VRA succes op KNCB Cricket Gala 2017

Afgelopen zondag was het tijd voor het jaarlijkse KNCB Cricket Gala dat ditmaal voor de vijfde keer werd georganiseerd in de cricketgemeente van het voorgaande, Den Haag. In het prachtig gerenoveerde Haagse rijksmonument ‘De Remise’ kwamen bestuursleden, vrijwilligers en andere coryfeeën

vanuit de hele Nederlandse cricket gemeenschap bijeen om bij te praten en elkaar in het zonnetje te zetten. De verschillende oproepen die de afgelopen tijd zijn uitgegaan om te stemmen op de VRA-nominaties bleek niet aan dovemans oren gericht en dit vertaalde zich in de uitgedeelde pluimen.

Het eerste VRA lid dat in het zonnetje werd gezet was jeugdspeler Udit Nashier. Udit kreeg voor zijn prestaties op tour met de U12 en U13 Dutch Lions de Steven Lubbers Awards uitgereikt. Met duizelingwekkende aantallen genomen wickets en batting cijfers een mooie beloning voor een sterk seizoen voor deze talentvolle jonge speler.

Vervolgens verscheen de categorie ‘Recreatieve speler van het Jaar’ op de projector. Bondssecretaris Robert Vermeulen mocht de prijs uitreiken en hoefde de envelop met de naam van de winnaar niet eens open te maken omdat er sprake was van een gedoodverfde winnaar.

Na sluiten van de stemming bleken namelijk meer dan 14.000 stemmen te zijn uitgebracht, waarvan 82,77% op één genomineerde! En zo ontving Floris Kappelle de prijs na een paar mooie woorden van de bondssecretaris, waarbij een vergelijking tussen Floris en ‘my little pony’ uiteraard niet ontbrak.

Daarna werd Caroline ‘Sally’ Salomons opgenomen in de galerij van Nederlandse Crickethelden. Caroline is daarmee pas de tweede vrouw die tot deze Nederlandse Hall of Fame werd toegelaten. Namens alle leden van VRA feliciteren wij Caroline van harte met deze wel zeer bijzondere eer!

Hoewel de prijs voor ‘Accommodatie van het Jaar’ helaas aan onze neus voorbij ging, viel Amsterdam de prijs voor ‘Cricket gemeente van het Jaar’ ten deel. VRA nam samen met een van de aanwezige bestuurders van Qui Vive namens alle Amsterdamse cricket clubs de prijs in ontvangst.

Voor de laatste categorie, ‘Topklasse speler van het Jaar’, was er geduchte competitie, maar uiteindelijk was het toch onze eigen Peter Borren die na een fantastisch seizoen de prijs won. Omdat Pete als captain van het Nederlands team momenteel in Dubai is voor de International Cup en ICC World Cricket League Championship, nam VRA secretaris Tobias Maessen namens hem de prijs uit handen van Rod Lyall in ontvangst.

Het gehele KNCB Gala 2017 was via een livestream te volgen, die terug te zien is op Facebook

Voor alle winnaars en foto’s verwijs ik u naar de KNCB website

(foto's gemaakt door Sander Tholen van CricketEurope, Ingrid van der Elst van de KNCB en Floris Kappelle)

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures