How's That! 22 July 2014

Year 82 Issue 15

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Redactioneel - Weinig woorden

Het was een bewogen week, waarin het wereldse leed angstig dichtbij kwam en voor velen zwaarder woog dan het zo geliefde cricket. Terwijl het nieuws van een neergestort vliegtuig in de Oekraïne nog vers was en de impact daarvan op de Nederlandse samenleving langzaam begon door te dringen, werd stilaan duidelijk dat ook de vriendin en schoonfamilie van ons lid en oud-bestuurslid Roderick van Ravenhorst inzittenden waren van het getroffen toestel, vlucht MH17 van Malaysia Airways. Vreselijk nieuws dat, zoals dat blijkbaar werkt, groter wordt naarmate het dichterbij komt. Dit was dichtbij. Wij leven mee met Roderick en wensen hem veel sterkte.

Dit ging vooraf aan een weekend waarin voor VRA1 veel op het spel stond. Op vrijdagavond werd de T20 vrij simpel van Kampong gewonnen, waardoor VRA doordringt tot de kwartfinales en waarover verderop meer. Zaterdag de belangrijke inhaalwedstrijd thuis tegen ACC en zondag thuis tegen VOC, waarvan vanwege hun lage klassering gewonnen moest worden om zelf in het veilige linker rijtje te blijven. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen ACC werd een minuut stilte gehouden als blijk van medeleven met de nabestaanden van de vliegramp, nog onwetend van het feit dat ook een van onze eigen leden zwaar getroffen was. Vervolgens kwam een overigens prima bowlend en fieldend VRA aan bat maar niet tot een aanvaardbaar niveau. Beide dagen werd tot ieders teleurstelling verloren en dat was met de kwaliteit die in huis is beslist onnodig. Het zat afgelopen week gewoon niet mee.

De Summer Break komt niet ongelegen, zullen we maar zeggen. Even tijd om de gedachten te ordenen, te verwerken, te relativeren, de sombere gedachten voorzichtig opzij te zetten. Positieve energie tanken, waarmee we de maand augustus strijdlustig tegemoet treden. Velen gaan nu op vakantie, een voornamelijk uit ZAMI's bestaand team begint zaterdag de veelbelovende Tour naar Worcestershire.

Onthoudt ook de Reünistendag op 23 augustus a.s. Komend weekend zal op deze website een speciale pagina worden geopend, waarop eenieder zich eenvoudig online kan aanmelden. Intussen zullen we zoveel mogelijk (e-mail)adressen achterhalen van oud-leden en hen uitnodigen. Nog genoeg om naar uit te kijken.

De redactie van How's That houdt het een weekje voor gezien. We ontvangen graag kopij, maar zullen dat bewaren tot de eerste week van augustus. Tot die tijd weinig woorden... een hele week stilte.

Redacteur van de week
Benno van Nierop

Personalia

Geboren
Verheugd ontvingen wij het bericht dat jl. woensdag 16 juli Emilia geboren, gezonde dochter van ons bestuurslid Abbas Jaffri en zijn vrouw Valentine en tevens zusje van Carina. Het bestuur wenst Abbas en Valentine een gelukkige periode met voldoende nachtrust toe en Emilia vanzelfsprekend een prachtige toekomst.

Overleden
Jongstleden vrijdag ontving het bestuur het verschrikkelijke en droevige nieuws dat de vriendin van VRA-lid (en oud bestuurslid) Roderick van Ravenhorst bij de vliegtuigramp van vlucht MH17 om het leven is gekomen. Tezamen met haar vader, moeder en broer was Tessa van der Sande onderweg naar Indonesië. Namens alle leden wil het bestuur haar diepe medeleven betuigen. Onze gedachten zijn bij Roderick en wij wensen hem alle kracht en steun bij het verwerken van dit pijnlijke verdriet.

Ter herdenking van Tessa is een Facebook-pagina geopend.

Indien u Roderick persoonlijk wilt schrijven kunt u zijn adresgegevens per email bij de secretaris of de redactie van How's That! opvragen.

Deze week op VRA

Hieronder de agenda voor deze week. Vanwege de vakantiestop zijn er kortstondig iets minder wedstrijden op onze velden. Raadpleeg voor de meest actuele agenda altijd de VRA-website. Aanvangstijden en veldtoewijzing blijven onder voorbehoud. Op de speeldag zelf is Paul Polak als groundsman verantwoordelijk voor definitieve toewijzing.

DO 24/07 Nederland U17 - Ierland (T20) 12.00 (veld 1) ZA 26/07 Nederland U12 - North Essex 15.00 (veld 1) ZO 27/07 VRA 5 ZOMI - Bloemendaal ZOMI 13.00 (veld 2) DI 29/07 VRA - Bolton Percy CC 16.00 (veld 1)

Houdt de dief!

Diefstal uit kleedkamers op VRA

Op 29 juni jl. zijn op VRA spullen gestolen uit een kleedkamer die een onbewaakt moment niet was afgesloten. Helaas werd dit pas afgelopen weekend bekend. Onze gasten van HCC 2 werden tijdens de wedstrijd tegen VRA 2 beroofd van mobiele telefoons en portemonnaies, toen hun kleedkamer rond een uur of 14.00 slechts een korte periode open bleef.

 Extra vervelend is bij dit soort incidenten dat er al gauw onderling wantrouwen ontstaat en insinuaties de kop opsteken. Dat is ditmaal gelukkig niet nodig, want dankzij Sieb Mulder en zijn onfeilbare technische hulpmiddelen zijn zowel de diefstal als de dief duidelijk op beeld vastgelegd. Publicatie van de beelden op internet is helaas niet toegestaan. Belangstellenden kunnen de beelden komen bekijken en wellicht de persoon in kwestie herkennen. Nadere informatie bij Sieb Mulder of Paul Polak.
Zowel de beelden als alle tips zullen aan de politie worden doorgegeven.

Laat dit vervelende voorval opnieuw een waarschuwing zijn om vooral kleedkamers af te sluiten en geen waardevollen spullen achter te laten! En valt iemand of iets op dat u niet vertrouwt, meldt het dan aan aanwezige clubleiding of Paul Polak.

Friendly fixtures July

Komende dinsdag 29 juli verwelkomen we Bolton Percy CC op VRA.
Voor deze friendly tegen de club uit York zijn we nog op zoek naar spelers. Dus aarzel niet, nu de competitie toch even stilligt, en meld je aan bij BerendSteenhof@hotmail.com / 0617842352

Tuesday July 29th VRA hosts Bolton Percy CC.
If you are keen on having a game against this club from York during the Summer break, do not hesitate and sign up! BerendSteenhof@hotmail.com / 0617842352

VRA in de media

Amstelveens Nieuwsblad: OPNIEUW WINST VOOR ACC IN CRICKETDERBY Door Michael van Os

AMSTELVEEN. Vreugde en verdriet karakteriseren het cricketwereldje deze week. De tweede derby van 't seizoen tussen ACC en VRA, een inhaalwedstrijd, werd zaterdag wederom gewonnen door ACC. Dat de dag erop de nummer 2 van de Topklasse, het Amsterdamse Dosti, versloeg. Terwijl VRA, opnieuw thuis spelend, zijn meerdere moest erkennen in VOC Rotterdam.

Zaterdag begon het verzwakte VRA goed door de toss te winnen. Zo ontbraken o.a. topbowler Quirijn Gunning, vorige week tegen ACC nog goed voor 4 wickets, en de reguliere wicketkeeper. Terwijl aanvoerder en batsman/bowler en Oranjespeler Peter Borren als gevolg van een blessure nog steeds niet kon bowlen. Pas toen Oranjespeler Erik Szwarczynski en Borren samen aan slag kwamen vloeiden de runs. Maar toen de eerste uitging na 41 runs kreeg Borren geen enkele steun met batten. Hij eindigde met een harde 75 runs. VRA was all-out voor een magere 146 runs. Bij ACC was fastbowler Paul van Meekeren, ook Nederlands Elftalspeler, verreweg 't gevaarlijkst. Zijn carrière-beste cijfers: 4 wickets voor maar 7 runs in bijna 7 overs. ACC-aanvoerder en slowbowler Graeme van Buuren nam nog 3 voor 29.

Zeker tegen een verzwakte VRA-aanval was het totaal geen grote opgave voor ACC, hoewel het op een stand van 91/5 nog best spannend werd. Ook in een cricketderby kun je van alles verwachten. Maar vooral ACC's Steven de Bruin (50 runs) en Bas van der Heyde (27 not out) tikten de 3 wickets-zege binnen.

De zondag erna moest ook Dosti eraan geloven. Al leek ACC eerst battend een debacle tegemoet te gaan na een verloren toss. Op 51 runs waren al 6 batsmen uit. Maar Van Buuren lanceerde de tegenaanval, en hamerde, na een paar keer gemist te zijn, liefst 93 runs bijeen. Knap gesteund door de 17-jarige youngster Sikander Zulfiqar met 34 runs. Het uiteindelijke totaal werd toch nog 199. Haalbaar voor de sterke battingside van de Sportpark Drieburg-bewoners, maar niet deze zondag. Op 122 runs was het voorbij en ACC's tweede overwinning, met 77 runs, een feit. Bowler Xander Udo, noteerde, gesteund door een serie briljante vangen in 't veld, zijn carrière-beste cijfers: 5 wickets voor 12 runs in ruim 8 overs.

VRA kreeg zondag bezoek van VOC Rotterdam, dat ook eerst battend 199 runs maakte. Slowbowler Leon Thurmain had de beste cijfers: 3 voor 45 in 10 overs. Dat totaal bleek veel te hoog voor de bosbewoners, die niet verder dan tot 91 kwamen. VRA's topbats, op Oranjespeler Ben Cooper (27 runs) na, gaven niet thuis.

De stand: 1. QuickHaag 13-22, 2. Dosti 13-19, 3. ACC 13-13 en 4. HCC, 5. VOC, 6. VRA, 7. HDVS en 8. Excelsior allen 13-10.

2e Fase Topklasse competitie

De Topklasse van de vaderlandse competitie kent een bijzonder verloop in dit seizoen, waarin evenals in de Eredivisie voetbal de gevolgen van de nivellering duidelijk worden. Een gevolg hiervan is ook dat het ongemeen spannend begint te worden in de onderste regionen met momenteel 5 van de 8 clubs op 10 punten en nog slechts één wedstrijd te gaan in de Eerste Fase van de competitie. We hebben de reglementen er maar eens bij gepakt en daarin lezen wij:

Artikel 20 - Eindrangschikking Topklasse (H), Hoofdklasse (H) en Eerste Klasse (H)

1. a Aan het einde van de eerste fase van de competitie worden de elftallen overeenkomstig het door hen behaalde puntengemiddelde geplaatst op een ranglijst van afdalende puntengemiddelden. 1. b Indien in de competitie twee of meer elftallen met een gelijk puntengemiddelde zijn geëindigd, is (achtereenvolgens, voor zover een voorafgaand criterium niet tot uitkomst leidt) voor de plaatsing op de ranglijst bepalend: (i) indien tussen deze elftallen een gesloten competitie is gespeeld: het aantal behaalde wedstrijdpunten, in die zin, dat een elftal met meer wedstrijdpunten voorgaat ten opzichte van een elftal met minder wedstrijdpunten; (ii) de netto run rate, in die zin, dat een elftal met een hogere netto run rate voorgaat ten opzichte van een elftal met een lagere netto run rate.

Een en ander met dien verstande dat indien deze criteria toegepast dienen te worden op meer dan twee elftallen, voor de toepassing van een volgend criterium slechts in aanmerking komen die elftallen die na toepassing van een eerder criterium nog als gelijk geëindigd beschouwd worden. Indien vorenstaande criteria geen uitkomst bieden, beslist het bestuur.

2. a Vervolgens spelen in de tweede fase van de competitie tegen elkaar in een halve competitie: (i). de als eerste tot en met vierde geëindigde elftallen, en (ii). de als vijfde tot en met achtste geëindigde elftallen, waarbij ieder elftal de in de eerste fase van de competitie behaalde wedstrijdresultaten naar de tweede fase van competitie meeneemt.

2. b De wedstrijden in de tweede fase worden gespeeld conform het volgende schema: speeldag 1: (1 – 3) (2 – 4) (5 – 7) (6 – 8) speeldag 2: (4 – 1) (2 – 3) (8 – 5) (6 – 7) speeldag 3: (1 – 2) (3 – 4) (5 – 6) (7 – 8)

2. c. Lid 1 is van overeenkomstige toepassing, met dien verstande dat de hierboven onder 2 a (i) bedoelde elftallen de eerste vier plaatsen en de hierboven onder 2 a (ii) bedoelde elftallen de laatste vier plaatsen bezetten en de netto run rate bepaald wordt aan de hand de wedstrijdresultaten behaald in beide fases van de competitie tezamen.

Op 3 augustus a.s. is de laatste speelronde van de Eerste Fase. Daarna kan het net worden opgehaald en weten we wie tegen wie zal spelen in de Tweede Fase. Het blijft spannend.

Finale rondes Twenty20

Finales T20 zaterdag 16/8 op VCC
De KNCB heeft besloten de finales van de Twenty20 competitie 2014 op zaterdag 16 augustus te laten plaatsvinden bij VCC in Voorburg. Voordat het zover is zullen op vrijdag 1 augustus de laatste wedstrijden in de poules worden gespeeld. VRA speelt dan uit tegen ACC, waarbij bepaald wordt wie 1 en 2 in de poule wordt, belangrijk. In de andere poules is dat al duidelijk. De bovenste twee teams van de poules spelen vervolgens op vrijdag 8 augustus de kwartfinales. Deze lijken er als volgt uit te gaan zien:

Nr 1 T20 Rijmond (Excelsior) vs Nr 2 T20 Haaglanden (HCC) Nr 1 T20 Haaglanden (QuickH) vs Nr 2 T20 Rijmond (HermesDVS) Nr 1 T20 Amsterdam Utrecht (VRA of ACC) vs Nr 2 Haarlem Amsterdam (Bloemendaal) Nr 1 T20 Haarlem Amsterdam (Dosti) vs Nr 2 Amsterdam Utrecht (VRA of ACC)

Na de kwartfinales worden de halve finales door middel van een loting vastgesteld.

Tour des Dames

Hoewel een linkje al in het Dames-verslag uit de vorige How's That! stond verstopt is het aardig u nogmaals te wijzen op de wederom erg leuke Crushes & Catches tourfilm die door de Dames is samengesteld. De film van vorig jaar is nog op de pagina Dames van de VRA-website te bekijken.

Hercules 1 vs VRA 2

Our familiar problem with setting a competitive total, having only 10 men due to some bad luck, and a few missed chances in the field cost VRA 2 against Hercules 1, leading to an 8 wicket loss. Despite the discouraging result there were however some positives to take from the display. Batting first, our top order played cautiously and tried to set a platform to bat out the full 50 overs, mindful of the damaging collapses that have affected our batting.

Bilal and Rachit (20 runs) set a solid platform by batting out 15 odd overs against some disciplined bowling before Bilal was out. This led to Babar(22) and Rachit batting very well together as Babar began to lift our run rate, but a run out led to yet another middle order batting collapse as we lost 5 wickets for about 15 runs. From 64 for 6, Ashish(17) and Hugo(19) put on around 45 runs, at least helping us past 100 before the last three wickets fell swiftly after the final drinks break, leaving us with the score on 110 and an outside chance of defending our total.

Khan bowled an excellent first over, as Hercules’ captain was out caught behind from the first ball of the innings, but despite excellent work from Rachit and Khan in drawing edges chances were missed and the high quality numbers 2 and 3 batsmen took the score to 60 odd for 1 in quick time before Rachit produced a beauty to bowl the number two batsman. Sadly, Hercules’ number 4 was also a good batter we couldn’t get early and the game slipped further and further away from us, with Hercules getting the total in 18 overs.

This may have been a disappointing result, but we did show good shots and application at times with the batting and the bowlers created chances as they have done consistenly this season. If we improve aspects from our games (my wicketkeeping and our team’s batting especially from today), there is no reason why VRA 2 can’t fight the odds and use the talent we clearly have in the team and stay in the Eerste Klasse.

Hugo Debaig

VRA ZAMI 3 vs ACC ZAMI - 12/7

Waarde leden,
Op de eerste dag schiep de Cricktator het veld en de pitch. Omdat de pitch toen nog woest en doods was, verzocht hij Paul Polak om de pitch te prepareren. Op de tweede dag zag hij dat het goed was. In de dagen daarna vormde hij met zijn gedachte stumps en bails en kwam het wicket tot stand. Vervolgens bedacht hij een harde, rode bal om het wicket te breken en het bat om de bal weerstand te bieden. Daarna riep hij op de donderdag de Studs bijeen om te trainen in het oh zo mooie cricket. En hij dacht dat het goed was. Helaas bleek hij zijn leesbril op te hebben, want op zaterdag werden deze engelen van de Zami 4 league op brute wijze afgeslacht.

Vooraf leek de streekderby tegen ACC een pot die voor het oprapen lag. De eerste wedstrijd van het seizoen hadden we echter glorieus weggegeven aan deze mannen door een verloren toss van de Captain destijds (en andere factoren ongetwijfeld). Met een overwinning op zak van een week eerder was die wedstrijd ver verleden tijd en kon men de overwinning bijna proeven. Helaas veranderde die zoete smaak in as in onze monden door de verandering die ons ten deel viel.

Het begon weer als die eerst keer. Helaas werd de toss wederom verloren. Geen schande, want de Studs hebben dit jaar slechts één maal een toss gewonnen. Dit betekende wel weer een eerste innings in het veld. Tijdens het ingooien sloeg het noodlot direct toe: wicketkeep Leon werd kort afgeleid door spectaculaire duik van Bernard ‘Dying Swan’ Zweers en ging door zijn rug toen hij zich verstapte. Hij heeft de rest van de innings lekker in het zonnetje kunnen doorbrengen met zijn benen omhoog. Gelukkig is ondergetekende nooit te beroerd om zich voor het team weg te cijferen en werden de padden en handschoenen omgeboden en kon de wedstrijd toch doorgezet worden. Om toch tegenstand te bieden werd substitutefielder Maarten toegewezen die de benen onder zijn lijf liep van long off naar long off, een truukje dat hij de tweede innings zou herhalen.

De bowling werd geopend door de Captain en de Raaf. Blakend van het vertrouwen in deze mannen startte de innings voortvarend, in de eerste over werd de eerste bat van ACC op schitterende wijze neergehaald door een mooie swinger van de Raaf: clean bowled. Direct daarna bowlde de Captain een maiden. Met zo’n droomopening kon het uiteraard enkel maar bergafwaards. Het volgende wicket werd pas vijftien overs later ontfrutseld toen op het genadeloze pacebowling van Spits een bal recht in de handen van Zweers werd geslagen. Een spannend moment voor iedereen, want de beste man had daarvoor al twee gelijke ballen laten vallen. Daarna vielen vrij rap achter elkaar nog een aantal wickets door bowling van Spits en de Raaf. Toen vervolgens Tico ‘jug in knuist’ Kappelle ook een batsman run out naar de bank stuurde, leek het veld een sterke innings neer te gaan zetten. Nadat de ouders van Tico als toeschouwers de handdoek al in de ring hadden gegooid vanwege alle wides van de Studs aan het gooien waren, dook zoonlief uit het niets op met een keurige wide die toch door de batsman werd weggetikt, zo in de handen van Paul de Lange. Keurige vang van Paul, maar daarmee waren we er nog niet. Bij ACC stonden immers een vader met zijn elfjarige zoon aan bat. Het bleek echter onmogelijk om de batsman die kleiner was dan een legguard uit te krijgen. Met een target van 177 (waarvan 67 extra’s: graag gedaan ACC) was er nog alles om voor te strijden ving de lunch aan.

Onze innings werd geopend door Spits en Zweers. Na een magere 12 runs werd Spits gevangen en vervangen door Paul. Als doorgewinterde testmatch speler blokte de best man in 15 overs vrijwel iedere bal en tikte uiteindelijk evenveel runs bij elkaar. Zweers werd nadat hij clean bowled ging vervangen door Koen. Met acht runs op zijn naam werkelijk de verrassing van de dag. Koen maakte plaats voor de Captain, altijd onze hoop in bange wedstrijden. Zodra hij het veld betrad werd er menig plasje losgelaten door de zwaar geïntimideerde tegenstanders, waarvan het merendeel toch nog in de luiers zat. Helaas bleek de druk op zijn schouders te groot. Zijn wicket viel doordat hij een te mooi shot wilde spelen en umpire Spits de bal die tegen de pads kwam op het wicket zou zien gaan: LBW voor duck. Bedroeft en teleurgesteld in zijn grote held gaf Van Stolk ook zijn wicket weg voor duck nummer 2, een sympathiek gebaar richting de Captain..

De Raaf was de volgende die zonder veel weerstand het wicket verloor na 1 run en Worstman bracht nog de moeite op om een tweetje te lopen voordat hij weer op de bank ging zitten. Tico zette zijn sterke spel van de eerste innings gestaag door en maakte samen met ondergetekende keurige singels en tweetjes. Maar nadat ikzelf na 6 runs gebowled werd, bleek dat we met de 7 runs van Tico de oorlog niet gingen winnen. Intro Koen werd weer in bezwete pads gehesen om de laatste runs van het totaal van 76 compleet te maken. Saillant detail: onze geleende kracht Maarten die ook in zijn tweede innings van long off naar long off mocht rennen, mocht 1 bal bowlen waarmee hij Tico uitbowlde.

Na deze pot waar meer in had moeten zitten voor de Studs dropen wij af om ons dan maar te storten op de ijskoude jugs in het clubhuis. Nog dankbaarder waren we voor de barbecue kunsten van Paul Polak. De ideale bistro combinatie van schitterende, rood gebakken entrecote met franse frietje en sla was eigenlijk waar we heel de dag naar toe hadden geleefd. Samen met genoeg jugs en als toetje een voetbalwedstrijd die op een van de sidescreens werd getoond kan er wederom maar één conclusie getrokken worden: cricket is the best sport in the World!

Tobias Maessen

VCC ZAMI 2 vs VRA ZAMI 3 - 19/7

VRA ZaMi-3 Studs 248 (Spits 116) verslaat VCC 159 (Razzagi 37, Steenhof 3-27) met 89 runs

De Zami-3 Studs waren treurig, En na ACC-thuis wat humeurig, Want ze kregen flink klop, Maar ze stonden weer op, En revanche moest er komen in Voorburg.

Met liefst twaalf mannen werd er begonnen, met de pot en de toss werd gewonnen, Na warm-up in de netten, Snel van start met het batten, Zo begon deze dag onbezonnen.

Thomas Spits stond als altijd op één, En sloeg als een bruut om zich heen, In de zon zo benauwd, 116 not out, En de ACC-kater verdween.

Dan was daar meneer van der Heide, En ook van Nierop, deze beiden, Sloegen een wig, Met hoog in de veertig, En zijn nu royaal onderscheiden.

Na de lunch was het voorwaarts met moed, De bowlers die roken het bloed, Want bij VCC, Speelde twee man niet mee, En de Ramadan deed hen geen goed.

En de wickets begonnen te vallen, En de runs maakten niet de getallen, van de helft van een Spits, Met een knal en een flits, Lieten Studs VCC’s bank droogvallen.

Na gejuich en eens vrolijke klanken, Laafden zij zich aan allerlei dranken, Want victorie smaakt zoet, Maar ook bier is dan goed, En zo mochten zij Cricket bedanken.

Paul de Lange

Voor de jeugd - Cricket tips & adviezen

Mohammad Munaf (1935) -voor wie het nog niet weet- is voormalig Testcricketer van Pakistan, Lid van Verdienste van VRA, maar bovenal een enorm gepassioneerd cricketmens waar het gaat om het coachen en adviseren van jeugdtalenten. In de afgelopen decennia heeft Mohammad vele VRA-jeugdtalenten geholpen een betere cricketer te worden met zijn speciale trainingen en persoonlijke adviezen. De afgelopen jaren sukkelde hij helaas met zijn gezondheid, maar vandaag liet hij ons weten weer beschikbaar te zijn voor individuele adviezen, specialist coaching en bovendien: een regelmatige column in How's That! Wie van hem wil leren kan contact opnemen, voorlopig even via Peter Borren of Alice Dirkse.

Vandaag in How's That! Mohammad's herintroductie, in een kenmerkende combinatie van Nederlands en Engels en natuurlijk zijn eerste adviezen:

If you want to become a good cricketer take good notice of my advices.

Ik heb de laatste tijd gestreden om mijn lichamelijke beperkingen te verbeteren. Met mijn fysiotherapeut ben ik hard aan de slag gegaan, want zij begreep dat ik nog veel te bieden heb om VRA-Jeugd waardevolle cricket adviezen te kunnen geven. Wij hebben dan ook een model uitgewerkt hoe dit te doen. 1. Ik zal het schrijven van kleine artikeltjes hervatten in How’s That! 2. Op dinsdag- en donderdagmiddag kan ik op afspraak een uurtje aanwezig zijn in de kooi om adviezen te geven tijdens de Practice van jeugd, fouten eruit te halen, 3. Of individuele adviezen aan een ieder die dit nodig heeft. Dus, vanaf vandaag, 22 juli ontvangen jullie weer mijn cricketadviezen voor het VRA Clubblad.

Advises:From the age of 7 or 8 a youngster can start to participate in school matches. Good coaching guidance can put a youngster on the right track provided he is keen and eager to learn. If he is genius he can achieve the International Standard before the age of 20. However, a youngster should have a good physical fitness.

First class cricket can often be enjoyed well into forties and in rare cases, even in the fifties.

However: - Certain basic principles are important to learn. - Cricket is team-work. - It is a game of UPS and DOWNS, SUCCESS and FAILURE - Play always for the team first and second for yourself. - The batting grip. Your hands should feel free and relaxed on the handle of the bat, not too wide apart, with the knuckles (pols) of the top (left) hand fingers facing the bowler and the knuckle of the bottom hand facing the wicket. The little finger of the bottom hand just touch the top hand’s index finger. - Wear always a protector (Toque) when batting to prevent serious injury. - Footwork is a keyboard, without footwork you can’t play any stroke and without back-lift you can’t meet the ball

Mohammad Munaf Former Pakistan Test-Cricketer And Specialist Trainer VRA

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures