How's That! 3 September 2014

Year 82 Issue 20

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Redactioneel - Afbouwen

Het was de week van het afbouwen, rustig aftrainen en afkicken richting eind van het seizoen. De gezellige reünie was achter de rug, waarover inmiddels wel genoeg gezegd, maar het had heel wat organisatie gevergd. Ook het Eerste was veilig, hetgeen de nodige rust gaf en ook de meeste andere teams hadden het seizoen er haast op zitten. En ook de square op het hoofdveld was wel aan wat rust toe na alle regen die het te verduren had gekregen. Wat dat betreft breken voor Paul Polak juist nu nog drukke tijden aan, waarin het graswicket geprepareerd moet worden om volgend jaar weer de goede kwaliteit te bieden die wij en bezoekende teams gewend zijn.

Een enigszins gewijzigd Eerste team speelde op zaterdag nog een korte wedstrijd om 'des Keizers baard' tegen het reeds gedegradeerde HCC. Al had HCC dan wat ervaring thuis gelaten in de vorm van veteranen Kloppenburg en Smits, het had beter partij mogen bieden dan wat het nu deed. Een door VRA gewonnen toss veroordeelde HCC tot batten op ons thuiswicket, doorgaans een minder voordelige uitgangspositie voor bezoekers. Maar dat het zó snel ging was niet verwacht. Na slechts 22 overs zaten beide teams alweer aan de uitgebreide lunch, zoals gebruikelijk aangevuld met Pam's koolhydratensalade. Het was dat Lagas en Bijloos als nummer 9 en 10 samen nog zo'n 30 runs toevoegde, anders had HCC het totaal van 61 a.o. niet eens gehaald.

Bij zulke totalen zien de cijfers van de tegenstander er natuurlijk florissant uit. Zonder de beschikking over het bowlen van Sohail, Gunning en Dunlop opende het verrassende openingsduo Luten en Lubbers met de prachtige cijfers van respectievelijk 4/31/10 en 4/19/8. Invaller Anwar deed met 2/7/3 nauwelijks voor hen onder. En ook een vermelding waard: Eric Szwarczynski maakte als wicketkeeper 5 slachtoffers!

Het laat zich raden dat VRA weinig moeite had dit totaal te passeren. De bowlers van HCC beleefden 5.4 bijzonder ongelukkige overs, waarna ze uit hun verdoving mochten ontwaken. VRA zat toen al in de kleedkamer, want in de tussenliggende tijd hadden Cooper (32) en Lubbers (20*) het klusje al geklaard. Mijn goedbedoelde voornemen om na de hockeywedstrijd van dochterlief zaterdagmiddag nog even naar VRA1 te gaan kijken waren daarmee van tafel.

Scorecard VRA 1 vs HCC 1

Het Eerste heeft na een gevaarlijke dip halverwege het seizoen bewezen ook met een jong team gewoon in de Topklasse thuis te horen door alle wedstrijden in de play-offs winnend af te sluiten. Met 16 punten uit 17 wedstrijden zouden ze virtueel zelfs 4e zijn geëindigd, hoewel die vergelijking natuurlijk enigszins mank gaat. Ondertussen is de strijd bovenaan nog niet beslist en won QuickHaag op zondag de eerste 'best of three' wedstrijd van Dosti in Amsterdam, zodat ze aankomende zaterdag in eigen huis opnieuw kampioen kunnen worden.

Wat nog rest dit seizoen is de Slotdag voor de jeugd op 13 september a.s. met aansluitend een BBQ. Omdat de reünie nog vers in het geheugen ligt en daar al zeer veel VRA-ers aanwezig waren is besloten dit jaar geen officieel Sluitingsdiner te organiseren. Het is natuurlijk wel leuk om de 13e aan te grijpen om nog gezellig met je team een borrel te gaan drinken op VRA en daarna te blijven eten.

Binnenkort ontvangt u nog een uitnodiging om te komen helpen bij het opruimen van het complex. Vele handen maken licht werk, dus graag uw positieve reactie als daarom gevraagd wordt. Ook de redactie van How's That! gaat op een laag pitje. Dit was voorlopig het laatste nummer. De bedoeling is dat in oktober nog een HT verschijnt met alle overzichten en cijfers van het achterliggende seizoen. Aan de captains het verzoek om tijdens het invullen van de jaarstaten vast na te denken over een leuk verslag met hoogtepunten en harde cijfers. We wensen u een fijne nazomer.

Redacteur van de week
Benno van Nierop

Deze en volgende week op VRA

Hieronder de agenda van de komende 2 weken. Raadpleeg voor de meest actuele agenda altijd die op de VRA-website. Aanvangstijden en veldtoewijzing blijven onder voorbehoud. Op de speeldag zelf is Paul Polak als groundsman verantwoordelijk voor definitieve toewijzing.

ZO 7/09 KNCB jeugdfinales U10 - R&W vs HBS / Excelsior vs HCC 10.00 (veld 1) ZO 7/09 VVV 3 - Baarn CC 13.00 (veld 1) ZA 13/09 VRA jeugd - Slotdag 15.00 (veld 1) ZA 13/09 VRA 4 - IBIS 1 13.00 (veld 1)

Tot 14 september kan er op VRA nog worden gespeeld. Zin om zaterdag of op een doordeweekse dag nog een wedstrijd te organiseren? Neem contact op met Paul Polak

Slotdag voor de VRA-Jeugd

Ter afsluiting van het seizoen wordt op zaterdag 13 september nog een gezellige slotdag georganiseerd voor alle jeugdteams. Het is jammer dat het seizoen voor de jeugd maar zo kort duurt en het zou leuk zijn geweest als er in augustus nog wat evenementen waren geweest. Maar op de Slotdag kun je nog een keer je hart ophalen, voordat we in de winter de zaal weer ingaan. Bestuurslid Jeugd Alice Dirkse zal over de Slotdag met de begeleiders van de teams communiceren en kan nog wat hulp van ouders gebruiken bij de organisatie van deze dag.

Programma: 15:00 uur - inloop 15:30 uur - start wedstrijden 17:30 uur - wedstrijden klaar 18:00 uur - afronding met uitreiking jaarprijzen

Na de prijsuitreiking blijven alle ouders en kinderen gezellig wat drinken en wordt er eten georganiseerd. Komt allen!
Contact: Alice Dirkse

Mohammad Munafs Tips for Youngsters

CONCENTRATION

Opening an innings is a grim business, it is not an easy task. The opener has the responsibility of the start. If he starts well, he lifts the whole side with confidence. If he doesn’t? The object of the game is to score runs and it is your duty to be alert for chances to score. If you walk towards the crease for open the inning, concentrate the inning is in your hand. Only think about to make as much runs as you can and try to be on the wicket with full concentration.

Study the wicket as well. Give the innings your full attention. No nervousness and tension. You must give every ball you play full attention and concentration. Restrain yourself. Lapses in concentration are inevitable. You can step up the scoring rate once you are well set. Practice few balls before you go to bat, it relieves the tension.

Every innings of merit contains well played defensive strokes. You should learn defence first and go on from there with attacking shots. This is the fundamental of batting. Moving forward or back, eye on the ball, complete controls of the bat with well organised grip are all part of cricket.

The forward defence: head and eyes on the line of the ball, left shoulder, arm and hand in control, presenting full face of the bat, left knee slightly bent to shut the gate. Batsman must make full use of his reach.

Back defence: The right foot move well back parallel with crease, the left shoulder, arm and hand are in full control. The high left elbow, relaxed, grip of the right hand and the left heel just eased.

The Full Toss: A full toss is the ball which the batsman can hit before it bounces. A full toss means easy runs for a good player. For the TEST batsman a certain four.

My advice to young crickets is to practice hard and listen to the advices of senior players. Build up your confidence and concentration

Note: If you have a provision of the mirror, you can do it and see yourself.

Mohammad Munaf
Specialist Trainer VRA

VRA 3 vs Rood & Wit 2 - 24 augustus

Afgelopen weekend verregende de thuiswedstrijd van VRA 3 tegen VRA 4. De week ervoor hielp VRA 3 naar eigen zeggen de Haarlemse vrienden aan de overwinning en dus hun vermoedelijke handhaving in de tweede klasse. Captain Berend Steenhof schreef een korte proloog bij het eerder verschenen Rood & Wit wedstrijdverslag, dat verder een zodanig aardig en herkenbaar cricketverhaal was, dat het prima geschikt was voor 'sharing' in How's That!. Inclusief de gebruikelijke stekeligheden. (Red.)

'Zelden zo'n zenuwachtig Rood en Wit elftal tegen het lijf gelopen als jongstleden zondag 24 augustus. Klasse 2A liegt er niet om dit jaar en het zelfbenoemde 'beloftenteam' van de Haarlemmers zag zichzelf op het randje van de afgrond (in casu de derde klasse). Eerder in het jaar hadden ze thuis met negen wickets klop van ons gekregen. Nu moesten ze winnen. De zenuwen waren dusdanig dat ik met twee captains (wil de ware opstaan) van Rood en Wit de toss verrichtte.

Achteraf is het natuurlijk altijd lekker lullen (onderstaand relaas leest 'lekker'). Op de dag zelf zagen we een nagelbijtende R&W voorzitter aan de boundary, een onverstaanbaar schreeuwende supporter Gerard de Graaff en gierende zenuwen bij batsmen en umpires in het veld. Tot ons aller geluk wist Rood en Wit 2 ons te verslaan en kunnen we volgend jaar gewoon weer uitzien naar twee aardige potjes en een lekkere witte boterham pindakaas aan de Spanjaardslaan'

Berend Steenhof

Ps. ik hoor volgend jaar graag wat eerder dan de derde innings dat ik waarschijnlijk 'toch niet uit' was

VRA 3 - Rood en Wit 2

Bericht geplaatst op 26-08-2014 in clubblad 'De Spriet'

De tweede klasse is een microcosmos van de veranderingen in het cricket. Waren de eerste wave nieuwe cricketers in Nederland vooral hard hitting migranten die je afmaakten als je niet op de stumps bowlde (maar ook zo uit waren als je dat wel deed), de moderne teams beschikken over part-time Indiërs die hier bedrijven overnemen of gaan overnemen en gewoon net zo recht batten als Kohli of, erger nog, Rahane.
Maar op nummer zes en zeven nemen ze dan ook even de kilo's mee die hem er uit beuken. Bowlen is vaak wat minder, maar 'wij' hebben toch geen jongens die hem er dan eventjes uitleggen. Faarhi zegt dan altijd, als ze echt zo goed zijn spelen ze niet tegen ons, maar ja, hij is zelf het bewijs dat dit helaas wel zo is... Het tweede vecht dan ook tegen degradatie en moest winnen van het hooggeplaatste VRA III. VRA III, selectie meneertje, maar nu het geld bij VRA op is en alle goeie spelers zijn vertrokken zitten ze met een enorme bak tweede garnituur. Maar daar zijn er nog flink wat van die beter zijn dan onze eerste.

Op de druilerige zondagmorgen bleek niet bij iedereen doorgekomen te zijn dat we een uur eerder zouden beginnen. Nico lag nog bij een vriendin en Jeroen de la Mar was nog niet te traceren. Ik keek eens naar de druilerige hemel en veegde als Wicky de wijsvinger een paar keer onder de neus. "We go now, we are not going to wait for these morons", riep ik uit. James Graham in verwarring. Thijs Dickmann, nog jong en van goede inborst, riep "dat kunnen we niet maken!". Niets mee te maken Thijs, ze zien maar dat ze op tijd komen. Nat veld, nat wicket, grote kans dat we eerst gaan batten als we de toss winnen. En om onverklaarbare reden zet de captain Nico en Jeroen altijd bij de eerste vier. Wegscheuren zonder die twee gaat inhouden dat Faarhi en James geen andere keuze hebben dan de meest logische: Hein gaat openen, eerst bat!

En inderdaad, aangekomen bij VRA wint Faarhi de toss. Overleg met James, batten. Nog meer overleg en teambespreking. "Faarhi, dit is allemaal geen relevante informatie" zeg ik, "de batting order, nu!" Vertwijfeling. Maar het kan niet anders en na nog wat praten steekt James naar mij de twee vingers op: Joehoeoeoeoeoe. Samen met Maarten, maar die zit natuurlijk op de WC te poepen. Als ie daar af is, maak ik hem nog even duidelijk dat die twee vingers een foutje zijn: ze gaan me vandaag geen bal afnemen, no way.

We spelen op een veld dat enorm is naar de zijkanten. Heb Jeroen de la Mar (inmiddels gearriveerd) beloofd wat meer verhalen uit de oude doos te vertellen dus hier komt ie. De boevenbende van Lubbers en Werle werd eens met UD kampioen van Nederland door vier prima spinners op te stellen. Ze hadden een veld gemaakt waar je als opener de boundary niet zag. Als je dan vroeg "waar is ie?", dan wezen ze lachend naar de kerktoren van Zutphen. Zo ook dit veld. Even snel rekenen, slecht weer, acht van de 40 overs van Faarhi (nooit meer dan 15 runs op dit veld), 200 moest genoeg zijn, meer dan genoeg. Nu nog even wat andere zaken regelen. Toen wij beiden nog op verschillende niveaus door Hans Zorab per run betaald werden (lezers, niet alles is waar in mijn stukjes), legde Emerson Trotman me eens uit hoe je dat deed. Evident, je houdt de strike, in het geval van Emerson iets logischer dan bij mij, behalve als je opent met Hans zelf. Ten tweede, die kennen we ook, pas oplopen als je partner de bal heeft geslagen, je zal maar door de vingertoppen run out gaan, gebeurt altijd een paar keer, en de korte run van het dode wicket levert je geen stuiver op. Maar de derde is winnend en onbekend: de hamstringblessure. Het grootste gevaar zit hem in doldwaze tweetjes van je jonge en snelle partner. Zo liep ik naar Maarten en zei:" Was zwaar gisteren, veel runs in de Zami, zo veel last van mijn liezen. Pas op bij het keren, laat mij die tweetjes callen." Maarten, trouwhartig als altijd, vroeg of het wel ging, waarop ik mismoedig schudde en zei: "we gaan het meemaken".

De opening was een hele ervaring. De mat was kleddernat en we speelden tegen een verzameling uit de blanke commonwealth waarvan de accenten deden vermoeden dat ze niet tot de upper class behoorden. Die jongens gooien er alles in, met als gevolg dat de eerste paar overs de bal samen met de bowler op je afkwam. Buitenkansje natuurlijk (gisteren in Rotterdam ook al een 16 jarige keeper onthoofd, Klaas zei opzettelijk, maar dat is niet waar natuurlijk). Maarten lepelde de bal in de eerste over meteen in de handen van de slips en dat bracht Jeroen naar het wicket. Bij de eerste rust tussen de overs snel naar hem toelopen om eens goed te huichelen: "Leuk dat je er nog zo snel bent gekomen, maar by the way, zo veel last van mijn liezen, die tweetjes...etc".

Heerlijk batten met Jeroen (56), die begrijpt dat je er zo af en toe eentje goed moet raken, zeker als je al die singles van mij moet compenseren. Jeroen had ook een zes over covers, ik zeg, shot of the season, echt zo mooi en hard en goed. We brachten het totaal naar 100 voor het eerste wicket, ook geholpen door wat extra's. Faarhi (15) kwam voor Jeroen, maar kon met LBW vertrekken, ik zeg na afloop nooit iets over de umpire. Dat was een beetje jammer, omdat er versneld moest worden. James kwam naar het midden. Gevaarlijk, dacht ik, fitte Kiwi, groot veld, die gaat 'the running game spelen'. Zal ik hem dan maar meteen uitrunnen? Eerst maar eens een voorzichtige poging door een iets te late 'no'. James keek me eens vragend aan, dacht na,...got the message. In plaats van de gaten te zoeken zorgde James ervoor dat het echt heel duidelijk een eentje was en probeerde zonder succes de andere ballen eruit te leggen.

Maar ik was dicht bij de 50 en toen die binnen was mocht James (31 N.O) ze hebben, die vervloekte tweetjes. Na 32 overs en 62 runs nog even aan de kant genieten van het opkrikken van de score naar 220 (ruim voldoende volgens mij), dan de altijd prima broodjes verse eiersalade en tonijn bij VRA. Jeroen, ik kan daar nooit zitten zonder terug te denken aan een feest van Tricky Dicky Peschar, waar op het hoogtepunt van de avond zijn hele lekkere vriendin op de tafels alles uittrok. En een Zamigo feest in dat clubhuis, waar bij de aftrap van het toernooi Floris Kapelle de legendarische woorden sprak: "En daarna wellicht een klein feestje", waarop er met 100 man negen vaten doorheen gingen en ik pas laat in de middag op het ABN veld wakker werd, met legguards aan, geen idee hoe dat was gekomen.

Dus, 220. Thomas Kluck had de laatste weken nogal wat vuur in zijn deliveries en mocht samen met Nico de bowling openen. Dat was een beetje losjes, maar ook weer niet zo slecht dat topbat Thomas Przyrowski er veel gebruik van kon maken. Toch 60 na 10 overs in de boeken. Eigenlijk had VRA maar een enkele kans en dat was Thomas en een beetje zijn openingspartner (naam niet te lezen in het boek), die zich in ieder geval gedroeg of hij 50 tests voor Australië had gespeeld. Het tweede heeft echter een nieuwe asset: Jelte van der Leij. Goed tegen Concordia, goed tegen Qui Vive en de Kikkers en goed op het Flamingo toernooi. Na meteen goed op lengte, was het bij de vierde bal al raak: de midstump van Thomas zat bijna bij Hugo van Doornum (prima keepwerk) tussen de tanden.

Aan de andere kant sloop Ajay naar het wicket. Na vier overs hadden de Britten van VRA het eigenlijk wel gezien: Jelte (1-19-7) hield de pot in zijn eerste overs dicht en de runrate knalde omhoog. Aan de ander kant loerde Ajay als een kat op zijn prooi. Alles net buiten de off-stump en eens kijken hoe recht ze nu echt zijn. Dan een klein beetje cutten naar binnen. Zijn eerste wicket kwam al snel. Thomas kwam sterk terug aan de andere kant, en Ajay ging door. Elke over pakte hij een wicket of bijna eentje en eindigde op een geweldige 5-14-8. Echt heel inspirerend, ook voor Faarhi die aan de andere kant de schouder weer eens als een jonge god liet draaien en de voorspelde 1-9-7 liet aantekenen. Lekker met Jeroen in de slips, die het natuurlijk niet kon laten eens stevig te mekkeren, net zijn vader. Kijk, dit is nu zo verschrikkelijk aan cricket: 40 runs in 20 overs! Voor het verlies van 9 wickets haalde VRA nog net de 100 runs in 40 overs.

Na alle vermoeienissen heerlijk een biertje, en niets leukers dan de Britten het spel nog een keer uit te leggen als je van ze hebt gewonnen. Of, zoals die Werle uit de boevenbende altijd zei na een overwinning: o,o,o, wat zijn we goed. Volgende week maar eens even die Ibis op de BBQ leggen, en dan zit het seizoen erop.

Hein Roelfsema (R&W)

Dames winnen laatste wedstrijd Fase 2

Quick1888 vs VRA dames
 - Zaterdag 30 augustus 2014

Met bewolkte lucht, neerslag en weinig hoop op zon rijden we naar Nijmegen.
 Ongeveer twee uur na aankomst konden we dan toch echt het veld op, met kleine tussenpauzes van regenval krijgen we het toch voor elkaar om voor time 24 overs te spelen.

 Ik verloor de toss, maar we gingen toch doen wat we wilden: fielden! 
De eerste innings gingen best goed, door toch wat gladheid besloot ik om praktisch vanuit stand te bowlen wat een LBW opleverde (1-17-8). Fernande opende met mij de bowling en dat ging heel goed. Maartje en Haas namen het van ons over en al snel had Maartje een wicket. Maartje was ON FIRE de hele wedstrijd, meer hierover later.

Pashley even als vertrouwd van een paar jaar terug achter het wicket, heel flexibel en pakte drie prachtige CB’s. Eén relatief vroeg in de wedstrijd, deze werd door iedereen behalve de umpires gehoord helaas. De tweede en derde kregen we wel, prachtig was het.
 Kort hierna kwam er een bal de lucht in richting mid-on waar de talented Gwen Bloemen stond. Deze rende naar de bal, ving hem vol overtuiging en keek toen verward om zich heen: “waarom juicht iedereen en rennen ze naar me toe”. Prachtige vang!
 Kort na deze vang kwam er ook een in Anne haar handen op point, vlak daarna kwam er nog eentje op Maartje in de covers.

Anne’s bowlen ging heel goed, een wicket gevangen door Maartje. Gwen’s bowlen ging heel goed met een prachtig weekend en zeer lage runrate, Haas bowlde een van de bails zo ver het veld in dat we die 20 meter verderop moesten terugvinden. Icara kon niet bowlen door een blessure; het geluid kwam van een andere plek in het veld dan point of slips, maar zo blij dat je erbij was met theedoek en je gezelligheid :). De bowlers deden goed hun best en in het veld ging het eigenlijk ook heel goed. 


Af en toe hoorden we wat muziek van een '90-ties feestje verderop. FIVE -what you’re waiting- FOUR-...
 Na 24 overs was het time en hadden we ze voor 79 v9. Nét niet all out. Damn! Heerlijke lunch met taart, pannenkoeken, broodjes, watermeloen en ultieme dames onderwerpen, toch Gwen? Haha... ondertussen is Sally aan het wielrennen met haar voetbalteam. 


Snel het veld weer in, want het was nu nog droog. Om de buien heen cricketten, als we maar resultaat kunnen krijgen zodat ieders efforts in de eerste innings niet voor niks waren! Git en ik opende het batten, dit begon goed maar door een ongehoorde no-ball en vang op mij liepen Git en ik samen het veld af. Dit tot we iemand naar het andere wicket zagen rennen en toen plots Git run out was. Klein moment van frustratie, het was niet eerlijk. Anne kwam in, dit was helaas ook van korte duur, Maartje kwam het veld in en toen ging het goed. Ondanks het onrustige vallen van wickets liepen we prima op schema wat betreft de runs en overs. Ik ging LBW, boooeh haha... Fernande en Maartje stonden samen in, dit ging ook een tijdje goed. Maartje was algeheel ON FIRE -fireball- met vangen, 3 wickets, steady batten en veel runs. Fernande kwam eruit en Annefleur ging erin, Gwen en Pashley zaten opgepad maar ze waren niet meer nodig. Samen met de anderen en Hummer konden we in de zonneschijn de laatste runs geslagen zien worden.

Eindresultaat was 80 runs na 19 overs voor 4 wickets.Winst op een dag dat we niet hadden gedacht überhaupt te gaan spelen. 
De laatste wedstrijd van een gek, maar ZO’N gezellig seizoen. Ons team is zo gezellig en lief en leuk en iedereen is zo vooruit gegaan dit jaar! Heel erg leuk om te zien en een deel van te zijn :). 


Nathalie Hennis

You're the Umpire #4

De Engelse krant The Guardian brengt al jaren een hele aardige strip in het sportkatern, een strip die net als z'n voetbaltegenhanger (sinds 1957) 'You're the Ref!' in Engeland cultstatus heeft verworven. Aan de hand van actuele gebeurtenissen in de betreffende sport worden de lezer lastige cases voorgelegd, die de nodige regelkennis vergen. De prachtige illustraties zijn van de hand van Paul Trevillion (74). *Klik op de afbeelding om te vergroten. Oplossingen worden gegeven door zijn vaste sidekick John Holder. Hier weer een nieuwe strip met de antwoorden.

John Holder's verdict

1) The umpire's decision is final. The seven-ball over cannot be changed, the batsman is out and neither side has any say on the matter.

2) Out caught. The fielder did not deliberately use his clothing with which to catch the ball, otherwise that would have been illegal fielding, resulting in five penalty runs to the batting side. Additionally, the ball did not touch the ground.

3) If the red sweatband is causing a distraction for the batsmen, the umpires will instruct him to take it off. Many years ago when bowling for Hampshire against Sussex the Nawab of Pataudi, then Sussex's overseas player, complained to the umpires that my shirt which was open to my chest was flopping as I ran up to the wicket, distracting him. I was told to button my shirt up.

NL XI U17 vs ECB XI

Beperkte cricketers kennen we allemaal, maar van cricketers met een beperking weten we in ons land weinig. Toch is men bijvoorbeeld in Engeland al enige jaren bezig met gehandycapten-cricket in verschillende categorieën: spelers met een fysieke beperking, een gezichtsbeperking, een gehoorbeperking of een mentale beperking (in dit geval een laag IQ of leerstoornis).

Een team van de ECB met spelers uit die laatste categorie, het Learning Disability Team, speelde op maandag 1 en dinsdag 2 september op VRA oefenwedstrijden tegen een Nederlandse U17-selectie, ter voorbereiding op een trip naar Australië. NL-coach was Roland Lefebvre.

Om een idee te krijgen van dit team, ontving de KNCB de volgende informatie:

“ To give you a feel in advance one of the major drivers behind this proposed trip is to challenge the players socially. All the players have a form of learning disability such as autism, ADHD or dyslexia which challenges and inhibits the players self-confidence, self-esteem and social skills. What we are looking to do, is give the boys a snapshot of travelling abroad, playing cricket in unfamiliar settings and experiencing a tour environment ahead of potential selection for a 2/3 week tour to Australia in March 2015, particularly focussing on the social challenges they will encounter.”

Op de website van de ECB is meer over Disability-cricket te lezen en te zien. Best goed om te weten.

Toegevoegd 6/9/2014:
Ook goed om te weten; enkele dagen na de op VRA gespeelde wedstrijden ontving de KNCB nog een e-mail uit Engeland, waaruit het volgende citaat:

... Having spoken with our management team on Tuesday evening we were all unanimous that the tour had been a success in every respect, from travel to social to playing our expectations were exceeded. Your enthusiasm towards making this trip happen, support with logistics and flexibility with arrangements were all first rate.

Please also pass on our thanks to all involved at VRA for supplying such excellent facilities and catering.

Finally please thank all your players who displayed a fantastic approach to the cricket on both days which created a really valuable and meaningful experience for our squad. I would have no hesitation in recommending this experience be repeated by our and other squads in the future.
Thank you and very best wishes,

Derek Morgan Cricket Development Co-ordinator Lancashire Cricket Board

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures