Actie 'ZESSEN voor Nepal'

Nepal….het land dat al enkele weken veelbesproken is op VRA.
In eerste instantie vanwege de komst van het Nepalese cricketteam naar Nederland voor een serie T20-wedstrijden ter voorbereiding op het ICC World T20 kwalificatietoernooi in Ierland en Schotland in juli. Twee van deze oefenwedstrijden, op 30 juni en 1 juli, zullen op VRA plaatsvinden.

In de aanloop naar die wedstrijden waren we allerlei activiteiten aan het bedenken om er een echt feest van te maken. Samen met VRA-er Ashish Thapa en zijn vrouw Juna, die beiden uit Nepal komen en zeer nauwe banden hebben met de Nepalese gemeenschap in Nederland en de rest van Europa, maar ook regelmatig naar hun vaderland reizen om familie te bezoeken.

Allerlei activiteiten die nu wat triviaal lijken in het licht van de recente aardbeving bij Kathmandu. We zullen nu, samen met de KNCB, aan de slag gaan om de komst van het Nepalese cricketteam aan te grijpen om iets substantiëlers te betekenen voor de slachtoffers van de aardbeving. Ondertussen hopen we dat de familie en vrienden van Ashish en Juna veilig zijn en alle hulp krijgen die ze nodig hebben.

Vanuit de KNCB is inmiddels het initiatief gekomen voor de actie “ZESSEN voor Nepal”. Vanaf komend weekeinde, bij de start van de competitie, zal het KNCB-bestuur iedere ZES in de wedstrijden in de Topklasse, Hoofdklasse, T20-competitie en de internationale wedstrijden honoreren met 6 euro voor de hulpacties. Deze actie loopt gedurende de gehele competitie 2015. De verwachting is dat hiermee tenminste 5.000,- euro zal worden bereikt.

Laten we dus hopen dat er dit seizoen veel zessen geslagen worden door de mannen van VRA1; niet alleen voor ons eigen plezier en een goede klassering in de Topklasse, maar vooral met dit goede doel in het vizier!

Dorien Rauwerda
voorzitter

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures