How's That! 17 April 2016

Year 84 Issue 1

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Redactioneel

Het nieuwe cricketseizoen is in aantocht en menig liefhebber kan haast niet meer wachten. Verschillende senoiren teams hebben indoortrainingen gedaan om zich klaar te stomen en de Jeugd heeft ook een uitgebreid indoorprogramma achter de rug. Dat belooft dus wat voor het komende seizoen met veel sportiviteit en plezier.

Op het complex van VRA is onlangs door een grote groep vrijwilligers uit alle teams hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen. De kooien zijn al enkele weken klaar voor gebruik en er wordt dan ook al vollop getraind. Namens het bestuur bedank ik nogmaals iedereen die mee heeft geholpen: Peter Borren Louis Collignon, Titia Csanky, Nikhil Gupta, Katie Harris, Vijay Jayanthi, Sander Kempen, Maartje Koster, Ewoud de Man, Jeroen SOS Mulder, Thijs van Nierop, Ashwin Oppu, Ram Prabhu, Mark Rosine, Sud Sharma, Thomas Spits, Ashish Thapa, Leon Turmaine, Henri Bloemen, Oliver Bloemen en Jagdeep.

Bovendien zijn de eerste oefenwedstrijden achter de rug. VRA 1 heeft drie wedstrijden gespeeld tegen het Schotse Aberdeenshire CC en wist deze tegenstander eenvoudig achter zich te laten. Onder leiding van Peter Borren werd de eerste stap gezet naar een sportief seizoen met in grote lijnen hetzelfde (jonge) team als vorig jaar. Nieuw in de selectie zijn Ruben van Berg en Fred Klaassen, beide met Nederlandse roots maar afkomstig uit Namibie respectievelijk Nieuw Zeeland. Wij wensen deze beide heren en uiteraard alle andere spelers van VRA een sportief cricketseizoen toe!

Met het seizoen in aantocht is er komende donderdag (21 april 2016) een Voorjaarsvergadering gepland. Het bestuur hoopt op een grote opkomst om zoveel mogelijk leden persoonlijk over het wel en wee van onze vereniging te kunnen informeren.De vergadering vangt aan om 20:00 uur, maar u bent vanaf 18:00 uur welkom voor de inloop met borrel waarbij de notulen van de vorige vergadering ter inzage beschikbaar zijn. Leden die vooraf om 19:00 uur een hapje willen eten op VRA kunnen zich daarvoor voor 19 april aanmelden bij Paul Polak (via mail@paulpolak.nl of 06-24732731).

Tobias Maessen
Secretaris VRA

Personalia

In Memoriam Nicolas Debaig
Het bestuur van VRA ontving het droevige bericht dat Nicolas Debaig, oud-bestuurslid, donateur en vader van onze jeugdleden Hugo en Thomas, op vrijdag 1 april 2016 op veel te jonge leeftijd is overleden. Onze Voorzitter Dorien Rauwerda heeft in herinnering van Nicolas een mooi In Memoriam geschreven. Namens heel VRA wensen wij zijn vrouw Rachel en hun kinderen Hugo, Thomas en Lucie, ontzettend veel kracht en sterkte om dit grote verlies te dragen.

Vacatures

Het komend seizoen is de hulp van leden essentieel voor de dagelijkse gang van zaken. Hoewel het voor iedereen afhankelijk is van zijn of haar sterke eigenschappen en beschikbaarheid, is alle ondersteuning welkom. Of het nu op bestuurlijk niveau is of als vrijwilliger bij een van onze evenementen. Een aantal voorbeelden wat er mogelijk is

How´s That!-redactieleden m/v
Tijdens het seizoen wekelijks kopij, zoals wedstrijdverslagen en andere nieuwsitems, verzamelen en publiceren. Voor meer informatie en aanmeldingen stuur je een mailtje naar howsthat@vra.nl.

Wedstrijdsecretaris
De wedstrijdsecretaris speelt een cruciale rol in de planning, communicatie en een goed verloop van wedstrijden. Meer info via secretaris@vra.nl.

Fixture manager
Aanspreekpunt in de voorbereiding van friendlies, van het samenstellen van het team tot praktische zaken zoals het afstemmen van de lunch. Meer info via secretaris@vra.nl.

Scorer voor VRA 1
Help mee om het scoreboek van ons Eerste XI foutloos bij te houden. Meer info bij Pam Mulder ppmulder@hotmail.com

Groundstaff
Neem contact op met Ruurt Schreuder via ruurtschreuder@hotmail.com


Wil je iets betekenen voor VRA, maar sluiten bovenstaande activiteiten niet aan op jouw capaciteiten? Neem dat contact op met onze Secretaris via secretaris@vra.nl.

International fixtures @VRA

Als door de ICC erkende A-locatie in Nederland krijgt VRA uiteraard weer een aantal (internationale) wedstrijden van de Nederlandse selectie te organiseren. Alle hulp is welkom om deze wedstrijden in goede banen te leiden. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Ruurt Schreuder via ruurtschreuder@hotmail.com of bij Tobias Maessen secretaris@vra.nl.

As the ICC approved A-location in Netherlands VRA will of course host several (international) matches of the Dutch selection. All help is more than welcome to assure that these games run smoothly. Volunteers can sign up at Ruurt Schreuder via ruurtschreuder@hotmail.com or Tobias Maessen secretaris@vra.nl.

ZA 30 april Netherlands A vs Jersey
ZO 1 mei Netherlands A vs Jersey

MA 30 mei NorthSeaProSeries
DI 31 mei NorthSeaProSeries

DI 19 juli 3-daagse oefenwedstrijd
WO 20 juli 3-daagse oefenwedstrijd
DO 21 juli 3-daagse oefenwedstrijd

ZA 13 augustus Nederland - Nepal (Match 1)
MA 15 augustus Nederland - Nepal (Match 2)

Friendly fixture schedule 2016

Komend seizoen krijgt VRA zoals ieder jaar verschillende touring teams op bezoek. Doorgaans zijn dat teams uit Engeland, maar zo nu en dan komen er ook ´exotischere´ ploegen om de hoek kijken, zoals dit jaar Asbjerg CC uit Denemarken. Hieronder treft u de eerste bevestigde friendly fixtures, maar er zijn nog meer aanvragen in behandeling die zodra bevestigd in de How's That worden aangekondigd en in de agenda worden bijgeschreven. Iedereen, (jong, oud, heer of dame) is welkom om mee te doen of als umpire/scorer/toeschouwer op of rond het veld aanwezig te zijn, dus prik deze data in uw agenda en geef uw deelname door via secretaris@vra.nl.

As always this season VRA will host fixtures for visiting touring teams. These teams usually find their way to Amsterdam from England, but occasionally we're able to welcome more 'exotic' teams, like Asbjerg CC from Denmark in July. Below are the first confirmed friendly fixtures, but there are other applications still to be confirmed and which once confirmed will be announced in the How 's That and be added to the agenda. Everyone (young, old, lord or lady) is welcome to play or be present as umpire / scorer / spectator, so reserve these dates in your diary and inform me through secretaris@vra.nl.

VR 6/5 VRA - Harbledown CC
VR 8/7 VRA - Asbjerg CC
DI 26/7 VRA - Economists CC
VR 9/9 VRA - Blewbury & Wallingford Cricket Club

VRA Ballenactie 2016

In navolging van het succes van voorgaande jaren roept VRA iedereen op om ook komend seizoen een of meer wedstrijdballen te sponsoren. Het sponsoren van een wedstrijdbal is een van de meest toegankelijke en sympathieke manieren om je club een extra handje te helpen en afgelopen jaar zijn er een groot aantal donaties op deze wijze gedaan. Je wordt als gewaardeerde Ballensponsor vermeld bij de betreffende wedstrijden in How’s That! en op de VRA-website. Aan het eind van het seizoen zullen alle Ballensponsoren worden uitgenodigd voor een drankje

Het sponsorbal 2016 wordt geopend door de kampioen ballendonor van 2015: Jan Philip Korthals Altes. Hij nam reeds spontaan het initiatief voor een Bevrijdingsbal, de wedstrijdbal voor de klassieker VRA1 vs HCC op 5 mei a.s.

Zelf ook balsponsor worden? Zoek een mooie wedstrijd uit in de agenda en kijk voor meer informatie op de pagina VRA Ballenactie.

Schiphol fonds

Onze jeugdleden hebben bij het Schipholfonds een aanvraag ingediend om een nieuwe bowlingmachine te kunnen bekostigen. De Jeugdcommissie vraagt iedereen om op het voorstel van Sebastiaan, Doeschka en Isabel Kessler te stemmen. Dat kan HIER.

Our youth members have submitted a sponsor request with the Schiphol Fund to be able to buy a new bowling machine to improve our training facilities. The Youth Committee asks everyone to vote on the proposal from Sebastian, Doeschka and Isabel Kessler. Because the website is in Dutch, please follow these steps:

  1. Click on ´Stem´
  2. Choose ´Sporten´ > ´Hockey en Cricket´ and click ´Volgende´
  3. Choose ´Sportverenigingen´ > ´VRA Cricket Club, Amstelveen´ and click ´Volgende´
  4. Tick the box for ´Sebastiaan, Doeschka en Isabel: bowlingmachine´ and click ´Volgende´
  5. Click ´Verzenden´

Support Pamela Mulder: Free a girl

Aankomende Mei (19 Mei t/m 23 Mei) laat ik mij voor 1 dag opsluiten voor het goede doel FREE A GIRL!

In India worden duizenden meisjes gedwongen tot prostitutie en opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter. Voor de FREE A GIRL organisatie www.freeagirl.nl laat ik mij 12 uur lang opsluiten in zo een hokje bij restaurant La Cage in Amsterdam. Steun dit goede doel door een donatie over te maken dmv onderstaande link. Ook kan er geboden worden op veiling items; mijn veilingitem is het Officiële Nederlands WK Cricket T20 2016 shirt gesigneerd door de gehele selectie van het Nederlands elftal.

Steun mij - maar vooral dit goede doel- en doneer of doe op een bod op het gesigneerde NL elftal shirt.

Alvast bedankt voor jullie support!

Pam Mulder

This coming May (19th t/m 23th of May) I will be locked up for 1 day for FREE A GIRL!

In India more then thousands of girls are forced into prostitution and locked up in brothels, often booths measuring 1 by 2 meter. To support the FREE A GIRL organization www.freeagirl.nl I am gonna be locked up for 12 hours in a similar booth at restaurant La Cage in Amsterdam. Please support my effort by making a donation to this charity, check the link. You can also bid on one of the items at the auction; My auction item is an official Dutch WC Cricket T20 2016 shirt signed by the whole Dutch squad.

Please support me - but above all this great charity- and make a donation or bid on the signed Dutch eleven T20 shirt.

Thanks for all your support!

Pam Mulder

Preseason programma

Het eerste competitieweekend staat dit jaar gepland op 7 en 8 mei. Voor die tijd zijn er de volgende activiteiten:

DO 21/04 Algemene Ledenvergadering 20.00

ZA 23/04 VRA 1 - HCC 12.00
ZO 24/04 VRA Jeugdcricket Seizoens Opener 10.00

VR 29/04 Zamigo's - Twigworth Travellers CC 13.30
ZA 30/04 Netherlands A vs Jersey 11.00
ZO 01/05 Netherlands A vs Jersey 11.00
ZO 01/05 VRA ZAMI 3 - tbd 13.00

MA 02/05 KNCB U12 Jeugd trial 10.00
MA 02/05 KNCB U13 Jeugd trial 14.00
WO 04/05 KNCB U17 Jeugd trial 12.00

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures