VRA ontvangt donatie van Schipholfonds

Donatie Schipholfonds Op donderdag 9 oktober mocht een kleine VRA-delegatie, bestaand uit onze voorzitter Dorien Rauwerda en Ewoud de Man, een zeer welkome donatie van €6.478 in ontvangst nemen van het Schipholfonds. In de zomer was door het bestuur bij deze instantie een subsidieaanvraag gedaan voor de aanschaf van nieuwe covers en een nieuwe kunstgrasmat voor het hoofdveld. Begin oktober vernamen we het heugelijke nieuws dat die aanvraag ten dele was gehonoreerd en donderdag vond de officiële uitreiking plaats.

Donatie Schipholfonds 10/2014
Op de foto vlnr: Anton Temme (Schipholfonds), Dorien Rauwerda (VRA), Ewoud de Man (VRA), Tom Egberts (presentatie).

Schipholfonds
Stichting het Schipholfonds is in 1994 opgericht op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol om de maatschappelijke betrokkenheid met de omgeving tot uiting te brengen. De primaire doelstelling is: mensen stimuleren om fysiek te bewegen. Fysiek bewegen brengt mensen bij elkaar en draagt bij aan vitaliteit, gezondheid, integratie en verbroedering. Onder de doelgroep vallen verenigingen, scholen, stichtingen en andere organisaties met een project op het gebied van bewegen (sport) binnen het werkgebied van het Schipholfonds. Bij de toekenning van een donatie spelen maatschappelijke thema’s een rol, zoals sociale verbinding, bereik, inzet vrijwilligers, veilig sportklimaat, duurzaamheid, innovatie en eigen initiatief.

Initiatief
Het zal de regelmatige bezoeker van ons complex niet verbazen dat VRA inderdaad binnen het 'werkgebied' van Schiphol valt. Na talloze jaren soms oorverdovend verpozen onder de Buitenveldertbaan leek het bepaald geen onrealistische gedachte eens een beroep te doen op de maatschappelijke 'wiedergutmachung' die door de luchthaven destijds in het leven werd geroepen. Als mede-initiatiefnemer verzorgde Ewoud de Man met penningmeester Sjoerd Verbeek de benodigde stukken voor de aanvraag, die bij het beoordelingscomité vervolgens een welwillend gehoor vond.

Bestemming
Logischerwijs worden bedragen slechts toegekend op basis van een duidelijke bestemming, een duurzaam investeringsproject met een deugdelijke onderbouwing. Hierover hoefde niet lang te worden nagedacht. De zeilen die naast de verrijdbare covers de square droog moeten houden zijn tijdens het seizoen vaak langdurig onderhevig aan zware weersinvloeden. Niet alleen vocht en wind verzwakken op den duur het materiaal, maar vooral UV-straling zorgt ervoor dat er op den duur kleine scheurtjes ontstaan op de vouwen en plooien en dat het zeil poreus wordt. Zelfs zeilen van goede kwaliteit hebben dus maar een beperkte levensduur en onze huidige zeilen vertoonden na jaren intensief gebruik helaas alle kenmerken van slijtage.

Er werd daarom door VRA een aanvraag gedaan voor tegemoetkoming in de kosten van nieuwe dekzeilen (let wel; we praten over een oppervlak van een slordige 600 m2!). De begeleidende aanvraag voor bijdrage in de kosten voor een nieuwe kunstgrasmat werd helaas niet gehonoreerd. Vanzelfsprekend is VRA het Schipholfonds bijzonder dankbaar voor de genereuze donatie en hopen we het beschikbaar gestelde bedrag op korte termijn te kunnen inzetten voor de instandhouding en verbetering van VRA als dé topcricket-locatie van Nederland.

Zie ook Schipholfonds

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures