Driekoningen diner als vanouds

Zaterdag 24 januari vond het traditionele Driekoningen diner plaats op VRA. Vele getrouwen en nieuwe gezichten genoten van een gezellige borrel en aansluitend heerlijk diner, verzorgt door onze vaste gastrodonten Paul en Dennis. Met hulp van Pam Mulder was het clubhuis omgetoverd tot een sfeervol restaurant, damasten tafellakens en servetten incluis. Een kort welkomstwoord van voorzitter Dorien Rauwerda leidde de eerste gang gang in, een mooi stukje licht geroosterde verse tonijn. Vervolgens werd het gezelschap getrakteerd op een compositie van ossobucco met gegrilde groenten, polenta en papardelle met paddestoelen.

Meesterverteller Kappelle verhaalde daarna over het ontstaan van de Driekoningen-traditie, het onvermijdelijke familierestaurant Die Poort van Cleve en 'de boon' die men in een toetje kon aantreffen met de verplichting een extra donatie te doen aan de vereniging. En dat deze traditie in de loop der jaren versoberde tot een spontane eloquente bijdrage na het diner.

Stom toevallig werd de boon vervolgens aangetroffen in het daartoe deskundig geïnjecteerde Tiramitoetje van Harry Oltheten, die gelukkig z'n schrijvershand niet omdraait voor een verhaal uit de losse mouw. Als beloning mocht hij daarna vele meegebrachte exemplaren van zijn (ism J.J. Esmeijer geschreven) onvolprezen verhalenbundel 'Rood leer op Wilgenhout' slijten aan een dolenthousiaste schare fans.

En zo beleefden we weer een mooie avond op VRA, midden in den winternacht, op de dag dat het Nederlands XI -met drie VRA-mannen in de gelederen- promotie wist te bewerkstelligen naar de 1e Divisie van de WCL en de finale van het kwalificatietoernooi won van gastland Namibië.

Laat het nieuwe seizoen maar komen, dit smaakte naar meer.

Benno van Nierop

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures