VRA Campagne - Buy a Brick

In de ALV heeft het Bestuur mandaat gekregen om door te gaan met de plannen om het clubhuis aan te kopen. De By-a-Brick actie gaat daarom onverdroten voort. Uw giften zijn daarom nog altijd welkom en zullen gebruikt worden om de financiële basis verder te versterken.

Update 1 oktober

De officiële termijn van de campagne is vandaag, 1 oktober verstreken. Vanaf het begin van de Buy-a-Brick campagne begin augustus zijn door vele VRA-sympatisanthen flink wat steentjes bijgedragen en is een prachtig bedrag van €13.000 binnengekomen om het bedrag aan te vullen dat nodig is voor de aankoop van ons clubhuis. Hoewel hiermee de campagne formeel ten einde is hebben we gelukkig nog wat extra tijd gekregen om het benodigde bedrag bijeen te krijgen. Het beoogde doel voor de campagne was €35.000 en we hebben dus nog enkele weken om dat bedrag te halen. Bedenk hoe fantastisch is om straks baas in eigen huis te zijn. Er bestaan al prachtige plannen voor renovatie en verbouwing, maar daarvoor moet eerst het clubhuis worden aangekocht. We doen vooral een oproep aan de huidige spelende leden om ons te helpen met de laatste loodjes. Deel deze actie vooral met je familie, vrienden en collega’s! Stuur ze allemaal naar Buy-a-Brick now!

Update 19 september

We zijn al ruim door de grens van 10.000 Euro heen! Het valt op dat er relatief veel donaties van niet-leden komen. Laat dat een extra aansporing zijn om onze campagne te delen met familie en vrienden. Ons doel is nog niet bereikt, dus een schepje erbovenop mag gerust!

Update 30 augustus

Donaties zijn nu ook mogelijk via iDeal! Ons fundraising platform Raisely heeft keihard gewerkt om deze betaalmogelijkheid mogelijk te maken voor VRA. Deel het nieuws met je vrienden en familie dat je nu deze zeer veilige betaalmethode kan gebruiken als je aan VRA Buy-a-Brick doneert.

Hoe gebruik ik iDeal om te betalen? Selecteer heel eenvoudig de iDeal methode zodra je op het betaalscherm bent aangekomen. Vanaf dat scherm zal je de vertrouwde iDeal schermen tegenkomen die je in staat stellen om je eigen bank te kiezen en het gedoneerde bedrag te betalen.

Update 28 augustus

De campagne wordt verlengd! Door de vakanties hadden we een redelijk langzame start van de Buy-a-Brick campagne. Maar zoals je kan zien, beginnen de donaties nu binnen te stromen. Dus hou de campagne gaande en deel deze boodschap met je hele netwerk. Stuur vrienden en familie naar www.vra.nl en steun VRA!

Cricket White Party op 9 september

And on September 9th, a special fundraising event will be held at Coco's. Put it in your diary and invite your friends! Go to the Facebook event: Cricket White Party

Aan alle leden, oud-leden en andere vrienden van VRA

Beste mensen,
Tijdens de diverse besprekingen die door de jaren plaatsvonden tussen VRA Bestuur en Gemeente Amsterdam was het VRA-clubhuis regelmatig onderwerp van gesprek. VRA zag zich als huurder jaarlijks geconfronteerd met hoge vaste lasten terwijl de staat van het gebouw en de exploitatierekening dat nauwelijks rechtvaardigde. Anderzijds was de Gemeente niet gelukkig met de moeizaam inbare huurpenningen en hikte ze aan tegen nieuwe investeringen, noodzakelijk vanwege achterstallig onderhoud.

In de loop van dit jaar werd duidelijk dat de Gemeente niet onwelwillend stond tegenover het idee om het clubhuis aan VRA te verkopen. Dit zou voor beide partijen een mooie oplossing zijn. Lang verhaal kort, het Bestuur zag de geweldige potentie van dit plan en na constructieve onderhandelingen werd een realistisch aankoopbedrag vastgesteld, waarin ook de afkoop van erfpacht voor het direct omliggende terrein is inbegrepen.

Na 135 jaar cricket in Amsterdam, waarvan 80 jaar in het Amsterdamse Bos, heeft onze Amsterdamsche Sport Vereeniging Volharding RAP Amstels de unieke kans eigenaar te worden van ons bekende, karakteristieke clubhuis in het Bos.

Niet alleen zorgt dit ervoor dat we broodnodige renovaties zelf in de hand hebben, ook zorgt het ervoor dat we veel meer grip krijgen op een gezonde exploitatie van de vereniging. En misschien wel het allerbelangrijkst: hiermee stellen we onze prachtige locatie met drie velden in het Bos veilig en wordt de dreiging van oprukkend kunstgras een halt toegeroepen.

Volgens de huidige afspraken zal al in September de overdracht moeten plaatsvinden. Het Bestuur is er in de achterliggende maanden in geslaagd van welwillende sympathisanten toezeggingen te krijgen voor een bedrag van liefst €80.000 om aan de koopsom te kunnen voldoen. Om aan alle afspraken tegemoet te komen moet nog €35.000 bijeen worden gebracht en dat gaan we met z’n allen voor elkaar krijgen! Binnen een maand! Als er ooit iets de moeite waard was dan is het nu.

Op verzoek van het Bestuur heeft een klein team met spoed een online crowdfunding campagne opgezet om in korte tijd het doel te realiseren. Om die reden ook geen losse donaties, maar concrete pakketten bouwstenen voor VRA. Buy-a-Brick en je draagt een zeer belangrijk steentje bij.

Er zijn 3.500 stenen te koop in 5 verschillende pakketten:

  • 10 stenen voor €100
  • 25 stenen voor €250
  • 50 stenen voor €500
  • 100 stenen voor €1.000
  • 200 stenen voor €2.000

De campagne wordt via social media ondersteund, dus deel vooral met familie, vrienden, bevriende touringteams, expats, oud-leden en iedereen die weet hoe waardevol VRA’s plekje in het Bos is. Vraag je werkgever of zakerelaties en zorg dat dit bedrag er komt. Doneren is heel makkelijk gemaakt via een speciale, veilige VRA-donatiepagina op fundingplatform Raisely. Doneren is mogelijk met creditcard én via iDeal!

Alle binnenkomende donaties worden direct verwerkt in het dashbord dat op de donatiepagina, maar ook op de VRA-homepage wordt getoond. Zo kan iedereen op elk moment bijhouden hoe de inzameling verloopt en hoeveel dagen nog zijn te gaan.

Alle donaties zullen met naam van de gever, ofwel anoniem worden getoond en bijgehouden. De namen zullen na afloop van de campagne een mooie, definitieve plaats krijgen op een plaquette of bord in het clubhuis.

Een extra motivatie is de mogelijkheid om in groepen mee te doen. Zo kun je jouw bijdrage laten meetellen in het totaal van een zelf aan te maken groep naar keuze. Je team, familie of bedrijf. Voor de winnende groep, maar ook voor de hoogste individuele bijdrage wordt een mooie tegenprestatie bedacht, waarover later meer.

Als je als groep mee wil doen, kun je een mooie prijs winnen. Meld je aan met de volgende gegevens door een email te sturen aan vracampaign@gmail.com met de volgende gegevens: 1. Naam van de groep, 2. Contactpersoon, 3. Emailadres, 4. Het doelbedrag dat je wil binnenhalen, 5. Jullie fundraising motto

We rekenen op uw bijdragen, Buy-a-Brick now!

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures