Richard Cox vertrekt als CEO bij KNCB

Richard Cox heeft een opmerkelijk moment gekozen om zijn vertrek als CEO bij de KNCB aan te kondigen. Aan de vooravond van het belangrijke WCL kwalificatietoernooi in Namibië, waarin het Nederlands XI zich moet zien terug te knokken naar de hoogste divisie, maakte hij zijn afscheid bekend. Cox vervulde zijn functie bij de KNCB ruim 5 jaar.

KNCB-voorzitter Jacques Mulders:
“Richard trad aan bij de KNCB op een moment dat de bond op velerlei gebied in roerige tijden verkeerde; hij was destijds de derde CEO in een jaar tijd. Onder zijn leiding is de financiële huishouding van de KNCB geoptimaliseerd. Hij heeft ervoor zorggedragen dat de KNCB voldoet aan alle voorwaarden die voor een ICC High Performance land gelden. Onder zijn verantwoordelijkheden zijn aansprekende resultaten geboekt. In het laatste T20 wereldkampioenschap werd van Engeland en Ierland gewonnen. Ook in de county competitie in Engeland was Nederland vaak een geduchte tegenstander.”

“Richard is een echte ‘ontwikkelaar’: of het nu gaat om coaches, scorers, umpires of graswickets, hij is altijd bezig geweest de kunde en het niveau van iedereen die bij het Nederlandse cricket betrokken is naar een hoger plan te tillen. Hij is ook altijd geïnteresseerd geweest in de ontwikkeling van het jeugd- en vrouwencricket, waaraan hij heeft bijgedragen via de recente beleidsplannen en toekomstvisies. In het afgelopen jaar kende de KNCB een groei van 8% in het aantal leden, vooral door het werk van het KNCB Development team, iets wat door NOCNSF hoog is gewaardeerd. Onder zijn verantwoordelijkheid heeft de KNCB maar liefst vier ICC-prijzen gewonnen.”*

“Het KNCB-bestuur wenst hem het beste toe bij zijn terugkeer naar Engeland om daar dichter bij zijn familie te kunnen zijn, en hoopt hem regelmatig terug te zien op onze velden. Hij vertrekt per 1 maart aanstaande naar het Verenigd Koninkrijk, om daar zijn carrière te vervolgen. We wensen hem ook daarbij het allerbeste toe”.

Een korte reactie van Cox zelf is te lezen op de website van de KNCB.

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures