How's That! 2 July 2014

Year 82 Issue 12

Clubblad Amsterdamse Sportvereniging VRA


How's That verschijnt tijdens het cricketseizoen wekelijks


Redactioneel - Een drukke week

Het was een drukke week op VRA. En niet alleen vanwege veel cricketwedstrijden, waaronder Nederland A tegen Noorwegen op woensdag. VRA ontving op achtereenvolgende dagen ook uiteenlopende gezelschappen lokale notabelen.
Zo vergaderde op donderdag een van onze sponsoren liever in alle rust in ons clubhuis dan op het eigen kantoor. Op vrijdagmiddag werd op verzoek een presentatie gegeven over onze vereniging aan een 25 man tellend gezelschap gemeenteraadsleden van Amstelveen, op excursie in eigen gemeente. Een listig geformeerd VRA-trio vertelde over historie, locaties en grote evenementen uit het verleden, over culturele integratie, graswicket en topcricket in het heden. De informele presentatie ging er net zo soepel in als de begeleidende borrel; men toonde zich verrast en enthousiast over dit stukje 'onbekend' Amstelveen en enkelen beloofden beslist terug te komen om eens een wedstrijd te bekijken.

Nog geen half etmaal later waren Paul en Amil alweer druk in de weer om alles in gereedheid te brengen voor de jaarlijkse India Cricket Day. Een kleine 400 spelers en supporters uit de grote Indiase gemeenschap, wonend en werkend in de regio Groot Amsterdam, vermaakten zich met een soort tape-ball cricket op vier veldjes die op het hoofdveld waren uitgezet. De organisatie was als altijd in handen van de gemeente Amsterdam (Amsterdam InBusiness), de KNCB (verantwoordelijk voor toernooileiding en umpires) en VRA als host venue. Geholpen door ideale weersomstandigheden werd het een zeer geslaagde editie in goede sfeer, ’aan het eind van de middag afgesloten met een borrel voor vele genodigden van gemeente en bedrijfsleven op het VRA-balkon. Hier vond ook de officiële prijsuitreiking plaats door de heer Rajesh Nandan Prasad, ambassadeur van India en de heer Peter Bot, wethouder Sport van Amstelveen.

Gelukkig werd er ook nog gewoon gecricket. Dat is tenslotte de voornaamste doelstelling van onze vereniging. Onze Dames maakten een korte en naar verluid geslaagde tour naar Engeland, waarover wij in een later nummer meer zullen lezen. Voor de binnenlandse resultaten verwijs ik graag naar de verslagen verderop in deze How’s That!, maar ik kan wel verklappen dat we betere weekenden hebben gekend. Ons Eerste verloor helaas met ruime cijfers van het dit seizoen bijzonder sterke Dosti, maar met een verjongde selectie en zelfs enkele debutanten was dat geen schande.

Toch kan het geen kwaad om halverwege het seizoen een kritisch te kijken naar de gemiddelde prestaties over de hele linie. Uw redacteur constateert dat veel teams posities op de ranglijsten innemen die niet lijken te passen bij de verwachtingen en het ’jaarlijkse gemiddelde niveau’. VRA2 en VRA5 staan stijf onderaan en ook de 2 oudste jeugdteams verkeren in die VRA-onwaardige positie. Hoogste tijd om met TC, coaches, captains en in teamverband de koppen bij elkaar te steken en het tij te keren nu daar nog tijd voor is. Betere onderlinge afspraken maken, duidelijke communicatie, meer en beter trainen en je team niet opzadelen met late afmeldingen. Allemaal het vizier op scherp en in dezelfde richting!

Op internationaal vlak is er goed nieuws, nu de ICC heeft besloten het Nederlands XI de officiële T20I-status te verlenen na hun sensationele optreden op de WK in Bangladesh. Dat betekent dat Nederland weliswaar de ODI-status heeft verspeeld, maar zich bij Twenty20 mag blijven meten met de internationale top. Een felicitatie waard.

Nog twee nieuwsfeiten vielen op. Ten eerste dat Australië en Nieuw Zeeland overeen zijn gekomen om eind 2015 voor het eerst een testmatch in de avond te gaan spelen (met een roze bal). Het doel hierbij is om testmatch-cricket, dat lijdt aan sterk teruglopende bezoekersaantallen, weer aantrekkelijker en vooral toegankelijker te maken voor publiek. Studie heeft namelijk uitgewezen dat de teruglopende belangstelling te maken kan hebben met het feit dat veel mensen overdag werken(!).

Een tweede opmerkelijk nieuwsfeit was de ’ban for life’ van voormalig Nieuw Zeelands testspeler Lou Vincent wegens aangetoonde matchfixing in de periode tussen 2008 en 2012. Vincent, die zich bij deze straf neergelegde, mag wereldwijd niet alleen niet meer spelen, maar zich ook niet meer met coaching of training bemoeien. Nu men wereldwijd discussieert over vermeende corruptie van Blatter of de strafmaat van Suarez en de FIFA zich weer eens buigt over een onderzoek naar matchfixing bij het team van Kameroen, neemt de ICC zonder blikken of blozen adequate maatregelen tegen zaken die de sport bedreigen. Toch iets om trots op te zijn, terwijl wij ons vervolgens met genoegen weer overgeven aan hetgeen de FIFA ons de komende weken nog voorschotelt. Viva Oranje!

Redacteur van de week
Benno van Nierop

VRA Ballenactie

Zelf balsponsor worden of namens uw bedrijf een bal aanbieden? Er zijn dit jaar nog heel wat wedstrijden te sponsoren! Niet alleen van het Eerste, maar ook van lagere elftallen, Dames en Jeugd.
Kijk voor meer informatie op de pagina VRA Ballenactie.

De wedstrijdbal van de wedstrijd VRA 1 - HCC a.s. zondag 6 juli wordt aangeboden door Expat Business Club Rexpats.
We bedanken Rexpats hartelijk voor het sponsoren van deze wedstrijd!

Deze week op VRA

Op veler verzoek nemen we weer wekelijks de agenda van de komende week op in How's That! Raadpleeg voor de meest actuele agenda altijd de VRA-website. Aanvangstijden en veldtoewijzing blijven onder voorbehoud. Op de speeldag zelf is Paul Polak als groundsman verantwoordelijk voor definitieve toewijzing.

WO 02/07 Halfway Trophy: VRA - Rood & Wit, 18.00 (veld 1) WO 02/07 Halfway Trophy: ACC - Bloemendaal, 18.00 (veld 2) DO 03/07 VRA 2 Twenty20 - MSV Zeemacht, 17.30 (AFGELAST) VR 04/07 VRA Twenty20 - VVV Twenty20, 18.00 (veld 1) ZA 05/07 VRA U14 - Ajax U14, 9.00 (veld 2) ZA 05/07 VRA 3 - Qui Vive 2, 13.00 (veld 1) ZA 05/07 VRA ZAMI Combi - Groen Geel (friendly), 13.00 (veld 2) ZA 05/07 VRA ZAMI 3 - Rood & Wit ZAMI 2, 13.00 (veld 3) ZO 06/07 VRA 1 - HCC 1, 11.00 (veld 1) ZO 06/07 VRA 4 - Rood & Wit 2, 13.00 (veld 2) ZO 06/07 VVV 2 - Dosti 2, 13.00 (veld 3) DI 08/07 Bedrijfscompetitie: Philips - Rawled, 18.00 (veld 2) WO 09/07 Nederland U12 - Nederland U13, 13.00 (veld 1)

VRA in de media

Amstelveens Nieuwsblad: VRA VERDER ACHTEROP Door Ruud Ackermann

AMSTELVEEN. Dankzij nederlagen van zowel VRA als ACC staan beiden Amstelveense cricketclubs nu al op een vrijwel kansloze positie op de ranglijst. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat VRA nu tien wedstrijdpunten achter op koploper Quick Haag.

VRA had in de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Dosti niets in de melk te brokkelen. Nadat onze plaatsgenoten dankzij 57 runs van Eric Szwarczinki tot een totaal van 183 runs was gekomen, sloeg Dosti in 38 van de beschikbare 50 overs de benodigde runs bij elkaar. Zij verloor daarbij slechts 2 wickets en dus was de afdroogpartij compleet. Z. Kahn was als invaller de man die met 2 wickets voor 20 runs nog enige voldoening aan deze wedstrijd moet hebben beleefd.

ACC leek zich al bij voorbaat bij een nederlaag tegen landskampioen Quick te hebben neergelegd. Zonder enige overtuigingskracht slenterden de inkomende batsmen naar het midden om meestal met een gering aantal runs weer terug te keren. Positieve uitzondering was Steven de Bruin. Hij stond dit keer wat lager op de battinglijst wat resulteerde in 45 goede runs. Volgens zijn grootvader, ACC erevoorzitter Max de Bruin Sr. tel je pas met 50 runs echt mee, maar Steven was wel topscorer. Graeme van Buuren was eerder tot 34 runs gekomen. Verder was de slagbeurt van onze plaatsgenoten een troosteloos gebeuren, 46 runs voor de rest van het team.

In de tweede helft van de wedstrijd was het Quick Haag wat de klok sloeg. In 40 overs stonden de benodigde 137 runs op het scoringbord. “Pappa” Zulfiqar nam drie van de vier gevallen wickets voor zijn rekening en nog wel voor slechts 22 runs in 10 overs. Nee, dat moet beter worden de komende weken. Dat moet gebeuren zonder coach Heino Kuhn die is opgeroepen voor het Zuid Afrikaanse A team. Hij zal bij ACC worden vervangen door zijn landgenoot Shaun van Berg.

De op Hemelvaartsdag verregende wedstrijd VRA – ACC zal op zaterdag 19 juli worden ingehaald.

De stand: 1. QuickHaag 10 – 18, 2. Dosti 10 – 17, 3. Excelsior’20 10-10, 4. VRA 9 – 8, 5. ACC 9-7, 6. VOC 10 – 6, 7. HDVS 10 – 6, 8. HCC 10 – 6.

T20 Kampong vs VRA1 - 27/6

VRA wint ook van Kampong
Na een verloren toss werden wij het veld in gestuurd. Victor Singh maakte zijn comeback en opende de bowling vandaag in deze T20 met pace. Dit deed hij samen met George Dunlop en er werd goed gebowld. De overseas player van Kampong batte goed maar geduldig met zijn openingpartner. Pas in de 12de over viel het eerste wicket, gebowld door onze off-spinner Leon Turmaine. De overseas batte zeer goed en maakte er 70, hij kreeg weinig steun van de andere batsmen, waardoor ze bleven steken op 120. Dit kwam mede door een goede 4 overs van onze specialist deathbowler Eric Swarovski. Er werd goed gefield en over het algemeen goed gebowld door al onze 7 bowlers. 120 runs op dit wicket was wellicht iets onder par, maar met onze batting line-up moest dit geen probleem zijn.

Een korte 15 min change-over zorgde ervoor de Emily van den Burg en samen met Eric de batting voor VRA openden. De laatste moest al in de eerste over vertrekken na een bouncer van de Kampong openings bowler. Na een stuk of 10 play en misses kon Emily ook vertrekken, aangezien zijn paleis omver was gegooid. Q Gunning en Vinoo 'Third man' Tewarie zorgden voor een klein herstel voordat Q run out ging door een "great peace of fielding". Ben (broertje van Tom) Cooper kwam in op 5 en werd meteen teruggestuurd door een ongelukkige beslissing van de umpire. Vinoo bleef doorgaan met een paar mooie schoten tussen zijn "nicks" naar third man en had kleine partnerships met de volgende batsmen.

Helaas bleven er wickets vallen aan de andere kant mede door domme schoten en door het matige wicket waarop wij speelden. In kwam openingsbowler George op 10 om Vinoo te steunen met nog 15 runs te gaan. Drie super mooie schoten die naar de boundary gingen van George zorgde ervoor dat we het totaal in de laatste over passeerden. Vinoo eindigde met 54* en George 12*. Dit betekend dat de VRA FLUFFERS eerste in de poule staan en dat een plek in kwartfinale vrijwel zeker is! Kom ons volgende week supporten, thuis op VRA tegen onze vrienden van VVV. Tot vrijdag!

Vinoo Tewarie

Dosti vs VRA 1

Opnieuw verlies voor VRA1
Voor de zege van Oranje op Mexico moest er eerst worden gecricket. Onze tegenstanders waren onze vrienden van het Amstelstation, Dosti, die dit seizoen een sterk maar ook een gebalanceerd team hebben. Nadat onze aanvoerder de toss had gewonnen en ervoor koos om eerst te batten op deze zonnige dag, verloren we onze coach Ben Cooper al in tweede over. Ahsan en Eric bouwde het daarna op. Door het goede bowlen van Dosti was het niet makkelijk om runs te scoren en scoorde we dus op een matige tempo. Het geduldig en slim batten van Ahsan en Eric zorgden voor een lange parnership. Deze werd beëindigd toen onze keeper op een ongelukkige manier gestumped ging. Op nummer vier kwam onze powerplay specialist Emile van de Burg in, maar hij ging helaas de eerst bal LBW door een snellere van Hafeez.

Eric maakte een mooie 57 voordat hij een slachtoffer werd van Bukhari. Kort daarna kon Peter vertrekken en dat bracht Qurijn Gunning naar de crease. Samen met Vinoo Tewarie hadden zij een kleine maar effectieve partnership. Beide maakte zij er 22 en gingen jammer genoeg ook beide uit op het bowlen van Wiese. De laatste 3 wickets zijn helaas snel gevallen waardoor het ons wederom niet lukte om de volledige 50 overs uit te batten. We eindigden na 47.3 overs op 183.

Lunch op Dosti is altijd goed verzorgd en ook vandaag was het uitstekend met macaroni als lunch. Met 183 op het bord moest er goed gebowld en gefield worden. Dost begon met twee ervaren openers Swart en Wasim. De eerste 12 overs waren te matig en waren niet genoeg om deze twee batsmen uit te krijgen. Onze invaller Khanzada Waziri kreeg de bal om het te laten zien in zijn debuut in het eerste. En ja, dat deed hij ook met zijn eerste bal pikte hij het wicket van Swart op. Ben hielp hem daarbij door middel van een super eenhandige vang in het verre veld. Hierna volgde een periode van circa 20 overs waar er goed gebowld en gefield werd door VRA. Met name goede spells van Khan en Leon, die het hele weekend uitstekend heeft gebowld. Beide bowlers creëerde kansen maar met het geluk aan Dosti's kant duurde het te lang voordat het tweede wicket viel.

Het tweede wicket was Akkerman en was ook een slachtoffer van Khan. Op nummer vier kwam de gevaarlijke Wiese in de die het potje voor Dosti samen binnen tikte met Wasim. Al met al een teleurstellende dag voor VRA maar tegelijkertijd ook een aantal positieve punten. Een van de positieve punten is dat onze jonge Khan 2 wickets nam en zijn volle 10 overs achter elkaar bowlde voor slechts 29 runs! Volgende week spelen tegen HCC thuis waar wij twee punten moeten pakken om op de vierde plek te blijven.

Vinoo Tewarie

Fantasy League TRANSFER Periode

De fantasy league is goed onderweg en het is erg spannend.
Op zaterdag gaat het team van Sebastiaan Capel fier aan kop, gevolgd door het team van Floris ' El vino did Fleau' Kappelle. Batting Collapse, het team van David van Stolk, completeert de Top 3.

Deze week hebben we overigens een All Time High aan punten uitgedeeld aan Thomas Spits. Met 79 NO, 2 vangen en 2 wickets was hij goed voor 149 punten. Neem hem als je captain en dat verdubbelt. Vraag het David van Stolk, dat is namelijk de reden dat hij de Top 3 binnengestormd is.

Er zit een TRANSFER PERIODE aan te komen. De komende week willen we gebruiken om te inventariseren welke spelers wel, en welke niet veel gespeeld hebben. We zullen spelers verwijderen die niet gespeeld hebben en spelers toevoegen die veel gespeeld hebben. Op deze manier kunnen er nog meer punten verdiend worden.

Betaling: Ook niet onbelangrijk, het geld. We verzoeken u vriendelijk om uw inleg a €25,- over te maken op rekening NL41ABNA0497516314 tnv Thomas Spits Graag daarbij je teamnaam vermelden.

Dat was het voor nu, houd How's That! in de gaten voor meer updates.

Bob Prenen en Thomas Spits

KNCB Cricket Master Class voor jeugd in de zomervakantie

Jeugd cricket training door Nederlandse internationals op 15 en 16 juli a.s.

Wil je tijdens de zomervakantie graag beter leren cricketen van de echte masters? Geef je dan op voor de KNCB Coaching Master Class! Hoe gaaf is het om naast je eigen clubtraining nog extra tips en oefeningen te krijgen van Nederlands Elftalspelers als Mudassar Bukhari, Pieter Seelaar, Stephan Myburgh en Wesley Barresi?!

Maximaal 6 deelnemers per onderdeel: Batten, Bowlen of Wicketkeepen. Op dinsdag 15 juli bij VCC in Voorburg. (deze clinic zit helaas al vol) Op woensdag 16 juli bij Kampong in Utrecht.

Bestemd voor: jeugd tussen 10-16 jaar. Tijdstip beide dagen: 16.30 uur – 18.00 uur. Inschrijven voor woensdag 9 juli a.s. Kosten per dag 10 euro.

Het inschrijfformulier vind je op de website van de KNCB.

Korte impressie Ladies Tour

VRA ladies terug van Crushes & Catches Tour 2014

Net terug van een leuke, hilarische, vrolijke, blije, verrassende drie dagen cricket spelen. Een eerste korte indruk van de belevenissen.

Afgelopen vrijdag vertrokken 12 VRA dames net als vorig jaar naar Londen voor een tour. Wederom was Sally betrokken bij de organisatie, werd een tourboekje gemaakt, shirts bedrukt en een cd met dit keer favoriete meezingers gemaakt. Iedereen die heeft geholpen: hartelijk dank!

Met auto en minibus vertrokken Sally, Icara, Saskia, Zoe, Nathalie, Maartje, Birgit, Anne, Alice, Anne-Fleur, Haas en Dorien naar Calais en door de Eurotunnel. Na de lunch in Folkestone en het bewonderen van de zee vanaf het kiezelstrand vertrokken we naar Ashford voor de eerste wedstrijd. Daar voegde Isabel zich bij ons, onze oud teamgenoot, die in Londen woont. Spannende wedstrijd, die nipt werd verloren.

Volgende ochtend naar Streatham & Marlborough cc. Vorig jaar ook deze club met de tour aangedaan. Isabel is na het bezoek vorig jaar bij deze club gaan spelen, maar speelde zaterdagochtend met ons tegen haar huidige team. Een vrolijke wedstrijd, die door VRA werd gewonnen.

Zondag een wedstrijd tegen een herenteam, met spelers van verschillende clubs. Of niet tegen de heren, twee gemengde teams werden gemaakt. De heren waren onder de indruk van sommige speelsters. 'They play better than some of the blokes I play against', zei een van de heren terwijl hij aandachtig naar het veld bleef kijken.
Na de wedstrijd was in de naast gelegen pub niet te missen dat een groep in oranje uitgedoste gasten naar de wedstrijd Nederland tegen Mexico zat te kijken. Maandag terugreis.

Vorig jaar heb ik genoten van mijn eerste tour in 30 jaar cricket. Van deze tour heb ik net zo genoten, van het cricket en alle vrolijkheid om het cricket heen. Kijk nu al uit naar de tour 2015!

Alice Dirkse

Bloemendaal ZOMI - VRA5

Terwijl het hele land in voorbereiding was op de grote match tegen Mexico en er in het Oosten met grote wateroverlast werd geworsteld, kwam het Vijfde met een bescheiden, jeugdige selectie op Bloemendaal aan. De entourage was perfect, de tafels stonden uitbundig gedekt met grote schalen brood, beleg en fruit, schoteltjes met vers gelepelde lemon cream en lentebloesemhoning, kannen met vers geperste sappen en ander gezond vocht. De damasten servetten waren strak gesteven en het servieswerk stond uitnodigend voor iedereen klaar. Het plaatje was een combinatie van een Engels landschap en Bloemendaalse gastvrijheid.

Ondertussen was Harold druk bezig om nog wat extra versterking aan het team toe te voegen. En hij vond die in de persoon van Gijs de Jong en Bart-Jan Zoetmulder. VRA begon met batten op een droog, hobbelig tweede veld, maar met een redelijk betrouwbare pitch. Harold en Alec begonnen enthousiast op de wisselende opening bowlerij. Het leek al snel op een goede openingsscore met 40 runs na 5 overs, totdat Harold zich door een hoge full toss liet verschalken. Hij moest met 28 runs naar de kant. Alec Pulver en zijn vader Andrew konden de score niet enorm opschroeven, maar de komst van Bart-Jan zorgde voor een opleving. Hij wist wel raad met de optossertjes van zijn maatjes en hielp de score enorm vooruit met 67 runs. Onze promising youngsters Milo Fordham en Oliver Bloemen kregen de gelegenheid om zich te bewijzen en deden dat ook met respectievelijk 14 en 15 waardevolle runs. Na bijna 30 overs bleef de teller op 165 staan. Niet slecht.

De lunch zorgde opnieuw voor een zeer gewaardeerd oponthoud. De aardbeien en de champagne konden we tenslotte niet laten staan. Nadat we de dienstdoende dames uitgebreid bedankt hadden, werd de wandeling naar Zomerzorg opnieuw ingezet. De opening van Bloemendaal was wat aarzelend. Aangezien we niet voltallig waren, was het redelijk eenvoudig voor de batsmen om de bal richting slips te laten gaan. Totdat Harold het welletjes vond en zichzelf posteerde tussen tweede en derde slip. Drie ballen later kon hij met een jeugdige duik de bal in zijn handen laten komen en was het eerste wicket voor Andrew een feit.

De bowlerij van Oliver en Alec was heel aardig en zorgde voor behoorlijk wat problemen bij Bloemendaal. Helaas bleven de wickets lang uit, waardoor er toch al een echte score op het bord stond. Oliver pakte zijn wicket en ook Alec werd beloond. Maar met de komst van Pim Kruijt was het ineens hollen geblazen. Er was geen kruid tegen gewassen is het makkelijke cliché dat opkomt. Alsof de wedstrijd Nederland-Mexico any minute kon beginnen sloeg Pim er op los. In 20 overs werd onze score verpulverd en kon het bier tevoorschijn gehaald worden. Zo gezegd zo gedaan.

Degenen die deze wedstrijd om wat voor reden dan ook hebben moeten missen, zouden zich achter hun oren moeten krabben, want dit was weer zo'n wedstrijd waarin cricket gespeeld wordt zoals het moet: in the Spirit of the Game!
Volgende week gaat Ajax bezocht worden, dus meld je allemaal in groten getale aan!

Harold Horsman

Kampong vs VRA Zami 1

Zami's tijdig klaar voor WK-voetbal
Op zaterdag 29 juni betrad VRA het veld inclusief graswicket van Kampong. De wedstrijd stond geheel in het teken van wraak voor het onnodige verlies van vorige week. Aanvoerder Van der Spek wist zijn manschappen uitermate goed te motiveren door, voor er al een bal gebowld was, te vragen of we niet beter meteen konden opgeven. Hierdoor was iedereen tot in de teentjes gemotiveerd om gehakt te maken van Kampong.

Captain van der Spek had de toss verloren en kwam met knikkende knieën mededelen dat we helaas moesten beginnen met batten. Aangezien de opening batsman nog ergens in een file stond, moest Khan Waziri samen met Jeroen “Agent” Mulder openen. Het eerste partnership bleek voornamelijk in de eerste vijf overs erg vruchtbaar toen er zo’n 40 runs op het nogal onduidelijke scorebord werden bijgeschreven. Daarna ging de run rate redelijk naar beneden en het duurde niet lang totdat Agent zijn Waterloo vond. VRA was gedurende de gehele innings niet in staat om het tempo van de eerste vijf over te evenaren. Julian Molenaar (op 3) had moeite om de bal te zien en kon na één run alweer inpakken.

Ook Steve Kamper kon niet zijn gebruikelijke spel laten zien. Hij ging lbw zonder de verwarde scorebordman al te veel onder druk te zetten. Toen niet lang daarna Khan, na 41 runs te hebben gemaakt, ook het veld moest maken was het de beurt aan Sud Sharma en nieuwbakken talent Arish Sheikh. Dit partnership kon iets langer blijven staan dan gebruikelijk. Arish wist uiteindelijk de score van Khan (41) te evenaren. De staart van het team, bestaande uit Mijndert van der Spek, Sander Kempen en Michiel Blokland mocht er in de laatste paar overs nog even hard tegenaan gaan, maar een slogfest bleef uit. Daardoor bleef het totaal van de eerste innings op “slechts” 182 runs staan, 20 minder dan de vorige week.

De opdracht van de tweede innings was duidelijk: graag voor zes uur klaar zijn, zodat er naar het WK-voetbal kon worden gekeken. Hiervoor moest Kampong of binnen 20 overs all out zijn of 183 runs hebben gescoord. Khan en Arish gingen door met waar ze gebleven waren en probeerden zo snel mogelijk Kampong uit te krijgen. Dit lukte Khan één keer. Daarna was het de beurt aan Mijndert van der Spek. Hij wist door zuinig te bowlen toch twee wickets voor elkaar te boksen. Ondanks alle moeite bleef Kampong boven de benodigde run rate. Na 26 overs was alle lol voorbij toen Kampong de winnende runs binnensloeg. Toen drie uur daarna ook nog Brazilië van Chili wist te winnen, was de malaise niet meer te overzien.

Michiel Blokland

Beating Bats vs VRA Sat Comedians

HASHTAG Beatingbats vs VRA SAT Comedians HASHTAG FAIL

Lekkerteamregelendeheleweek #40manbenaderden10kunnen #graaghulpdevolgendewedstrijd #teammeet @schinkelhaven #telaatweg #weerfileopdea13 #tossgewonnen #dankvoldemort #eerstbat #lekkeropgrasspelen! #3overs3wickets #ringerspresterenniet #8overs6wicketsdown @ericfabery#topscorer?!? #51voor7na51 #watkunjealscaptaindoen?#handeninhetgrijzehaareneenpetsopjoostzehoofd #tochnog90voor10in22 #karigelunch #gelukkignoggeenramadan #ramadanmoebarek #metdebalooknietkrachtig @thomasspits #maaktverwachtingennietwaar @paulmcphillimy #bowltweerenbestgoed #ebabookinzami #beatingbatsmaakthetvoor2inde18eover #wateenwhipeout #optijdvoor #brachi #biersmaaktgoed #weergeenwinsthelaas #manierwaaropdoetpijn #epicteamfail #gaeenstrainen! #nogeenwedstrijdinjuli #eind

@roadkillbob aka Bob Prenen

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures