Brede selectie VRA 1 / VRA 2 in 2015

Vlak voor het begin van de topklasse competitie is het misschien goed de supporters een overzicht te geven van de stand van zaken in VRA's hoogste teams. Helaas hebben basisspelers als Vinoo Tewarie en Victor Lubbers gevolg gegeven aan familiaire- en andere druk. Helaas, omdat beiden grote talenten zijn, vaste waarde waren geworden van ons Eerste en beiden ook nog eens leuke gozers zijn. Ik wens jullie heel veel succes bij respectievelijk Dosti en de Sallandse.

Toen ook nog Ben Cooper besloot om zijn loopbaan in Engeland te vervolgen, zag het er even niet zo florissant uit. Omdat Peter Borren het merendeel van zijn tijd aan verplichtingen voor de KNCB moet besteden, was het dringend gewenst een nieuwe 'pro' te vinden. Dankzij hulp van onze oude coach Paul McEwan viel de keus uiteindelijk op BJ Barnett, een professional cricketer uit Wellington (NZ) en daarnaast onderwijzer van professie. Vanaf dinsdag 21 april is hij beschikbaar voor VRA, waar Peter Borren hem bij de VRA-achterban zal introduceren.

Een andere Nieuw-Zeelandse speler -met Nederlands paspoort- die ooit voor dezelfde Australische club als Ewoud de Man gespeeld heeft, is Mitch Lees. Hij is met zijn vriendin in de Amsterdamse Pijp neergestreken en was meteen bereid ook onze ‘Under 16’ te begeleiden. En dan stuurde onze vroegere coach Flavian Aponso een e-mail of wij zijn neefje die aan de VU studeert zouden willen opvangen. Deze Sachin Peiris uit Sri Lanka gaat dit seizoen met ons meedoen. Mijn vriend Adeel Raja keerde gelukkig op zijn oude nest terug.

Dit alles wil niet zeggen dat het Eerste er nu goed voorstaat. Dit team zal eerst moeten bewijzen dat het Topklasse-waardig is, en we weten natuurlijk nagenoeg niets van de tegenstand. Belangrijke verandering is, dat het Eerste- en Tweede elftal dit jaar samen gaan trainen. Daarmee maken we de selectie sterker en breder.

De elftalcommissie voor deze twee elftallen bestaat uit Peter Borren, Ewoud de Man en BJ Barnett met mij als voorzitter. Gelukkig blijft Pamela Mulder de manager van het Eerste en zij heeft al bergen werk verzet. De selectie van een kleine twintig spelers ziet er zeer voorlopig als volgt uit:

Peter Borren, Eric Szwarczynski, Adeel Raja, BJ Barnett, Emile v.d. Burg, Mathijs Luten, Leon Turmaine, Quirijn Gunning, Mitch Lees, Sachin Peiris, Amil Prasad, Sohail Bahtti, Pjotr en Thomas Pasierowski, Jeroen Mulder, Babar Lassi, Hugo Debaig, George Dunlop, Bilal Ahmed.

Een brede selectie omdat de spelers van het Nederlands Elftal weer eens een hele maand (juli) aan de competitie onttrokken zijn. Op zondag 3 mei is de eerste thuiswedstrijd tegen Excelsior. Wij speelden in april drie oefenwedstrijden:

zaterdag 11 april tegen Qui Vive (40 over wedstrijd);
zaterdag 18 april thuis tegen Quick Haag (40 over wedstrijd);
zondag 26 april uit tegen HermesDVS (50 over wedstrijd).

Dat het vooral een leuk seizoen mag worden.

John Wories
Elftalcommissie Topcricket

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures