How's That! 12 August 2015

Year 83 Issue 13

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Van de Voorzitter

De zomervakantie zit er bijna op, het Nederlands elftal heeft het WK T20-kwalificatietoernooi succesvol afgerond en dat betekent dat er weer volop gecricket wordt in Nederland. VRA 1 heeft er een drukke week opzitten waarin een plaats op de finaledag van de T20-competitie veilig is gesteld en tevens afgelopen zondag in de degradatiepoule van de Topklasse overtuigend gewonnen werd van hekkensluiter HBS.

Tijdens die wedstrijd werd een fantastische bijdrage geleverd door Eric Szwarczynski, die met 179 runs tot nu toe dit seizoen het hoogste aantal runs in 1 innings in de hoogste klasse behaalde. Hij staat daarmee nu met 517 runs als hoogste VRA-speler genoteerd in de lijst met run aggregates, gevolgd door Emile van den Burg die op 442 runs staat.

Op vrijdagavond werd er een Dames T20-wedstrijd gespeeld ter ere van de komst van Annemarie Tanke naar Nederland (zij woont tegenwoordig in Singapore); veel oud-internationals en oud-teamgenoten van R&W en VRA waren aanwezig, velen met man en kinderen. Tijdens de prachtige wedstrijd op gras gaf Peter Borren een clinic voor de kinderen en daarna was er een lekkere BBQ verzorgd door Paul Polak. Ik geloof dat er al plannen zijn voor een herhaling van dit super-evenement!

We zijn daarnaast erg trots dat het is gelukt om deze week met een VRA U19-team mee te doen aan het Flamingotoernooi; zie voor het programma elders in deze HT. Veel succes en plezier mannen!

Aanstaande zaterdag wordt de finaledag van de T20-competitie op ACC gespeeld en VRA zal daar om 13.00 uur in de halve finale aantreden tegen HCC; komt u ook aanmoedigen?

Omdat het aanstaande zondag alweer de laatste thuiswedstrijd is van VRA1 (tegen Hermes DVS) is er vanaf 18.30 uur een heerlijke BBQ op VRA (prijs: € 10 p.p., aanmelden graag uiterlijk vrijdag bij Paul Polak)

Ik hoop dat er veel publiek is deze zondag; het zou fantastisch zijn als alle uitspelende teams, maar ook de teams die niet spelen op zondag, inclusief de jeugdspelers, VRA 1 komen aanmoedigen en na afloop blijven eten; het is tenslotte de laatste mogelijkheid om het eerste thuis in actie te zien dit seizoen!

Tot slot kan ik alvast verklappen dat op zaterdag 29 augustus de Clash of the Woods op VRA zal plaatsvinden (het jaarlijkse onderlinge competitieduel tussen VRA Zami 1 en Zami 2) en de organisatie is al druk bezig om daar een onvergetelijk evenement van te maken, dus zet ook deze datum in uw agenda!

Tot snel op VRA!
Dorien Rauwerda

15/08: VRA in finales Twenty20 op ACC

VRA heeft afgelopen zaterdag 8/8 de finaleronde bereikt van Twenty20 competitie 2015 door in een spannende uitwedstrijd te winnen van Excelsior 20. De loting voor de halve finalewedstrijden op de Twenty20-finaledag is maandagochtend verricht op het KNCB Bondsbureau door KNCB's High Performance Manager Roland Lefebvre.

De volgende halve finales waren het resultaat:

10.00 uur: ACC - Dosti
13.30 uur: HCC - VRA

Om 17.00 uur volgt de finale tussen de beide winnaars van deze wedstrijden.
De Twenty20 finaledag vindt zaterdag 15 augustus plaats op het complex van ACC, Amstelveen.

We verheugen ons op een grote VRA-supportersschare bij dit spectaculaire evenement.

16/08: VRA 1 thuis | Club BBQ | Ballensponsorborrel

Aanstaande zondag speelt VRA 1 zijn laatste thuiswedstrijd dit seizoen tegen HermesDVS. Ook VRA 3 en VRA 4 spelen thuis. Met het huidige mooie zomerweer een uitgelezen gelegenheid om wederom een gezellige VRA-BBQ te organiseren.
Het VRA-Bestuur roept alle leden met familie en aanverwanten op om gezellig te komen kijken, borrelen en eten! Don't miss it!

Prijs BBQ: € 10 p.p., (kinderen € 5), aanmelden graag uiterlijk vrijdag bij Paul Polak)

Ballensponsorborrel
Omdat het inderdaad helaas de laatste thuiswedstrijd van het Eerste betreft nodigen we hierbij ook alle Ballensponsors van dit seizoen van harte uit om tenminste vanaf borreltijd aanwezig te zijn om te genieten van de apotheose van de wedstrijd en gezamenlijk het seizoen nog eens door te nemen onder het genot van enkele door het Bestuur aangeboden drankjes.

Dit seizoen hebben onze Ballensponsoren enorm bijgedragen aan de lastenvermindering van de club, een voorbeeld dat volgend jaar nóg meer opvolging verdient. En natuurlijk blijven jullie lekker hangen voor de BBQ?! Tot zondag!

Programma deze week

DO 13/08 ACC+VRA combiteam - Gray's Inn, 13.00 (op ACC)
VR 14/08 VRA/Zamigo's - Gray's Inn, 13.00 (VRA)
ZA 15/08 HCC - VRA T20, 1/2 finale, 13.30 (op ACC)
ZA 15/08 VRA Dames - Groen Geel 1, 12.00 (VRA)
ZA 15/08 Beating Bats - VRA ZAMI 1, 13.00 (away)
ZA 15/08 Hercules - VRA ZAMI 2, 12.30 (VRA)
ZA 15/08 VRA ZAMI 2 - Hercules, 16.30 (VRA) (inhaal)
ZO 16/08 VRA 1 - Hermes DVS 1, 11.00 (VRA)
ZO 16/08 Quick 1888 1 - VRA 2, 12.00 (away)
ZO 16/08 VRA 3 - Groen & Wit 3, 13.00 (VRA)
ZO 16/08 VRA 4 - VVV 3, 13.00 (VRA)
DO 20/08 Philips - KLM/TCS, 18.00 (VRA)

Programma volgende week

VR 21/08 Zamigo's - Crocodiles, 13.00 (VRA)
ZA 22/08 HilKamp 1 - VRA Dames, 12.00 (away)
ZA 22/08 VRA SAT Comedians - Crocodiles, 13.00 (VRA)
ZA 22/08 VRA ZAMI 1 - Rood & Wit 1, 13.00 (VRA)
ZO 23/08 Excelsior'20 - VRA 1, 11.00 (away)
ZO 23/08 Salland CC 1 - VRA 2, 12.00 (away)
ZO 23/08 VRA 3 - Rood & Wit 2, 13.00 (VRA)
ZO 23/08 Kikkers 2 - VRA 4, 13.00 (away)
WO 26/08 Eureka - Philips, 18.00 (away)

Personalia

Geboren:
Op 25 juni 2015 is Lode Willem Hendrik, zoon van Tessel Kroeze en Joost Dekkers, geboren.

Op 30 juni 2015 is Vik Bart Maria geboren, zoon van Ellen Houtman en Willem van Mierlo.

Namens de complete VRA gemeenschap wensen we de versgeboren zonen en hun ouders veel geluk!

Overleden:
Recent bereikte ons het droevige nieuws dat oud-voorzitter van VRA Mike O’Connor is overleden. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met dit verlies. Verderop in deze HT heeft John Wories een In Memoriam geschreven.

In Memoriam Michael O'Connor

Onlangs is onze oud-voorzitter en speler van het eerste elftal, Michael O’Connor (73) overleden, de eerste en enige buitenlander als voorzitter in de geschiedenis van onze vereniging. De Brit Michael, in zijn jeugd woonachtig in Aden, paste zich wonderwel aan in het door hem zo geliefde Amsterdam. Hij sprak vloeiend Nederlands, zag er uit als een geslaagde filmster en was succesvol in de verzekeringswereld.

Hij was blij cricket te kunnen spelen in Nederland en hij begreep nooit hoe wij dat spel op ‘The Continent’ op zo’n hoog niveau konden spelen. Vooral dat graswicket en het veld, het domein van Paul Polak vond hij een verbazingwekkende prestatie. Iedereen die Michael kende praatte met veel lof en liefde over hem. Nu ik er over nadenk, heb ik nog nooit een kwaad woord over Michael horen zeggen of het moet een enkele afgewezen liefde zijn geweest.

Michael had drie levende en leuke dochters die de afgelopen moeilijke jaren om hem heen gestaan hebben. Hij woonde al jaren niet meer in de hoofdstad en leefde een teruggetrokken bestaan in Den Bosch. Michael O’Connor is afgelopen donderdag in stilte begraven.

Dag grote makker, dank voor alles wat je aan VRA hebt gegeven en vooral dank voor de vele mooie uren met elkaar en vriend Nico van Es.

John Wories

Match report VRA Zami 2 vs VCC Zami, 08/08

Gezelligheid levert geen punten op

De telecommunicatiesector en drankhandel had een goed weekje in voorbereiding op VRA Zami 2 vs VCC. Captain Robert Prenen doet een trainingskampje in Engeland en moest dus veel communiceren met stand-in captain Floris Kappelle. De gebruikelijke pre-match app-gesprekken tussen Joost Dekkers en Kappelle kwam ook snel op gang en om alles in goede banen te leiden werd er een impromptu dineetje á quatre in de Jan Luykenstraat belegd, natuurlijk met een glaasje erbij.

Het resulteerde in een mooi en gevarieerd gezelschap van 13 man om het verlies van VCC van vorige week te wreken. Om maar meteen de clue van het verhaal te vertellen: we hebben niet gewroken…. Onze line-up was indrukwekkend genoeg met dr Mike Rier, Sebastiaan Capel en Eric Fabery, met in de middle-order de Nijmo-Driehoek Dekkers-van Mierlo-Akkerman, gevolgd door Toon Hintzen en dan voor de finesse nog Berend Steenhof, captain Kappelle en de harde klappen van Kempen en Maessen aan het eind. Zo sterk, dat Theo Lindemann en Ruurt Schreuder niet eens hoefden te batten.

Kort en goed, we maakten er toch nog 153 dankzij Joost Dekkers met 39 runs, Volken Akkerman (always a pleasure!) 26 en de rake klappen van Sander Kempen (21 van weinig ballen). Maar dat was te weinig om VCC in de problemen te brengen, helemaal toen we ook nog een vangetje of 5-6 tegen het gras drukten. Resultaat: zij maken het in de 32e over voor 4. Hoogtepunten: prachtige run out van de combi Rier-Lindemann en twee wickets voor Sander Kempen aan het eind, inclusief een keurige caught en bowled. En mooi openings-spell van Dekkers met 1 voor 20 in 7.

Gelukkig was de borrel in de zon op het terras met uitzicht op het mooiste veld van Nederland erg aangenaam; de Kappelli-points werden zo’n beetje gelijk en natuurlijk oneerlijk verdeeld door captain Kappelle. De burgers van café Schinkelhaven bleken tenslotte prima samen te gaan met een slokje Malbec, maar dat wisten we nog van vorige week.

Na deze verliespotten, dus tijd voor een eindsprint van Zami 2, te beginnen met een T20-double bill tegen Hercules, dan de Crocodiles en natuurlijk eindigend als titelhouder in de Battle of the Woods op 29 augustus. Die laatste lijkt ook gezellig te gaan worden, met borreltje/ cocktails en eten na afloop erbij en uitnodigingen voor alle echtgenotes/ vriendinnen/ scharrels/ Tinder-dates en andere leuke mensen.

Sebastiaan Capel

Match report VRA Dames vs Quick Haag, 08/08

VRA dames verliezen - einde winning streak!

Geveld door ziektes en mensen die lekker op vakantie waren gingen we toch heel vrolijk de zaterdagwedstrijd in. We hadden de avond ervoor een mooie avond op VRA gehad. Sally versus Tanke waar dames van nu spelende dames tot oude bekenden samen kwamen voor een epic friendly.
Heel goed georganiseerd door onze Sally en mede verzorgd door Paul met zn BBQ-skills en prachtige graswicket.

Het beloofde weer een zonnige dag te worden, toen Sal bezweken leek te zijn door een acuut virus kwam Alice te redding. Zo konden we toch met 11 het veld op. Ik kreeg de eer om de captaincy op me te nemen. In overleg met onze kundige M to the Aartje besloten we te gaan batten - omdat ik natuurlijk smooth as we are de toss wonnen.

Het ging niet he-le-maal als geplant. Wij hadden iets meer runs moeten maken en Quickhaag was in goede vorm. Dus wij vertrokken all out voor 83 runs naar de lunch, waar mn mamma weer voor heerlijke cakejes/cakeballen/pops heeft gezorgd. Zo lief!

Vol van cake en limo de tweede innings in, het ging eigenlijk heel goed. Ze batten goed, maar we bowlden netjes, fielden ging, buiten enkele gevalletjes daar, ook heel erg goed. De wickets vielen, maar helaas gewoon te weinig runs om er een waardige wedstrijd van te maken. Normaliter hebben we nagelbijters tegen QuickHaag en we waren allebei tot afgelopen zaterdag ongeslagen. Benieuwd hoe komende weekenden gaan verlopen met oog op het kampioenschap.

Volgend weekend zijn we hopelijk allemaal terug van ziektes en vakanties en gaan we heerlijk hard verder net ons succesvolle seizoen. Nogmaals thuis tegen GroenGeel, tot zaterdag allemaal!!

Liefs,
Nathalie Hennis

*PS: Quick Haag heeft dit jaar videoverslagen van de wedstrijden. Zie voor meer details, sfeer, vangertjes en een viertje en wicket van mij en Icara. Yeah!

VRA Tour 2015 - Wedstrijdverslagen, deel 1

Dag 1 - Vrijdag 17 juli 2015
The Isle of Wight. Daar gaat het allemaal gebeuren. Wat gaat er gebeuren ? De VRA Zami Army Tour strijkt er neer om 6 wedstrijden in 7 dagen te spelen, weather permitting. Maar hoe kom je daar? Welnu, de ‘senior’s Floris K, Sebas C, Jelger G en Maarten S. nemen het vliegtuig en landen op Southampton airport waar een huurauto klaar staat om mee de ferry op te rijden die ons brengt naar Cowes Harbour, vanwaar het een half uurtje rijden is naar onze verblijfplaats Northcourt House in Shorwell (spreek uit: Sjorrul).

Overigens zijn alle bestemmingen op niet meer dan een half uurtje rijden en dat is wel zo prettig. De ‘juniors’ Ruurt S, Piotr P, Thomas P, Jules M, Tarick W en Sander K rijden met het busje en nieuwkomers Gijs van W en Alex van H komen gezamenlijk de auto in van Gijs.

Aangekomen in Northcourt House is Floris flux aan de kamerindeling begonnen en het moet gezegd, het huis overtreft alle verwachtingen. Slaapkamers met een oppervlakte ter groote van menig Amsterdams appartement en ieder met een eigen badkamer. Een grasscourt tennisveld, een rozentuin en een keur van bomen, waarvan deze stadse jongen de namen niet kent.

Als in de loop van de avond iedereen is aangekomen is het tijd voor de eerste speech van Floris waarin hij de taakverdeling van 34 functies en de rituelen nog eens opnoemt: veiling van de spelers (Jelger), de fines (Piotr) en de selection committee (Floris en Jelger). Dat is nogal niet wat aan taken en werkjes, maar ook deze keer zal het alle moeite waard zijn, althans na 3 dagen van de tour als ik deze eerste aantekeningen maak.

Ook hebben we fantastische kadoos voor de tegenstanders meegenomen, warme mutsen met Amsterdamse symbolieken en de nu al legendarische kalender van de VRA dames. Vanavond eten we in de Crowne Inn, de pub die zo dicht bij het huis ligt dat we via de achtertuin van huis in en uit kunnen rollen.

Dag 2 - Zaterdag 18 juli De tegenstander is Porchfield, een club gelegen temidden van de weilanden. Er naartoe rijdend valt het ons op hoe groen het eiland is, heuvelachtig en ook weids, en ja hoor er valt al snel het woord: ‘microklimaat’ wat toch niet meer betekent dan ‘de atmosferische omstandigheden in een klein gebied’, maar ‘microklimaat’ klinkt spannender dus vooruit maar.

Toss werd verloren maar Floris weet op zijn manier er toch voor te zorgen dat we eerst gaan batten. En op tijd te spelen (ik bedoel een time game en niet 'op tijd beginnen'). Ja, zo een eerste potje is altijd wennen en 3 van de top 4 zaten alweer snel aan de kant. Jeroen wel een snelle 17 (3x4). Jules (47) en Jelger (32) zijn de topscorers geworden. Jules stond heel geduldig te batten maar om de 50 te halen moest hij een geforceerd klapje uitdelen en dat ging jammer genoeg fout. Na 41 over was onze score 168.

Tijdens een heel gezellige thee bleken de aardige jongens van Porchfield zeer geïnteresseerd te zijn in Nederlandse popmuziek. Exception, Focus (vooral Hocus Pocus) en de Golden Earring (Radar Love) waren zeer in trek. Dat was zeer vriendelijk om op te merken, want zo veel heeft de NL pop niet te bieden.

Porchfield krijgt 36 overs om ons totaal te maken en ze gaan tamelijk soepeltjes op weg. Na 19 overs hebben 100 runs met 4 wickets down. Dus nog maar 69 om te maken in 17 overs, 4 per over. Maar zoals altijd, een wicket valt en de score vertraagt. Na de 29e over is het 143 voor 6 en opeens is 24 van 7 met de staart aan bat misschien wel verdedigbaar. Maar ja, de Engelsen weten als geen ander hoe je een innings kan timen en ze maken het toch nog simpel in 35.2 overs.

Piotr 10-0-44-3 en Jeroen 12.2-2-40-1 hadden prima geopend en Jeroen kwam in zijn tweede spell sterk terug. Thomas 8-1-30-2 ook goed. Qua fielden waren er de ‘foutjes’ die wij allang voortaan moeten incalculeren en de combi caught Pasierowski bowled Pasierowski (4x !). Of Thomas bowlde en Piotr ving hem in de covers of vice versa en andersom.

Het was een leuke openingswedstrijd, met een BBQ toe die we beleefd hebben afgeslagen want Flo had zin in Indiaas en is dat samen met Jelger gaan halen en komen brengen naar het huis, waar wij allemaal fris van onder de douche vandaan zaten te wachten. Het eerste diner in ons prachtige, gezellige huis. Er zouden er nog vele volgen, want als je het ‘thuis’ goed hebt waarom zou je het buiten de deur zoeken ? (volgende week dag 3 en 4)

Maarten Slagter en Tarick Weber

Jeugd: Flamingo Toernooi 2015

Over een week zullen de Flamingo Toernooien 2015 van start gaan. Voor het Flamingo Junioren Toernooi U19 hebben zich zes teams ingeschreven: Ghausia/Punjab, Excelsior/Hermes/Sparta, R&W, ACC, VRA en HCC. Aan het Flamingo Aspiranten Toernooi U14 doen vier teams mee: Quick, R&W, ACC en Bloemendaal.

Flamingo Toernooi U19
In de voorronden speelt het eerstgenoemde team thuis. Zij zijn verantwoordelijk voor lunch en veld. Ook zijn zij dus verantwoordelijk voor D/L in geval van regen. Tijdens de finaleronden zal er lunch zijn op R&W. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor scoren.

Alle wedstrijden, behalve de T20 om de derde en vierde plaats, starten om 13:00. Iedere wedstrijd zal worden geleid door twee bondsumpires.
In principe dient ieder team zelf te zorgen voor een wedstrijdbal. De enige uitzondering hierop is de finale: de finaleballen worden ter beschikking gesteld door de Flamingo's.

Poule 1: HCC/VCC, Ghausia/Punjab, Excelsior/Hermes/Sparta
Poule 2: Rood & Wit, VRA, ACC

Maandag 10/ 8
13:00 VRA – R&W
13:00 HCC/VCC – Ghausia/Punjab

Dinsdag 11/8
13:00 R&W – ACC
13:00 Excelsior/Hermes/Sparta – HCC/VCC

Woensdag 12/8
13:00 ACC - VRA (Let op: Gewijzigd)
13:00 Ghausia / Punjab – Excelsior / Hermes / Sparta

Donderdag 13/8
13:00 HF1: Winnaar poule 1 – Runner up poule 2 (@R&W, Veld 1)
13:00 HF2: Runner up poule 1 – Winnaar poule 2 (@R&W, Veld 2)

Vrijdag 14/8
13:00 Winnaar HF1 – Winnaar HF2 (@R&W, Veld 1)
17:00 Verliezer HF1 – Verliezer HF2 (T20, @R&W, Veld 2)

Algemeen
Op vrijdag 14 augustus worden de toernooien bij Rood & Wit afgesloten met een grote bbq (ook halal), waar iedereen voor is uitgenodigd en op uw aanwezigheid wordt gerekend. De kosten hiervoor bedragen E7,50 pp. Ouders, familie en andere supporters zijn van harte welkom.

Jeugd: Schuilt er een Dutch Lion/Lioness in jou?

Meld je dan nu aan voor de talent-selectiedag op VCC op zondag 13 september!
Voor alle cricketjeugd met de ambitie om op het hoogste niveau te presteren, bestaat de kans om gezien te worden door de coaches van het Dutch Lions en Dutch Lionesses programma. Naar aanleiding van de verschillende oefeningen en opdrachten wordt een persoonlijk advies samengesteld voor elke speler.

Voor wie: Alle jongens en meisjes die de ambitie hebben om geselecteerd te worden voor de Dutch Lions/Lionesses (leeftijd jongens: 11-17 jaar, leeftijd meisjes: 10-19 jaar)
Waar: Op de velden van Voorburg CC, Groene Zoom 20, 2491 EH Den Haag
Wanneer: Zondag 13 september 2015, aanvang 09.45 uur

Programma van de dag:
09.45 Registratie U12/13 jongens, U11/U13 meisjes
10.00-11.30 selectieronde 1: U12/13 jongens, U11/U13 meisjes
11.30 afsluiting Ronde 1

12.15 Registratie U15 jongens, U15 meisjes
12.30-14.30 Selectieronde 2: U15 jongens, U15 meisjes
14.30 Afsluiting Ronde 2

14.45 Registratie U17 jongens, U17/19 meisjes
15.00-17.00 Selectieronde 3: U17 jongens, U17/19 meisjes
17.00 Afsluiting ronde 3

Meld jezelf zsm aan via de jeugdcommissie van VRA!

Jeugd: Trainingen starten vanaf vrijdag 14/08

Nu de vakanties bijna ten einde zijn kan de VRA-jeugd met ingang van komende vrijdag 14 augustus weer trainen volgens het schema van vóór de zomervakantie, zie hier. Graag dit keer wel tevoren aanmelden via jeugd@vra.nl zodat de Jeugdcommissie en trainers een idee hebben van de opkomst.

De Jeugdcommissie

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures