Terugblik op de VRA Reünistendag

Afgelopen zaterdag was het zover, de VRA Reünistendag.
Tijdens dit informeel weerzien voor iedereen die ooit iets met VRA te maken heeft gehad, vierden wij ook het 100 jarig jubileum van de fusie tussen Volharding, R.A.P. en Amstels CC. Met VRA 1 tegen HCC op veld 1, the Battle of the Woods op veld 2, de Dames op veld 3 en de reünistenwedstrijd op een speciaal geprepareerd veld was er een vol programma. Helaas gooide de laatste onvoorziene bui op zaterdagmorgen roet in het eten en moest er wat geïmproviseerd worden, maar dat mocht de pret niet drukken.

De club maakte zich ondertussen klaar voor een groot feest. In het frisse zonnige weer begonnen vele oud-leden, donateurs, sponsors en huidige leden het balkon aan het hoofdveld te vullen. Tijdens de borrel werd uitvoerig bijgepraat, oude herinneringen opgehaald en kon men genieten van uitstekende hapjes en drankjes. Even later, toen bekend werd dat de wedstrijd tussen VRA en HCC definitief niet zou worden gespeeld, heette onze voorzitter Dorien Rauwerda alle aanwezigen van harte welkom en borrelden de aanwezigen vrolijk verder.

Toen veilingmeester Kappelle eindelijk zijn innings op veld 2 had beëindigd en vervolgens zijn rol als veilingmeester op zich nam, kon de veiling beginnen. Ondersteund door Aart Schotte en Toon Hintzen, werden onder meer fraaie prenten, gesigneerde shirts van onze internationals, originele VRA-manchetknopen en blazers, een overnachting bij een B&B in Venhuizen, uitgebreide diners bij Café Schinkelhaven en op VRA, scheerapparaten en flessen port geveild. De penningmeester kon de biedingen maar nauwelijks bijhouden. De veiling liep wat uit, maar verliep zeer succesvol met spanning, vermaak en strijd om een aantal zeer gewilde artikelen.

Huib en Georgie Bier, Pete Borren, VRA-dames, Jaap Grootmeijer, Nathalie Hennis, Toon Hintzen, Floris Kappelle, Tom Matena, Sieb Mulder, Ed van Nierop, Elise Reynolds, Paul Polak en Dennis, Philips, Robert Prenen, Dorien Rauwerda, Aart Schotte, Eric Swarczynski, Vinoo Tewarie, Thijs Vermeulen en John Worries. De club is jullie dankbaar voor jullie waardevolle inbreng.

Het diner volgde en Paul en zijn trouwe VRA-chefkok hadden de catering zoals vanouds uitstekend voor elkaar. Tijdens het barbecue-buffet werd uitvoerig bij- en nagepraat, zowel op het terras als binnen aan lange tafels. Het was een heerlijk avondje op VRA. Na het diner nam DJ Thijs van Nierop zijn positie achter de draaitafels in, waarna maar weinig mensen de verleiding om te dansen konden weerstaan.

Het is u hopelijk opgevallen dat bestuur en sponsorcommissie het afgelopen jaar een aantal ideeën hebben ontwikkeld om de financiële positie van VRA te versterken. De Reünistendag en de veiling waren daar goede voorbeelden van en we zijn blij te kunnen melden dat deze initiatieven niet alleen heel positief zijn ontvangen, maar ook een serieuze bijdrage hebben kunnen leveren. De veiling heeft een prachtig bedrag opgeleverd van ruim €6.000, een enorme opsteker voor VRA. Applaus voor uzelf!

Een net zo belangrijk doel was de verschillende generaties VRA-familie weer bij elkaar brengen en het contact met oud-leden versterken. Ook daarin lijken we geslaagd met zo'n 170 aanwezigen. Dat smaakt naar meer en het voornemen is dan ook om jaarlijks, tijdens een wedstrijd van VRA 1, een bijeenkomst te organiseren voor leden en oud-leden. Niet zo uitgebreid als dit keer, maar desalniettemin een uitgelezen kans elkaar weer te ontmoeten. Volgend seizoen dus ook de herkansing, voor iedereen die nu nog verstek moest laten gaan.

Het gaat te ver om hier de vele foto's op te nemen die op de dag zijn gemaakt. Een aardige indruk krijgt u op VRA Facebook en voor een volledige impressie kunt u hier terecht. Hier zijn de foto's eventueel ook te downloaden.

Heeft u zelf nog leuke foto's gemaakt? Stuur ze alstublieft naar reunistendag@vra.nl, dan voegen we ze toe aan het album.

Alle aanwezige oud-leden die nog geen donateur zijn ontvingen in hun envelop een formulier om donateur van VRA te worden. We doen een beroep op u dit ook werkelijk te overwegen en het formulier ingevuld in te zenden. 'Join the club' en vergroot het draagvlak van VRA. Wenst u meer informatie te ontvangen over mogelijkheden voor donaties of sponsoring, dan kunt contact met de sponsorcommissie opnemen.

Rest ons nog Toon Hintzen, Floris Kappelle, Jan Philip Korthals Altes, Dorien Rauwerda, Sieb Mulder, Paul Polak, Aart Schotte en Thijs van Nierop te bedanken voor hun hulp in de aanloop naar en tijdens de reünistendag. Ook alle reunisten, donateurs, sponsors en leden die deze dag aanwezig waren danken we hartelijk voor jullie bijdrage. Dankzij jullie is het een memorabele dag geworden. Tot snel op VRA, dat hoeft geen 100 jaar te duren.

Namens de Reünie-commissie (Pamela Mulder, Benno van Nierop, ondergetekende)
Abbas Jaffri

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures