische installaties worden gemoderniseerd, het dak thermisch geïsoleerd en last but not least… alle aluminium ramen en deuren zullen in de zomer worden vervangen door fraaie, nieuwe kozijnen met triple glas.

Waar waren we gebleven met de hal? Half maart, toen de funderingsbalken waren opgedroogd en de zon doorbrak kon de stalen constructie worden neergezet en konden de dak- en wandpanelen worden gemonteerd. Flinke klus zou je denken, maar tot onze niet geringe verbazing werd dit alles in slechts enkele dagen opgebouwd. Na maanden voorbereiding stond ie daar plotseling, een enorme donkergrijze doos van 40x14 meter, direct gekoppeld aan de achterzijde van het clubhuis. Indrukwekkend en verbazingwekkend goed passend bij de architectuur van het clubhuis, daterend uit de jaren ’30 van de vorige eeuw.

We zijn er nog lang niet. Er moet nog veel gebeuren. Binnenkort worden de vloeren gestort en is de ruwbouw ongeveer klaar. Maar dan volgt nog de inrichting met verlichting, klimaatbeheersing, netten, ophaalmechanismen, een speciale Notts dekvloer voor cricket, bowlingmachines, sanitair, kantoorruimte, beveiliging en noem maar op. Alles met het doel de hal na de zomer volop in gebruik te kunnen nemen. De hele winter ongekende cricketmogelijkheden, voor eigen leden, maar uiteraard ook voor de KNCB, andere clubs uit de regio of cricketscholen. Verrichtingen in de hal zullen vanuit het clubhuis gevolgd kunnen worden, aangezien de bestaande ramen zicht bieden op de drie kooien in de hal.

Wie nieuwsgierig is geworden moet beslist eens een kijkje komen nemen. Met uitzondering van de meeste zondagen wordt er onder aansturing van projectleiders Theo en Benno dagelijks gewerkt en is het terrein toegankelijk. De bouwplaats alleen onder begeleiding overigens. En wie zich verveelt in deze merkwaardige tijden of er even uit wil… sluit je aan bij de fijne groep vrijwilligers en kom lekker klussen. Aanmelden kan via de VRA website.

Benno van Nierop

ZAMI tourverslag

Er is een uitgebreid tourverslag van de tour 2019 beschikbaar gekomen. Aangezien deze How's That al boordevol staat en daardoor het risico ontstaat dat deze mooie verhalen en dito foto's ondersneeuwen, willen we deze juweeltjes voor het volgende nummer van de How's That bewaren.

Nederland speelt niet tegen Pakistan in 2020

Op 22 april maakte de KNCB bekend -wat velen al zagen aankomen- dat de 3 ODI's tegen Pakistan niet door zullen gaan. Uiteraard is dit een grote teleurstelling voor iedereen en voor alle voorbereiders van dit grote evenement in het bijzonder. 

Betty Timmer, voorzitster van de KNCB, zei over de afgelasting:  
“Het is ontzettend jammer dat we dit jaar geen internationaal cricket op onze velden zullen hebben, maar gezondheid gaat in alle gevallen boven sport en de getroffen maatregelen zijn begrijpelijk. We hopen natuurlijk van harte dat volgend seizoen alles onder controle is en dat onze thuiswedstrijden in de Super League tegen Engeland, Ierland en de West Indies gewoon doorgang vinden. Graag heten we alle cricketfans dan weer welkom op onze velden.”

Meer informatie over de afgelasting en de afhandeling van verkochte kaartjes is te vinden op de KNCB-site.

De wedstrijden tegen Engeland zullen volgend jaar op VRA gespeeld worden op 22, 24 en 27 mei 2021. Save the date!

VRA Ladies are ready for the season

Hi fellow VRAers,

Strange times we live in, I hope everyone is doing well and friends and family are in good health.
This weather makes me wanna go out and play cricket, but we’ll have to wait for that a few more weeks or months even.

Some might have heard already, but end of last year I said goodbye to the captaincy of the VRA women’s team. My work has been really picking up and running the women’s team alongside of it turned out to be too much. Ofcourse I’m still a big part of the team, just not responsible for everything that’s going on on and off the field. Important so I can let go and enjoy the game again!

Being the captain of the VRA ladies was a big honour, I loved being on the field, the strategics of how to play the game and seeing people blossom! We have such a fun and loving and talented team… which makes it so fun to be a part of it. I have many many highlights, but one in particular was when we ended 1st in the competition in 2018. My first captaincy championship! I always had a lot of support from the team and learned so much from all not just about the game but also about managing a team, communication, managing expectations ( mainly my own haha)
Special shout out to Sally and Git, who I could always turn to with questions about anything and at any time. So a big thanks goes out to them and the team, huge hugs too of course… when we can hug again ;)There’s so much potential and talent and experience in this team, I’m sure if we attend practise and games and keep up the fun, we’ll have great seasons and years to come!


Excited to hear we’re gonna work with Pete this summer, already looking forward. He is amazing. 
 Looking forward there’s many things I cannot wait to see here are some mention worthy ones. I cannot wait to see Kanishka dominate with the bat, see Gwen bowl cause that’s amazing to see at all times, Katie do lots of her amazing catching and diving, to see Git bat and bowl after her injury last season, see Sal hit a six over the newly renovated clubhouse, Sjoukje to get a new highscore or a hattrick - you pick-, Annefleure bowl her magic balls after her return from making another baby, Anne with her cute baby Aelia on the sideline till she can join, Isa to get many wickets all season, Lot with a beer on the sideline till when she can join, Miranda do her allround magic with ball and bat that makes our jaws drop and our hands clap, Maartje will get multiple catches and a jaw dropping total of runs. Meike - who now has her own law firm - to get her first 50 for VRA! Neetha also will bowl a hattrick, Vaishno will safe an exciting game with the bat and will get her first wicket as a spin bowler. Also I’m hoping to see new faces to join us and Lotte will become a steady wicket taker and get some catches behind the wicket. Sal will also stump loads btw… I see myself bowling a wicket at a crucial moment and then see everyone running up cheering and smiling and huddling around and just loving the game.

Also I look forward to see everyones content and tanned some slightly burned faces at the club, with a beer in hand with the sun on our face. Some will talk about life and stuff, others will talk about the game we had and some will make plans for the next game… cannot WAIT! 


Stay safe and hopefully see you soon!


Liefs
, Nathalie

PS: just did some target bowling with a wicket I borrowed from Kampong for a book cover I’m shooting for a book that’s coming out after the season - soon more about that. Back to the bowling, feeling good after my foot injury, bring it onnnn batsmen! PS2: Yes, Anne van Nierop has a little babygirl, Meike Lubbers started her own lawfirm, the clubhouse is looking amaaaaazing, Annefleure Snoek also has a new cutiepie Bennett and yes there are some injuries within the team… hopefully this corona time is a good moment to heal those and then be back booming when we start the season - when we can!


Klik op de foto om te vergroten

Geboorteberichten

Via Instagram ontvingen we het bericht van Anne van Nierop en Ruben Ruesen:
"Op zaterdag 11 april 2020 om 18.32 uur is onze dochter Aelia geboren! 💜🌸🧸"
Haar volledige naam is Ronia Aurelia.

Geboren op 4 december 2019:
Bennett Archibald Severijn, zoon van Annefleure Snoek en Willem Engels, broertje van Josephine.

Een nieuw seizoen was nog nooit zo nieuw

De wereld verandert continu.

En toch kost het ons vaak moeite om te wennen aan nieuwe dingen. Iets in ons verzet zich ertegen. Verroest als we soms kunnen zijn.

Ooit was 30 april een vrije dag en heette het op deze dag Koninginnedag. Maar nu hebben we een Koning en moest het feest 3 ineens dagen eerder gevierd gaan worden. Nog steeds hebben mensen - zeker van een zekere leeftijd - de onbedwingbare neiging om het over Koninginnedag te hebben, waar ze Koningsdag bedoelen.

De How's That is in 1933 begonnen als een met veel zweet, tranen en tergende inspanning wekelijks geproduceerd periodiek, dat een zwengel moest geven aan de communicatie binnen de club. Sinds die tijd zijn er heel veel maandagavonden geweest waarop menig clublid de huiselijke culinaire drie-eenheid naar binnenschrokte om vervolgens de hele avond op de club bezig te zijn met stukjes schrijven, redigeren, stencillen, nieten, plakken, stickeren en op de juiste adresvolgorde leggen, zodat tante Post ervoor kon zorgen dat de wekelijkse How's That op woensdag door de brievenbus gleed. Maar nu hebben we internet en gaat alles veel sneller en makkelijker, dus ligt er al begin april een bolstaande uitgave klaar voor de nieuwshongerige lezer.
Oh wacht, zo simpel is dat dus niet. Nog altijd is het verzamelen, editen en redigeren van kopij de grootste bottleneck. En dat is mensenwerk. Daardoor heeft het even geduurd voordat deze eerste How's That van 2020 voor u ligt. Maar bol staat hij!

Redactie How's That a.i.

Coronamaatregelen versoepeld - Jeugdtrainingen beginnen vanaf 29 april

22 april 2020 - English translation below

Aan alle jeugdspelers en hun ouders (of verzorgenden):

Vandaag, 21 april, is bekendgemaakt dat de overheid een aantal lockdownregels heeft versoepeld:

 • Vanaf 29 april krijgen kinderen en jongeren meer ruimte voor georganiseerd sporten en spelen; geen competitiewedstrijden.
 • Kinderen tot en met 12 jaar oud mogen samen buiten sport beoefenen, onder continue begeleiding door een volwassene.
 • Jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud mogen buiten met elkaar oefenen, onder continue begeleiding; zij moeten permanent een afstand van minstens 1,5m van elkaar houden.
 • Gemeenten maken overeenkomsten met sportclubs en sportcoaches. Dit kan dus leiden tot verschillende afspraken bij andere gemeenten.
 • Topatleten kunnen hun trainingen hervatten op aangewezen trainingslocaties mits zij een afstand van 1,5m handhaven.

Dit alles betekent dat vanaf 29 april aanstaande de buitentrainingen voor de jeugd gestart kunnen worden, op de voorwaarde dat alle richtlijnen - zoals hieronder omschreven- strict gevolgd worden. De trainingen zullen onder leiding van Peter Borren op Veld 2 gehouden worden.


Corona-richtlijnen voor VRA-jeugdspelers en hun ouders

 1. Als u ziek bent of uw kind is ziek, blijf dan allebei thuis.
 2. Als u in de afgelopen 2 weken in een risicozone bent geweest, blijf dan thuis.
 3. Als je ouder dan 12 jaar oud bent: houd te allen tijde 1,5 meter afstand tot anderen.
 4. Spreek anderen om u heen er op aan als zij de 1,5m regel vergeten.
 5. Neem je eigen eten en drinken mee.
 6. Was je handen vaak en grondig (minstens 20 seconden).
 7. Ouders mogen zich niet op het speelveld achter de hekken bevinden. Kinderen kunnen voor het hek van Veld 2 worden overgedragen aan de trainer.
 8. De kantine blijft gesloten. Neem eventueel eigen eten en drinken mee.
 9. Het clubhuis, de kleedkamers, de WC's, de douches en Veld 1 zijn verboden gebied. Aangezien de bouwactiviteiten rond de indoorhal en het clubhuis nog niet klaar zijn, is het er gevaarlijk voor onbevoegden.
 10. Neem je eigen cricketspullen mee. Ouders kunnen overleggen met de teammanager om de teamspullen te gebruiken, als het echt niet mogelijk is om zelf spullen mee te nemen.
 11. Voor de U15/U17 training op ACC gelden exact dezelfde regels als op VRA.
 12. Teammanagers zijn het centrale aanspreekpunt voor spelers en ouders..
 13. De jeugdcoördinator heeft regelmatig overleg met de teammanagers en het VRA Bestuur.
 14. Deze richtlijnen gelden vanaf 29 april 2020 tot nader order.

ENGLISH VERSION

To all youth players and their parents (or guardians):

As you may know, today, April 21st, the government has relaxed some lockdown rules:

 • From April 29, children and adolescents up to 18 years of age will have more space for organized outdoor sports and games (no official competitions).
 • Children up to 12 years old can exercise together outside, ONLY under supervision by an adult.
 • Adolescents from 13 to 18 years of age are allowed to exercise outside with each other under supervision, but with a distance of at least 1.5 meters between them at all times.
 • Municipalities make agreements about this with sports clubs and neighborhood sports coaches; this may cause differences between municipalities.
 • Top athletes can resume training at designated training locations if they observe a distance of 1.5 meters.

So basically, we can start our training sessions from April 29 onwards, on the condition that we all follow the guidelines -as described below -strictly. The training schedules are already shared with the team managers. The training sessions will be conducted under the leadership of Peter Borren at Ground 2


Corona guidelines for VRA youth players and their parents

 1. If you or your child are ill, stay at home.
 2. If you have been in a risk zone recently, stay at home.
 3. If you are older than 12 years of age, keep your distance of 1,5 meter from each other at all times.
 4. Speak up when people around you forget the 1,5m rule.
 5. Bring your own food and drinks.
 6. Wash your hands regularly and thoroughly (minimum 20 seconds).
 7. Parents will not be allowed behind the fences on the ground/ nets during and after training sessions. Parents must drop-off their children outside the gates of Ground 2.
 8. The clubhouse will remain closed so kids need to bring their own food and drinks.
 9. The clubhouse, its bathroom facilities, the dressing rooms and Ground 1 will be off-limits. As the building of the indoor hall and the renovation of the clubhouse is still going on, it is a dangerous area that is off-limits.
 10. Bring your own cricket gear. Parents need to discuss with the team manager to use the team kit. Strict hygiene should be applied.
 11. For u15/ u17 training at the ACC ground, the same rules apply to everybody.
 12. Team managers will play a leading role in this situation. All players and parents must keep in touch with the team manager for all kinds of communication.
 13. The youth coordinator will be discussing on a regular basis with team managers and the VRA Board.
 14. These guidelines will be valid from April 29th 2020, until further notice.

Onze sponsors

 • Gulpener
 • Voorneman Geenen Notarissen
 • ABN AMRO
 • 1 & 12 Ventures