VRA Jeugd al sinds 3 januari 2016 actief!

Hoewel het outdoor-seizoen pas begint in mei, is de VRA Jeugd al weer enige maanden druk in de weer met het cricket! Zo zijn onze junioren vanaf zondag 3 januari jongstleden in de zaal actief.

Een enthousiaste jeugdcoach Mitch Lees heeft dit jaar met groot succes de wekelijkse indoortraining op zich genomen. In opeenvolgende timeslots trainde hij van 13 tot 18 uur op zondagmiddag alle jeugdteams.

Het voorgeschotelde trainingsprogramma resulteerde in een grote opkomst. Met incidentele assistentie van Quirijn Gunnink en KNCB coach Subir Shrestha werd er door Mitch een puike reeks aan trainingen afgewerkt. Het was goed te zien dat het de junioren zichtbaar veel genoegen deed.


Dan was er tussentijds op zondag 31 januari in de Meerkamphal in Amstelveen een heus meisjescricket-festival voor zestallen. Namens de VRA jeugd namen Minke Dierikx, Kanishka Kumar, Gwen Bloemen, Doeschka Kessler, Isabel Kessler en Laila Schaap hieraan deel. Zij werden streng doch rechtvaardig gecoached door Oliver Bloemen en het zestal speelde dan ook meer dan verdienstelijk. Het evenement werd door de KNCB georganiseerd en de organisatie was in handen van een aantal Nederlands XI speelsters. Met een opkomst van bijna 50 meisjes is het zeer zeker voor herhaling vatbaar.

KNCB coach Helmien Rambaldo heeft deze video gemaakt van het festival. Het cricketplezier spat van dit vrolijke filmpje af en onze VRA-meiden zijn regelmatig in beeld.
Het is sowieso goed te constateren dat het meidencricket in de lift zit. Dat blijkt ook uit het aantal meisjes onder de VRA junioren: de teller staat al op 10, maar we verwachten er nog meer dit seizoen!

Op zondag 14 februari vond het VRA Junior Bring-a-Friend event plaats. Al onze junioren mochten vrienden en/of vriendinnen meenemen naar de indoortraining. Dat hebben we geweten! Een vijftigtal newbies kwamen zich oriënteren en in zo'n vijver aan aspirant junior-leden was het goed vissen. Een spectaculaire training van coach Mitch Lees, die voor de gelegenheid werd geassisteerd door de nieuwbakken VRA international Quirijn Gunnink, maakte dat we een groot aantal nieuwe jeugdleden hebben weten binnen te hengelen voor het komende seizoen.

Inmiddels zit de laatste pre-season indoortraining er op. In maart nemen onze U12's, U14's en U16's deel aan het Flamingo Indoor Toernooi 2016 (FIT 16). Het spelplezier gaat natuurlijk boven alles maar het is ook goed te zien of de intense indoortraining zijn vruchten heeft afgeworpen. In de maand maart worden op zondag de voorrondes gespeeld en op zondag 17 april worden de U12-U14-U16 finales van het FIT 2016 gespeeld in het Kennemer Sport Center te Haarlem.

Op zaterdag 19 maart organiseert CC Qui Vive een speciaal Holi Cricket Toernooi voor kinderen van leeftijden tussen 7 en 12 jaar die in Amsterdam en Amstelveen wonen (van 17:30 - 21:30 uur in de Nieuwe Bankrashal, Pandora 3, 1183 KK Amstelveen). Holi is een van de grootste jaarlijkse feesten in India en heel Zuid-Azië en viert het begin van de lente. Holi wordt ook wel het Feest van de Kleuren genoemd. Daarom staat het thema kleur centraal. Dat ook zo zijn bij het Holi Cricket Toernooi van Qui Vive het geval. Kinderen zullen in teams geplaatst worden, die allemaal in hetzelfde felgekleurde t-shirt zullen spelen met diezelfde kleur ook op het gezicht geschminkt. Net als van andere regionale clubs zal ook de VRA jeugdcommissie aanwezig zijn op dit kleurrijke evenement.

De junior-outdoortraining begint in april. Welke coach dan welk team traint, op welke dag en hoe laat? Op deze en andere vragen krijgen junioren en ouders spoedig antwoord in de eerste Junioren Nieuwsbrief van dit seizoen. Daarin ook meer informatie over de voorjaarseditie van de Jeugd Cricket Carrousel.

Na een succesvolle najaarseditie in september vorig jaar gaat de carrousel in april weer draaien en wel op zondagmiddagen van 14 tot 17 uur. Er mag worden deelgenomen door junioren van 6 tot en met 10 jaar. Op Bloemendaal (3 april), ACC (10 april), Qui Vive (17 april) en tot slot op zondagmiddag 24 april op VRA worden er weer cricket clinics en skills trainingen voor junioren georganiseerd. Daarna worden er 90 minuten lang onderlinge potjes gespeeld. We sluiten dan traditioneel de dag af met een collectieve warme maaltijd op de hostende club. De eerste enthousiaste reacties én aanmeldingen van VRA junioren zijn al weer binnen. Dus goed te weten dat ook onze jongste junioren weer staan te popelen om de wei in te gaan.

Alle (junior) leden kunnen binnenkort in de How's That meer gedetailleerde informatie lezen over het komende jeugd-outdoorseizoen. We kunnen vast verklappen dat we het seizoen voor de junioren officieel en in stijl zullen openen op zondag 24 april a.s. Schrijf de opening in de familie-agenda, houdt die middag vrij en komt allen in groten getale naar de club.

Onze junioren en hun ouders weten het al maar ook de overige VRA-leden kunnen aanstonds niet anders dan constateren, dat VRA's jeugdafdeling gewoon springlevend is. VRAlive and kicking is dan ook het thema van het komende jeugdseizoen.

Tot snel op en rond de velden.
VRA's Jeugd Commissie

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures