India Cricketdag 2015 op VRA, 20/06

Op zaterdag 20 juni a.s. organiseert Amsterdam InBusiness in nauwe samenwerking met de KNCB en VRA Cricket alweer de 6e editie van de zeer succesvolle India Cricketdag op onze prachtige velden in het Amsterdamse Bos.

Amsterdam InBusiness is een samenwerkingsverband van de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Almere en Haarlemmermeer dat zich ten doel stelt economische groei in de regio te bevorderen door investeringen van buitenlandse bedrijven te stimuleren en te faciliteren.

Dit heeft er mede toe geleid dat in de laatste 10 jaar opvallend veel Indiase bedrijven zich hebben gevestigd en met hen is een grote groep hoogopgeleide Indiase expats, veelal met hun familie, naar Nederland gekomen. In de regio Groot Amsterdam vormen zij met bijna 10.000 inmiddels de grootste populatie expats en leveren zij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de regio.

Om iets terug te doen voor deze Indiase gemeenschap en ze een sportieve en gezellige dag te bezorgen is door de India Desk van Amsterdam InBusiness destijds het initiatief genomen om jaarlijks een India Cricketdag te organiseren. Op deze dag worden in toernooivorm korte, vaak spectaculaire cricketwedstrijden tegen elkaar gespeeld door het Indiase bedrijfsleven.

Dit jaar hebben zich 16 bedrijven ingeschreven die zich op kortgemaaide graswickets, zonder beschermende kleding, maar met een zachte bal met elkaar meten. Een Hollandse variant van het in Zuid-Azië populaire ‘tape ball’. De toernooileiding is in goede handen van Gerard Inden met zijn welwillende KNCB Umpire corps.

Belangrijk onderdeel van deze dag is uiteraard de sociale component. Een van de hoogtepunten vormt traditioneel een uitgebreide Indiase lunch, waaraan ruim 400 man zich jaarlijks tegoed doen, verspreid over diverse tafels of gezellig met de families, zittend in het gras.

In de loop van de middag is er ruimte voor een VIP-Netwerkborrel op het terras, waarbij genodigden uit het Indiase en regionale bedrijfsleven van gedachten kunnen wisselen met mensen van de India Desk en lokale politici, waaronder dit jaar o.a. de Amstelveense burgemeester Mirjam van ’t Veld. Tijdens deze borrel vindt ook de prijsuitreiking plaats aan de winnaars van de 6e editie van de India Cricketdag.

NB: Bent u in de buurt, kom dan beslist even cultuursnuiven bij dit exotische cricketevenement. Weet wel dat het clubhuis de gehele dag is afgehuurd door Amsterdam InBusiness en dat daar, anders dan normaal, geen gebruik kan worden gemaakt van bar of toilet.

Evenement: India Cricketdag 2015
Locatie: VRA Cricket
Aanvang: 09.00 uur
Slot: ca. 18.00

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures