Zaaitijd

Het cricketseizoen ligt nu echt achter ons, de stumps zijn getrokken en zelfs bij de laatste fanatici (afgelopen weekend was nog een laatste Zamigo-potje in Bloemendaal) kunnen de spullen in de kast.

Opruimdag
Op VRA werd zaterdag 20/09 opgeruimd. Met iets meer dwang dan voorgaande jaren werd aan de captains van alle seniorenteams gevraagd tenminste een tweetal 'vrijwilligers' per team af te vaardigen, zodat er voldoende hulp aanwezig zou zijn. Dat bleek een uitstekende formule, want met een man of 15 werd in korte tijd het complex klaargemaakt voor de winter. Op die manier is het snel gedaan. De witte hekjes verwijderd, de banken in de kleedkamer, de netten uit de kooi en meer van dat soort belangrijke zaken. Daarna was het nog even uitzakken aan de bar, zoals het hoort dus. Alle vrijwilligers heel hartelijk dank voor jullie hulp.

Werk aan de wickets
Niet voor iedereen zit het seizoen er op. Voor Paul Polak braken direct na de laatste wedstrijd op 14/09 drukke tijden aan. Onmiddellijk werd gestart met alle werkzaamheden die nodig zijn om volgend jaar weer op onovertroffen graswickets te kunnen spelen. Wie maaien wil moet zaaien, maar dat geldt ook andersom, zo leerde ik van Paul.

Zowel de trainingssquare als de square op het hoofdveld werden ultrakort gemaaid, geprikt, doorgezaaid, van Engelse klei voorzien, geborsteld, besproeid enzovoort. Een normaal mens heeft geen idee hoeveel materiaal, machinerie, vakkennis en tijd erbij komt kijken. We praten over tonnen(!) klei, tientallen kilo's graszaad, dagenlange arbeid en de meest vreemdsoortige apparaten, waar de gemiddelde Nederlandse hovenier nog nooit van gehoord heeft. Paul gelukkig wel, die weet al heel lang waar Abraham z'n mosterd haalt.

De prachtige nazomer hielp dit jaar geweldig mee, zodat de eerste kiemen alweer braaf boven de grond steken. Een hele opluchting na vorig jaar, toen overvloedige regen het meeste werk in het naseizoen teniet deed. Deze week moest er zelfs gesproeid worden om de boel voldoende van vocht te voorzien. Nu nog een paar weken zon en niet te lage temperaturen, dan hebben we we volgend jaar weer een schitterend wicket. Mooi werk Paul!

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures