Geselecteerd voor Dutch Lions

De Jeugdcommissie van VRA heeft in samenspraak met de TC dit najaar enkele getalenteerde jeugdspelers voorgedragen voor de jaarlijkse trials van de Dutch Lions. Die trials zijn inmiddels afgerond en de selecties voor de Dutch Lions, samengesteld door de trainers en coaches van de verschillende leeftijdsgroepen, zijn afgelopen week bekendgemaakt. Tijdens het selectieproces is Jos Heggelman, als voorzitter van de KNCB Jeugdcommissie, aanwezig geweest om erop toe te zien dat het selectiebeleid zorgvuldig en objectief verlopen is.

VRA is er bijzonder trots op dat 3 van onze jeugdleden door de KNCB zijn geselecteerd om aan het winterprogramma van de Dutch Lions deel te nemen. Van harte gefeliciteerd!

- Vikramjit Singh (DL U12/U13) Zie foto > - Lancelot Bloemen (DL U13) - Salmaan Mirza (DL U15).

De wintertrainingen in de VOC-hal beginnen in de 2de helft van december. De spelers worden hier persoonlijk over ingelicht.
Ook Hugo Debaig en Qumail Mirza waren door VRA genomineerd en hebben hun uiterste best gedaan, maar zij zijn helaas niet door de selectie gekomen in de sterke U17-categorie. Jammer jongens, niet getreurd, volgend seizoen bewijzen dat je er wel degelijk thuishoort!

Meteen aan de slag
De geselecteerden hoeven echter niet te wachten tot de wintertraining want kunnen meteen al aan de slag! Na looptrainingen en fitness sessies op VRA (foto) zijn er komende week specialistische trainingen voor een selectie van Dutch Lions spelers. Voor deze twee dagen komen drie top-coaches uit Engeland over: Philip Hudson, voorheen ICC Europe’s HP manager en nu werkzaam voor de Engelse Cricket Bond (ECB), Min Patel, oud-speler van Engeland en het County Kent, en Andy Cornford, voorheen van Guernsey en nu werkzaam bij Sussex CCC.

Op 23 en 24 oktober komen de volgende spelers op uitnodiging van de KNCB in actie bij deze specialistentrainingen op VOC: BATTING (Hudson): Shirase Rasool, Aryan Dutt, Vikramjit Singh, Bas de Leede, Ratha Alphonse, Saqib/Sikander/Asad Zulfiqar, Reinier Kalis, Niels Etman, Sean Walsh, Nehaan Gigani, Davi van Slobbe.

SPIN BOWLING (Patel):
Shreyas Potdar, Lancelot Bloemen, Arnav Jain, Philippe Boissevain, Nehaan Gigani, Luuk Kroesen, Sean Walsh, Floris de Lange, Saqib Zulfiqar, Asif Huseinbaks, Asad Zulfiqar, Joost van Kessel.

PACE BOWLING (Cornford):
Aryan Dutt, Vikramjit Singh, Shirase Rasool, Stef Kunst, Krishnan Kandiyoor, Davi van Slobbe, Olivier Elenbaas, Hamza Mahmood, Niels Etmanm, Bas de Leede, Rens van Troost, Jim Dukker, Sikander Zulfiqar, Adriaan Verbeek, Ralph Elenbaas.

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures