How's That! 8 July 2014

Year 82 Issue 13

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Redactioneel - Oranjekoorts op VRA

Terwijl de ene groundsman zoveel mogelijk oranje-prullaria in één keer aan probeerde te trekken kwam de andere groundsman op het lumineuze idee het clubhuis te verstoppen achter de screen. De aanwezige gasten zullen afgelopen zaterdagavond genoten hebben van dit doldwaze duo en het spannende voetbalpotje. Komende woensdag zijn per Facebook inmiddels alle VRA-ers uitgenodigd vanaf het terras op 10x5 meter te komen kijken hoe Robben en co. af zullen rekenen met Messi. Twee opeenvolgende finales, waar hebben we dat eerder gezien? Dit keer wel de bedoeling er één van de twee te winnen…

De cricketwereld stond temidden van al dit voetbalgeweld ook niet stil. Zo bekende Lou Vincent de boel belazerd te hebben, werd er een meeuw op Treiteliaanse wijze geveld en vond er een op papier aardig potje plaats op Lord’s jongstleden zaterdag tussen een MCC XI en een Rest of the World XI. De Oranje cricketheren bevonden zich ondertussen in een regenachtig Schotland waar zij te horen kregen dat ook de komende tijd kan worden uitgekeken naar T20 potjes op het hoogste niveau. Erg goed nieuws, me dunkt. De regen zorgde voor een domper, zeker na de eerste van drie ODI’s overtuigend gewonnen te hebben.

Dat de regen in het weekend ook bij wedstrijden in de verschillende competities een rol zou gaan spelen stond ook bij voorbaat vast. Te meer blij weer op www.vra.nl eens per minuut een shot van het scoreboard te zien. D/L, hoe zit het ook al weer, wie legt het even kort en bondig uit? HCCer Tom de Grooth was echter niet uit te krijgen en dus bleef het VRA target lang binnen bereik met heel vel wickets, dus D/L technisch goed, in hand. VRA had misschien de wedstrijd al na de eerste innings op slot kunnen gooien. Om van 209/2 naar 244ao te gaan voelt een beetje als een gemiste kans. Uiteindelijk werd de overwinning toch binnengehaald. HCC eindigde uiteindelijk 8 runs te kort. Met deze overwinning bewijst VRA zich een grote dienst. Er lijkt een duidelijk linker- en rechterrijtje te ontstaan met VRA bij de bovenste vier. En als Eric, Ben en Pete alledrie op hetzelfde moment de juiste vorm vinden kan het een mooie tweede seizoenshelft worden.

VRA 2 was uit bij Excelsior ’20 ook goed op dreef. Hier gooide het hemelwater echter wel roet in het eten. Ruim voor op D/L vielen er plots twee onnodige wickets waardoor VRA zich ineens aan de verkeerde kant van de D/L-medaille zag. Alleen theoretisch kan VRA 2 zich nog voegen bij de bovenste vier. VRA 3 moest twee keer aan de bak op de verregende partij van het openingsweekend in te halen. Tweemaal werd er gewonnen met Thomas Pasierowski met 156 runs in twee wedstrijden als groe uitblinker. Ook VRA 4 won overtuigend van Rood en Wit 2. De wedstrijd van VRA 5 werd door de tegenstander afgezegd.

Op zaterdag kwamen alleen de Studs van Zami 3 in actie. De overgrote meerderheid van het ZaMi-legioen had zich een weekend teruggetrokken ter voorbereiding op dat wat komen gaat. Mugsy Molloy voert op donderdag een VRA XI aan tegen onze vrienden van Whiteley Village waarna er komende zaterdag een Zami festijn op de agenda staat. Een pittig weekendje dus. Voor het betere cricketwerk wordt het op zondag pendelen tussen het Loopveld en het Bos. ACC ontvangt VRA I terwijl VRA 2 thuis Ajax Leiden ontvangt. Tot woensdag.

Redacteur van de week
Berend Steenhof

Vakantieperikelen

Tijdens een recente clubavond ontviel Sieb Mulder, na driftig onderling discussiëren de veelzeggende, maar relativerende opmerking: 'Typisch gevalletje van Mid-Season Stress'. Het seizoen is halverwege, de vakanties staan voor de deur. Er is al heel veel gedaan en gebeurd, maar er moet ook nog heel veel gebeuren en de eerste tekenen van vermoeidheid dienen zich aan. Dus hoogste tijd om tijdens het opladen van de batterijen de verschillende beren van de weg te halen en de koeien bij de horens te grijpen.

We doen een algemene oproep aan alle leden om hun steentje bij te dragen om zaken makkelijker te laten verlopen. Makkelijker voor je team, voor je captain, voor de groundsman, voor de mensen achter de bar, voor het Bestuur, voor mij, maar uiteindelijk vooral voor jezelf. Niet alleen kritiek uiten, maar graag met oplossingen komen.

Meld je bijvoorbeeld tijd af bij je captain, als je nu al weet wanneer je er niet kunt zijn. Help een handje met veld klaar maken of opruimen, laat de kleedkamers netjes achter als team. Geef aan als je een wedstrijd voor het Eerste wil scoren of kunt helpen bij organisatie van bijvoorbeeld de Reünistendag. Misschien kun je in een verloren uurtje helpen bij reparatieklussen in het clubhuis? En schrijf eens een verslag na de wedstrijd van je team, want na een goede start met veel verslagen in HT begint dat nu aardig terug te lopen.

Het Bestuur en de vaste, trouwe ploeg die wekelijks betrokken is bij de gang van zaken hebben voorzichtig de balans opgemaakt van de eerste helft van het seizoen. Sommige dingen lopen prima, andere behoeven aanpassing of bijsturing. Het voornemen is om op korte termijn te zorgen dat alles loopt zoals we dat als club voor ogen hebben. We gaan opnieuw kijken naar zaken als 'vrijwilligerswerk', barbezetting, elftal indelingen, trainingen, jeugdprogramma en -begeleiding etc. Sommige aanpassingen kunnen snel hun beslag krijgen. Wees dus niet verast als er binnenkort een beroep op u gedaan wordt op een minder vrijblijvende manier. Loop niet boos weg, maar blijf betrokken en draag bij aan oplossingen.

Dit klinkt wellicht allemaal wat vaag, maar de bedoeling lijkt me duidelijk: we gaan de 2e helft van het seizoen gebruiken om alles wat niet lekker loopt vlot te trekken en soepeler te laten functioneren. De inzet van alle leden is daarvoor nodig en daar zullen we dan ook nadrukkelijker om vragen. Schrik dus niet terug als je iets gevraagd wordt op te pakken, maar accepteer dat iedereen z'n steentje bijdraagt, jij ook! Mooi! Dan weet je dat vast en kun je nu nog even rustig genieten van de verdere inhoud van deze How's That!

Benno van Nierop

Friendly fixtures op VRA - Meld je aan!

Ook dit jaar heten we weer een aantal clubs welkom op VRA.
 De meeste friendlies zijn open voor alle leden om aan mee te spelen, dus pak je agenda en meld je aan!

Donderdag 10 juli: (Thursday July 10th) 
VRA Invitational - Whiteley Village CC Dinsdag 29 juli: (Tuesday July 29th) 
VRA Combi - Bolton Pércy CC. (Team so far: Mike Rier, Berend Steenhof, NN) Dinsdag 5 augustus: (Tuesday August 5th)
 VRA Combi - Downham Town CC Vrijdag 15 augustus: (Friday August 15th
) VRA Combi - Badger Wanderers CC

Meld je nu aan voor een van bovenstaande fixtures bij Berend Steenhof.
Please register for one of the above fixtures with Berend Steenhof.

Deze week op VRA

Hieronder de agenda voor deze week. Raadpleeg voor de meest actuele agenda altijd de VRA-website. Aanvangstijden en veldtoewijzing blijven onder voorbehoud. Op de speeldag zelf is Paul Polak als groundsman verantwoordelijk voor definitieve toewijzing.

WO 09/07 Nederland U12 - Nederland, U13 13.00 (veld 1) DO 10/07 Nederland U19 - Schotland, (T20) 11.00 (veld 1) DO 10/07 VRA Invitation XI - Whitely Village CC, 13.00 (veld 1) VR 11/07 Zamigo's - Golden Bulls, 14.00 (veld 1) VR 11/07 Nederland U13 - Nederland Dames, U17/19 17.00 (veld 2) ZA 12/07 VRA U12 - Kampong U12, 9.00 (veld 2) ZA 12/07 VRA ZAMI 2 - Kampong ZAMI 1, 13.00 (veld 1) ZA 12/07 VRA ZAMI 1 - Rood & Wit ZAMI 1, 13.00 (veld 2) ZA 12/07 VRA ZAMI 3 - ACC ZAMI, 13.00 (veld 3) ZO 13/07 VRA 2 - Ajax 1, 11.00 (veld 1) ZO 13/07 VVV 1 - Hercules 1, 11.00 (veld 2) ZO 13/07 VRA 4 - Qui Vive 2, 13.00 (veld 3)

VRA Reünistendag op 23 augustus

Er is al het een en ander aangekondigd over de Reünistendag die op zaterdag 23 augustus van dit jaar georganiseerd wordt. Momenteel is een commissie bezig om het programma samen te stellen. Houdt in elk geval die datum vast vrij in uw agenda en meld u aan via reunistendag@vra.nl.

Op die dag zullen ZAMI 1 en ZAMI 2 'the Battle of the Woods' uitvechten, een onderlinge derby in vriendschappelijke sfeer, maar wel degelijk een competitiewedstrijd. Denkt u niet dat de heren elkaar de overwinning cadeau doen, het zal er heet aan toe gaan. Er valt kortom iets te zien voor de aanwezigen.

Het naastgelegen veld is gereserveerd voor een heuse Reünistenwedstrijd, waarvoor we jong en oud, dame of heer van harte uitnodigen. Je kunt vast aangeven in het mailtje waarmee je inschrijft of je aan de wedstrijd wilt meedoen. De enige voorwaarde is dat je ooit lid of donateur was van VRA of beter nog, dat nog steeds bent, maar om welke reden dan ook nog zelden komt. Dit is de ultiem gelegenheid elkaar weer te ontmoeten en te kijken 'of je het nog in je hebt'.

Ook zal er ter ondersteuning van de clubkas een veiling plaatsvinden van prachtige artikelen die door sponsoren, leden en cricketvrienden ter beschikking zijn gesteld. Voor deze veiling zoeken we bovendien nog meer mooie artikelen, cricketgerelateerd of niet, waarop geboden kan worden. Dat zouden oude cricketprenten kunnen zijn, een gesigneerd bat, maar ook (nieuwe) producten die uw bedrijf bijvoorbeeld verkoopt of diensten die u verleent en die u gratis ter beschikking mag stellen voor dit doel. Alles wat voor aanwezigen van enige waarde kan zijn. Mocht u zaken ter beschikking willen stellen, laat het ons dan weten alstublieft via het zojuist genoemde e-mailadres.

Uiteraard wordt er uitgebreid geborreld en gegeten. Hoe dat er precies uit gaat zien wordt later bekendgemaakt. Kent u oud-leden/donateurs van wie u vermoed dat ze ook willen komen, geef ze deze datum dan vast door. We zullen zoveel mogelijk mensen proberen te achterhalen en uit te nodigen, maar het is natuurlijk nog leuker als men zich spontaan aanmeld. Houdt de komende tijd How's That! en de VRA-Facebook pagina in de gaten voor meer nieuws.

De Reüniecommissie

Nederland U19 tegen Schotland (T20), donderdag 10 juli op VRA: 11.00 uur

Hoewel Nederland U19 in de afgelopen weken al enkele wedstrijden speelde (Noorwegen A, Pembroke School uit Australië), begint het internationale seizoen voor de Dutch Lions nu echt. In de komende dagen (8-10 juli) staat de eerste van de ICC Europe ‘Challenge Series’ op het programma.

De U19 speelt twee 50-over wedstrijden op VCC (dinsdag en woensdag, aanvang 11.00) en een T20 op VRA (donderdag, aanvang 11.00 u) tegen zijn Schotse evenknie. Het Schotse U19-team speelde in februari in de World Cup U19, won drie keer en verloor drie keer.

De selectie bestaat uit: Tim Etman (Excelsior’20), Hamza Farooq (Punjab CCR), Reinier Kalis (HCC), Joost van Kessel (VCC), Hamdan Khan (ACC), Hidde Overdijk (HCC), Tonny Staal (HCC), Roeland Verhagen (Excelsior’20), Nils Wisse (HBS), Asad Zulfiqar (ACC), Saqib Zulfiqar (ACC), Sikander Zulfiqar (ACC). Coaches: Anton Roux, Roland Lefebvre Manager: Roland Lefebvre

De umpires zijn Dave Hardy en Adriaan van der Dries, 3e umpire Gerard Inden / Pim van Liemt. De scorers zijn: Lisa Heggelman, Chris Schinkel, Kashif Imdad.

VRA in de media

Amstelveens Nieuwsblad: CRICKETERS VRA KRIJGEN VERDIENDE LOON Door Ruud Ackermann

AMSTELVEEN. Na de nederlagen van VRA en ACC verleden week, was het alleen VRA dat zich deze week kon revancheren. Na een wedstrijd met een bizar einde werd HCC verslagen. ACC trof het slecht met de weersomstandigheden en trok als direct gevolg daarvan tegen HDVS aan het kortste einde.
Bijna traditioneel bestond de slagbeurt van VRA uit flinke totalen van slechts enkele spelers en liet de rest het afweten, 8 man scoorden samen 20 runs. Na een bescheiden opening van Ben Cooper (39) was het de beurt aan wicketkeeper Bamunusingh die helemaal los kwam en 91 puntgave runs liet noteren. Samen met Eric Szwarczynski (74) werden de bowlers van de Hagenaars alle kanten opgeslagen en kwam een tussenstand van 209 voor het verlies van 2 wickets op het scoringbord. Nadat Peter Borren, licht geblesseerd maar ook uit vorm, na drie ballen weer naar de kant kon, vielen de wickets als rijpe appelen. Op 244 waren alle Amstelveense batsmen aan de beurt geweest, daar waar een totaal van drie honderd runs binnen handbereik was.

Gezien de kompetitiestand maakte niemand zich erg ongerust en toen er snel twee Haagse wickets vielen leunde iedereen achterover. HCC captain Tom de Groot had samen met Mark Jonkman andere plannen. Met resp. 119 en 74 runs kwam het VRA totaal langzaam in zicht. Even leek de regen spelbreker te worden en wel op een stand van 217 voor 3 . De zwaarste regen onderbrak de wedstrijd en in een licht buitje maar met weinig licht probeerden de Hagenaars daarna om de laatste 27 runs te maken. Op 236 strandde deze poging en kon VRA twee punten bijschrijven. George Dunlop pakte twee wickets en de fielders knokten zich moedig door het bizarre wedstrijdslot, waarbij de umpires voor het zelfde geld de wedstrijd hadden kunnen stoppen wegens de regen en het slechte licht, met alle gevolgen voor een goede afloop.

ACC had ook last van de regen. Na eerst 209 runs te hebben gescoord, Usman Malik 48 en Sikander Zulfiqar 40 niet uit, volgde een lange regenstop waardoor HDVS met een target van 135 na 25 overs de punten kon bijschrijven dankzij de z.g. Duckworth & Lewis methode. Weinig bevredigend maar de regels zijn duidelijk.

De stand: 1. QuickHaag 11-20, 2. Dosti 11-19, 3. VRA 10-10, 4. Excelsior’20, 11-10 , 5. HDVS 11-8, 6. ACC 10-7, 7. VOC 11-6, 8. HCC 11-6.

VRA 3 vs Qui Vive 2

VRA 3 doet goede zaken
De eerste wedstrijd van het seizoen tegen promovendus Qui Vive 2 werd afgelopen zaterdag ingehaald. Deze promovendus was ondertussen de koploper in klasse 2A en dus moest er gewonnen worden om de seizoensambities niet te hoeven bijstellen. VRA 3 captaincy is synoniem met ‘VEEL belminuten, whatsapps en mails’ maar dit weekend sloeg met alle afzeggingen, blessures, vakanties en het feit dat we twee wedstrijden moesten spelen alles. Toch stonden er op de valreep op vrijdagavond twee kansrijke teams op papier.

VRA 3 ‘the Saturday edition’ bestond uit Thomas Pasierowski, Bilal Ahmed, Shahir Anwar, Amil Prasad, Bob-Jan Spits, Mark Gray, Leon Janssen, Khanzadah Waziri, Berend Steenhof, Sebas Capel en Humayun Mohammed. Voor de tweede achtereenvolgende keer won ik de toss en werd er besloten de gasten te vragen te gaan batten. Door de regen kon er pas om 13:30 begonnen worden dus enige zenuwen omtrent het halen van een voetbalwedstrijd ’s avonds waren niet van de lucht. De pace van Khan en Amil en beide pikten snel, geholpen door goede vangen, twee wickets op. Met de gevaarlijke eerste vier batsmen aan de kant leek een winnende uitgangspositie binnen handbereik. Veel extra’s, slordig fielden en een rain break later bevonden we ons op 188/9. Nog steeds niet slecht maar het had veel beter kunnen zijn. Mede door een paar incidentjes lieten we ons in de laatste 7 overs van onze slechtste kant zien en lieten we batsmen 10&11 nog bijna 50 runs toevoegen aan het totaal. Volstrekt onnodig zouden we na de lunch 234 moeten chasen om te kunnen winnen.

Gelukkig beleeft Thomas Pasierowski zijn definitieve breakthrough season als batsman en begon hij voortvarend aan de chase. Eerst met Bilal die na gevangen te worden in de gully door Shahir werd bijgestaan. Shahir ondersteunde Thomas erg goed met een 100-run partnership tot gevolg. Toen hij echter net als Thomas een bal voor zes wilde slaan ging hij echter uit. Amil was de nieuwe man at the crease die het harde slaan van Thomas direct volgde. Thomas werd naar 72 runs uiteindelijk gevallen maar toen stonden er al bijna 150 runs op het bord met nog genoeg overs te gaan. Amil verkeek zich op een slower one en verliet naar een snelle 20 runs het veld. Aan ervaren krachten Bob-Jan en Mark om de wedstrijd koel binnen te tikken. Met nog 25 runs van 30 ballen nodig werd Bob-Jan gevangen na een sterk 50-run partnership met Mark Gray. Met een snelle cameo van Khan mochten ondergetekende en Mark de winnende run rennen na 39.1 overs. Missie 1 geslaagd.

VRA 3 ‘the Sunday edition’ bestond uit Thomas Pasierowski, Phil Yisrael, Thomas Spits, Amil Prasad, Duncan Cooke, Leon Janssen, Ollie, David Mann, Deon Veldtman, Waleed Ahmed, Humayun Mohammed. Ditmaal werd gekozen eerste te gaan batten. Thomas ging door waar hij de dag ervoor gestopt was. Dat resulteerde dit keer in 84 runs. Mede hierdoor konden we een eerste innings totaal van 221 laten noteren. Een verdedigbaar totaal alhoewel de Kikkers op hun eigen veld gemiddeld 218 runs scoorden. Wederom een spannende tweede innings. Maar met regelmatige wickets voor Amil, David en Duncan bleef de druk altijd aanwezig en strandden de Kikkers uiteindelijk net boven de 200 runs. De euforie was hierdoor compleet wat resulteerde in het vergeten van shirts, een bat, een zonnebril en het scorebook in de kantine van de Kikkers. Een beetje jammer jongens!

Enfin, met deze twee overwinningen hebben we er nu 9 gespeeld, 6 gewonnen en 3 verloren. We zitten Qui Vive op de hielen en wachten onze kans af. Komend weekend spelen we uit bij Concordia alvorens aan een break van twee weken te beginnen.

Berend Steenhof

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures