ODI's Nederland - Nepal, 1 en 3 augustus op VRA

Bondscoach Ryan Campbell heeft de selecties bekendgemaakt van het Nederlands elftal voor het T20 Triangular toernooi met Nepal en de M.C.C. op Lord’s (29 juli) en de twee ODI’s tegen Nepal op VRA (woensdag 1 en vrijdag 3 augustus).

Nederland heroverde in december 2017 de ODI-status die het tijdens het WK kwalificatietoernooi van 2014 in Nieuw-Zeeland was kwijtgeraakt. De ploeg sloot in december het World Cricket League Championship winnend af, waarmee het niet alleen de nieuwe ODI League (alle 12 Full Members plus Nederland) bereikte, maar ook deze status terugverdiende. Voor Nepal betekent het de eerste twee wedstrijden op dit niveau. Beide landen dienen nog vier ODI wedstrijden te spelen voor de bepaling van hun plaats op de ICC ODI-ranglijst.

Coach Ryan Campbell: “ Het worden zeker twee uitdagende wedstrijden. Het wordt onze eerste ODI sinds we die status in 2014 kwijtraakten, en de eerste ooit voor Nepal. Deze ontmoetingen betekenen ook weer een mooie gelegenheid om jonge talenten in te zetten in topwedstrijden en ik zal hun ontwikkeling daardoor extra goed in de gaten kunnen houden”.

Woensdag 1 & vrijdag 3 augustus op VRA: ODI Nederland - Nepal
Pieter Seelaar (VOC, capt), Scott Edwards (wk), Fred Klaassen (VOC), Max O’Dowd (VOC), Wesley Barresi (HBS), Stephan Myburgh (Punjab CCR), Bas de Leede (VCC), Ben Cooper (VRA), Dan ter Braak (VRA), Hidde Overdijk (HCC), Michael Rippon (Otago, NZ), Shane Snater (R&W), Paul van Meekeren (Somerset, UK). Coach: Ryan Campbell, Manager: Pamela Mulder, Fysio: George Dunlop.

Ook van het Nepalese XI is de selectie bekend: Paras Khadka (capt.), Gyanendra Malla, Sharad Vesawkar, Shakti Gauchan, Basant Regmi, Sompal Kami, Dipendra Singh Airee, Sandeep Lamichhane, KC Karan, Md. Arif Sheikh, Lalit Bhandari, Subash Khakurel, Anil Kumar Shah, Rohit Kumar Paudel, Lalit Narayan Rajbanshi. Staf: Jagat Tamatta (Coach), Raman Shiwakoti (manager), Dinesh Bhatta (physio).

Match officials:
1/8: Rizwan Akram (NL) / Sarika Prasad (Sing); 3rd umpire Huub Jansen (NL)
3/8: Huub Jansen / Prasad; Akram 3rd Match referee: Phil Whitticase (UK)

NB De entree voor de wedstrijden is €10,00 – kinderen tot en met 12 jaar gratis. Kaartjes kunnen alleen op de beide dagen aan de kassa worden gekocht met cash of via de pin. Vanaf 16.30 uur is de toegang gratis.

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures