How's That! 6 May 2014

Year 82 Issue 4

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Redactioneel - Verbaasd

Wanneer verbaasde cricket u voor het laatst? Mij gebeurde het vandaag nog. Britwell Salome CC in Oxfordshire heeft namelijk het slaan van zessen verboden op zijn grounds. Tegen heug en meug, dat wel. Een vooraanstaande inwoner van het dorp eiste genoegdoening nadat een bal uit het veld werd geslagen en in haar bed Kaapse viooltjes landde. In anders cricket nieuws: een Zami-team uit Somerset is uitgebowled voor slechts 6 runs.

Misschien is cricket het meest verbazend wanneer het raakt aan de echte wereld. Wanneer het iets zegt over individuele spelers, een gebeurtenis of zelfs de tijdsgeest. Wist u bijvoorbeeld dat Montague Druitt, een fast bowler voor Dorset en lid van de MCC, ervan werd verdacht Jack The Ripper te zijn? “He always goes for the throat”, zeiden ze wel eens.

Of dat Richard Williams, onbeduidend batsman in een lage Engelse divisie, nadat hij de ramp met de Titanic overleefde, zijn cricketbat inruilde voor een tennisracket en acht jaar later de Wimbledon doubles won?

Of wat te denken van de allereerste tour van Australië naar Engeland in 1868? Op de blanke captain na, bestond het Australische team geheel uit Aboriginals. Deze donkere spelers vertoonden tijdens de tour ook ‘kunstjes’, zoals achterwaarts rennen, boomerang gooien en ‘cricket ball dodging’. Toch verbaasde zij de cricketwereld door van de 47 wedstrijden, er 14 te winnen, 14 te verliezen en de rest gelijk te spelen.

Cricket, het blijft je verbazen. Zelfs met terugwerkende kracht. Wat u met deze alleszins triviale informatie moet? Verbaas uw medetoeschouwers eens, de volgende keer dat u op VRA een wedstrijd van het Eerste volgt. We hopen u immers snel te mogen begroeten!

Redacteur van de Week,
Roderick van Ravenhorst

Teamselecties

De lijstjes zijn gemaakt en langzamerhand raken de teams compleet. Op de website zijn onder de kopjes Senioren en Junioren afzonderlijke teampagina's gemaakt waarop elke teamcaptain dit seizoen de eigen mededelingen en wedstrijdverslagen kan plaatsen. Hier komt ook plaats voor een teamfoto, dus zorg snel dat je een representatief plaatje toestuurt. Voorlopig zijn de namen van de beoogde spelers per team op de teampagina's geplaatst. De teams die nu nog ontbreken (waaronder de jeugdteams) zullen zeer spoedig worden toegevoegd.

Let wel; als je naam bij een bepaald team staat vermeld wil dat niet zeggen dat je ook daadwerkelijk zal worden opgesteld voor dat betreffende team. Opstellingen worden wekelijks door de TC, coaches en captains bepaald en tijdig doorgegeven.

Inning contributies 2014

Het is 1 mei geweest en het seizoen 2014 is gestart. De voorbereidingen zijn getroffen, de velden zijn gereed en de eerste trainingen zijn geweest. Sommige teams hebben hun eerste oefenwedstrijden er reeds op zitten.

Introductie NLCollect In lijn met de vorig jaar ingezette (re)organisatie van VRA wordt het innen van de contributies dit jaar in professionele handen gelegd. Dit om de cashflow van de vereniging structureel te verbeteren, en de financiële stabiliteit te waarborgen. Het innen zal worden uitbesteed aan NLCollect, een organisatie die ruime ervaring heeft met sportverenigingen en zich gespecialiseerd heeft in het stroomlijnen van het contributietraject. Het samenwerkingsverband met NLCollect levert zowel de leden als de club voordelen op. Het voordeel voor jou is het grote gebruiksgemak waarmee de betalingen voldaan kunnen worden. Voor het Bestuur betekent het veel tijdsbesparing, meer zekerheid over incassering en nauwelijks kosten, dit eerste jaar zelfs nihil. Voor alle duidelijkheid: NLCollect is géén incassobureau. Eventuele disputen zullen te allen tijde tussen Bestuur en betreffend lid onderling worden opgelost.

Onder Lidmaatschap is te zien welk bedrag aan contributie voor het cricketseizoen 2014 voor jou van toepassing is.

Om te kunnen spelen en trainen is voldoen van de contributie een must. Het moge duidelijk zijn dat het Bestuur bij uitblijven van contributiebetaling zal moeten besluiten tot opschorting van de speelgerechtigdheid en dat niet meer mag worden getraind, totdat alsnog aan de verplichting is voldaan. Het Bestuur zal daar dit seizoen strenger op toezien dan men in vorige jaren gewend was.

Let op! Als het goed is heb je reeds een mail ontvangen waarin dit alles is toegelicht. Heb je dat nog niet, dan is jouw emailadres niet bekend bij de ledenadministratie. Mail aub per direct jouw gegevens naar de penningmeester.

Gewijzigde contributie inning: afscheid van automatische incasso!
VRA besteedt het innen van contributies per seizoen 2014 uit aan NLCollect. NLCollect werkt met een andere procedure dan we gewend waren. Zij zullen namens de club naar ieder clublid een email, SMS of brief verzenden met het verzoek de contributie te voldoen. In deze berichten is een link naar een website opgenomen. Via deze link kun je de betaling via iDEAL voldoen. Hierbij kun je aangeven deze betaling in één keer te willen voldoen of in vier termijnen. Voor de aangegeven vervaldatum dient de betaling te worden voldaan. Indien je hebt gekozen voor vier termijnen dan krijg je voor elke vervaldatum een herinnering per email, SMS of brief. Let op: er zijn wel enige extra administratiekosten verbonden aan de optie om in 4 termijnen te betalen.

Indien betaling niet per vervaldatum op de rekening is bijgeschreven, wordt de rekening verhoogd met 10 euro.
De methode van automatische incasso is met de werkwijze van NLCollect komen te vervallen!

Sjoerd Verbeek
Penningmeester VRA

2014 VRA Cricket Fantasy Bonanza

Er is een fantastisch nieuw initiatief binnen VRA! Wij gaan namelijk een club-wijde Cricket Fantasy Bonanza organiseren!! Leuk? Ja dat dachten wij ook al! Het leuke van dit initiatief is dat de hele club geïnteresseerd raakt in andere teams. Het doel is ook dat de hele club mee gaat doen.

Maar wat houdt een Cricket Fantasy League in?
Heel simpel eigenlijk:

Voor €25,- koop je de mogelijkheid spelers in je team te kiezen. Je krijgt een budget van 30 miljoen waarmee je 6 spelers moet kopen: 2 batsmen, 2 bowlers, 1 wicketkeeper, 1 allrounder. Deze 6 spelers verdienen punten met hun prestaties. Het Fantasy Team dat na 10 wedstrijden het hoogst aantal punten heeft wint.

We verdelen de club in twee Fantasy Leagues: VRA Sunday: VRA 1, 2, 3 + VRA dames VRA Saturday: VRA Zami 1,2,3

Wat krijg je er voor terug? Goede vraag. Een wekelijkse update van de stand van zaken: ranglijsten, beste spelers. De hoofdprijs is 10% van de pot. De rest van de pot is voor de club. We starten op 17 mei, dit betekent dat je team voor 17 mei ingevuld moet zijn! Op dit moment zijn we hard bezig de spelers te inventariseren, een prijskaartje aan ze te hangen en de websites in orde te maken (1 voor elke Liga).

In de loop van deze week hopen we de lijst met spelers bekend te maken en zullen we de sites met jullie delen. Op deze site geef je je team op, heb je per 17 mei een team op de site staan, dan verwachten we je inleg a € 25,- (die grappen dat we je inleg maar van de hoofdprijs af moeten halen hebben een enorme baard). Heb je toch vragen, schroom dan niet deze hier te stellen.

Veel plezier en we rekenen op een grote deelname!

Robert Prenen en Thomas Spits

How's That for daring?

Op zoek naar bruikbare beelden ter illustratie van artikelen op de website stuit je nog weleens op opvallend materiaal. Zo wilde ik u dit artikel uit de Daily Mail van vorige jaar juni niet onthouden.

Onwillekeurig drong zich de gedachte op: dat kunnen wij toch ook?

Dus jawel, een fotowedstrijd, maar geen gewone! Bedenk dit seizoen met VRA-vrienden, je team of familie een gedurfde en surrealistische cricket setting en breng dit 'professioneel' in beeld. In de stad, op vakantie, op tour, tijdens je werk... verzin het. Maar wees voorzichtig, op eigen risico! Volledig geënsceneerd, creatieve art direction, fraaie belicht, hoogste kwaliteit, geen toeristenplaatjes. En belangrijk: op de foto verplicht in whites en met een herkenbaar VRA-element (VRA-cricketkleding, VRA-cap of VRA-logo op andere wijze in beeld).

Inzendingen worden zeer op prijs gesteld en beslist op de website getoond met vermelding van fotograaf en alle betrokkenen. Uiteraard is er op de Sluitingsdag een hoofdprijs voor de beste inzending, maar die houden we nog even geheim. Stuur in naar de redactie van How'sThat!

VRA Ballenactie

Na de succesvolle introductie van de VRA Ballenactie eind vorig seizoen, hebben de eerste ballensponsors zich al weer aangemeld. De wedstrijdbal van de wedstrijd VRA 2 - Punjab a.s. zaterdag 10 mei wordt aangeboden door Wim de Groot. Wim, bedankt voor het sponsoren van deze wedstrijd!

Zelf ook balsponsor worden? Kijk voor meer informatie op de pagina VRA Ballenactie.

Cricket equipment

Cricketmateriaal is in Nederland niet overal even makkelijk verkrijgbaar. Gelukkig hebben we bij VRA een uitstekende leverancier en tevens sponsor vlakbij. Kashmir Sports op de Lindenlaan 376 in Amstelveen levert een compleet assortiment aan bats, legguards, cricketkleding en andere accessoires. Ga er eens langs, kijk op www.kashmiristores.com of bel eerst even 06 26016682 voor informatie.

Cricket equipment is not widely available in the Netherlands. Fortunately, VRA has an excellent supplier and sponsor nearby. Kashmir Sports on Lindenlaan 376 in Amstelveen offers a complete range of bats, legguards, cricket clothing and other accessories. If you need something, just visit them, have a look at their website www.kashmiristores.com or call 06 26016682 for details.

Verslag HermesDVS vs VRA1

VRA: 222 ao. (49.3 overs) - Hermes: 177 ao. (45.4 overs).
VRA wint met 45 runs.

De Fluffers zijn dit nieuwe seizoen begonnen met een uit-wedstrijd tegen Hermes. Matthijs Luten en Emile van der Burg waren de avond ervoor aanwezig bij het 21-diner van Nick Wories maar kwamen toch fit op het veld aan. Na verloren toss stuurden de jongens van Hermes ons in om te batten. Hermes heeft aan het begin van het seizoen een compleet nieuwe mat op het hoofdveld gelegd en daardoor waren ze erg nieuwsgierig naar hoe het wicket speelde.

Onze start was niet al te vlekkeloos. Behalve Ben Cooper met 36 snelle runs, stond het er niet best voor op 62 voor 4. Peter Borren zei nog voor de wedstrijd dat dit een seizoen moest zijn voor de youngsters om te laten zien wat ze kunnen en dat het tijd was om te gaan domineren. Dat is wat Vinoo Tewarie en Matthijs deden, want het volgende partnership van 95 zag er erg goed uit. Er werd verstandig gebat en mooie schoten werden afgewisseld met korte singles. Helaas ging Matthijs echter uit vlak voor zijn 50 en Vinoo volgde ook snel, gelukkig wel na het behalen van zijn 50. Het was aan de late middle order de taak om nog snel runs bij elkaar te sprokkelen, iets wat vooral Quirijn Gunning erg goed deed. Met mooie slagen en goed runnen stokte ons totaal op 222, waar we niet al te ontevreden mee waren gezien de omstandigheden. Quirijn met 25 not out was zijn debuut in de Topklasse en voor VRA goed begonnen, maar we wisten niet dat zijn debuut nog mooier werd.

Na een prima lunch, kregen Sohail Bhatti en Quirijn de nieuwe bal toegeworpen. Het grote gevaar aan Hermes zijde was natuurlijk Myburgh, die in Bangladesh had laten zien een bal hard en ver te kunnen slaan. Quirijn was echter vastberaden om zijn wicket te pakken en dat deed hij ook. In de 3de over bood Myburgh Pete in de slips een vang en het stond 15 voor 1. Quirijn ging heerlijk door en pakte ook Statham, waarna Sohail zijn seizoen begon met het wicket van H. Seelaar. Hermes in de problemen op 33 voor 3.

Hermes bouwde toen een partnership, maar dat werd gebroken door een geweldige run out van onze aanvoerder Pete. Ondertussen was Matthijs aangezet en na een wat wisselende start, had hij gauw zijn ritme te pakken en pakte twee erg belangrijke wickets, waaronder dat van de Hermes coach Van Wyk. Terwijl de required run rate steeg en de wickets gestaag vielen, werd de taak voor Hermes steeds lastiger. Quirijn kwam terug in zijn 2e spell en pakte het wicket van Pieter Seelaar waarmee het pleit beslecht was. Pete eindigde de innings met een clean bowled en zo was onze eerste overwinning van het seizoen een feit; gewonnen met 45 runs. Quirijn had geweldig gebowld met 4 voor 26 in 10 en was overduidelijk Man of the Match. Sohail en Matthijs konden ook terug kijken op een goede bowling performance en overall zag ons fielden in het veld er goed uit. Een goed begin van de Fluffers!

Volgende week spelen we weer uit en mogen we wederom naar Schiedam afreizen. U bent allen uitgenodigd om de Fluffers aan te moedigen vanaf 11:00 uur op het veld van Excelsior!

Victor Lubbers

VRA1 in de media

Amstelveens Nieuwsblad: EERSTE WINST CRICKETERS VRA Door Ruud Ackermann

AMSTELVEEN. Voor VRA is de nieuwe competitie goed van start gegaan. Op vrij eenvoudige manier werd het Schiedamse HDVS verslagen. In een super spannende wedstrijd moest ACC tegen Excelsior’20, ook uit Schiedam, het onderspit delven.

VRA begon deze eerste wedstrijd allesbehalve positief. Met 62 runs op het scoringbord waren er al 4 Amstelveense batslui terug naar de kant. Pas met Vinoo Tewarie aan slag keerde het tij. Hij scoorde 50 prima runs en kreeg gezelschap van de jonge Matthijs Luten (46) en later nog van Victor Lubbers (25) De jeugd maakte dus de dienst uit. Uiteindelijk kwam VRA tot een redelijke score van 222 runs als waren de punten nog niet in de tas. Echter, met HDVS aan slag is de zege nauwelijks in gevaar geweest. De Schiedamse wickets vielen regelmatig en speciaal bowler Quirijn Gunning, overgekomen van Bloemendaal, was een ware plaag voor de HDVS ‘ers. Hij nam 4 wickets voor 27 runs en ook nu was Matthijs Luten met 2 voor 45 van waarde. Na ruim 45 van de 50 beschikbare overs waren alle Schiedammers weer aan de kant en de winst voor VRA binnen.

Enerverender dan de competitiestart van ACC zal het dit seizoen niet meer worden. Met 210 tegen 209 runs met nog drie ballen te gaan moesten onze plaatsgenoten teleurgesteld onder de douche. Excelsior’20 scoorde 210 runs in de 50 beschikbare overs (=300 ballen) en verloren daarbij slechts 4 wickets. De twee topscoorders aan Schiedamse kant met samen ruim 90 runs, gaven beiden op nul een eenvoudige vangkans weg die door ACC werden gemist. Jammer want het veldwerk aan Amstelveense kant was verder goed verzorgd.
ACC ging vanaf het begin voor de punten. Steven de Bruin speelde prima maar ging weer rond de dertig runs naar de kant. De tweede openingsbatsman, Saqib Zulfiqar zou daarna uitgroeien tot de speler van de dag. Zijn 82 runs waren van grote klasse, de supporters konden genieten. Jammer genoeg bleef het daarbij en faalde de rest van het team. De laatste 6 batsmen scoorden samen slechts 39 runs en onder helse spanning viel op 209 het laatste wicket en beleefde ACC dus een teleurstellende competitiestart.

Match report VRA 2 vs Hermes 2

VRA 2 starts the season with a loss, 69 ao. - 176 ao.
On a beautiful Saturday morning VRA 2 started the 2014 season with a game against Hermes DVS 2 at VRA. Our team looks a bit different from last year -- Rachit Agarwal has taken over captaincy from Reinder Lubbers, Mike Rier is working on his legs by taking the keeping gloves, and others have left or come back.

Having won the toss Rachit chose to field first. We've always had a strong bowling side and we were more confident with chasing a score than setting one. The bowling was opened by old timer Dilip Samuel (0/19/4) and newly joined Suresh Mahendram (2/30/8). The start of the season was showing, we bowled untidy and let Hermes DVS quickly move to a score of 88/1/20. Thankfully, Jeroen "SOS" Mulder (2/19/10) and Wajdan Alim (0/25/6) came in for some 'left arm over' fun and were later joined by Rachit's (3/28/10) spin. Their efforts proofed fruitful and the scoring rate dropped, wickets were taken, and Hermes DVS found themselves at 135/7/41. In the end, they managed to get 176 ao in the 49th over.

Chasing 176 seemed like a decent target. However, old habits die hard. An age old problem for VRA 2 is our tendency to collapse. This game was no different. Despite Hassan Alvi (17) and Babar Lasi (20), a score of 40/2/9 changed into 69 all out in the 27th over. We gave our wickets away and were unable to show a performance that correctly reflects our team's capabilities.

Hopefully next week we can show better, but for now it'll be a week with hard work at practice.

Team: Rachit Agarwal (c), Mike Rier (wk), Hassan Alvi, David Mann, Babar Lasi, Ewoud de Man, Jeroen 'SOS' Mulder, Wajdan Alim, Mark Gray, Suresh Mahendram, Dilip Samuel

Verslag VRA Dames vs QuickN

VRA: 134 voor 5 - QuickN: 133 voor 6
VRA wint met 5 wickets.

Eerste overwinning van het seizoen!

Zaterdagochtend, mentaal voorbereidt op een koude en gure eerste wedstrijd kwamen we aan op VRA. Met lekkere koffie van het nieuwe apparaat ontwaakten we en maakten veld 2 klaar voor de eerste wedstrijd van 2014. We waren net begonnen met het prikken van de boundary vlaggetjes toen de zon doorbrak. Toen wisten we het zeker, dit wordt een goede dag voor een eerste wedstrijd.

Doordat Sally lekker op vakantie is was ik de aangewezen captain. Natuurlijk de toss gewonnen en gekozen om te beginnen met fielden, 40 overs zouden we spelen. De umpire vertelde me dat we de bowlers 10 overs konden geven WAT een luxe. Git en ik opende de bowling, gelijk de druk erop. De sfeer in het veld was enthousiast, duidelijk blij met het lekkere weer en om weer samen te spelen. Vrolijk moedigde we elkaar aan en renden we als wedstrijdjes op de bal af, al snel viel het eerste wicket. Drie niet run outs maar ZO CLOSE volgden, een prachtige c&b van Sjoukje. Een mooie vang van Sjouk in gully, twee caught behind door Saskia. Er gebeurden mooie dingen. Een bijna vang van Annefleur op midwicket resulteerde in een nare landing, enkelband, en de rest van de wedstrijd langs de kant zitten. Hopelijk voel je je snel beter! Quick1888 bood een substitute fielder aan ( die vervolgens een niet te missen vang kreeg op mid-on) heel sportief! :) Lily Christensen, onze nieuwe aanwinst nam midwicket over en stond te fielden als een pro. Voor de mensen die het Facebook bericht gezien hebben op 1 april. Zij is een hele leuke nieuwe speelster, maar geen overseas ook al komt ze wel van overseas haha. Sjoukje met 2-25, Icara met 2-32 en ik heb de rest van de dag m'n bowling cijfers rond getetterd 2-5-10 haha. Anne heeft ook mooie overs gebowled en onze nieuwe Lily ook. Haas was heerlijk constant en Quick 1888 kon er niet mee aan de haal gaan. QuickN eindigde de 40ste over met 133 voor 6.

Heerlijk geluncht met kaassoufle's die geen kaassoufle's waren maar iets met tonijn, superlekker. Verder was het een groot kippenhok in het clubhuis, gezellig en we spraken over onze tour die in de planning staat. Een weekend Engeland is het plan! Dolle boel.

Tweede innings zouden Git ( 24) en Saskia (32) voor een solid start van de wedstrijd zorgen, mooi geduldig batten en harde slagen. Na 66 runs viel het eerste wicket en ging Jaqueline Pashley het veld in die met een 25 n.o. ons naar de overwinning batte. Mevrouw de voorzitster Dorien die al de hele ochtend van boundary naar boundary had gehuppeld was niet te stuiten qua energie mocht in op 4 en maakte een paar snelle runs. Icara, Anne en ik volgenden een paar rake klappen maar te ongeduldig om er lang in te blijven. Onze 'ik mag niet runnen van de dokter dus ik sla wel 4tjes' Sjoukje zou samen met Jaqueline ons naar de 134 brengen.

Heel blij met de eerste overwinning, mooie resultaten in het veld en toen bij heldere blauwe lucht, zon een biertje gedronken op de winst. Heren 2, Zami 1 en 2, nog een paar van heren 1 kwamen bijeen op het terras, een-en-al gezelligheid. Heerlijk blijven hangen tot de zon onderging, het perfecte begin van het seizoen!

Nathalie Hennis

Verslag ZAMI 1 vs ZAMI 2

ZAMI1 wint met 46 runs: 204 - 158

Dit seizoen komen Zami 1 en 2 weer gezellig in dezelfde competitie uit. Het grootste voordeel daarvan is natuurlijk dat we tegen elkaar kunnen spelen en afgelopen zaterdag is bij de aftrap van de cricketzomer maar meteen van dit voorrecht gebruik gemaakt. Het was een prachtige dag met prachtig weer (alhoewel nog een beetje koud als de zon even achter de wolkjes verdween), maar helaas zou de 'clash of the woods' op het derde veld gespeeld moeten worden. Daar lieten we ons niet door kennen en vol moed togen de manschappen van de Zami naar het groene gras om de spieren los te maken.

Zami 1 begon met batten. De vers aangestelde captain Mijndert liet zijn team openen met Sheyan Patell en Jeroen 'Agent' mulder. Beiden gingen voortvarend van start en al snel werd de boundary gehaald. Waar Mulder na een vijftal zeer verdienstelijke vieren al snel het veld moest ruimen, kreeg Sheyan de mogelijkheid om zijn runtotaal rustig uit te bouwen. Dat deed hij dan ook met veel beheersing en plezier. Eerst een paar minuten met Waleed, maar toch met name met Sander Kempen. In een goed partnership (100+) werd de score gestaag hoger. Waar het tweetal soms moeite had met het bowlen van Humaun en de eerste over van Thijs van Nierop konden de andere bowlers redelijk makkelijk worden gepareerd. Toch werd Sander uiteindelijk te grazen genomen door de lepe balletjes van Willem van Mierlo en met een vangbal en 42 runs kon hij afscheid nemen. De rest van de batting order kon eigenlijk vrij gemakkelijk door Zami 2 worden opgeruimd. Een belangrijke troefkaart werd daarbij gevonden in Tom Spits die veel slachtoffers maakte. Achtereenvolgens verdwenen Mike Bryant, Justin Cambell en captain Mijndert van der Spek, die zelfs een fraaie duck liet noteren. Ook Sheyan vond zijn Waterloo bij Spits, hoewel hij met een fraaie 90 met trots naar de kantlijn mocht lopen. Daarna ging het snel. Batsman Louis Collignon kon nog wel even standhouden (8) en zeker David van Stockum (15) maakte veel indruk, maar de Kappelles vonden het welletjes geweest en ruimden de boel op om plaats te maken voor lunch op het clubhuis. De score liet een comfortabele 204 runs zien voor Zami 1.

Tijdens het nuttigen van de nogal fanatiek afgebakken broodjes (het lijkt een traditie te worden die meerder seizoenen omspant) konden we zien dat VRA 2 jammerlijk werd verslagen. Dat bood de Zami de mogelijkheid om op het prachtige eerste veld door te spelen en dat deden we dan ook. Het bowlen werd geopend door Berend Steenhof en Mijndert van der Spek. Zij zagen Joost Dekkers en Tom Spits aantreden. Tom stond stevig, maar het veld bleek groot. Het was lastig om de boundary te halen en de runs moesten daadwerkelijk gerund worden. Joost ging snel uit en werd vervangen door Sebastiaan Capel. Deze liet zich op het bowlen van de efficiente Berend al snel door Mike Bryant vangen (waarbij de hoogte van de full toss tot een gefluisterde discussie leidde) en maakte plaats voor Willem van Mierlo. Ondertussen werd Tom (44 runs) door Louis Collignon verschalkt. Gelukkig had Willem een prima dag en wist samen met Tom de score nog enigzins vooruit te roeien, maar de cijfers van Zami 2 gaven nog geen reden tot plezier. Na een verdienstelijke 29 runs werd hij op het ongetrainde bowlen van Sander door Waleed uitgevangen en kon ook hij een biertje gaan drinken. Een offensief werd door Zami 2 nog wel neergezet door een drietal veteranen van stal te halen. Helaas kon Ed van Nierop (2) geen verschil maken en werd Floris Kappelle zelfs met een duck naar de kant gezonden. De enige die lang bleef staan was Toon Hintzen die met 21 een prima eerste wedstrijd liet neertekenen, maar zichzelf blesseerde. Jongelingen Thijs van Nierop (5) en Derk Kappelle (6) deden wat ze konden, maar wisten geen verschil meer te maken. Als laatste troefkaart werd nog Humaun naar voren gebracht maar Zami 1 kon opgelucht ademhalen toen ook hij voor 6 naar de kant ging. Zami 2 liet er in totaal 158 noteren.

Om na de wedstrijd nog van de laatste zonnestralen te kunnen genieten verplaatste de borrel zich al snel naar het boventerras alwaar we konden genieten van bier en vertier. Een mooie eerste speeldag van het kersverse seizoen.

Sander Kempen

Wedstrijd 12 mei (North Sea Pro Series) afgelast!

De T20 wedstrijd (North Sea Pro Series) op maandag 12 mei gaat niet door vanwege de weersverwachting en de situatie op het veld als gevolg van de overvloedige regen van de afgelopen dagen.

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures