How's That! 16 March 2014

Year 82 Issue 1

Kooi gereed/Outdoor nets ready

Vanwege het vroege voorjaar zijn de kooien al in gereedheid gebracht. Leden die zin hebben om op eigen gelegenheid te trainen kunnen vanaf nu terecht.
Because of the early spring the outdoor nets are prepared for practice. All members keen to start can have a go from now on.

Voorjaarsborrel op 22 maart

In tegenstelling tot voorgaande jaren is besloten om het traditionele Drie Koningen diner in januari dit jaar te vervangen door een Voorjaarsborrel. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 22 maart in het VRA-clubhuis. Iedereen is vanaf 17.00 uur welkom voor een drankje en een borrelhapje. Er is voor deze datum gekozen om de verjaardag te vieren van RUN, de oudste tak van onze fusievereniging VRA. RUN werd namelijk opgericht op 20 maart 1882, het begin van een prachtige lente, nu 132 jaar geleden.

Hoe zat het ook weer? De cricketverenigingen RUN, Amstels en Progress gingen in 1887 samen in de voetbalvereniging R.A.P. Pas veel later, in 1914 fuseerde deze club met twee andere oude Amsterdamse verenigingen, Volharding en Amstels, resulterend in het huidige VRA.

Hoe dan ook, het bestuur hoopt u bij deze vrolijke gelegenheid in groten getale te kunnen verwelkomen.

ALV op donderdag 10 april 2014

De Voorjaarsvergadering van VRA zal gehouden worden op donderdag 10 april a.s. in het clubhuis van VRA. Aanvang van de vergadering is zoals gebruikelijk om 20.00 uur. Leden die vooraf een hapje willen eten op VRA kunnen zich daarvoor aanmelden, tel. 06-24732731. Onze keuken biedt die avond 'Voer vóór Discussie'. Wel zo makkelijk en bovendien heeft u dan de gelegenheid voorafgaand aan de vergadering bij te praten.

Afsluiting 2013

Terwijl Pete, Eric en Ben zich onder het goedkeurend oog van Ed in het zweet aan het werken zijn in Zuid-Afrika komt het seizoen 2013 op de velden voor VRA met orkaankracht ten einde. Niet dat de hockeyers al niet een aantal weken bezit hadden genomen van onze velden maar nog geen 7 dagen geleden kon je op clubavond nog prima zonder jas op het terras toeven. Na gisteren lijken die dagen weer voor even geteld.

Buiten de velden is het seizoen natuurlijk nog lang niet ten einde. VRA'ers zoeken elkaar ook in de wintermaanden op. Zij het om belangrijke zaken of om de gezelligheid. Zo wordt het in het laatste weekend van november al erg druk op VRA. Met een ALV op donderdag 28 november worden de blikken definitief op de toekomst gericht om twee dagen hierop het glas te heffen tijden de jaarlijkse VRA ZaMi afsluiting. Then again, de dagen dat je moest wachten op an English summer voor top Test cricket zijn voorbij. Rond de kerst staan de Ashes alweer op het programma. In het voorprogramma in november overigens het Nederlands team dat zich zal proberen te plaatsen voor de World Cup Twenty20. In januari is het dan door naar een hernieuwd Driekoningendiner heb ik me laten vertellen waarna er in februari nog net wat tijd voor jezelf is als hedendaagse cricketer alvorens seizoen 2014 zich alweer meldt. Benieuwd wat dat weer gaat brengen.

2013 was zonder meer veelbewogen. Denk eens terug aan de volgende momenten. Eric die op een zonovergoten dag op een haar na een century behaalde tegen Test country #1 Zuid-Afrika en de drommen supporters rond ons clubhuis na afloop van deze enerverende ODI. Wat te denken van de dankbare woorden van AB de Villiers richting gastheer VRA. Of het krankzinnige einde van de twee wederom zon overladen ODI's tussen Ierland en Nederland. Dat die tengere Michael Rippon een draw zou bewerkstelligen met 10 runs van de laatste twee ballen zag toch niemand aan de boundary aankomen? Bovenal het slechten van de hoogste score ooit van een VRA batsman door Ben Cooper. Bij een transfer naar het buitenland wordt er van onze Nederlandse voetballers vaak gezegd dat ze even moeten wennen als verklaring voor een stroef begin. Mini Coopers eerste jaar bij VRA past naadloos in deze traditie. Nadat zijn openingsmaatje Eric vanaf de eerste dag van het seizoen een krankzinning goed en constant niveau tentoonspreidde kostte het Ben even wat moeite op stoom te komen. Toen dat in de tweede helft van het seizoen gebeurde was er echter geen houden meer aan en moeten ze in de allesbeslissende wedstrijd bij Quick Haag wel euforisch blij zijn geweest met zijn wicket: Wat een masterclass een dag eerder. Naar verluidt neemt hij deze vorm naar volgend seizoen mee.

Mede door Erics constante vorm afgelopen seizoen verraste VRA 1 vriend en vijand. Daarnaast gaat een woord van dank uit naar voorzitter Toon Hintzen die Amil Prasad terughaalde naar Amsterdam. Ook Amil bewees wederom voor zowel VRA 1 als VRA 2 zijn grote waarde. Grootste pluspunt echter was de jeugd in VRA 1. Dat biedt de burger moed richting de toekomst. Met Victor, Leon, Vinoo, Emile, en Matthijs als vaste waarden heeft VRA een van de jongste teams in de topklasse.

De overige VRA seniorenteams hadden wisselende seizoenen. Onze nieuwe leden van VRA 4 werden eveneens kampioen en deelden de titel met Groen & Wit 3. VRA 2 deed ons allemaal even zweten maar handhaafden zich uiteindelijk relatief eenvoudig in de eerste klasse. Een uitstekende prestatie van Reinder Lubbers die in de grote schoenen van zijn voorganger is gaan staan. De Zami's besloten vooraf dat ze weer eens zin hadden in een Zami titel voor VRA. Aldus werd besloten en Mike Rier gevraagd met een tiental sterke zami's gevolg aan te geven. Tot een week voor het einde leek de titel binnen bereik maar na een nederlaag tegen HCC moest deze ambitie even worden geparkeerd. Harold speelde weer met 7, 8, 9, 10 en elftallen de sterren van de hemel en bezorgde zichzelf een persoonlijk hoogtepunt met een century. De dames werden weer als vertrouwd aangevoerd door Caroline Salomons, er werd gewonnen en verloren, ze hielden een succesvolle open dag en komen volgend jaar weer sterk terug.

Buiten de velden gebeurde er ook ontstellend veel. Sieb bracht het complex weer op orde en stak met zijn energie steeds meer VRA'ers aan hem hierbij een handje te helpen. De kluscommissie blijft overigens open staan voor belangstellenden. Usman en Goran beleefden hun eerste jaar als exploitanten van ons clubhuis en Peter, Harold en Albert sr. stortten zich op de papieren in en rond de bestuurskamer. Met nog vele anderen werd er de afgelopen maanden hard gewerkt aan de toekomst van onze club. Hoe deze zal zijn en welke rol u hierin hebt te vervullen kan natuurlijk niemand voorspellen. Tot ziens in 2014!

Berend Steenhof

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures