Overwinning Nederland op Namibiƫ

Het Nederlands XI-tal heeft vandaag de een na laatste wedstrijd in de ICC World Cricket League Championship (WCLC) gewonnen. Met centuries van oud-VRA speler Wesley Barresi (120) en huidig VRA speler Ben Cooper (109no) werd in 42 overs het totaal van 269 van Namibie voorbij gestreefd. Nadat Wesley uitgebowld was, was het een koud kunstje voor Ben om samen met captain Peter Borren de wedstrijd af te maken.

Hoewel Nederland reeds was gekwalificeerd voor het ICC Cricket World Cup Qualifier 2018 toernooi, is de winst van het WCLC nu binnen handbereik. Indien Nederland de koppositie weet vast te houden, zal zij als 13de land worden toegevoegd in de ODI competitie die in 2020 van start gaat (wat betekent dat VRA mogelijk veel internationale toplanden zal mogen gaan ontvangen). Eindstand van de WCLC wordt veilig gesteld door ook de laatste wedstrijd te winnen of als Papua Nieuw Guinea een van haar wedstrijden tegen Hong Kong niet weet te winnen.

scorecard

Bron: KNCB website

Edit: PNG heeft haar wedstrijd tegen Hong Kong verloren. Daarmee is Nederland niet meer in te halen en wint zij de WCLC!

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures