Eric Szwarczynski lid van verdienste – de VRA Walk of Fame

Op zondag 24 juli, na een overtuigende overwinning van het Eerste tegen VOC, heeft het VRA-bestuur drie bijzondere spelers in het zonnetje gezet.

Eric Szwarczynski werd vanwege zijn jarenlange, zeer belangrijke en consistente bijdrage aan de resultaten van VRA 1 benoemd tot Lid van Verdienste. Eric is in eerste instantie op zijn 16e bij Hercules in Utrecht gaan spelen, maar al heel snel heeft hij de overstap naar VRA gemaakt. Inmiddels is hij niet meer weg te denken bij ons Eerste.

Peter Borren en Adeel Raja, die beiden al Lid van Verdienste zijn, werden ook om hun grote bijdrage aan de resultaten van VRA in de schijnwerpers gezet. Hen viel de eer te beurt om, samen met Eric Szwarczynski, hun eigen tegel neer te leggen in de VRA Walk of Fame.

Adeel is al vanaf zijn 12e jaar lid van VRA en, afgezien van een klein uitstapje een aantal jaren geleden, altijd van groot belang geweest in de basis van VRA. En nog steeds; dat laten de cijfers van dit seizoen weer zien.

Peter Borren, onze captain, kwam op zijn 18e bij VRA. Wie herinnert zich niet dat hij als youngster, naast het cricket, regelmatig achter de bar stond om een centje bij te verdienen? Zijn bijdrage aan VRA? Ik denk dat ik daar niet veel over hoef te zeggen: die is overduidelijk en de afgelopen jaren van doorslaggevend belang geweest.

Voor de liefhebbers nog even de statistieken op een rijtje, met dank aan Bertus de Jong van Cricket Europe:

Peter Borren: 220 matches, 5466 runs en 250 wickets
Eric Szwarczynski: 206 matches, 5879 runs en 45 wickets
Adeel Raja: 203 matches, 2188 runs en 249 wickets

Dit betreft overigens alleen de Topklasse-wedstrijden (en voorheen Hoofdklasse) voor VRA; de T20 en andere matches zijn niet meegerekend. Kunt u nagaan!

We wensen deze drie VRA-helden, samen met hun team ontzettend veel succes de komende weken en hebben het volste vertrouwen erin dat VRA1 zijn plek in de Topklasse kan behouden. Komt u hen aanmoedigen?

Dorien Rauwerda
Voorzitter VRA

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures