Boekentips

Rood leer op Wilgenhout. Dat is de naam van het onlangs verschenen boek van onze trouwe supporter Harry Oltheten en Excelsiors Jacob-Jan Esmeijer. Beiden verrijkten de vaderlandse cricketliteratuur -onafhankelijk van elkaar- al eerder met bijzonder lezenswaardige proza, vandaar dat we u deze boekentip niet willen onthouden.

In Rood leer op Wilgenhout spreken de auteurs elf bekende(re) Nederlanders over (hun liefde voor) cricket. Niet alleen cabaretiers, maar politici, dichters en sportanalytici nemen ons mee in hun cricketobservatie, -inzicht en -obsessie. Zo ontbreekt in het gloednieuwe Nederlandse cricketboek Erik van Muiswinkel niet, en wordt hij daarbij bijgestaan door ’s Neerlands dichter Arjen Duinker, Bart Chabot en Mike Boddé.

Een veurweurd van Jort Kelder ontbreekt daar niet bij. Ook de aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse cricketelftal AB de Villiers richt het woord in onvervalst Afrikaans tot de lezers.

Daarnaast zijn er schitterende zwartwit foto’s gemaakt door het Nederlandse fototalent en tevens fervent VRA-cricketster, onze eigen Nathalie Hennis. Hier kunt u het boek bestellen.

Ook verscheen afgelopen week het geruchtmakende boek van de verguisde cricketheld Kevin Pietersen, waar inmiddels de hele internationale cricketwereld tegen te hoop loopt. Voor liefhebbers van cricketschandalen en meer dat niet in het cricket thuis zou moeten horen: KP, The Autobiography. Lees de review van The Telegraph of een van de vele perscommentaren in the Daily Mail.

Onze sponsors

Onze sponsors

  • Gulpener
  • Voorneman Geenen Notarissen
  • ABN AMRO
  • 1 & 12 Ventures