Bij het overlijden van Phillip Hughes (AUS)

De cricketwereld werd deze week opgeschrikt door het overlijden op 25-jarige leeftijd van de zeer populaire Australische batsman Phillip Hughes. Spelend voor zijn team South Australiƫ tijdens een Sheffield Shieldmatch in Sidney werd hij ongelukkig net onder zijn helm geraakt geraakt door een bouncer, waarna hij bewusteloos neerviel en nooit meer bij kennis kwam. Deze tragedie haalde nota bene het NOS-Journaal.

Over de hele wereld, maar met name in Australiƫ is geschokt gereageerd en vandaag werd bekend dat Phillip een staatsbegrafenis krijgt, zeer ongebruikelijk voor een sportman. Intussen zijn talrijke initiatieven ter ondersteuning gestart, waaronder een indrukwekkende #putoutyoubats campagne op Social Media. Onze Overseas-member Adrian 'Mugsy' Molloy deed een dringende oproep aan de VRA-leden om dit initiatief ter nagedachtenis te ondersteunen.

Opvallend is dat ook de bowler van de onfortuinlijke bal gelukkig op veel steun mag rekenen. Ook andere spelers die bij het voorval betrokken waren krijgen professionele begeleiding, vanwege de grote impact van de gebeurtenis. Wat begrijpelijk minder aandacht heeft gekregen, maar voor VRA een treurige directe link vormt, is dat de collega-batsman aan het overgelegen wicket op dat moment ons VRA-lid Tom Cooper was.

Voor Tom moet dit alles bijzonder ingrijpend zijn en VRA wenst daarom Tom, Ben en de hele Cooper family veel sterkte bij het verwerken van dit drama.

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures